Hellsing ve Alucard

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Dragon_Knight
Kullanıcı
Kullanıcı

Hellsing ve Alucard

Post by Dragon_Knight »

Mtv'de yayınlanan Hellsing adlı anime ile ilgili sorularım olacaktı.

1) Bu nasıl bi vampir ? Adam uçuyor kaçıyor, yok oluyor ...
2) Paladin Alexander Anderson onu kutsanmış kılıcını kalbine soktuğu halde neden ölmüyor ?
3) Tam olarak dikkat etmedim ama Paladinin öldürmeye geldiği vampir silahla polisleri öldürdüğü halde nasıl onun gulyabanileri olarak diriliyorlar ?

şimdilik bu kadar :D. şimdiden teşekkürler
Neden insanlar bu kadar acımasız ?<br>Neden dostum düşmanımdan farksız ?<br>Neden kaybedilince değerler anlaşılır ?<br>Neden güçlü hep duygularla oynaşır?<br>
Barzini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Barzini »

Cevaplamaya çalışayım;
Cevaplar-
1-3: Senaristler herhangi bir setting ya da oyun sistemine bağlı kalmadıkları için kafalarına göre bir sürü değişiklik yapmışlar; örneğin, bir vampir tarafından öldürülenler ghoul (gulyabani) olarak diriliyorlar.
1-2: Alucard çok yaşlı ve çok güçlü bir vampir olduğundan ötürü diğerleri gibi kolay kolay ölmüyor ayrıca kendisi de evil bir karakter olmadığı için blessed (kutsanmış) silahlar diğer yaratıkları etkilediği kadar etkilemiyor, muhtemelen Alucard'da True Faith (Bunun türkçesi çok saçma oluyor [gerçek iman]) var. Ayrıca ufak bir anektod var çizgi filmin bir bölümünde alt yazı olarak geçiyor, bilmiyorum Mtv'de verirler mi ama Alucard, Dracula'nın ters yazılmışı. :D
-Fac fortia et patere-
Dragon_Knight
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dragon_Knight »

Barzini sen söyleyinceye kadar Draculayı fark etmedim :D . Peki bu psikopat adam nasıl ölür ? :D
Neden insanlar bu kadar acımasız ?<br>Neden dostum düşmanımdan farksız ?<br>Neden kaybedilince değerler anlaşılır ?<br>Neden güçlü hep duygularla oynaşır?<br>
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

şimdi Barzini gayet net açıklamış ama bende bir iki şey diyeyim. Alucard 'ın öleceğini pek sanmıyorum çünkü animenin baş karakteri ve bu animenin hatrı sayılır bir fan kitlesi var Alucard için izliyor millet, o ölürse ayaklanma çıkartırlar :) . Animede onun yokluğunun getireceği boşluğun doldurulması zor olur ayırıca, dediğim gibi baş karakter o zaten.

Barzini de demiş bu anime hiç bir oyun setting i baz alınarak yapılmamış bilinen vampir efsanelerinden de faklılıklar mevcut, bu senaristin tercihidir ki harika düşünülmüş bence.

Yani senarist anime serisinde onun ölümüne karar vermediği sürece Alucard' ın nasıl öldürülebileceğini öğrenemeyeceğiz :wink:.
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Alucard, o numaraları yapabiliyor. Ã?ünkü, o çok eski bir vampir söylendiği gibi. Ama Nick için geri dönen vampir, aslında suni bir vampir olduğundan, onlar hakkındaki bilgimiz kısıtlı. Gerçek vampirlerden oluyor, alucard. Birde, her bölümü en az 3 kere izlenilmesi daha iyi oluyor. Ben farketmediğim ayrıntılara rastlıyorum.

Sorduğun soruyu bende kendime sormuştum. Aynı bölümü birkaç defa daha izledim. Polislere yaklaşsaydı. Kurşunlar kafasına yada kalbine rahatlıkla gelirdi. Bu yüzden silahla işlerini bitirip, kanlarını içmiştir.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Sonunda, dizi de bitti. Harika birşey değildi. Ama güzeldi. Deathnote gibi uçurmadı, beni açıkçası.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Dragon_Knight
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dragon_Knight »

Hellsing bitti yerine last exile diye bir anime koymuşlar galiba.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Yeni başlayanı beğendim.

basilisk'te tenzen hoşuma gidiyordu. Ama tecavuzden sonra, kızdım. Oldurulunce yeniden kalkıcağını biliyordum. Umut etmiştim ne de olsa bir kere daha yapmıştı. Parçalanmadıktan sonra dönebiliryor.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Dragon_Knight
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dragon_Knight »

