Biz mi zamanı öldürüyoruz, yoksa zaman mı biz
-
Lord_Feanor
- Kullanıcı

hmm güzel konu
giricem ben de araya ama.. henüz diil
biraz da gecikmişim.. gerçi olsun yazan olur yine
ama şimdi girersem altından kalkamam
bir iki gün dinleniim bari
Ne kanun, ne sevgi, ne de çatılmış kılıçlar
Dehşet, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kişiyi, bir Silm
Dehşet, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kişiyi, bir Silm
-
Aredheliquas
- Kullanıcı

-
Alenthas
- Forum Yöneticisi
Zamanda geleceğe gitmek değil de ileriye gitmenin mümkün olduğunu düşünüyorum (tamam geç kaldım ama düşüncelerimi belirtmeye çalışıyorum)
Neden böyle düşünüyorum..? Ã?ünkü kişi ne kadar yavaşlarsa yavaşlasın en fazla durabilir. Geriye gidemez. Fakat bir kişi ışık hızında ilerleyebilirse bir kaç dakika içerisinde bir kaç yıl öteye gidebilir (bu bilgiyi ortaya sunarken cinlerin tahmini anatomisinden -doğru yazdım değil mi?- esinlendim).
Neden böyle düşünüyorum..? Ã?ünkü kişi ne kadar yavaşlarsa yavaşlasın en fazla durabilir. Geriye gidemez. Fakat bir kişi ışık hızında ilerleyebilirse bir kaç dakika içerisinde bir kaç yıl öteye gidebilir (bu bilgiyi ortaya sunarken cinlerin tahmini anatomisinden -doğru yazdım değil mi?- esinlendim).
-
NocturnaL_Soul
- Kullanıcı

Durmaktan kastın ne bilmiyorum ama zaman genelde tek başına bişey ifade etmez sanırım. Uzay-zaman denmesinin nedeni budur, ki ışık hızına çıkabiliyosan ille ileri değil geri gitme imkanınıda elde edersin galiba :S Emin değilim gerçi bi aralar uzay-zaman, boyutlar, ışık hızı,kara delik gibi şeylere çok sarmıştımda 
Bu arada asıl konuya dönersek, zaman bizi değilo biz onu öldrüyoruz. Boş boş geçirip harcadğımız zamanda bunun karşılğında bizi öldrümüş oluyor ( amma kaçamak cevap veridn layn, birinden birine adam gibi cevap versene )
Bu arada asıl konuya dönersek, zaman bizi değilo biz onu öldrüyoruz. Boş boş geçirip harcadğımız zamanda bunun karşılğında bizi öldrümüş oluyor ( amma kaçamak cevap veridn layn, birinden birine adam gibi cevap versene )
-
Alenthas
- Forum Yöneticisi
Aslında Einstein'inde benimkine benzer bir teorisi vardı hatırladığım kadarıyla. İlk onu söyleyeyim. şöyleydi; zaman başkalarına göre görecelidir. Eğer ben bunu yaşıyorsam sen şu an başka bir şey yaşadığını görüyorsun. Yani aslında hepimiz başka bir zamandayız. Zaman, sıkıldığımızda nasıl yavaş geçtiğini hissediyorsak öyle akar. Yani sıkıldığımızda yavaş, eğlendiğimizde hızlı geçer. Ya da tam ölüm noktasında olduğunu hissettiğin o an hani dünya yavaşlar ya, işte orada sadece senin için zaman yavaşlar.
Buna benzer bir şeydi şimdi tam anlatamadım ama.
Benim düşüncemde şöyle; eğer hızlı giderek zamanı ileri alabiliyorsak yavaş gittiğimizde geri alamayız. Tek yapabildiğimiz zamanı durdurmak olur. Bunun nedeni; nasıl arabayla giderken eksi hızda gidemiyoruz -ileri gidiyorsak ileri doğru x hızıyla, geri gidiyorsak geriye doğru x hızıyla ilerliyoruz, ya da nasıl bir varlık -x kilo olamıyorsa gibi- zamanda da geriye gidemeyiz doğal olarak.
