oyuna kişisellik karıştırma

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Shadowmaster
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Shadowmaster »

Böyle oyuncu + dm 'in yaptığı şey, kendi egosunu doyururken, oyunun egosundan çalar.şöyle ki;

Egosal davranan oyuncu, kendini bir ölçüde tatmin ederken - KISA VADEDE - , diğer yandan oyundan alacağı zevkten azaltır.Bunun o sırada farkında olmaz, fakat bütün olarak düşünülünce - UZUN VADEDE - böyle hareketler yapılması hem KENDİSİ hem de OYUNCULAR ve DM açısından oyunu yıpratacak ve keyfi kaçıracaktır.

Bir ölçüde dm'e görev düşer, ama bundan sonra oyuncu yerini bilmeli ve nasıl davranacağını anlamalıdır.

Mesela ben yanımdaki herife gıcık oluyorsam, oyuna oturduğumuz anda, aramızdaki gıcıklık oradan kalkmalı ve tamamen nesnel bir bakış açısı içinde oyuna devam etmelidir.

Arkadaşın biri bunun tam anlamıyla mümkün olmayacağını söylemiş.Doğrudur, fakat tamamiyle değildir.Ben adamın gözlerine bakarken bile rahatsızlık duyuyorsam ve rol yapma gereği, oyuncuyla benim aramdaki ilişkiyle, karakterin - karakterle olan ilişki arasıdnaki korelasyon +1 olmadıkça - rakamı +1'e yükseltmek için çeşitli yöntemleri denemek de objektiflikten uzaklaştırır - bir dm asla oyuna kişisellik katmamalıdır.

Tabii ki bu, OLMASI GEREKENDİR : Her zaman bu durum geçerli olmayabilir.

Ama aksi takdirde, oyunun son derece yıpranacağı da bir gerçektir.

Çok daha baside indirgersem; DM'in sevdiği oyuncuya magicallar, itemler, paralar verirken, diğer önemsiz, içli dışlı olmadığı oyuncuya BABAYI vermesi sık görülen bir durumdur.

Bu DM'lik değildir.EM'liktir.

p.s. EM : Ego master.
Hold me near, unravel the stars
As I speed through the heavens
Speed through the night
For you are my blade and my rope
You are my
Lethe
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quel-Shin »

Abi sevdiği arkadaşına torpil geçenler senin de dediğin gibi DM olmuyor.Hadi bazen bazı karakterler aşırı şanslı olabilir.Bunu kaderin cilvesi deyip geçersin.Ã?ünjkü o durumda DM'nin bi karakteri şanslı yapması gerekmiştir senaryo icabı.Ama bu hep aynı kişi olursa ve her zaman olursa o zaman sorun çıkar sanırım.
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

dmin bir amacı kurtarmak için bazı şeyleri feda ederek belli oyunculara "görünüş itibarıyla" kıyak geçmesi bence ters değil

ters olan inadına yapılan şeyler
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

zaten kiyak olmazsa bi oyun zor yurur. kurallara takilip kalmamak lazim ama bi kisiye devamli torpil veya kotu muamele oyunu herkes icin cekilmez yapar
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quel-Shin »

sevgili arkadaşlar her ikiniz de doğru ve benimle aynı şeyi söylüyorsunuz :D
Eee tabii ne demişler:"katı dm'lik oyuncu usandırır" :D
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

ve hatta

dm dme baka baka kararır

olmadı galiba :roll:
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quel-Shin »

pyros wrote:ve hatta

dm dme baka baka kararır

olmadı galiba :roll:
Oldu oldu güzel oldu.
Dm dm'e baka baka kararır.
ve aynı zaman da köre yatan şaşı kalkar.:D
flintfireforge
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by flintfireforge »

DM oyunun dengesi için bazı oyunculara iltimas geçebilir. Ã?bür türlü sadece eğlenceyi bozara ama DM'inde dengeyi sağlaması çok önemlidir. Sonuçta amaç eğlenmektir. Ne laflar ettim yahu. Kendimi bile aşıyorum :)
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

sen zaten aşmıştın ki
daha ne aşıyorsun?
ketchup
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ketchup »

ama flinti takdir ettim kendini aştığını farkedebilmesi bile güzel :D dm konusunda ise kural varsa uyulması lazım,ve dm de kendi kurallarına uymak zorundadır....
Beklenen son gerçekleşti,ve ketchup bitti...
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

kuralcı bir kimseyiz galiba (bu lawfulun türkçe çeviris hehehe:))
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Abi bence aynı kişinin başına sürekli aynı şeylerin gelmesi (Dm desteği ile) çok eğlenceli olabiliyor hatta kaderin bir cilvesi olduğu için grup gülmekten yerlere yatabiliyor. Bu yüzden ben Dm'e ilaveten grup içindekilerin de birbirlerini kıle decek şeyler yapmalarına kesinlikle tam destek veriyorum çok eğlenceli :mrgreen:

Dark Sun
Yanımızda 21 hitpointli level 6 bir defilerımız var.
Birinci kombat defiler en düşük insiyatif atar. AC'si 13 iken (mage armor büyüsünü yapamadan bir bolt yer ve zehirden dolayı bayılır -4 cons alır (conu zaten 12 idi).
Zar zor yürüyen büyücü ikinci savaşta karşımıza çıkan carrion crawlera magic missile atar ve yaratık iğnelerini ona batırıp zehirler ve büyücü yine fort tutturamaz yere yığılır.
Üçüncü savaş büyücü bir küfrü çürümüş dolabın içine gizlenir ve korkudan kenardan hafifçe bakıp öyle büyü yapmaya başlamıştır. Combat'ın sonunda dolaptan çıkar ve savaşçılardan biri Defiler'ın boynundaki büyük örümceği farkeder. Alayım derken reflex save'i tutturamaz ve örümcek Defiler'ı sokar tabiiki Fortitude tutmaz ve Defiler yine yerde :mrgreen:

Bu arada bu gruptaki herkes öldü sadece Defiler hayatta kaldı bunu da ekleyeyim kendisi Undead oldu ve artık zehirden korkmuyor :mrgreen:
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

undead olmaya hayatta kalmak dersen tabii :)
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Sizin bahsettiğiniz olay benim DM (ZB)'im tarafından banada çok yapılır. Ama haklı çocuk. Oyunda kendi kurallarını yazmış ve güzel bir sistem çıkartmış :wink: . Ben de evde (arkadaş ev arkadaşım) boş vakitlerimde bu kuralları inceler ve hatalardan güçlü karakterler çıkartırım :twisted: . Her oyun sonunda bazı kural değişiklikleri yapar veya beni ezerek :cry: bakın böyle karakterler yaratırsanız sonunuz böyle olur diye gösterir. (İbreti alem meselesi)
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
KiNg_Of_DaMnEd
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by KiNg_Of_DaMnEd »

oyuna herkes dm dehil kişiliğini kendi üslubunu yansıtmalı
oyunun ,oyun oynamanın zevkini almak için şart
ancak kişisel sorunları gerçek hayat ile ilgili ögeleri yansıtmak fantastik dünya da oynanan bu oyunu sadece öldürür
Post Reply