Yeşeren Umutlar (Yorum)

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Yeni hikayeniz hayırlı olsun.

Kayıp hanın yolcularıyla Ölüme çıkan hayat ne oldu? :-o
Herkes bu hikayeye yoğunlaşmış, öbürlerini unutmuşunuz. Yoksa onlar devam etmeyecek mi?
Devam etmeyecekse bende buna katılayım.
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

WeS_DeX wrote: Bir de cüce olsa mükemmel matrak bir ekip olurz :D
Temel fıkarası gibi:

Bir cüce, bir barbar, bir insan, bir dryad, bir gnom, bir orman elfi ve bir yüksek elf(unttuğum var mı?) hapse düşmüşler...

Tek fark biz biraz daha kalabalığız :D
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Tersyuz wrote:Yeni hikayeniz hayırlı olsun.

Kayıp hanın yolcularıyla Ölüme çıkan hayat ne oldu? :-o
Herkes bu hikayeye yoğunlaşmış, öbürlerini unutmuşunuz. Yoksa onlar devam etmeyecek mi?
Devam etmeyecekse bende buna katılayım.
Ben Illyra'yı bekliyorum yine :D Oof of, ama gelecek, sözüm söz.. Neyse diğer hikayelere devam edilecek tabii ki, şimdi ben bu hikayeye nasıl gireceğimi bir düşünmem lazım...
Image
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Hayırlı olsun arkadaşlar... Güzel bir hikaye olmasını diliyorum.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Herres bir barbar köyü mü? Ã?yleyse işime yarar :D
Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Edmond yazmadığı sürece öykü ileryemez. Ama siz de benim gibi belki karakterinizin geçmişini ilgilendiren bir şeyler yazabilirsiniz. Ya da başka olaylardan bahsedebilirsiniz. Nasıl olsa anahtar Huor'da di mi?
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Edmond karakterimin prenses olduğu az kişi tarafından biliniyor bi yerde prenses diye telaffuz etmişsin düzeltebilirmisin :)
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Yahu benim elfçe öğrenmemem ya da wes_dex'in ortak dil öğrenmesi mümkün mü. Bu böyle gitmez. şimdi arkasından ortak lisanda iş çevirsek anlmaz Deru :P
WeS_DeX
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WeS_DeX »

Su hapisten kurtulalım ortak dil ögrenmeye yavasca baslarım ben.Simdilik biraz zorluk olacak ama iş geregi böyle olması gerekti :D
Just because you were born a noble, you can act like God? - Griffith (the White Hawk)
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Alenthas, hangi barbarlardansın sen? Huph dağlarındaki savaşçılardan mı yoksa şaman olanlardan mı?
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Evet bizim öyküde iki çeşit barbar ırkı var. Biri karlı dağlarda büyüyle uğrşmayan avcılr diğeri de çölde yaşayan şamanları olan barbarlar. Seninkisini hangisinden?
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

