Kardeşlik (Oyun)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

"Kitap değerli olduğuna göre, bizi izliyor olacaklardır."
Ateşe yaklaştı.
"Nemhir diye birini hiç duymadım." Ateşe bakıyordu.

- Huor, Broomwick'e gittin mi? Orası hakkında ne biliyoruz?
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

"Shadowdale, Tilverton, Arabel var bir de, buralar hakkında bilgisi olan var mı? Bu yerlerin hepsine uğrayacak mıyız? Yoksa etrafından mı dolaşacağız? Eğer sapa yolları tercih edeceksek ben avlanarak yiyeceğimizi temin edebilirim."

Yenendithas'ın izlendiklerini düşünmesi fena halde canını sıkmıştı. Yolculuk ettikleri sırada dikkatsizce ilerlemişti, bundan sonra gözlerini açık tutmaya karar verdi.

"Ayrıca geceleri nöbet tutmamız lazım, gafil avlanmak istemiyorum."
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

*Açıkçası ne Broomwick hakkında ne de Nemhir hakkında en ufak bir şey hatırlamıyorum..*

Dedi Yenendithas'a.

*Shadowdale'i Elminster'in yaşadığı yer olarak biliyorum.Ayrıca Syluné Silverhand ve Storm Silverhand de burada yaşıyor.

Tilverton ise basit bir kasaba.Geçit yollarının üzerine kurulmuş.Halk ticaretle geçiniyor.

Arabel ise eski, çok eski bir şehir.Vaktiyle orcların hedefi olmuş da büyük bir savaş çıkmış.Cormyr krallığı sayesinde kurtuldukları için şu an Cormyr krallığına bağlılar.*

Sonra Wulfgar'a bakarak, *Yiyecek meselesinin fazla sorun olacağını zannetmem.Ayrıca nöbet meselesi ise o kadar da gerekli olmasa da isterseniz tutarız.*

Fakat kendisi de o endişelenmiyor değildi.Eğer ki bu kitap gerçekten önemliyse ve de bu gerçekten önemli bir görevse başları bol bol belaya girebilirdi.Fakat her şeye rağmen, grubun morali için bunun basit bir antrenman olduğunu söylemesi en mantıklısıydı.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Xerxes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Xerxes »

Yarım-Orc sessizce konuşulanları dinliyordu. Wulfgar'ın sınamayla ilgili fikrine ozanın da katılması, rahibin pek de hoşuna gitmemişti. Elminster gibi önemli bir büyücünün böyle basit sınamalarla ilgileneceğini sanmıyordu. Ayrıca ustasının kendisine güvendiğinden emindi, hiçbir zaman da sınanması gerekeceğini düşünmüyordu.

Ardından elf büyücünün sözlerini duydu ve onun şom ağzını kapamasını diledi içinden. Kişisel bir mesele yüzünden olay çıksın istemiyordu. Ã?ünkü biliyordu ki elfe karşı duyduğu kin, bu sözüyle ilgili değildi. Onu ilk gördüğü andan beri ondan hoşlanmamıştı. Yarım-Orc'a göre oldukça narin ve zayıftı, Kragash'a göre dünyada zayıflara yer yoktu. Ayrıca bir büyücüydü ve istisnalar hariç Yarım-Orc büyücülerden hoşlanmazdı. Ve en önemlisi bir elfti, atalarından gelen bir düşmanlık vardı. Bu sebeplerle biliyordu ki o ne derse desin ona karşı çıkmak için içindeki bir şeyler yanıp tutuşuyor olacaktı. Ve Kragash, içindeki bu şeylerin dışarı çıkmaması için elinden geleni yapacaktı.

Yoldaşlarına sınanmadıklarını düşündüğünü söyleyerek morallerini bozmak istemedi, tıpkı elfle kavga çıkarmak istemediği gibi. Maceranın tehlikeli olabileceğine ihtimal veriyordu, bu sebeple nöbet konusunda Wulfgar'a katıldı. Ve eğer biri nöbet tutacaksa, bu kişi kendisi olmalıydı.

"Ben nöbet tutarım."dedi gür sesiyle. "Yalnız."
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Yenendithas, sessizliğini koruyan Darthu'ya dikkat etti.
Asasını kavrayan elleri gevşedi, yarıelf Yenendithas'ın.
Onu kaldırıp, cüppesinin içindeki uygun kesilen, iç cebe özenle yerleştirdikten sonra, babası aklına geldi. Acaba şimdi napıyordu, onun kadar bilgili değildi, büyü gücü bu yolculukta sınanıcaktı.

