5. Ödüllü FRPWORLD Kısa Hikaye Yarışması

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

5. Ödüllü FRPWORLD Kısa Hikaye Yarışması

Post by Bogus »

5. Ã?DÃ?LLÃ? FRPWORLD KISA HİKAYE YARIşMASI

Image

İlk yerleşim kalıntıları M.Ã?. 5500 yılına kadar uzanıyor, 1600 yılda dünya tarihinin gördüğü dört büyük imparatorluğun baş kenti oldu, tarihi boyunca onlarca farklı isimle anıldı. İstanbul herkese kucak açtı ama hiç kimseye ait olmadı.

Dinler, milletler, devletler, imparatorluklar ve farklı kültürler hem onun için savaştılar hem de onun için bir arada barış içinde yaşadılar. Her gelen insan burada kendinden bir şey bıraktı ve İstanbul tarihi boyunca bu ganimetlerle zenginleşti.

Onun kadar kadim pek çok şehir zamana yenilip yok olurken, İstanbul da pek çok kez el değiştirdi, yağmalandı, yeniden yapıldı, yıkıldı, yandı, tekrar yapıldı, esir düştü, hastalandı, yenildi, yendi, büyüdü, gelişti, zenginleşti, modernleşti... Ancak 7000 yıllık tarihinde tek bir şey değişmedi. İstanbul asla zamana yenilmedi.

5. FRPWORLD KISA HİKAYE YARIşMASI'nın konusu İstanbul. 7000 yıllık tarihi savaşlar, masallar, efsaneler, gerçekler, yalanlar, kavgalar ve açıklanamayan olaylarla dolu; ve tüm bunların henüz anlatılmamış pek çok hikayesi var.

Geçmişin, bu günün veya yarının İstanbul'unda geçen, İstanbul'u anlatan veya kim bilir belki de baş karakteri İstanbul olan hikayelerinizi bekliyorum...

Son katılım tarihi: 30 Kasım 2007
Neticelerin Açıklanması: 9 Aralık 2007
Katılım Adresi: canozer82@yahoo.com

Yarışmanın Kuralları:

1) Hikayeleriniz daha önce hiç bir yerde yayınlanmamış olmalı.
2) Hikayeleriniz size ait olmalı.
3) Birden fazla hikaye ile yarışmaya katılabilirsiniz.
4) Hikayelerin uzunluğu 5000 kelimeyi geçemez.
5) Hikayeleriniz Ocakbaşı Forum kurallarına uygun olmalı.
6) Hikayeleriniz "Fantastik" başta olmak üzere istediğiniz türde olabilir.
7) şiirler kabul edilmeyecektir.
8 Bir yarışmacı birden fazla ödül kazanamaz, sıralamaya sadece en yüksek puanı alan hikayesi dahil edilir.

Katılımcılar

Son katılım tarihine kadar hikayesini canozer82@yahoo.com adresine gönderen herkes yarışmaya katılmış sayılır ve isimleri aşağıdaki katılımcılar listesine yazılır.

Katılımcılar Listesi

1) devrimk
2) mguzel
3)dwaxer (2 hikaye ile)
4) Lydronk
5) Mustiman
6) Dragon_Knight
7) Lord_Arande

Jüriler

Jüri üyeleri belirlendiğinde aşağıdaki Jüri üyeleri listesine isimleri yazılır. Jüri üyeleri yarışmaya hikaye gönderebilirler, gönderilen hikayeleri yayınlanacaktır ancak puanlamaya ve sıralamaya dahil edilmeyeceklerdir.

Jüri hikayeleri çok fazla olursa katılımcılar kendi aralarında bir değerlendirme yapabilir.

Jüri Ã?yeleri

1- Bogus
2- LeSorcier
3- Efla
4- SacoKhan
5- Firble

Ã?düller

Ã?düller çok yakında yine burada açıklanacak olan bir ödül kataloğundan seçilir. Derece yapan hikayenin sahibi katalogdan istediği ödülü seçebilir. Katılımcı sayısına göre ödül verilen dereceler de artacaktır. 10'dan fazla katılımcı olması durumunda 2. lik, 20 den fazla katılımcı olması durumunda 3.'lük hediyeleri de olacaktır.

1.'lik Ã?dül Kataloğu

1) Edgar Allan Poe Bütün Hikayeleri (Ciltli)
Idefixe Beğeni Endeksi: 9.6
http://www.ideefixe.com/Kitap/tanim.asp ... 0ASX48GMHB

2) Korku ve Bilim Kurgu Filmlerinin Temelini Atan John Carpenter Filmleri BOX SET !
Idefixe Beğeni Endeksi: Yeterince Oy Almadı
http://www.ideefixe.com/video/tanim.asp ... EMOYXA71PP

3) Herhangi bir Zaman Ã?arkı Cildi!

