! ! ! Kısa Film Senaryosu Yarışması ! ! !

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Firble
Forum Yöneticisi

! ! ! Kısa Film Senaryosu Yarışması ! ! !

Post by Firble »

Arkadaşlar etkinliklerimiz bölümünü okuyanlar bir film çekme projemiz olduğunu biliyordur.

Bu projenin öncesinde bir kısa film senaryosu yarışması düzenlemeye karar verdik. Yarışmanın sonrasında da yarışma sıraında gönderilen senaryoları olanaklarımız ölçüsünde çekmek istiyoruz.

Muhtemelen çok azımızın senaryo yazma konusunda deneyimi var. O nedenle bu ilk yarışma sırasında senaryonun öykü şeklinde yazılmasını istiyoruz.

Ancak öykünün sonuna iki bölüm daha eklemenizi istiyoruz. İlki öyküdeki karakter ve mekanlardan önemli bulduklarınızı ayrıntılı tasvir ettiğiniz. Ã?ykünün Karakter ve Mekanları adlı bir bölüm. İkincisi hikayenin nasıl çekilebileceğini ilişkin önerilerin bulunacağı. Hikayenin Ã?ekimi İçin Tavsiyeler Bölümü...

Hikayenin Ã?ekimi Konusunda Tavsiyeler bölümü bizlerin bu konudaki deneyiminin çok fazla olmadığını ve deneyim kazanmak için yazmak yerine çekim yapmak gerektiğini düşünerek değerlendirmede küçük bir rol oynayacak.

! ! ! ! ! LÃ?TFEN HİKAYENİZİN 5 10 EN FAZLA 15 DAKİKALIK BİR FİLMİN Ã?EKİMİ İÃ?İN UYGUN OLMASINA DİKKAT EDİN ! ! ! ! !

Sonuç değerlendirilirken ana hikaye asıl puanın yüzde 50 60 arasındaki bir bölümünü Karakter ve Mekanlar yüzde 30 35 arası bir bölümünü, Ã?ekim için Tavsiyeler bölümü yüzde 10 15 arası bir bölümünü kapsayacak.

Ã?DÃ?L: Samsung VP-D 371 Dijital kamera

Eğer yarışmaya katılanların sayısı 10 u geçerse ikincilik 20 u geçerse üçüncülük ödülleri de olacak.

SON TARİH: Senaryonuzu değerlendirilmesi için yollayabileceğiniz son tarih 24 mart. Bu tarihe kadar senaryoyu raychseldon@gmail.com adresine yollayabilirsiniz.

Değerlendirme Ekibi:
DWAXER
ALENTHASLEASESS
FİRBLE

Yarışmacılar:
DEVRİMK
ARTEMİS ENTRERİ
CLİCKS
Last edited by Firble on Mon Mar 24, 2008 2:54 am, edited 10 times in total.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Vay, çekeceksiniz ha ciddi ciddi? :D Benim "kutuplaşma" diye bir öyküm var çok güzel kısa film olur, tavsiye ederim. :mrgreen:

Peki ama konu sınırlandırması yok mu, konu serbest mi?
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Kesinlikle hiçbir kısıtlama yok. Kısa filmleri de sonuçta isteyen herkesle çekeceğiz. : ) ) ) Eğer kalabalık bir şehir olursa ( muhtemelen İstanbul olur) oraya da gelebilirim çekim için... : ) )

Bu arada bir arkadaşın uyarısı üzerine olası bir yanlış anlamayı gidermek için bir hatırlatma yapayım.

Ã?yküden bağımsız yapılan tasvirlerin edebi ifadelerle yapılmasına gerek yok. Burada ifade ediliş tarzından çok anlattığınız karakter ve mekan değerlendirme de rol oynayacak...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

dwaxer wrote:Vay, çekeceksiniz ha ciddi ciddi? :D Benim "kutuplaşma" diye bir öyküm var çok güzel kısa film olur, tavsiye ederim. :mrgreen:

Peki ama konu sınırlandırması yok mu, konu serbest mi?
Eee şüphen mi vardı, cık cık cık :schemes: Biz FRP World olarak başladığımız her şeyi bitiririz :roll:
Image
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Başladığı şeylerin yarısından çoğunu bitirmeyen(bitiremeyen) birisi olarak ben FRPWORLD'den değil miyim :mad: :mad: :mad:
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Sen başla Edmond... Gerekirse beraber bitiririz...

