300 Spartalı ve Kambur adam

Ben her konuda geyik yaparım diyorsanız…
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Aransayes zaten ben de milliyetçilik yapmasın, ihanet edeceğine gitsin direk Perslere sığınsın demek istedim.

Savaşta üstüne Türk üniforması giyip Ben Türk'üm diyen bir adam değil bu, Sparta'da doğmuş, annesi babası Spartalı.

Türk olmanın şartları Anayasamızda belirtilmiştir. Henüz değiştirilmedi, bölünmemiz için yakında değiştirilecek ve kınamızı yakıp muradımıza ereceğiz.

"Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür."

Atatürk Türk olduğunu söylemiştir. Bu yüzden Türk'lüğünü ayrı bir başlıkta tartışmaya gerek yok.

Türk olmak için burada doğup burada büyümek gerekmiyor. Sen sempatizan saysan da kanunlar önünde bir Fransız gerekli vatandaşlık işlemlerini yaptıktan sonra Türk.

Kaldı ki Leonidas'ın kararı evrensel ve zaman aşımına uğramamış bir karar. Bu gün 300 kişilik bir özel tim kuracak olan herhangi bir komutan böyle bir adamı takıma alıp kendi adamlarının hayatını tehlikeye atar mı?. Mesela bu adamı komando veya bordo bereli yaparlar mı? Artık kamburun arka saflarda kanatta ortada savaş yeteneğini tartışmayacağım bile...

Son olarak kamburu hiç bir Spartalı hiç bir zaman Spartalı olarak görmedi lafına geliyorum.

Evet, diyelim Leonidas'da son anda onu Spartalı olarak görmedi ve sadece acıdı... hatta hiç kimse onu Spartalı olarak görmemiş olsun.

Değişmeyen bir gerçek var. Kambur kendisini Spartalı olarak gördü. Belki de sadece özendi. Ama üniformasını giydi, silahını kuşandı, kralına ordusuna girmek istediğini söyledi... Daha ne yapacak? Nüfus cüzdanı mı çıkartacak? İkametgah belgesi mi alacak?

Kambur vatanım dediği coğrafyayı ve orada yaşayan insanları kırılan onurunun intikamını almak için sattı. Benim anladığım buydu, neresinden bakarsam bakayım başka bir şey de anlayamıyorum. (Evet bence para ve kadın ikinci planda kalıyordu... Eğer Leonidas ona ön saflarda bir yer vaad etseydi para ve kadına bakmazdı bile... Asıl istediği intikamdı.)

Son olarak: Eğer kendinizi Türk biliyorsanız, Türklerin ve Türkiye'nin iyiliğini istiyorsanız bu coğrafyanın insanları sizi aşağılasalar bile, öldürmek isteseler bile, sürseler de, sizi hor görseler de, kısaca her ne nedenle olura olsun eğer vatanınızı düşmana satarsanız siz bir Vatan hainisiniz.

Bu yukarıdaki gerekçelerden dolayı ben Kamburu bir vatan haini olarak görüyorum ve onun yerinde olsam, daha da kötü bir durumda da olsam vatanımı satmazdım.

Başka post atmayacağım çünkü daha söyleyecek yeni bir şeyim kalmadı.
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Aransayes zaten ben de milliyetçilik yapmasın, ihanet edeceğine gitsin direk Perslere sığınsın demek istedim.
Sığınmak için sattı zaten.
Savaşta üstüne Türk üniforması giyip Ben Türk'üm diyen bir adam değil bu, Sparta'da doğmuş, annesi babası Spartalı
Spartalılarda doğmakdan ziyade kendini ispatlayanlar spartalı.

Kanunlar önünde hainlerde yakalanana kadar Türk sayılıyor ki kahramanlarımızın olduğu kadar hainlerimizde çoktur. Bir fransızda gelsin Atatürk'ün bu ülkeye ve millete yaptığını iyiliklerin 1000de 1 ni yapsın benim gözümde o da Türk'tür.
Son olarak: Eğer kendinizi Türk biliyorsanız, Türklerin ve Türkiye'nin iyiliğini istiyorsanız bu coğrafyanın insanları sizi aşağılasalar bile, öldürmek isteseler bile, sürseler de, sizi hor görseler de, kısaca her ne nedenle olura olsun eğer vatanınızı düşmana satarsanız siz bir Vatan hainisiniz.
Irza, namusa, bayrağa ve dine karşı sözlü ya da fiili hakaret yapılmadıkça bu millet herkesi bağrına basar. Efendi duran adamı niye hor görelim. Eğer saydıklarını yapıyorsa bu millet vardır bir bildiği.
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Pis Leonidas! İyi yürekli kambur! Bu kadardır. Daha ilerisini kabul etmiyorum. :-P

İlk başında da demiştim. Kambur ilk başında o birliğe katılmak istemekle hatayı yaptı. Asıl istediğini o şekilde elde edemeyeceğini bilmeliydi. Oradakilerin bu çaresizlik içinde her türlü güce ihtiyaç duyacağını ve bu sayede onu birliklerine alacaklarını sandı. Yanlıştı. (Aptal kambur!)