Ama her zaman büyüne güvenme, dememiş miydi, aklını kullan demişti aynen Naolas'ın ayrılmadan önce söylediği gibi.

Konsantrasyondan çıktı.

Ateşe bakarken, gözlerinin önüne gelmişti. Büyücülerde gelişen derin düşünce halinden sıyrıldı. Ateşe baktı, yeniden zihnini serbest bıraktı. Fakat, yapamadı, düşünceler uçtu.

Bohçasını açtı, bir bez parçasına sarılı, yiyeceği çıkardı.
- Bozulmamış. Peynir severmisiniz, ben çok severim.
Serdi, bir parça aldı. Diğerlerine uzattı.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

*Aslında,*

diye söze başlarken Huor, demesem mi diye düşünmekten kendisini alıkoyamadı.Fakat artık devam etmeliydi.

*Aslında nöbet işi bir gecelik değil.Sanırım her gece nöbeti Kragash'ın tutması biraz hata olabilir.Tüm yolculuğu uykusuz geçirmesi sanırım işimize gelmez.Tanrı korusun ya, savaşta uyuyakalırsa ne olur?Sanırım her gece başkasının nöbet tutması lazım.Ã?yleyse ilk akşamımızda Kragash nöbet tutsun.Ertesi gece ben talibim*

Sonra Half-Elf'in uzattığı peynire bakarak, *Peynir severim ama hiç aç değilim.Başka zaman.*

Ardından sazını hafif neşeli bir şekilde çalmaya başladı.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

-Freddie Mercury
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

Sessizliğini koruyor, konuşulanları dinliyor ve hepsini tek tek inceliyordu, bu bir sınavmıydı peki ? pek sannetmiyordu... Niolas zaman içinde aralarına girmelerine izin verildiği gibi sırlarını paylaşmayada izin verileceğini söylemişti, bu ciddi bir şeydi, ve bir sınama olamazdı.. her şey yerine..

- Bozulmamış. Peynir severmisiniz, ben çok severim.

"Hayır, teşekkür ederim"

diye cevapladı yarım elfi, çünkü arası yemekle pek iyi değildi zaten, ayrıca düşüncesininde arasına girmişti.. yinede yarım elfe gülümsedi, kimsenin neler düşündüğünden haberi yoktu, o yüzden Huor a döndü

"bende tam düşünüyordum ki yolculuk boyunca yerleşimlerin kenarından dolaşalım, başımıza her türlü bela bulaşabilir ve gerektiğince az sorun çıkartarak bu işi halletmemiz daha mantıklı olur diye düşünüyorum, ama gerekirse yemek sorununu ya denildiği gibi avlanarak yada içimizden birisini şehire alışverişe yollayarak halledebiliriz. yine de bu bile sakıncalı sanırım, birbrimizden ayrılmamalıyız"

lafının burasında gülümsedi

"yada ben çok ufak olduğum için yanınızdan ayrılmak istemiyorum çünkü kendimi güvende hissediyorum. hep beraber bu yolculuğa çıktığımız için mutluyum ama aynı zamanda endişeliyim çünkü hiç birinize bir şey olmasını istemiyorum"

gözlerindeki garip buğulu ifade ile incelercesine tek tek arkdaşlarına baktı..

"bu arada kendini yormana gerek yok Kargash, nöbeti ben alırım, yemekle olduğu kadar uykuylada pek alakam yok ve evde bile ortalığı kontrol etmeden iki saate bir uyuyamam zaten. en iyisi hepiniz dinlenin önümüzde uzun bir yolculuk var ve önümüze çıkan her şeyi yenebilmeniz için dinlenmiş ve güçlü olmanız gerekiyor. Yenendithas umarım asana sarılıp uyumayı denemezsin"

kendi esprisine kendisi güldü

"hadi ateşi biraz toprakla boğalım ve bu geceyi atlatalım"

