Elf vs dwarf
birde oyun mekaniğine bakmak gerekirse... 2nd edition da comp.elves handbook ta b eelf archer kit i varki...bence class lar arasında en kabusu... dex 18-19 bir elfle daha 1 lv da turret gibi ok atmak mümkün... bööle bir kit hiç bi ırk da yok...
daha 1 lv da thaco 16 ya kadar düşebiliyorki.. adamın rounda 3 atak yaptığını düşünürsek... karşıdakini kevgire çeviriyor... yapabildiği trick shot lar ise bambaşka bir konu....
daha 1 lv da thaco 16 ya kadar düşebiliyorki.. adamın rounda 3 atak yaptığını düşünürsek... karşıdakini kevgire çeviriyor... yapabildiği trick shot lar ise bambaşka bir konu....
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?
Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
-
Oren_Dautry
- Kullanıcı

Yine de ne bileyim örneğin elflerin duyu organlarının aha hassas olduğunu bilirsiniz bildiğim kadarı ile tüm silahlara yetenekleri va elleri hassas müzeik aletleri konusunda süperler. Büyü zaten tüm ırklardan fazla kanlarında olan bir şey daha ne olsun rahiplik zaten tanrıların bahşettiği bir şey onda bile daha iyidirler her halde. Sonuçta dwarfların bazı avantajları olsa da elfler iki adım önde gibi geliyor bana.
-
fingolfin
- Seçilmiş Savaşçı
Raistlin wrote: Elf erkeklerini "erkeklik" konseptiyle asla bağdaştıramıyorum. Biz dwarf oynarken bütün elflerden kızlar diye bahsederiz sakalları olmadığı için
(elfler egolarının son kırıntıları ile saldırıya geçsinler hadi! Evet evet bekliyorum göğsüme göğsüme)
-
Oren_Dautry
- Kullanıcı

sakalla erkekliğin ne ilgisi var.. o zaman sakalı çıkmayan köseler erkek değil...
ya da erkekler sakalı çıkıncaya kadar pembe bebeklerle oynasınlar....
zerafetin, melodik konuşmanın, uçarcasına yürümenin, duygusal olmanın , ne kadınlıkla nede erkeklikle ilgisi yok bence.....
ama elf veya dwarf olmakla çok ilgisi var....

ya da erkekler sakalı çıkıncaya kadar pembe bebeklerle oynasınlar....
zerafetin, melodik konuşmanın, uçarcasına yürümenin, duygusal olmanın , ne kadınlıkla nede erkeklikle ilgisi yok bence.....
ama elf veya dwarf olmakla çok ilgisi var....
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?
Dark-Sun elfleri...
Bence Dwarflar elflerden hemen hemen her açidan daha iyiler...
1-) Dwarflar yok olmaya yüz tutmamıs....
Elfler hemen hemen her settingde insanlar yüzünden, vs. bir sekilde yok oluyorlar falan ve sayıları ya azalıyor ya kaçıyorlar.. Ama dwarflar oradalar..
2-) Dwarflar en azından birbirlerini tutuyorlar...
Elfler yari-tanrı oldukları LOTR hariç pek de birbirlerini tutmuyorlar... Evermeet'te köle bile yapıyorlar... Bir iki kurala uymadı diye ırkdaslarina diger ırk muamlesi yapıyorlar...
3-) Elfler ok kullanıyor...
Kisisel olarak oklar mı yakın dövüsmü deseler açık ara yakın dövüs derim...
4-) Elfler mendil ve dans, dwarflar silah-zırh yapıyor...
Elfler ve esyaları, buna karsılık dwarflar ve esyaları... Tercih iste...
5-) Elfler ve yönetim sekilleri...
Birbirinin kuyusunu kaz, o degil ben öne gecegim... Politika...: Elf yönetim sekli.. Sırf bu yüzden krallıkları falan zorlanıyor.. Az kalsın Evermeet'i kaybedeceklermis. vs..
Dwarflar en azından liderlerine ve yönetimlerine sadıklar. "Genelde" kisilikli liderleri oluyor..
6-) Diger ırklar... Fasizm..
Elfler kolayından hiç bir ırka saygı göstermiyorlar, Fasistler bunlar.. (LOTR hariç, orada yarı-tanrılar) Ormana yaklasınca oklarla karsılasırsın gibi söylevler veriyorlar..
Dwarflar çok zor da olsa dost olunca hiç satmıyorlar... (Kültürel olarak tabi.)
En iyi elf bence Dark-Sun elf'i 2.10- 2.30 falan oluyorlar, genelde hepsi ya hırsız ya çingene. En azından ne oldukları belli...
1-) Dwarflar yok olmaya yüz tutmamıs....
Elfler hemen hemen her settingde insanlar yüzünden, vs. bir sekilde yok oluyorlar falan ve sayıları ya azalıyor ya kaçıyorlar.. Ama dwarflar oradalar..
2-) Dwarflar en azından birbirlerini tutuyorlar...
Elfler yari-tanrı oldukları LOTR hariç pek de birbirlerini tutmuyorlar... Evermeet'te köle bile yapıyorlar... Bir iki kurala uymadı diye ırkdaslarina diger ırk muamlesi yapıyorlar...
3-) Elfler ok kullanıyor...
Kisisel olarak oklar mı yakın dövüsmü deseler açık ara yakın dövüs derim...
4-) Elfler mendil ve dans, dwarflar silah-zırh yapıyor...
Elfler ve esyaları, buna karsılık dwarflar ve esyaları... Tercih iste...
5-) Elfler ve yönetim sekilleri...
Birbirinin kuyusunu kaz, o degil ben öne gecegim... Politika...: Elf yönetim sekli.. Sırf bu yüzden krallıkları falan zorlanıyor.. Az kalsın Evermeet'i kaybedeceklermis. vs..
Dwarflar en azından liderlerine ve yönetimlerine sadıklar. "Genelde" kisilikli liderleri oluyor..
6-) Diger ırklar... Fasizm..
Elfler kolayından hiç bir ırka saygı göstermiyorlar, Fasistler bunlar.. (LOTR hariç, orada yarı-tanrılar) Ormana yaklasınca oklarla karsılasırsın gibi söylevler veriyorlar..
Dwarflar çok zor da olsa dost olunca hiç satmıyorlar... (Kültürel olarak tabi.)
En iyi elf bence Dark-Sun elf'i 2.10- 2.30 falan oluyorlar, genelde hepsi ya hırsız ya çingene. En azından ne oldukları belli...
ama dünyada güzelliklerin de olması lazım,elfler olmasa dünyadaki güzellikler oldukça az olurdu.bence elf veya dwarf,iki farklı kutup ama varlıkları biraz birbirlerinin varlıklarına bağlı gibi,biri olmayınca diğerinin ne olduğunu tanımlamak zor olurdu,ama yinede elf diyorum tabi ki....
Beklenen son gerçekleşti,ve ketchup bitti...