Bir yanlış anlaşılma olmuş 2 mesajdır hala anlaşamadık yada benim kapasitem bu kadar. Korkum şudur ki, bir polemiğe uzamasın. Bogus arkadaşım ben senin orada ne demek isteediğini anladım aslında. Yani gerçekte persler böyle değil diyorsun. Benim demek istediğim de sadece filmdekilere bakmaktı. Bu arada perslerin kralı yakışıklı, caariyeleri de oldukça güzeldi. Ayrıca perslerin sözcüsüde oldukça karizmatik bir arkadaşımızdı. Sadece ORANIN SPARTA(!) olmasından ötürü güme gitti. :D

Ha bu arada ucube değildi persler ama ben görünüş itibariyle karşı cins bir orta(hafif kuzey doğu) avrupalıyı iranlıya tercih ederim. Acaba Spartalılar yenilince oraya göç ettiler de, çizgiromanda çizerimiz bu farkı biraz fazla abartarak dilemi getirdi. :-P
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Lostad
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lostad »

Galiba topicin kilit zamanı geldi.
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

yinede ben etmezdim :( yani o kamburun pskilojisini annıorum ama yaptığı benim gibi bi üçkağıtçıya bile ters geldi.
Image
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Neden kitleyelim ki?
Lostad
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lostad »

Ne biliym konu cok degisik boyutlara girmeye basladı
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Hep olur öyle. Geyik yaparken aynı konu üzerinde odaklanmak zor oluyor :) şimdiye kadar yazılanlar güzeldi. Bogus fikirlerini çok güzel dile getirdi. Sitia inadından vazgeçmedi. sende güzel yazdın. Başlığı henüz görenler var, onlarda ne düşündüklerini yazsın :)
celephael
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by celephael »

Ben yapmazdım diyen hiç kimse o kamburun yaşadıklarını yaşamadı, o hisleri paylaşmadı, şu andaki kendi kimlikleriyle bu cevabı verdi. Nedensiz yere sizden de nefret edilip toplumdan dışlansanız şimdi verdiğiniz bu "Yinede ben yapmazdım" kararını bu kadar kolay vereceğinizi zannetmiyorum.
Efendi_Emburk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Efendi_Emburk »

valla ben en çok phantoma katılıyorum :D
o şekilde tipsizken ve kimse seni sevmiyoken spartalı olup ne yapcaksın ki zaten insan ülkem dediği yerde hiçbir vatandaş tarafından kabul edilmiyorsa orası ülke sayılmaz e o zaman dışlanarak yaşamaktansa beni sevmeyenleri satıp (ki artık buna satmak bile denmez bence) her yönden zengin ve huzurlu yaşamayı tercih ederim
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Spartalilarin gaddar bir yani da var film'de.
Bir cok yerde fasistce irkci soylemleri var

En iyi savascilar Spartalidir.
Gercek erkekleri gercek Spartali kadinlar dogurur.
Dogan cocuk disfigured ise (vucut sekil bozuklugu, hastalik, zayiflik, premature dogum akla gelenlerden) olume terkedilir.

Bu durumda kambur arkadas olume terkedilmemis ve bakilmis, ki eger Sparta fasistligine gore bu bile Sparta kurallarina bir ihanet.

Kambur arkadas digerlerinin arasinda yasayamadigi icin saklanarak varligini surdurse de buyuk ihtimalle daha sonra yasadigi yeri terketmek zorunda kalmis ve daglari-yollari cok iyi gorenmis. Baska bir ihtimal uc koylerden birinde kus ucmaz kervan gecmez daglarda ya da bir tarlada hayatini surdurmus olmasi ihtimali. Yani sonuc olarak kendi milletinden sakinarak utanc icinde bir sosyopat olarak yetismis. Toplum kurallarini yalnizca kulaktan dolma bilgilerle ogrenmis.

Spartalilar bu adami boyle yasamaya mahkum ettikleri icin bence ihanet edilmeyi de hak etmislerdir. Milletlerindeki ya da vatanlarindaki herkesi esit saysalardi o zaman kambura vatan haini derdim. Ama o adam sadece dis gorunusu yuzunden asla insan icine cikamayacak, asla orduya giremeyecek, asla atiyorum senatoya giremeyecek ve asla toplumun bir parcasi olamayacakti.

Ama Xerxes Leonidis'ten farkli mi? Kendini Tanri ilan eden diger milletleri kolelestiren ve sadece egosunu tatmin etmek icin adam oldurup, katliamlar yapip, toprak isgal eden bir adamdan bahsediyoruz.

Sonuc olarak Kambur arkadasin Spartaya hic bir minnet borcu yoktu hatta sapik ve irkci kurallari nedeniyle onu boyle bir yasama mahkum ettikleri icin satmaya hakki bile vardi bana kalrsa. Tabii sattigi adam Xerxes'e guven olur mu, ya da hersey daha mi guzel olur onun icin? Hic zannetmiyorum.
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Post Reply