Buna benzer bir şeydi şimdi tam anlatamadım ama.
Benim düşüncemde şöyle; eğer hızlı giderek zamanı ileri alabiliyorsak yavaş gittiğimizde geri alamayız. Tek yapabildiğimiz zamanı durdurmak olur. Bunun nedeni; nasıl arabayla giderken eksi hızda gidemiyoruz -ileri gidiyorsak ileri doğru x hızıyla, geri gidiyorsak geriye doğru x hızıyla ilerliyoruz, ya da nasıl bir varlık -x kilo olamıyorsa gibi- zamanda da geriye gidemeyiz doğal olarak.
-
NocturnaL_Soul
- Kullanıcı

Hmm anladım galiba, gibi sanırım.Aç karnına bu gibi şeyler anlamak çok zor oluyo
Yanlız zaman göreceliyse (yani herkesin zamanı kendineyse
) o zaman kendin geleceğ gitmiş olmassın sanırım? Işık hızılya gitsende sen kendine göre bi zaman içinde olursun, ama etraftaki diğer nesnelere göre sen aniden gidip yokmu olursun. Ã?f ne biliyim kafam çalşmadı şimdi ama yazıoyrum işte yinede
Peki bişey sorucam, ışık hızına ulaşabilsek ve dünyanın dönüş yönünn tersinde dünya yüzeyinde "ilerlesek" bi bakıma zamanda geri gtimiş gibi olmazmıyız? Nede olsa dünyaynın dönüş hızı ışık hızından kesinlikle yavaş. O zaman dünya dönüşünü tamamlamadan sen ters yönde gidip başladğın noktaya dönebilirsen zamanda geriye gitmişmi olursun yoksa açlık iyice başımamı vurdu ?
:D
Yanlız zaman göreceliyse (yani herkesin zamanı kendineyse
Peki bişey sorucam, ışık hızına ulaşabilsek ve dünyanın dönüş yönünn tersinde dünya yüzeyinde "ilerlesek" bi bakıma zamanda geri gtimiş gibi olmazmıyız? Nede olsa dünyaynın dönüş hızı ışık hızından kesinlikle yavaş. O zaman dünya dönüşünü tamamlamadan sen ters yönde gidip başladğın noktaya dönebilirsen zamanda geriye gitmişmi olursun yoksa açlık iyice başımamı vurdu ?
-
Alenthas
- Forum Yöneticisi
Vallahi ben de acıktım, gel beraber dürüm alalım 
şaka bir yana sorduğun soruların cevabını ben de bilmiyorum ama mantıklı geldi. Ya da tamamiylen saçmalık
Bilemiyorum, ama zamanın göreceli olduğu konusunda bir kaç şey zırvalayabilirim herhalde.
şimdi kader denilen bir şey var değil mi? Hak dinlerince böyle şeyler geçiyor. Kader varsa o zaman diyeceklerin, yapacakların belirlidir. Yani sanırım
şöyle diyebilirsin mesela; "eğer kader varsa ve yapacaklarımız belirliyse günahlarımızdan niye sorumlu tutuluyoruz?" Onu bende bilmiyorum
Ama düşününce kader sadece başına gelecek olaylardan ibaret, önüne seçilen seçeneklerden doğrusunu seçmek sana kalmış. Peki eğer herkes başka bir zaman diliminde yaşıyorsa o zaman bu seçenekleri başkaları nasıl görecekler? Bu durumda da sanırım kişilik özelliğimize göre vereceğimiz kararlar önceden şekilleniyor olabilir. Ya da ne bileyim işte, öyle bir şeyler. Düşününce imkansızmış gibi geliyor. Daha yaşanmamış bir şeyi görmek felan? Ama tekrar düşününce çoğu şeyin imkansız olduğu söylenmiş zamanında. O imkansız olarak söylenilen hemen hemen her şey gerçek oldu. En basitinden insanoğlu aya çıktı? Ne kadar imkansız değil mi, eğer orta çağ zihniyetiyle düşünürsek?