Kılık değiştiren adam hoşuma gidiyor benim. Gennosuke mi ne kıl oldum o adama :D
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Okoi ölürken, ağladım. Saemon, hotarubi'yi öldürürken nefret ettim. Hangi tarafın daha çok kazanmasını istediğimi biliyorum. Ama okoi'nin ölümü ve yaşamaru ile hotarubi geçmişi duygulandırıyor. Tenzen'in, giyobu'yu oyuna getirme şekli de sinirimi çok bozdu. Hep tenzen'e benzediğimi söylerdim. İş şimdi biraz ciddiye bindi. Böyle davranması doğru. Oboro sama'nın, genesuke'yi öldürmeyeceğini o da biliyor. şimdi iki tarafta da, dört ninja kaldı.
Hattori hanzo ve shogen oturmuş bunları izliyor, zevkle. Ne hain adamlar.
occultsearcher
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by occultsearcher »

YENİ animeleri YENİ bir başlıkta tartışmak makul olacaktır. Hellsing'le alakalı konuşma bittiyse lütfen Last Exile ile ilgili bir başlık açıp bununla ilgili, o başlıkta konuşunuz. Ben henüz Last Exile'ı izlemeye başlamadım ve (izlediğim bir anime olan) Hellsing başlığına girip (izlemediğim bir anime olan) Last Exile'la ilgili spoiler almak çok can sıkıcı...
Makul olun arkadaşlar.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Last Exile den bahseden olmadı zaten , dostum.
Basilisk'ten bahsediyoruz. Genel olarak MTV Anime den bahsediyoruz.
Dragon_Knight
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dragon_Knight »

occultsearcher wrote:YENİ animeleri YENİ bir başlıkta tartışmak makul olacaktır. Hellsing'le alakalı konuşma bittiyse lütfen Last Exile ile ilgili bir başlık açıp bununla ilgili, o başlıkta konuşunuz. Ben henüz Last Exile'ı izlemeye başlamadım ve (izlediğim bir anime olan) Hellsing başlığına girip (izlemediğim bir anime olan) Last Exile'la ilgili spoiler almak çok can sıkıcı...
Makul olun arkadaşlar.
Last exile ile ilgili olarak sadece adı ve "yeni başlayanı beğendim" diye bir cümle geçti.Nasıl spoiler alıyorsun anlamadım ama zaten spoiler içeren cümle kullanılacaksa "spoiler" butonunu kullanacaklarından eminim.

neyse giyobu çok itici bir karakterdi bence ölmesi beni mutlu etti. Saemon hotarubi yi öldürürken bir damla göz yaşı akmıştı. beni çok duygulandırdı o sahne
Last edited by Dragon_Knight on Sun Apr 20, 2008 8:18 am, edited 1 time in total.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

En çok okoi de duygulandım. Kardeşim var ondan herhalde. :)
occultsearcher
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by occultsearcher »

Mark wrote:Basilisk'ten bahsediyoruz. Genel olarak MTV Anime den bahsediyoruz.
Pekiyi de, bence bu hala başlığın "Hellsing ve Alucard" olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Başlık MTV Animeleri filan olsaydı, tamam da...
Epey değişikmiş ya. Ben başlık ve konu uyuşmazlığına dikkat çekiyorum, üstüne azar yiyorum...
Dragon_Knight wrote:ama zaten spoiler içeren cümle kullanılacaksa "spoiler" butonunu kullanacaklarından eminim.
Bakınız spoiler:
Mark wrote:Okoi ölürken, ağladım. Saemon, hotarubi'yi öldürürken nefret ettim. Hangi tarafın daha çok kazanmasını istediğimi biliyorum. Ama okoi'nin ölümü ve yaşamaru ile hotarubi geçmişi duygulandırıyor. Tenzen'in, giyobu'yu oyuna getirme şekli de sinirimi çok bozdu.
Spoiler tagları içinde mi? Bana hiç öyle gelmedi.
Ben Basilisk'i de izlemedim, senin için problem olmayabilir ama benim için var. Ben de burada (başlığın Hellsing olmasına aldırmadan) "Bir de Trinity Blood diye bi anime vaaar, orda da vampir vaaar, benzeeer, şöyle şöyle oluyo, bu bunu kesiyo, şu şunu öldürüyo, hatta sonunda da bu oluyo" tadında bir mesaj atsam senin ne kadar hoşuna giderdi?.. Bu tarz...

Saldırmadan önce insanın haklılığını bir kafasında tartması lazım bence.
Post Reply