OYUN AÖIYORUM GELMEK İSTEYEN ARKADAşLAR BUYURSUN

“şöyle güzel bir oyun oynatan olsa da oynasak” ya da "Oyun oynatacağımda adam var mıdır ki acep?"diyorsanız bu bölüm tam size göre...
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Size şu kadarını söyleyeyim, olan her şeyin mükemmel açıklamaları var.

Yani olan olayların neden o şekilde olduğunu bulursanız önünüzdeki 3 günlük yolu aşmak için daha çok ipucu elde edersiniz.

Ã?rnek Sorular...

1) Neden gece zamanı 2 Gargoyle saldırdı? Neden daha fazla değil? Neden daha az değil?

2) Neden ilk saldıranlar büyücülerdi? Sizi nasıl hemen buldular? Neden bir anda belirdiler, FLY büyüleri vardı ama uçarak mı geldiler? Neden daha güçlü değil? Neden daha güçsüz değillerdi?

3) Theathresha sizi Cloakwood'a teleport edecekken neden (düşmanı kastederek) "Onlar da eninde sonunda Cloakwood'a gelmek zorundalar dedi?" Bunu nereden biliyordu? -Burayı hatırladığınızdan bile emin değilim- (Bir diğer değişle kristalin peşine takılın demedi)

Daha fazla soru sorarsam çok konuşmuş olacağım.

Ama en önemli ipucum şu olacak.

Cevap bulmaya çalışırsanız bir yere ulaşamazsınız. Oyunun bu bölümünde doğru soruları bulmak zorundasınız. Aklınaza gelen bütün soruları alt alta yazın :wink:
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
dfunk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dfunk »

peki soralım o zaman soru bir; kristal neden bir force field içinde duruyor?Force field i kim kristalin üstüne yerleştirdi?

soru iki; neden cloakwood'a gitmek zorundayız orada bizi ne bekliyor?

soru üç;narq'ın ikizi olan tidus'un çalıştığı kişiler kim ve bu kristali neden bu kadar çok istiyorlar eğer büyücülerse mevcut büyü ağını yok ettiğini biliyorlarmı?

benim aklıma gelenler bunlar diğerlrinide bekliyorum.
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

dfunk wrote:peki soralım o zaman soru bir; kristal neden bir force field içinde duruyor?Force field i kim kristalin üstüne yerleştirdi?

soru iki; neden cloakwood'a gitmek zorundayız orada bizi ne bekliyor?

soru üç;narq'ın ikizi olan tidus'un çalıştığı kişiler kim ve bu kristali neden bu kadar çok istiyorlar eğer büyücülerse mevcut büyü ağını yok ettiğini biliyorlarmı?

benim aklıma gelenler bunlar diğerlrinide bekliyorum.
1) İlk soru harika bir soru. Kafa yormakta fayda var.
2) İkinci sorunun cevabını biraz biliyorsunuz. Trish size orada bir "Gate" kapının olduğundan bahsetmişti. Ormir de orada. Theathresha'da sizi oraya teleport edecekti... Trish Cloakwood Druidlerinden ama yıllardır bu kristalin tepesinde beklemiş... Bu sorunun daha çok cevabı Cloakwood'da.
3) Bu soru eh işte... cevabını bilseniz de olur, bilmesenizde. Ama kim veya kimlerden olurlarsa olsunlar peşinize düşen büyücülerin düşük level olduğunu düşünürsek bir şeyler bildikleri ortada.
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
John
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by John »

Benim aklıma gelen ilk soru Lish'i kimin, neden ve nasıl bir şekilde görevlendirdiği oldu. Eğer first generation party ile iyi ilişkiler içerisinde olan bir grupsa bu druidler, acaba bizimle de aynı iyi ilişkilerine sorunsuzca devam ederler mi? ama bu da Can'ın dediği gibi Cloakwood'da cevaplanacak sanırsam.

Daha çok kafamı kurcalayan bir soru ise, büyücülerin bizi nasıl takip ettikleri. Scry için bayağı penaltı almaları lazım, büyüye bakınca o kadar kolay olmadığını gördüm, direk peşimize taktıkları adamlara scry atıyorlarsa acaba o adamları gidiş yönümüzün farklı bir yönüne giderek ekebilir miyiz? Acaba adamlar direk küreye mi scry atıyorlar? Bir şekilde küreyi saklayabilir miyiz?

Damage veren büyü attığımda neden garip bir şeyler hissediyorum? Neden aptal gibi üstünde durmadım?

Daha bir ton soru var hangisinin doğru soru olduğunu nasıl anlayacağız? Heheh bu tuzak soru :p
Saying mean things about the Almighty isn't going to hurt God, it just hurts you and corrodes the world around you.It's like spitting at the sky. The sky isn't bothered, and there's a good chance you hit your own face in the bargain
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

Benim aklıma gelen soruların bir kısmını sormuş arkadaşlar. Bende benim aklıma gelen ve onların sormadıklarını sorayım :) .

1- Bizim şu obsidyen benzeri küremsi (değerli magical item larımızı emmmişti kendilerini rahmetle anarız :D ) malzememize ne oldu? Onu mecburiyetten teleport olmamızı engellediği için geride bırakmıştık hatırlarsanız (Sophia onu ev eşyalarının arasına bir biblo gibi gizlemeye çalışmıştı).

Acaba bu malzemenin Bizim kristal ile bir bağlantısı var mı ? Acaba o malzeme elimizde olsaydı, bizi hala Scry edebilirlermiydi (hiç sanmam) ? Bu malzeme Force field' ı kaldırabilirmiydi (kaldırırdı sanırım) ? Ve en önemlisi bizim yanımızda taşıdığımız kristalimizi etkilermiydi ? Etkilese nasıl etkilerdi ?

Sanırım herkes bana hak verecektir o melzemede de aynı elimizde ki kristal gibi tuhaf olan bir şeyler var ve muhtemelen oda başka bir yerlerden gelme diye düşünüyorum. Belki ikisi aynı yerden geldi.

Ama şuda bir gerçek o malzeme büyüyü absorb ettiğinden onu evereskaya ve şuanda gitmiş olduğumuz yere anca doğal yollardan götürebilirdik.

Birinci sorum baya baya uzun oldu işte sırada ikinci sorum :)

2- Acaba bu bizim waterdeep de bıraktığımız büyü emen malzememiz bizi takip eden şahısların eline geçmiş olabilir mi ? Acaba bu malzeme bizim kristal ile bir araya geldiğinde neler oluyor ? Acaba bu çakal büyücüler bizden bu kristali doğru zamanda almak istiyor olabilir mi ? Belki de üzerimize daha zayıf büyücüleri ve sadece 2 Gargoyle göndermelerininin sebebi daha kristali elimizden almak istedikleri yere ve zamana gelmemiş olamamızdır.

Aklıma ilk etapta gelenler şimdilik bunlar :) .
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
Narq
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Narq »

Büyülü malzemeleri emen o aleti kullanmanın ve gerektiğinde açmanın bir yolunu bulabilseydik kristali ona emdirip ''hepimizin kristalin üstünde olduğunu tahmin ettiğ'' scry büyüsünün etkisini ortadan kaldırabilirdik.

İkinci olarak;köyden kaçarken hatırlarsanız birer spot atmıştık.Portalın açılışını tamamlayıp tamamlamadığını göremedik.Ama görünüşe göre açılımını tamamlamış.Düşmanların oradan geldiğini tahmim ediyorum.

Oyunun başından beri anlamadığım bir şey var.Yalnış hatırlamıyorsam biz gemideyken bir kuşla beraber gelen notta Aldor'un ustasının Büyücünün yani Trish'in işini bitirdiğini yazmıştı ama böyle bir şey yok ve görünüşe bakılırsa bunların birbirlerinden haberi var..Trish niye böyle bir şey yapsın ki?
It's always darken as before the dawn;If Its not meant to be Its not meant to be www.bizkackisiyiz.com
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Obsidian kürenin nerede olduğunu bilmiyorsunuz. Evereska'ya doğal yollardan gitmesi gerektiği doğru. Ona en son dokunan Sophia idi. Evde koyduğu yeri de Theathresha ve ondan başka bilen kimse yok. (Umarız) Ama en son Theathresha birilerini onu getirmesi için görevlendirdiğini söylemişti.