Not: çok mu "düşünmüşüm" ne
şaka bir yana sorduğun soruların cevabını ben de bilmiyorum ama mantıklı geldi. Ya da tamamiylen saçmalık
şimdi kader denilen bir şey var değil mi? Hak dinlerince böyle şeyler geçiyor. Kader varsa o zaman diyeceklerin, yapacakların belirlidir. Yani sanırım
Not: çok mu "düşünmüşüm" ne
-
Artemis Entreri
- Kullanıcı

Görme dediğimiz şey nedir? Işığın bir yüzeyden yansıyarak gözümüze gelmesi sonucunda görüyoruz öyle değil mi? Pekala az önce bana çarparak yansıyan ışın, uzayın sonsuz derinliklerine doğru yansımaya başladı. Eğer ışık hızından daha hızlı giderek o yansıyan ışını yakalarsam, kendimi görmüş olurum. Fakat Einstein'ın teorisine göre ışık hızına ulaşabilmek için kütlemin sonsuza yakınsaması gerekir. Koşarken çok çok çok çok az da olsa kütlenizin arttığını biliyor muydunuz? Evrende ışık hızıyla seyahat ettikten sonra dünyaya döndüğümüzde yakınlarımızı yaşlanmış göreceğimizi biliyor muydunuz? Ã?oğu bilimkurgu filmi bu esasa dayanıyor zaten.
Yapılan bir araştırmaya göre Dünyanın çevresinde jet uçağına koyulan bir saat, yeryüzünde duran tıpkısının aynısına göre 8 saniyelik bir sekteye uğramıştır. Işık hızına yaklaşarak zamanı yavaşlatmak mümkün ama geri gitmek? Hiç sanmıyorum. Yukarıda yazdığıma göre geçmişi görebilmemiz, ışık hızını geçmemizle mümkün ama geçmişe dönmemizin mümkün olduğunu sanmıyorum. Superman Dünya'nın etrafında dönerek gidiyordu geçmişe ama bana hep saçma gelmiştir, mantıklı bir açıklamasını bulamadım.
Yapılan bir araştırmaya göre Dünyanın çevresinde jet uçağına koyulan bir saat, yeryüzünde duran tıpkısının aynısına göre 8 saniyelik bir sekteye uğramıştır. Işık hızına yaklaşarak zamanı yavaşlatmak mümkün ama geri gitmek? Hiç sanmıyorum. Yukarıda yazdığıma göre geçmişi görebilmemiz, ışık hızını geçmemizle mümkün ama geçmişe dönmemizin mümkün olduğunu sanmıyorum. Superman Dünya'nın etrafında dönerek gidiyordu geçmişe ama bana hep saçma gelmiştir, mantıklı bir açıklamasını bulamadım.
Been there. Seen that. Got the scars.
-
Dragon_Knight
- Kullanıcı

Zamanda ileri geri derken Heroes'e atlamak istiyorum. şu hiro zırt pırt zaman yolculuğu yapıyor.Hiro bundan beş dakika önceye ışınlanıp ordaki hiroya şu zamana ışınlan der sonra gidip 5 dakka sonraki hiroya , önceki hiroya söylediği zamana ışınlanmasını söylese oda o zamana gitse 3 tane hiro olur mu ? Burdan hareketle bizde ışık hızıyla hareket edip ileriki zamana gidince 2 tane mi bizden olacak ? (:D Biraz uykusuzum saçmalıklarımı mazur görün
)
Neden insanlar bu kadar acımasız ?<br>Neden dostum düşmanımdan farksız ?<br>Neden kaybedilince değerler anlaşılır ?<br>Neden güçlü hep duygularla oynaşır?<br>
şimdi Alenthas kader kavramı bizim yaşamımızın yaptıklarımızın, yapıyor olduklarımızın ve yapacaklarımızın daha önceden biliniyor olması.Zaten "HAK" için zaman diye bir kavram yok Hak dinlerince.