4) Karanlıkta 33 Yazar Korku Ã?yküleri Antolojisi Tek Cilt!

http://www.ideefixe.com/kitap/tanim.asp ... ZHQWO6GVWQ

Değerlendirme

1) Değerlendirme jüri üyeleri tarafından, bir jüri diğerinin puanlarını ve yorumlarını görmeyecek şekilde yapılır.
2) Değerlendirme sonucunda derece yapan hikayeler 7 Aralık 2007 günü açıklanacak.
3) Hikayelerin puanları sahipleri istemediği sürece açıklanmayacak. Her katılımcı dilerse özel mesaj yoluyla aldığı puanı ve kaçıncı sırada olduğunu öğrenebilecek.

Image
Last edited by Bogus on Sat Dec 08, 2007 9:58 am, edited 15 times in total.
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Ben katılıyorum.....
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Hikayeni gönderdiğin anda listeye adını ekleyeceğim... Jüri de olmak ister misin? :)
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Olabilir ama konuyu çok sevdim... İki gün süre isteyebilir miyim? ? ?
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Mustiman
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mustiman »

şimdiye kadar birçok kez bu yarışmalara katılma isteğimi belirttim. Birçok kez bunu yapmayı denedim de. Ama ortaya pek güzel bir şeyler çıkmayınca vaz geçtim.

Ama bu sefer güzel bir şeyler çıkarabilmeyi diliyorum. En kısa zamanda bunu tamamlamaya çalışacağım. Güzel olsa da olmasa da yollayacağım. Umarım herhangi bir yaş sınırı yoktur :)
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Yaş sınırı var...

Kendini olduğundan yaşlı hissedenleri ve 150 yaşından büyükleri yarışmaya kabul etmiyoruz.

Not: 150 yaşından büyükler heyet raporundan elf olmadıklarını kanıtlayıp yarışmaya katılabilirler...
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Ben değil kendimi olduğumdan yaşlı hissetmek, ölü gibi hissediyorum, katılabilir miyim?
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

1. lik Ã?dül kataloğu güncellendi! Kontrol ettiniz mi?

1.'lik Ã?dül kataloğu genişlemeye devam edecek.

Daha çok hikaye, daha çok ödül demek.

10 hikayeden fazla katılım olması durumunda 2.'lik ödül kataloğu da açılacak!

5. Ã?düllü FRPWORLD HİKAYE YARIşMASI'na katılımlarınızı dört gözle bekliyorum!
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Edmond wrote:Ben değil kendimi olduğumdan yaşlı hissetmek, ölü gibi hissediyorum, katılabilir miyim?
Kendini ölü gibi hissetmen olduğundan yaşlı hissettiğin anlamına gelmez. Zira yaşı yoktur ölümün.

Katıl tabi. Ama artık öyle kuru sözle katıldım demekle olmuyor. Hikaye gönderiyorsun, ben de seni yarışmaya katıyorum. Anca öyle...
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

ISTANBUL!! Muhtesem bir giris Bogus.. Su sıralar Istanbul'dan kilometrelerce uzaktayım. Istanbul hasreti ile yanarken ne hikayeler cikar benden, dusunun :D
Katilmak cok isterim; ama tarihi biraz kotu benim icin. Tam juri ve finallerimin oldugu doneme denk geldi. Bu pazartesi-sali jurim var, haftaya cumartesi de finallerim baslayacak. Bir hafta surecek, finallerden cikacagim hikaye teslim suresi ardindan bitecek. En azindan bir hafta uzatabilir misin? Gercekten Istanbul hakkindaki bu yarismaya katilmak isterim. Belki yetistirebilirim; ama isi sansa birakmak istemem. Veya sonlara dogru mu uzatip uzatmamayi yarismaya olan ilgiye gore karar versek.. Neyse hadi ilgine tesekkur.
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Uzatmak isterim ama 12 Aralık'da birliğime teslim oluyorum. Kalmadı uzayacak yeri yani :) En fazla bu kadar uzuyor.
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Yapma yau.. Deme- ha ne? birlik? askere mi gidiyorsun? 0_o

Neyse tamam, yetiştirmeye çalışırım, boş zamanlarda yazarım bir şeyler, zaten sınavlara çalıştığım da yok :D
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Yeni hikaye yarışması? Hah ben de bu anı iple çekiyordum.15 günüm var, güzel güzel karalarım birşeyler. Hadi herkese bol ilhamlar! :D
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

İlhami gelse de, yazsak bir şeyler. :roll: Ã?dülleri görünce ağzımın suları aktı. :schemes:
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

İlhami'yi beklersen çok beklersin, ilhami çağırılmadığı yere gelmez :)
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Post Reply