Arena - D&D ...(muhabbet)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

5 ve 9 benim geldiğimi görünce bir de bana mı saldıracaklar? :|
Image
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

dwaxer wrote:
AlenthasLeasess wrote:Dwaxer katilim olacaksın :D
Sen kendin intihar ettin bence. :schemes:
şimdi bana aşağıdaki hareketi bir açıklayabilir misin? Illyra'nın artistik dövüşlerine mi heveslendin? :mrgreen:
AlenthasLeasess wrote:Kerdox çok kötü bir şekilde yaralanmıştı ve eğer bir şeyler yapmazsa öleceğini biliyordu. Bir şekilde kaçması gerekiyordu... Koşarak sağındaki gobline (Goblin 2) omuz attıp ve bir dönüş yaparak sağındaki gobline (Goblin 10) baltasını geçirecekti. Ve son olarak da koşturarak arkadaşlarına yaklaştı (X7 / Y12) ve sonra iki goblinin arasından geçerek (Goblin 5 ve Goblin 9) güvenli bir yere geldiğini umdu.
4 kişinin arasından kaçmaya kalktığında, üstelik bir de 5 ve 9 un da arasından geçecek "mişsin" toplam kaç tane Attack of Opportunity yiyeceksin hesap ettin mi? :schemes:

.
Aman tanrım. Naptın sen
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

PHB okumamanın zararları :(
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

AlenthasLeasess wrote:5 ve 9 benim geldiğimi görünce bir de bana mı saldıracaklar? :|
şimdi bundan tam emin değilim ama sevgili Devrimk'ya soralım; hocam arkadaş koşuyor ve hareketini bitirirken iki rakibin komşu karesine giriyor. Ama kareden çıkmıyor ya da geçmiyor, sadece uzaktan adamların dibine kadar geliyor. Standart aksiyon hakkı yok, bir saldırı olmadığı belli. şimdi diğerlerine bir AoO hakkı doğar mı?

Gerçi Alentha, sen o dördünün arasından sağ çıkamazsın nasıl olsa. Halbuki 5ft geri çekilip bir iyileştirme iksiri içseydin ya!

.
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Bir orkun son çırpınışları :D Eğer ölmezsem içicem zaten. Hani zarlar tutmaz felan, ne bileyim :angel:

Hayır ben hata yaptım da olan gruba olacak diye üzülüyorum :D

Gerçi hoş, en az AC'si olup dört goblin tarafından çevrilen bir ben varım...
Image
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

dwaxer wrote:
AlenthasLeasess wrote:5 ve 9 benim geldiğimi görünce bir de bana mı saldıracaklar? :|
şimdi bundan tam emin değilim ama sevgili Devrimk'ya soralım; hocam arkadaş koşuyor ve hareketini bitirirken iki rakibin komşu karesine giriyor. Ama kareden çıkmıyor ya da geçmiyor, sadece uzaktan adamların dibine kadar geliyor. Standart aksiyon hakkı yok, bir saldırı olmadığı belli. şimdi diğerlerine bir AoO hakkı doğar mı?

Gerçi Alentha, sen o dördünün arasından sağ çıkamazsın nasıl olsa. Halbuki 5ft geri çekilip bir iyileştirme iksiri içseydin ya!

.
AlenthasLeasess wrote:Kerdox çok kötü bir şekilde yaralanmıştı ve eğer bir şeyler yapmazsa öleceğini biliyordu. Bir şekilde kaçması gerekiyordu... Koşarak sağındaki gobline (Goblin 2) omuz attıp ve bir dönüş yaparak sağındaki gobline (Goblin 10) baltasını geçirecekti. Ve son olarak da koşturarak arkadaşlarına yaklaştı (X7 / Y12) ve sonra iki goblinin arasından geçerek (Goblin 5 ve Goblin 9) güvenli bir yere geldiğini umdu.
Evet, pek hayırlı bir hareket olmasa da güzel bir örnek olmuş.
Overrun
AlenthasLeasess aslında Goblin2'ye Overrun yapıyor. (Dolayısıyla Goblin10'a fazladan saldıramaz. Goblin2 Overrun hareketi yüzünden atak fırsatı yakalıyor öncelikle. Sonra Goblin2'nin karar vermesi lazım karşısında geçmesini engellemeye mi çalışacak, yoksa yana mı çekilecek? Yana çekilirse sorun olmadan geçiyor Kerdox. Engellemeye çalışırsa Kerdox'un Str zarına karşılık, Goblin2'nin Str ya da Dex zarı atması gerekiyor (Hangisi yüksekse) Kerdox kazanırsa Goblin yere devriliyor ve yürümesine engel olamıyor. Goblin2 kazanırsa bu sefer Goblin2'nin Str zarına karşılık, Kerdox'un Str ya da Dex zarı atması gerekiyor (Hangisi yüksekse). Kerdox bu ikinci zarı kazanırsa başladığı noktaya geri dönüyor, kazanamazsa başladığı noktaya dönüyor ve düşüyor.

