Büyücü ve Zırh

Kadim Sanatlarla uğraşanlarla tartışabilmek için…
oldun
Kullanıcı
Kullanıcı

suprıse

Post by oldun »

bence zırh giyen büyücü sadece komik olur en az dwarf wizard gibi
VanwaElen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by VanwaElen »

Zati 20. lvlda alayını tanımayan 2 sınıftan biri büyücü.Birde zırh giyerse işimiz var :)
liarlord
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by liarlord »

düşük level larda kabul edilir. battle mage tipi hoş olur amam ilerledikçe lüzüm yok
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Hiç spellsword diye bir prestij sınıfı duymadınız mı?
Spell failure'ı %30'a kadar azaltabiliyor ve bir fighter gibi attack roll ve fortitude alıyor. Bu da mitril full plate (%25 spell failure +8 AC +3 dex bonus) ve mitril large shield (%5 spell failure +2 AC)

ile bir büyücü 16 dex'i oldupğu varsayılırsa
10+8+3+2 = 23 AC ve spell failure 0 ihtimali ile zırhlı bir şovalye gibi gezebilir.
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
metalistisot
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by metalistisot »

e herkes söylemiş birde ben söylemezsem olmaz. bikaç eksik gördüm önceki mesajlarda...

yaw abi şimdi sen mithril zırhı dispel magicle yamultabilcenmi??? ha kimyasal yapısını deiştirirsin anlarım ama dispel magic olmaz. yani çünkü cismin büyüssü kendisinde dıştın bir büyü verilmemişki.

bide nedir bu robe-zırh tartışması?? adam az yer mithril zırh alır. veya her bozulduğunda yenilemek üzere robe'una güçlendirici büyü yapar. Elfler arianusta(ölüm kapısı serisi) çiçekli böcekli tuniklere çelik zırhtan daha bi sertleştirici büyü yapıolar. robelara gözünmezlik büyüsü dokuyorlar... yaw daha 3. seviyedeki elf büyücü(9 seviye dikkate alınır...bkz. ölüm kapısı 1.cilt ekler) bunu yaparken siz nie yapamazsınız??

Üzerine bide şunu söliyim. Can tatlı yani ben artistiğim bozulacak die nie zırh giymiyim...
celeraen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by celeraen »

büyücünün en önemli zırhı büyüsüdür zaten diye düşünüyorum
There'll be war, there'll be peace.
<br>But everything one day will cease.
<br>All the iron turned to rust;
<br>All the proud men turned to dust.
siliterin
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by siliterin »

zırhlı bir büyücü tabii avantajlıdır özellikle de zırh büyülüyse. zaten büyücü öncelikle kendisini korumatı düşünecektir ve sağlam bir zırh bu görevi üstleneceğinden büyücü bütün konsantırasyonunu düşmanına verebilir. :)
Dünyada imkânsız olan tek şey, imkânsız olanı bulmaktır.
Sensei
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sensei »

ac siz büyücümü olur beaaaaa.... ac çok sağlam olmalı ki şöle babalar gibi ne gelirse indiresin yere :D zaten canı az zavallıların bir de ac yoksa, oklarlar, (lönk!!) yerde büyücü ..
Gitarım Aşkım... My Guitar My Soul...
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

ACsiz büyücü olur. basar stoneskin'i gezer ortamlarda, bişiycik olmaz.
War, war never changes...
dfunk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dfunk »

burock'un dediği gibi mage armor,stone skin,greater stone skin,shadow armor,death armor gibi büyüleri ile büyücü sınıfı dokulnulmaz olabilmektedir.Bu büyülerin çoğu damage reduction gibi özellikler katar büyücüye ve çoğu saldırıdan etkilenmemelerini sağlar yani işi bilecen. :D
DragonForce
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by DragonForce »

Bence AC azda olsa gereklidir büyücü için çünkü nereye kadar dayanabilir mage armorla onun için statlrımı genellikle birbüyücüde dex ve int üzerine yoğunlaştırırım
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

başka bir başlıkta da yazmıştım buraya da ekliyim. bi wizard için dex, int.ten sonraki en özenmli skillerin arasında başta gelmektedir zannımca; zira yüksek dex. sadece ACye katkı yapmakla kalmaz, aynı zamanda, pek çok büyü için gereken "ranged touch attack" için gereken "ranged attack bonus"a katkıda bulunur.
DragonForce
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by DragonForce »

aynen bencede dexterity intellegence ve wisdom dan sonra gelecek en öncelikli stattır.Çok işe yarar büyün mü bitti kardeşim paşalar gibi uzaktan ok atarsın :D
Sensei
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sensei »

stone skin veya bunun gibi şeyler tamam haklısınız destek verir ama ben armor sevdalısıyım, çok dispell yedigimden olası geliyo heralde :D
Gitarım Aşkım... My Guitar My Soul...
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

Sensei wrote:stone skin veya bunun gibi şeyler tamam haklısınız destek verir ama ben armor sevdalısıyım, çok dispell yedigimden olası geliyo heralde :D
bir başkasından dispel yerken senin de ellerin armut toplamıyodur herhalde?
Post Reply