şamanlardan olayım ben, bakarsın şaman olurum :)
Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Ã?yküye yeni başlayacaklar ve öyküde olup da bazı detayları kaçıranlar için küçük bir özet:
Ã?ykü Polantes adında bir hapishanede başlıyor. Üç tane ana karanın ortasında büyük bir okyanusun ortasındaki bir adada yer alan bir hapishanedeyiz hepimiz. şu anda olan karakterlerden bahsedersek:
- Safir: İnsan büyücü. Geçmişini yavaş yavaş hatırlamaya başladı. Babasının da olduğu bir büyücü tarikatının üyesiydi. En son görevinde goblinlere önderlik edip bir köye saldırdı. Amacı küçük bir kız çocuğunu baş büyücüye teslim etmekti. Ama kendisini birden bu hapishanede buldu. Bir korsan gemisi hatırlıyordu ve cebinde annesine ait olan üstünde safir taşı bir yüzük buldu. Ondan kendisini safir diye tanıttı diğerlerine.
- Huor: Bir orman elfi. Eşi Minna ve kendisi goblinlerin saldırısına maruz kaldı. Kendisi hapse düştü ama eşinin nerede olduğunu bilmiyor. Özgürlüğüne düşkün ve şimdiden grubun lideri olabilecek kadar akıllı ve zeki biri.
- Deru: Bir dyrad. Uzun zamandır bu hapishanede. Ortak dili bilmediğinden çok sessiz. Zamanının çoğunu meditasyonla geçiriyor. Orman dışında bir yerde ömrü kısaldığı için güçsüz ve solgun bir durumda. Elfçeyi çok az biliyor. Hapisten çıkınca tek tek kendisine ihanet eden kabile resilerini öldürmeyi kafasına takmış durumdu.
- Lydronk: Minyatür ejderhasını sürekli tamir etmekle uğraşan hapse yeni düşmüş bir gnom. Merakına yenilip gezegeni turlamaya çıktı. Hancıya yaptığı pis bir şaka anlaşılamayınca kendini buralarda buldu.
- Algenia: Aslında bir prenses. Ama aynı zamanda casus ve suikastçi olarak ülkesine hizmet ediyor. Ama şimdi hapiste ve bu sinirlerini bozuyor. Hapisten kaçmak için çok istekli. Çok konuşmaktan haz etmez ve ne zaman ne yapacağı belli olmaz.
- İsimsiz barbar: Arvelir kıtasından gelen küçük bir barbar çocuğu. Gnomdan çok hoşlandı. Daha yeni geldiği için geçmişi belirsiz.
- Kecer: Safir'i hapise getiren goblin. Gardiyan olarak hapiste çalışmaya başladı. Parmaklıklara yakın oturan Algenia'ya sataşması en büyük hatası oldu. Anahtar şu anda Huor'da. Ama düzgün bir plan kurmadan sıvışmanın tehlikeli olabileceğini düşünüyor. Safir de geçmişinde önemli bir yere sahip olan bu pis kokulu goblini acımadan öldürdüğünden dişi elfe biraz kızdı ama belli etmemeye karar verdi.
-
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Benim fikrime göre öykümüz şu şekilde ilerleyecek: (siz de eklemeler ve değiştirmeler yapmakta serbestsiniz ama öncelikle benim hazırladığım bölge isimlerini öğrenmeniz isimleri algılamanız açısından daha güzel olacaktır.)
- Polantes: şu anda bu adadaki hapishanedeyiz. Buradan esirleri getiren korsan gemisini çalarak kurtaracağız.
- Loy Adası: Loy Adası bir korsan şehri. Korsanlar bizi fark edecekler ve korsan lorduna götürecekler. Uzun uğraşlar sonucu onun şahsi pis işlerini halledip güvenini kazanınca bize bir gemi satacak.
- Nerdemar: Bu kayalıların yakınından geçerken fırtınaya yakalanacağız ve gemimiz batacak. Deniz elfleri bizi kurtaracaklar. Bizi saklı şehirlerine götürecekler. Orda bize gelecek büyük tehlikeden bahsedecekler. Bizim de yüksek elfleri uyarmamız gerektiğini söylecekler.
- Avalende: Bu kıtada yüksek elfler, insanlar, orman elfleri, hobbitler ve dyradlar yaşar.
Onun için şahsi meselelerimiz için gruplara yarılacağız. Ben (Safir) tarikatınızı görmeye gideceğiz. Babasına ne yapması gerektiğini danışacak. Huor, eşinin nerede olduğunu bir şekilde öğrenecek ve onu kurtarmaya gidecek. Deru da kabile reisleriyle olan işini halletmeye gidecek. Diğerleri de istedikleri kişini yanına gidip ona yardımcı olacaklar. İşimiz bittiğinde yüksek elfleri görmeye gideceğiz; ama bize inanmayacaklar ve liderlerini güvenini sağlamaya çalışacağız. Burada Algenia bize çok yardım edecektir. Ã?nceden gidip ülkesini ikna etmeye çalışcak ama başaramayacak.
Ara yerler ve devamını siz istediğniz yönde eklemeler ve değişiklikler yapabilirsiniz. Ama maceramızın ilk kısmı böyle ilerleyecek( ena zından benim fikrim bu :) )
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Ana olaya girelim diye plan yapmış oldum inşallah size bir aksaklık vermez yani bu dediklerimizi yapıp bugün kurtuluyoruz pis hücreden :)
Post Reply