AoO Saldırı Fırsatları
Yukardaki örnekte Kerdox'un Goblin2'yi devirdiğini ve istediği gibi ilerlediğini varsayalım. Kimlerden A.o.O. alır?
Goblin 2, Overrun yaptığı için.
Goblin 3,4,10 savaş alanından kaçtığı için.
Goblin 9, savunduğu iki kareden geçtiği için. (X8Y12-X7Y12)

Goblin 5'ten almaz çünkü onun savunduğu alana girdi sadece.
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

*Gulp* :-o
Image
liero
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by liero »

Homer Simpson'ın dediği gibi "We all gonna diieeeee!!!!"

:)
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

Belirtmeyi unutmuşum sağolsun devrimk hatırlattı, son hareketimdeki fllury of blows'u kama ile yapıyorum. Monk silahı olduğu için yapılıyor olması lazım.
Been there. Seen that. Got the scars.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Edmond haritadan kaçsana niye hala savaşıyorsun? :-o
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Devrimk teşekkürler açıklama için. :D

Artemis kama sadece 1 tane var sende değil mi ve hangi elindeydi 1. mi 2. mi?

AlenthasLeasess umudunu yitirme; canın sıfıra düşse bile, -10 olmadan önce diğer arkadaşlarının -ne de olsa clericler- seni iyileştireceğini düşünüyorum.

Tersyuz, haritadan kaçma konusunda haklısın; Huor zaten tam haritaya girdiği noktada olduğu için kaçabilirdi. Ama hatırlatmakta fayda var, kaçmadan önce AoO saldırısına maruz kalırdı! Fakat Edmond'un kendini baştan beri aynı noktaya sıkıştırması yanlış oldu, şimdi 5 ft geri çekilip bir iyileştirme iksiri içemek için bile bir alanı yok.

Genel: Hayret ben olsam her arenaya girişimde yanımda bir iki tane cure moderate wounds, vs gibi anında iyileştiren iksir (potion) alırdım. İksirlere rağbet az nedense :| Ama bak Artemis'e helal olsun daha ilk yaptığı Mage Armor iksirini içmek oldu ki bu da ona avantaj sağladı. Teprikler artemis çok iyi dövüşüyorsun, üstelik rakibin de klasmanındakilerin belki de en iyisi.

.
.
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

benim turn ne zaman dönecek :(
Image
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

Sağol dwaxer, dövüş anında iksir kullanmak bence yararsız. Kendi turumuzu harcıyoruz, bu sırada düşman hem normal saldırısını hem de fırsat saldırısını yapıyor. Bir sonraki tur bir hamle daha yapıyor.

Flurry of blows hareketi zaten tek elle yapılan bir hareket. İki vuruşu da main handle yapıyorsun. Sağ elimde olduğunu varsayıyorum kamanın. Dövüşe hazırlanırken öyle söylemiştim. Sol elmde de ip var hala.
Been there. Seen that. Got the scars.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Artemis Entreri wrote:Sağol dwaxer, dövüş anında iksir kullanmak bence yararsız. Kendi turumuzu harcıyoruz, bu sırada düşman hem normal saldırısını hem de fırsat saldırısını yapıyor.
5 ft geri çekilip AoO olmadan içemiyor muyuz iksiri?
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Benim bu karakterde fazla hata yaptığımı farkettim.Ondan az biraz öldürmek istemiyor değilim.Zaten yeni karakterim hazır bile.Ama savaşarak öleceğim :)
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Post Reply