Ocakbaşı İlkbahar Teması Hakkında

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

:D :D Yok üşenmeme sebebim sevdiğim konular olması.

Ã?ykü için bir konu, tema buldum sayılır ama sonunu düşünüyorum şimdi, onu da bulsam yazacağım hemen. Ah ilham perisi nerdesin? :mrgreen:
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Kimbilir belki ilham perisi de bu bahar şakacı olmaya karar vermiş olabilir.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Ben Peter Pan'daki perileri ele alıcam :) Ama giriş ve sonuç kısmını bulmama rağmen gelişme kısmını bir türlü oluşturamadığım için bitiremiyorum :D
Image
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Benim de tek son kısım kaldı, durdu kafam. Kendimce bir evren yarattım, dış görünüşün içi yansıttığı bir evren. Bunu tabii perilerin kanatlkarından, atların yelelerinden kişilik tahlili yöntemiyle. Önemli olan iç güzellikse bile, dış güzellik=iç güzellik :D
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Firble wrote:Kimbilir belki ilham perisi de bu bahar şakacı olmaya karar vermiş olabilir.
:D :D :D

Benim periler şunlara benziyor:

Image

Bir de şöyle ağaçta yaşayan bir peri var, efsunluyo adamı, aklını alıyo. :mrgreen: Ormanda dönüp duruyorsun mazallah. :D
:schemes:

Image

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Bu diyalogları öyküde kullanacağım, şiire benzetmeye çalıştım. :-P :mrgreen: Nasıl?

Dur insanoğlu, bekle!
Nedir o elindeki,
Silah mı bana doğrulttuğun?
Ya gözlerindeki nefret, öfke?
Tanımadan, etmeden,
Bilinmezlik mi korktuğun?

Ben güçsüzüm, kırılgandır kanatlarım,
Ufacık tefecikim, yazık değil mi bana?
Zararım yoktur kimseye, sevgi doluyum;
Tuhaf görünüyorum diye mi bu yadırgama?
Silah mı o bana doğru tuttuğun?
Farklıyız diye kıyacak mısın canıma?

Sakin ol insanoğlu, biraz otursana,
Yaslansana, şöyle serin gölgeli ağacın altına;
Kuş cıvıltılarını dinle ya da bir şarkı söyleyeyim sana,
Sakinleş hadi, ormanın kokusunu içine çeksene.
Ağaçlar, yapraklar, hayvanlar hepsi canlı anlasana;
Konuşuyorlar kendi dillerinde, dinlesene.

Duyuyor musun müziği, doğanın mırıltılarını?
Sessizliğin bile melodisi vardır burada
Ve huzur, kuş tüyü yatakları aratmaz.
Bırak artık silahı, korkma dostuz hepimiz.
istersen hafifçe uzan, rahatla iyice
Kapat, ağırlaşan gözkapaklarını güzelce.

Hadi, sevimli bir tebessümle yüzünde,
Ilık bir göle girer gibi, dal uykuya yavaşça;
Kulağında perilerin ninnileri ve müzik,
Aşık cırcır böcekleri, olgun kelebekler,
Ve kuşların kanatlarında çiğ taneleri,
Tatlı düşler görsene insanoğlu,
Doğa ananın huzurlu kucağında.

.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Güzel bir şiir kardel gerçekten çok güzel... Doğrusu bunu hikayenin içine yerleştirilmiş olarak görmek isterim.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Sonunda hikayeye bir son getirip koyabildim. Nasıl :D Bitirebilmeme sevindim ben. Bir de 1 Nasan bugün, şaka günü, temayla çok uyumlu :D
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Bence gayet güzel olmuş Lydonk. Tam perilerin anlattığı bir öykü gibi ölümü bile bir yere kadar ciddiye alan bir hikaye olmuş. Üstelik de gerçek anlamda perilerle ilgili de bir şeyler anlatıyor. Son noktayı koyman gerçekten güzel olmuş. Bir ozan için en kıymetli günlerden biridir sonuçta bir nisan. : ) ) )
HARBE GİDEN
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Asıl merak ettiğim denediğim garip anlatım nuarasının nasıl durduğu. şonuçta hikaye 3. şahıstan 1. şahısa geçiyor... Bilinçli olarak yaptığımı söyleyemem aslında. Bir anlık dalgınlığın eseri :D Aslında şu an yine birşeyler planlıyorum. Bu kez bir isim de koyabilirim! Yine deneysel bir hikaye olacak, anlatım oyunları deniyorum :D O da Mayıs gibi hazır olur. Aynı arkaplanı kullanıyorum tabii, aynı evren. E hadi, dünyanın en üşengeç insanı yazdı, sizin de elinizden birşeyler gelir bence. Daha çok var demeyelim, kandırmayalım kendimizi kendimizce. (Kendimi bir an şu spor programlarınga gibi hissetim: "Haydi, hop bir-ki, bir-ki! Yorulmak yok!" :D )
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Yukarıda da yazdığım gibi tam bir peri hikayesi gibi olmuş... Perilerin anlatıldığı hikayeden öte perilerin anlattığı hikaye gibi... Bir bakış açısından başka bir açıya geçiyor, konu da belki çok düzenli gitmiyor. Ancak anlatmak istediklerini anlatıyor. Ve içindeki tüm olumsuzluklara rağmen insanları gülümseten bir üslubu var.

Ben de diğer ozanların hikayelerini bekliyorum. Hikaye yazmak için en güzel ay nisan ayıdır hem.. : ) ) )
HARBE GİDEN
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Lydronk, senin hikayeni de okudum, çok beğendim. Eline sağlık, teprikler. Çok hoş, değişik bir öykü olmuş. :D Tarzı hoşuma gitti.
.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

İlkbahar geçiyor arkadaşlar
Perilerimiz artık etrafımızda her gece
Ve daha bir şen doğa bugünlerde
Tadını çıkarmak lazım bugünlerin
Tadını çıkarıp anlatmak
Duysun diye bizden sonrakiler
Her ne kadar bir yıl sonra yine dönecek olsa da bahar
Bilemeyiz
Yine burada olacak mı
Periler
Ya da yine eskisi gibi görebilecek miyiz biz onların
Yaşayabilirken bu anın tadını çıkaralım.
Ve aldığımız tadını anlatalım
HARBE GİDEN
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Belki kısa bir öykğ oıldu ama hevesle yazdığıma emin olabilirsiniz, arkadaşlar.... Onun için imla hatalarım olabilir. Anlatım bozuklukları çoık fazla vardır, belki ama keyifle yazdığımdan dolayı bu pek önemli değilidr değil mi? :)
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Bir bakıma çocuk masalı gibi olmuş. Ben sevdim. Özellikle peri ile insan arasında kurulan paralellikler hoşuma gitti. Doğrusu uzamasını da isterdim. Ancak elbette yazarın kararı söz konusu olunca yapacak bir şey yok... : ) ) )
HARBE GİDEN
Post Reply