Zamanı yavaşlatmak, aslında o zamanı yavaşlatmak değildir, bütün zamanı olduğu gibi yaşamaktır.Hareket zamanı hızlandırır.Fakat yalnızca hareket eden için, duran madde, tümüyle, atomuyla duran madde ise, zamanda kıpırdamaz.Zaten henüz öyle bir maddeye rastlamadım
Ama inanın bana, zamanda yavaşlamak sıkıcı 
Zamanı yavaşlatmak, aslında o zamanı yavaşlatmak değildir, bütün zamanı olduğu gibi yaşamaktır.Hareket zamanı hızlandırır.Fakat yalnızca hareket eden için, duran madde, tümüyle, atomuyla duran madde ise, zamanda kıpırdamaz.Zaten henüz öyle bir maddeye rastlamadım
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
-
Alenthas
- Forum Yöneticisi
Sanmıyorum, çünkü biz kendi benliğimizle geleceğe gidiyoruz. Yani zaman içerisinde kaybolup başka bir zamanda çıkmamız lazım. Bu süre içerisinde sevdiklerimiz çok üzülebilir, ona göreDragon_Knight wrote:Zamanda ileri geri derken Heroes'e atlamak istiyorum. şu hiro zırt pırt zaman yolculuğu yapıyor.Hiro bundan beş dakika önceye ışınlanıp ordaki hiroya şu zamana ışınlan der sonra gidip 5 dakka sonraki hiroya , önceki hiroya söylediği zamana ışınlanmasını söylese oda o zamana gitse 3 tane hiro olur mu ? Burdan hareketle bizde ışık hızıyla hareket edip ileriki zamana gidince 2 tane mi bizden olacak ? (:D Biraz uykusuzum saçmalıklarımı mazur görün)
-
Alenthas
- Forum Yöneticisi
Buna da cevabımı buldum sanırsam. Hatta dediklerimin aynısı, niye daha önce aklıma gelmedi ki? Neyse eğer dünyanın tersine gidersen yine ilerlemiş olursun. Demiştim ya, nasıl bir araba -x hızında gidemez, eğer geriye gidiyorsa geriye doğru x hızında gider diye. Ama sonuç olarak gidiyordur, durmuyordur. Yani zamanda geriye gitmek biraz imkansız diye düşünüyorum, tam terside olabilir ama benim düşüncelerim bu yönde.NocturnaL_Soul wrote:ışık hızına ulaşabilsek ve dünyanın dönüş yönünn tersinde dünya yüzeyinde "ilerlesek" bi bakıma zamanda geri gtimiş gibi olmazmıyız? Nede olsa dünyaynın dönüş hızı ışık hızından kesinlikle yavaş. O zaman dünya dönüşünü tamamlamadan sen ters yönde gidip başladğın noktaya dönebilirsen zamanda geriye gitmişmi olursun
Alenthas'a katılıyorum.Yine şöyle bir durum daha var ki:
Biz eğer geleceğe gidersek, ışık olarak değil, maddi olarak gideceğimiz için, maddemiz de kaybolur.Yani bundan 10 saniye ilerisine ışınlanırsak eğer, başlangıç anından 5 saniye sonrası için biz diye bir kavram yoktur, kaybolmuştur.
Eğer uzayı İÃ? BÃ?KEY hale getirebilirsek geleceği görmek mümkün olur.Nasıl mı?
Eğer ışık hızından hızlı gidince geçmişte yaşanmış görüntüleri görebiliyorsak, eğer -c ile ilerlersek başlangıç anımız dünyadan uzakta bir yerse, tahminen geleceği görmek mümkün olur.Ya da öyle bir şey, bu kısım biraz karışık.
Biz eğer geleceğe gidersek, ışık olarak değil, maddi olarak gideceğimiz için, maddemiz de kaybolur.Yani bundan 10 saniye ilerisine ışınlanırsak eğer, başlangıç anından 5 saniye sonrası için biz diye bir kavram yoktur, kaybolmuştur.
Eğer uzayı İÃ? BÃ?KEY hale getirebilirsek geleceği görmek mümkün olur.Nasıl mı?
Eğer ışık hızından hızlı gidince geçmişte yaşanmış görüntüleri görebiliyorsak, eğer -c ile ilerlersek başlangıç anımız dünyadan uzakta bir yerse, tahminen geleceği görmek mümkün olur.Ya da öyle bir şey, bu kısım biraz karışık.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury