Kardeşlik (Oyun)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Elinde Elminsterin asasıyla, düşman büyücünün belirmesini bekliyordu. Vazgeçerek, büyü örmeye başladı. " Usuar reta kair un ban. "

Wulfgar'ın arkasında durmaya çalışarak ona dokundu.

* Protection from Evil.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Yenenthidas Wulfgar'a koruyucu bir büyü yaptı.
Wulfgar'ın tek darbesi zombiyi yere yıkmaya yetti.
Saldırı 17+10=27 başarılı
Hasar 1+8= 9

Wulfgar dönüp birkaç adım atarak diğer zombiye vurdu.
Saldırı 13+10=23 başarılı
Hasar 3+8= 11

Darthu tekrar yayını gerdi ve okunu bıraktı.
Saldırı 10+5=15 başarılı
Hasar 6+2= 8 (3 hasar)

Nemhir büyüsünü ayakta kalan zombiye yöneltti.
M.Missile toplam 16 hasar

Huor'un aldığı ölümcül yaraya rağmen kımıldayabildiğini farkettiler.
Fort save 16+0=16 başarılı!

Kragash birkaç adım Huor'a doğru yaklaşıp baltasını savurdu.
"Sakın benim korumam altındayken öleyim deme!" diye Huor'a bağırdı.
Saldırı 3+5=8 başarısız

Dev zombi hantal bir hareketle Wulfgar'a vurmaya çalıştı ama balyoz kafasının üzerinden bir hayli farkla geçti.
Saldırı 11 başarısız

Odanın köşesinden koyu yeşil ok biçimli büyü süzülüp Nemhir'i göğsünden vurdu.
Melf's Acid Arrow saldırı 20 kritik vuruş.
4 Wound damage

Kafalarını çevirdiklerinde odanın köşesinde aşağı yukarı dört metre yükseklikte etrafı büyü ile kaplı büyücünün havada süzüldüğünü gördüler.
"Yararsız çırpınışlarınız beni gerçekten eğlendirdi, şimdi ölme zamanınız. Bildiğiniz gibi çalışacak zombilere ihtiyacım var." konuşmasını yaparken şeytani bir gülüş yüzüne yerleşmişti.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Wulfgar hırsla zombiye vurmaya devam ederken;
"şunu parçalayayım, göstereceğim sana zombiyi!" diye bağırdı.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Yenendithas yukardaki büyücünün üzerine çevirmişti, bakışlarını. Etrafındaki büyüleri daha kuleye girmeden önce yaptığı sezgi büyüsüne odaklanarak, tanımaya çalıştı. Gördüğü birkaç kitap aklına geliyordu. Auranın renginden ve biçimden büyüyü ayırt etmeye yaklaşmıştı. Adam konuşurken, büyülü alan hareket etti.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Yenenthidas büyücünün etrafındaki ışımaya baktı, Shield ve Protection from Arrows ile korunduğunu gördü.
Spellcraft zarı 16+8=24

Kızgınlık ve sinirle arkadaşlarını uyardı:
"Ok ya da Magic missile atmayın faydasız!"

Wulfgar büyücüyü umursamadan zombiye vurmaya devam etti.
Saldırı 19+10=29 başarılı 2+10=12 başarısız.
Hasar 4+8+2(F.E.)=14

Darthu gerdiği yayını Yenenthidas'ın uyarısı üzerine tekrar zombiye çevirdi.
Saldırı 20+5=25 Kritik vuruş
Hasar 4+2=6

Nemhir yarasını tutarak büyüsünü tamamlayabildi.
Konsantrasyon zarı 21 başarılı
M.Missile toplam 17 hasar

Dev Zombi geriye doğru bir kaç adım atarak yere yuvarlandı.

Kragash ilerleyerek Huor'un iyileşmesi için elinden çıkan kutsal ışıkla dokundu.
Cure Light Wounds 5 vitality 1 Wound iyileşti

Nemhir'in yarası asit salgılayarak tekrar göğsünü yaktı.
3 Wound hasarı

Genç büyücünün neşeli hali kalmamıştı, oldukça sinirlenmişti.
"Sizin yüzünüzden kapımı tekrar yaptırmak zorunda kalacağım."
Fireball
Yenenthidas 15+2=17 başarılı (10 Vitality 1 Wound hasarı)
Wulfgar save 12+4+2=18 başarılı (3 Vitality 8 Wound hasarı)
Darthu save 17+6=23 başarılı (Evasion)
Huor save 4+6=10 başarısız (0 wound) fort save 17+0=17 başarılı
Kragash 6+1=7 başarısız (16 vitality 6 Wound hasarı)
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

" Usuar reta kair un ban. "

Yerdeki cancekişen arkadaşını yetişti.

" NEMHİR! DURDUR şUNU! "
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Wulfgar büyücüye doğru koşmaya başladı, yakınına gelince bacaklarının tüm gücüyle sıçradı.
Büyücü bu umutsuz çabayı görünce gülmeye başladı taa ki Wulfgar zıplayarak onun seviyesine gelinceye kadar. Korkudan büyümüş gözleriyle umutsuzca Wulfgar'a vurmaya çalıştı.
Jump zarı 10+16= 26 (180 cm sıçradı)
Büyücü fırsat saldırısı 10 başarısız
Wulfgar grapple saldırısı 8+10=18 başarılı
Karşılıklı grapple zarı Büyücü 16 Wulfgar 24
Hasar 2+8=10

Wulfgar yakaladığı büyücüyü tüm gücüyle sıktı, büyücüden korkunç bir kemik çatırtısı geldi. Sonrasında Wulfgar ve büyücü hızla yere düştüler.

Kragash, Huor için tekrar dua etti.
Cure light wounds (3 Vitality 1 Wound iyileşti)

Huor kendini çok kötü hissetmesine rağmen ayağa kalkacak kuvveti buldu.
Nemhir son aldığı yararla yere yığılmıştı, Yenenthidas bağırdı "Kragash gel çabuk!"
Kragash son duasını Nemhir için yaptı.
Cure light wounds (5 Vitality 1 Wound iyileşti)

Ölmek üzere olan adamın gözleri donuklaştı, Yenendithas’a doğru birden onu tanımış gibi seslendi.
“-Talentis eski dostum… Gel yanıma, zamanım çok az… sana söylemem lazım…”
Yenendithas, Nemhir’e iyice yaklaşıp diz çöktü, ihtiyar adam şiddetle titriyor sesi artık fısıltı gibi çıkıyordu, söylediklerini sadece Yenendithas duyabildi. “-O heykeller… yıllarca arayıp topladığım, kaideleri kırık sanmıştık… halbuki onlar birleşme yerleri… O… o kadar zeki bir adam ki en büyük gizemleri bile sıradan hale sokuyor… Harita var, o… haritanın etrafına dizilecek… tıpkı şiirindeki gibi… ‘Cesur olan kuzeyde,’… o şiirde…” ihtiyar cümlesini tamamlayamadan büyü tekrar harekete geçti.
Melf's Acid Arrow 6 Wound damage

Nemhir'in yüzü acı içinde buruştu, kendini bıraktığını kanıtlayan bir nefes verdi, başı arkaya düştü.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Yenendithas, Nemhirin ölümünü izlerken, o kadar bilgiye aç bırakılmıştı ki, başına sancılar girmişti.

" Nemhir! "
" -Cesur olan kuzeyde- bu şiiri bulucaz. Ya harita nereyi gösteriyor. Nemhir Usta! "
Boş gözlere bakmaya son verdi.
" Tamam. Kaideleri bulmamız lazım. " Kendini topladı. Suratı ve kıpkırmızı olmuştu. Onunla son tartışmasını hatırladı. İtiraz edişini. Gözleri sulanmaya başlıyordu. Kitap için... Böyle mi, hatırlicaktı, Nemhiri. Üstelik onu babası sanmıştı.
( O benim ustam. O benim ustam. Yeni tanışmıştık ama seni hep böyle hatırlicam, Nemhir Usta.)
Yaşlı ustasına sarıldı.
" Yardım edin! " Onu herhangi bir koltuğa oturtması lazımdı. Ã?yle bırakamazdı.

" Bu kuleyi aramamız gerekiyor. Kaideleri. " Boğazı düğümlendi.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Huor ayağa kalktıysa da, yorgunluğuna yenik düşüp yeniden yere yavaşça uzandı.Yenendithas'ın *Cesur olanı kuzeyde.* dediğini duymuştu.

Sonra bunu hatırladı ve okudu.

"Cesur olanı Kuzeyde,
Korkak olanı Güneyde,

Cüce doğuda durur,
Barbar batıdan vurur,

Korkak olan gösterir bölgeyi,
Elf işaret eder ışığı ve gölgeyi."

Yavaşça ve tane tane okumuştu.Sesi hırıltılı ve yorgun çıkmıştı.Uykusu vardı biraz.Ardından yeniden Yenedithas'a dönüp:

*Sana neler söyledi?*

dedi gözlerini kapatarak hafifçe.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

" Heykeller birleşme yerleri, onları bulmamız gerekiyor, muhtemelen burda kuledeler. Ve harita, haritanın etrafına dizilecekler, dedi ki; -şiirdeki gibi, dizilecekler- Evet. " Düşünüyordu.

" Huor'un şiirine göre sanırım, elf ve cüce heykelleri bulucaz, birkaç tane daha olucak. Peki Harita, nerede? Harita lazım! " Odadaki kütüphanede gezmeye başladı. Büyü sezme büyüsünü, odadaki gezerken heryeri taradı. Kitapların ciltlerine bakmaya başladı. Sonra yerde yatan çırağa yaklaşıp, üzerinde ne varsa çıkarmaya başladı, masaya.

" Büyülü eşyaları tanımlamam için hepsini masaya almalıyım. "

" Anlamadığım bir şey var. Nemhir, bir adamdan bahsetti. En büyük gizemleri bile sıradan hale sokuyor, dedi. Beni babam sandı. Nemhir bu kaideleri yıllarca aramış, ikisi de, yani babamla , nemhir kırık sanmışlar ama değilmiş. "

" Kulede başka bir büyülü eşya varmı aramam lazım. Ve heykelleri bulmamız lazım. "
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Wulfgar nefes nefese kalmış yere çökmüş bir halde konuşmaları dinliyordu. Kötü yaralanmıştı ama bunu da atlatacağını biliyordu. Yavaşça doğruldu.
devrimk wrote:Holun sağında ve solunda büyük heykeller mevcuttu.garip şekillerde poz vermişti bu heykeller, kimi acı çekiyormuş gibi dururken kimi hayali bir ağırlığı kaldırıyor, kimide bir yeri işaret ediyormuş gibi poz veriyordu.
"Heykeller mi? Kulenin girişindekilerden mi bahsediyorsunuz?"
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Yaralı, yorgun üstüne üstlük yanmış kahramanlarımız birbirlerine destek olarak aşağıya indiler.
Yenenthidas heyecanla şiirde geçen heykelleri tespit etmeye çalıştı. Ayrıca dolaşırken girişin tam merkezinde yerdeki taşlardan birine oyularak çizilmiş Faerun haritasını buldular.
Yenenthidas sonuca hemen ulaşmak istiyordu fakat herkesin yaralı olması heykellerin taşınmasını şu an için imkansız hale getiriyordu.

Darthu etrafı gezerek misafir odalarını kalabilecekleri şekilde düzenledi. Hepsi yorgunluktan neredeyse bayılmış şekilde yattılar.