Bahsettiğimiz kristal yaklaşık 20 yıldır onu arayan bütün gözlerden saklanabildi... Hem de çok detaylı bir tanımı Candlekeep'e bırakıldığı halde. Bunu da hesaba katmalısınız derim.

Kristali sizden almaları için doğru yer ve doğru zaman şüphesinin cevabı " ilk fırsatta ve en kısa zamanda..."
Bu konuda sakın şüpheniz olmasın. Size xp kazandırmak için göndermiyorlar o tipleri.
dfunk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dfunk »

30 Ağustosta oyun yapalım diyorum ben müsaitmisiniz beyler?oyun olursa evi hazırlatmaya çalışacağım bilginize.
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Serbülent bana arabada ağlayıp durmadınız mı biz 30 ağustos'da meşgulüz işimiz var bizim diye yaaa!!!!

Madem böle bir şey vardı, benim gelme ihtimalim çok düşük. Çok çabuk haber verin, bir şeyler ayarlamaya çalışırım.

Bu arada Rockn Coke'da olacağım bu hafta sonu. Sonrasındaki hafta sonu kesin bir oyun olsun ok?
dfunk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dfunk »

Kimse gelemiyor anlaşılan 30 ağustos da kim dedi sana 30 ağustos işim var diye ben demedim.Neyse haftaya yaparız artık bir oyun .
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

Pazar gününden itibaren kursum bitiyor (önümüzdeki pazar değil bir sonraki pazar). O gün den itibaren her hafta sonu müsayitim (bir aksilik olmazsa).
dfunk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dfunk »

Son oyunda başımıza gelenler hakkında inanın hiçbirşey hatırlamak istemiyorum grubun tamamının paranoyak davranmasına sebep olan DM mimiz bogusun bıyık altı gülüşleri sırasında grupta köstebek aramaya başladık kim kelek yapacak acaba diye.Zekice hazırlanmış bulmacalar beynimizdeki fosfor miktarının hızla azalmasına sebep olduğundan akşam zombi kıvamına gelmiş olan grup sessizce evlerine dağıldı.

Bundan sonra ne yapıyoruz beyler artık gruba bir lider seçelim herkes kafasına göre davranıp ortalığı bulandırmasın hareketlerimiz tek bir ağızdan aktarılsın önerilerinizi bekliyorum.
Narq
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Narq »

Lider seçmek bize bir çözüm getirmeyecek çünkü gruptaki kimse birbirini dinleyip ortak bir yöne gitmiyor ama ne şanslıyız ki hala hayattayız.

Bu söylediğim hepimiz için geçerli,aklımıza geleni uygulamaya koymadan önce grup üyeleriyle paylaşmalıyız.En basit örneği bu hafta benle yaşadaık.Gereksiz bir şekilde obsidianla oynadım ve oyunu kapattım allahtan obsidian Harl'daymışta geçersiz sayıldı.

Eş duyumlu hareket ettiğimiz sürece lider seçmek zorunda değiliz.Tabi bu benim düşüncem.Siz ne diyorsunuz?
It's always darken as before the dawn;If Its not meant to be Its not meant to be www.bizkackisiyiz.com
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

Bizim Party 'den lider çıkmaz, o sebeple biz liderliği ya lorentasa verelim yada yanımızda ki elf hatuna :P.
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Sevgili Lidersiz Gurubum...

Lider ne zaman nasıl nereye gidileceğini söyleyen bir despot değildir. Lider fikirleri dinledikten sonra verilen kararın (oylama ile de olabilir) sorumluluğunu taşıyan insandır.

Eğer bir lideriniz olsaydı senaryomda onu çıldırtacak ikilemler hazırlamıştım... O yüzden arada bir yokluyorum. "Lideriniz kim?" diye.

şu anda lidersiz olmanızın en büyük handikapı, Narq'ın da dediği gibi, kimse yaptıkları için sorumluluk hissetmiyor.

Az kalsın oyunu kapatıyordunuz, tavşan avlarken avlanıyordunuz, basit bilmecelerin önünde kimse sorumluluğu alamadığı için uzun dakikalar kaybediyorsunuz.

Bir sonraki oyunda kararsız kalmak için bu kadar uzun zamanınız olmayacağını söyleyebilirim.

Ve size küçük bir ip ucu vermek istiyorum. Liderinizi NPC yapmayın.
Post Reply