Sonuçta bir yola girdik. Gidebildiğimiz kadar gidelim bakalım. En sonunda amacımız uzun belki bir bir buçuk saatlik film de çekmek... Ancak belki kısa film çektikten sonra onu da yapmak ayrıca güzel gelecek.
HARBE GİDEN
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Edmond wrote:Başladığı şeylerin yarısından çoğunu bitirmeyen(bitiremeyen) birisi olarak ben FRPWORLD'den değil miyim :mad: :mad: :mad:
Pardon cümlenin sonuna (!) koymayı unutmuşum :P
Image
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Firble eğer müsade edersen bir şeyi belirtmek istiyorum.

Senaryonun konusu serbest fakat şöyle bir kısıtlama olursa daha mantıklı olucak.

Epik karakterlerin olması ve büyük savaşların geçmesi hem izleyiciler için hemde bizim için zevkli bir çalışma olur.

Ayrıyetten kendinize özgü bir dünyada geçmesini rica ediyorum. Ã?ünkü; eğer film bilindik bir dünyada geçerse -Kyrnn, Faeûn ya da Middle-Earth gibi- o zaman telif haklarıyla ilgili bazı problemler çıkabilir. O yüzden en temizi böyle yapmak. Hem zaten neden biz başkalarının yaptığı şeylere mahkum olalım ki?

Tabii yeniden bir dünya yaratmak zor olduğu için benim hazırdan yarattığım bu dünyaya göre bir senaryo yapabilirsiniz http://frpworld.com/modules.php?name=Fo ... pic&t=7388

Daha ham bir dünya ama yinede yeter herhalde... İlla ki bu dünyaya göre bir şeyler yapılması zorunlu değil tabii ki. Kendi yarattığınız bir dünyada olabilir. Ama lütfen telif hakları alınmış bir dünyada geçmesin.
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Ben konu serbest mi diye sorunca,
Firble wrote:Kesinlikle hiçbir kısıtlama yok. .
diye gelen cevaptan benim anladığım farklı herhalde. :schemes:
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Yanlış anlaşılmasın bu sadece bir öneriydi, yani böyle olması daha mantıklı olur :)
Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Bence de öyle olması daha mantıklı. Eğer ilerde kısa film çekmeyi düşünüyorsanız telif hakkı gibisinden bi sorunla karşılaşılabilir. Ben pek bilmem bu tarz şeyleri ama özgün bi dünyada geçmesi herhalde daha doğru olur.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Benim demek istediğim: Yani yarışmaya konu olan film, fantastik konulu mu olacak?
Konu serbest denilmişti çünkü?.. Serbest derken fantastik konulu ama serbest mi denilmek istendi? :shock: :mrgreen:
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

YOK BÃ?YLE BİR PROJE ! O MAY GAD ! VARIM VARIM VARIM !!!

3 ayrı projeyle katılmak istediğimi kastettim :D

Dipnot: Umarım konunun fantastik içerikli olması gerekmiyordur.
Been there. Seen that. Got the scars.
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Aslında fantastik içerikli olması bizim için daha iyi olur. Ã?ünkü çekeceğimiz film fantastik olacak. Fakat sanırsam senaryo yazımında serbestsiniz. şahsen ben bir WoD ve bir de Fantastik türde bir şeyler yazıyorum (gerçi WoD da fantastik sayılır ama bilim kurguya daha yakın kaçıyor).

Onun dışında benimde pek bir bilgim yok, Firbe'ı bekliyoruz :D
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

"Kutuplaşma" dan başka "Av" adlı öykümü de gödereceğim vampirli filan. şimdiden iki öykü hazır. :schemes: Tam da filmlik ikisi de ha!
Locked