Sabaha karşı Kragash Wulfgar'ı uyandırdı. Yüzünde sıkıntılı bir ifade vardı.
"Dostum, yola çıktığımızdan beri üzerimdeki huzursuzluğu farketmişsindir. Bunun sebebi
yolda konakladığımız ikinci günde ben nöbetçiyken babam geldi. Kahramanlık hikayelerini dinlediğim bana ölmüş olduğu söylenilen babam!
Onunla gitmem için ısrar etti fakat bu aldığım görevi yerine getirmeden ayrılmak istemedim. Doğrusu söylediklerine inanmamıştım fakat burada tanık olduklarım onun dediklerini destekliyor.
şimdi onunla gideceğim, benim öğrenmem gereken, onun anlatacağı çok şey var. şimdi uyu ve dinlen."
Kragash savaş tanrısına peşpeşe dualar etti, taa ki savaş arkadaşının yaraları yok olana dek. Kolundaki pazubendi çıkartıp Wulfgar'ın başucuna koydu, sonra selam verip sessizce çıktı. Wulfgar yaşadığının hayal mi yoksa gerçek mi olduğunu anlamadan tekrar uykuya daldı.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Epoh kasabasında her zamanki gibi sıradan bir gündü. Lathander rahibi Lordan, sabahın erken saatlerinde Olaf'ı yanına çağırmıştı. Olaf rahibin çalışma odasına girince rahip heyecan ve sevinçle ayağa kalktı.
"Gel Olaf gel, otur şöyle, anlatacaklarım var. Biliyorsun geçen hafta kardeşliğimize beş yeni üye katılmıştı. Onlara da tıpkı sana verdiğimiz kolye gibi kardeşliğin sembolü olan eşyalar vermiştik. Aralarından birinin o eşyayla bağı koptu. Bu demektir ki ya öldü..."
burada Lordan düşünceli bir hal aldı, sıkıntısı yüzünden okunuyordu.
"...ya da daha kötü bir şey oldu."
Olaf şaşırarak "Daha kötü ne olabilir ki?" demiş bulundu.
Lordan Olaf'ı duymazlıktan geldi.
"Senden hazırlanmanı istiyorum acilen oraya gitmen gerekiyor."

Olaf eşyalarını topladı atını kapıda bırakarak tekrar Lordan'ın yanına gidecekti ki alt seviye bir rahip; "Lordan çantanızı da yanınıza almanızı söyledi" dedi.
Olaf çantasını zorlukla sırtlayarak Lordan'ın yanına gitti. Odada Talenthis'de vardı.
"Seni atla yollayacağımızı düşün medin umarım?" dedi Talenthis, sonrasında sihirli sözcükleri söyleyerek bir geçit açtı.
"İyi haberlerini bekliyoruz, bizim çocuklara göz kulak ol."

Olaf geçitten geçti bilmediği bir yerdeydi şimdi. Ã?nünde siyah bir kule duruyordu giriş kapısı kırılmış ve biraz açıktı. Etrafta ise onlarca zombi yok edilmişti. Kimisi büyük bir balta ya da kılıçla ortadan ikiye kesilmiş, kimisi de tanrının yardımıyla yok edilmişti. Tedirginlik içinde kuleye doğru yürümeye başladı.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Olaf etrafındaki savaş artığı manzaraları inceleyerek kulenin kapısına yaklaşırken tedirgin olmuş gibiydi. Durup bazı tarayıcı büyüler yaptı. (Dedect Evil, Dedect Undead) Hazırlıksız yakalanmak istemiyordu. Kulenin kapısından girerken, “Heyy, kimse yok mu? Kardeşlik adına geldim!” diye bağırdı.

.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Wulfgar duyduğu sesle yatağından fırladı. Bu kadar derin uyuduğu için kendi kendine sinirlendi. Sese tekrar kulak verdi.
dwaxer wrote:“Heyy, kimse yok mu? Kardeşlik adına geldim!”
Kulenin ana kapısına doğru yöneldi.
"Olaf? Olaf sen misin? Nasıl geldin buraya?"

Olaf şaşkınlıkla Wulfgar'a baktı şu anda yaralı gözükmüyordu ama üstü kurumuş kan lekeleriyle doluydu, saçı ve elbiselerinin bir kısmı belli ki fena şekilde yanmıştı.
"Senin dualarına çok ihtiyacımız var Huor berbat durumda, gel şurada yatıyordu."
Post Reply