ayağa kalkıp bir kedi gibi gerindi. sonra kampın etfarında dar bir tur atmak için yürüyüşe geçti, çantası sırtında, kitapta çantasındaydı, Yenendithas ı seviyordu ama büyücüler bazen çok meraklı olabilirdi ve Niolas ını sırlarını zamanından önce öğrenmek pek doğru olmazdı, tek eli yayının üstünde yürüyüşüne devam etti...
Image
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Kararlaştırdıkları gibi şehirlere uğramadan yollarına devam ettiler. Geceleri nöbetleşerek güvenliklerini sağladılar. Sekizinci günün akşamında yemekler yenilmiş, dostça sohbet esnasında kahveler içiliyordu. Herkes duyulan hışırtıyla tedirgin oldu, salıların arasından iri yarı, gür ve kabarık saçlı ve elinde büyük balta olan bir yarım-ork çıktı. Tabaklanmış deri gömleğinin üstünde kürkten bir post geçirmişti. Eliyle selam işareti verdi. Baltasının başını aşağı gelecek şekilde toprağa dayadı, sapına ise ellerini koyup çenesini dayadı. Gülümseyerek Kragash'a bakıp ork dilinde konuştu:

"-Merhaba birader, nasılsın? Bu insanlar tutsak mı etti seni? Durumu çaktırma yardım istiyorsan alıvereyim kellesini şu yanımdakinin."
Yarım-ork bu arada sevimli sevimli gülüyor, Yenendithas'a ateşin üzerindeki kahveyi gösterip eliyle içmek istiyormuş gibi bir hareket yapıyordu.

Yarım-ork blöf: Başarılı
Darthu sense motive: Başarısız
Yenendithas sense motive: Başarısız
Wulfgar sense motive: Başarısız
Huor sense motive: Başarısız
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Sivri kulakları sesin varlığı hissetmemişti, çok hafif yürüyüp kampın yakınına kadar gelmiş olmalıydı. Konuşulanların, ne kadarını duymuştu? Kitaptan bahsetmiş miydiler, hatırlamaya çalıştı.
Ağır baltasını kaldırışını izledi. Ork konuşunca, gözleri ağaçların içini tarayıp yeniden, yabancıya odaklandı, Yenendithas'ın.

Kahvesini aşağı indirdi, yarıork olduğunu anladı. Kanındaki vahşeti dizginlemiş, olmalıydı. Soru sormadan önüne geleni katleden, orkların saldırılarını okumuştu.
Yenendithas'a, el işareti yapıyordu, fakat kargash ile konuşuyordu.

Yarıorkun eğer yardıma ihtiyacı varsa, yanında olmak onu mutlu ederdi. Ama görevleri söz konusu olunca, hiç kimseyle iletişime geçmemek için, onca yolu gölge gibi geçmişlerdi. Grubun kararıydı. Konsantre oldu. Ağaçların arasından, biri daha çıkarsa, büyüyü o kişiye serbest bırakıcaktı, hazırlandı. (charm person)

- Ben Otilannan, yardım etmeyi severim. Garsona mı benziyorum, sizce.
Gülümsedi.
Diğerlerinin, ismini, söylememelerini hatırlatmıştı, hemen. Anladılar mı, diye baktı, huor ve darthu'ya.
Kradash, yarıorkun ne dediğini kesin biliyordu. Ve yenendithas, kradash'a güvenirdi.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Huor Yenendithas'ın yaptığını anlayıp olaya katılması gerektiğini düşündü.Yarı-orkun ne yapabileceğini kimse bilemezdi.Ancak gülümseyerek konuştuğuna bakılırsa iyi birisine benziyordu.Sonra Kragash'a bakarak:

*Ee Stterian, dostumuz sana ne söylüyor?Sanırım söylediklerini bize de söylersin.*

Ardından Wulfgar'a bakarak, tedbiri elden bırakma dercesine bir göz kırptı, anlayacağını umarak.

-Freddie Mercury
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

Elinde kahve bardağını çeviren Darthu sessizce durdu ve yeni gelen yarı ork a baktı. nede olsa hiç kimseyi yadırgamadan büyümüştü..

sadece omuzunu silkeledi eğer kahve içmek istiyorsa bir bardak içebilirdi ama kendisinin bununlan alakası olmazdı..

tek kelime bile etmemeye karar verdi ama herkez ismini değiştirerek konuşuyordu ve kendi ismi ağızdan kaçmadan kendisni tanıtmalıydı

yeni gelene döndü kasten ağır bir şekilde onu selamladı

"ben Raven, eğer istediğin sadece kahveyse iç ama bize soru sorma, bizde sana sormayalım"
Image
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Wulfgar gülümseyerek eliyle gel işareti yaptı. Uzanıp boş bir kupaya kahve doldurmaya başladı. Kahveyi doldurunca çömeldiği yerden dostça bir tavırla kupayı uzattı.
Xerxes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Xerxes »

Kragash Yarım-Orc'u görür görmez sevinçle ona doğru ilerledi kollarını açarak. Bir yandan da dediklerine orkça cevap veriyordu:

"Merak etme, eğer tutsak olsam bunların icabına tek başıma da bakabilirdim. Hem ayrıca baksana, beni tutsak edenler ırkdaşıma sıcak davranırlar mıydı hiç? Gel otur aramıza sen de. Bize katılabilirsin."

Bunları söylerken yoldaşlarının dediklerini de göz önünde bulundurmuştu. Yarım-Orc'a karşı hiçbir şüphesi yoktu, ancak seçim ona kalmamıştı ve bu sebeple arkadaşlarına uymak zorundaydı. Ancak şüpheci ve korkak bir yalana hiçbir zaman ve hiçbir şekilde ortak olamazdı. Yarım-Orc'a sarılmak için öne atılmışken bir yandan da Huor'a kızarcasına baktı. Ona Sterrian demişti, ama o Kragash'tı.

"Ben Kragash."dedi ırkdaşına sarılırken ortak dilde. Asla yalan söylemeyecekti-sadece gerçekleri tamamen söylemek zorunda değildi.

Ve arkadaşlarına isimleriyle hitap etmek zorunda da değildi.

Sonra ozana döndü ve "Bu kadar erken yaşta bunamak biraz tuhaf değil mi dostum? Herhalde son zamanlarda bestelerine fazla dalmışsın."dedi gülerek. "Dostumuzun ne dediğine gelince, sanırım hepiniz anlamışsınızdır. Karnı aç birinin derdini anlatması için dil bilmesine gerek yoktur."

Yalan söylemediğini düşünüyordu, ancak belki biraz kaçamak bir cevap olabilirdi.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Huor yaptığı hatayı belki anlamayan, belki de anlamamak isteyen Kragash'a sinirle baktı."Ne yaptığını zannediyorsun sen!" demek isterdi ama böyle bir şeyi söyleyebilecek durumda değildi.Sinirle *Evet, bestelerime fazla dalmış gibi görünüyorum.* dedi.

Huor yeni gelen Half-Orc'a az biraz güvense de, Kragash'a güvenmiyordu.Sonra yanlışlıkla ismini verebilmiş olacağını düşünmeye başlasa da, bilerek söylediğine adı gibi emindi.Sonra *Lanet olsun.* diye mırıldandı.Yanındakilerin duyduklarına emindi ama yine de pişman değildi.

-Freddie Mercury
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

İki dev yapılı yarım ork sevinçle kucaklaştılar. Kragash kamp ateşine dönmeye hazırlandığı sırada, yeni gelen yarım ork “Dikkat! Bir ses duydum.” dedi.

Darthu Listen: Başarısız
Kragash Listen: Başarılı
Yenendithas Listen: Başarısız
Wulfgar Listen: Başarısız
Huor Listen: Başarılı

Huor ve Kragash keskin kulaklarıyla gerçekten de arkalarındaki çalılıktan gelen hafif bir hışırtı duymuşlardı. Kragash gayrı ihtiyari sesin geldiği yöne bakıp, baltasının sapını tuttuğu anda arkasındaki yarım ork olanca kuvvetiyle Kragash’a baltasını indirdi. Her şey bir anda olmuştu,

Yarımork Blöf: Başarılı
Yarımork Sinsi Saldırı: Başarılı Hasar: 16 (10 Vitality, 6 Wound hasarı)

büyük balta Kragash’ın boynunun yanına saplanmıştı, darbenin şiddetiyle yarımork diz üstü çökmüş boynundan çıkan kanları bastırmaya çalışıyordu. Saldırganın yüzündeki gülümseme artık sevimli filan değildi, ateş başında oturanlara kafasını çevirdiğinde onun yaptığı bu işten ne kadar zevk aldığını göteren geniş bir sırıtış vardı yüzünde artık.
Post Reply