çift el

Her tür taktik, zırh, silah ve savaşçıları ilgilendiren konular için...
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

The_KiRaTh wrote:80 kiloluk bi adamın yere oturup onu 5 kişinin kaldıramadığını gördüm... Yani, tek sınır kendimiziz. Yeteneğimiz veya başka bişey deil, bişeyi ne kadar istediğimiz...
Abicim bu sence fiziksel bir olay mı? Yani bence fiziğin sınırlarına girmiyor bu olay. İnsanın içindeki gücü açığa çıkarması bu...

Ayrıca zaten konumuz bi insanın 2 kılıç kullanabilmesi, ve bunun için gerekli olan şeyler... Bu da çoğunlukla fiziksel zaten...

Senin msjını biraz alakasız buldum açıkçası pyros. Bir insanın beyninin kaçta kaçını kullandığı fiziksel bi olgu deil mi? Tamamını kullansa kılıça ihtiyacı olmaz demenin de nesi konumuzla alakalı?
Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir...
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

sen bakma bana
ben gaza geldim
çok başka bir konudan bahsettim

ki onu da açıklayamadım!
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

The_KiRaTh wrote:Gözümün önünde 120 kiloluk adamların havalarda uçuştuğunu gördüm, veya 80 kiloluk bi adamın yere oturup onu 5 kişinin kaldıramadığını gördüm... Yani, tek sınır kendimiziz. Yeteneğimiz veya başka bişey deil, bişeyi ne kadar istediğimiz...
Bunu aikidodaki bir arkadaşımdan daha duymuştum. Çok ilginç nedir bu işin aslı?
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

abi amca oturuo kalkmıo

kadı oturtuo onu oraya

---------------------------
galiba bunun ciğerlerindeki nefesi tutmakla bi alakası var
ama tam olarak emin değilim, bu suda geçerli de olabilir
squva
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by squva »

çömez bi aikidocu olarak sana olayi sole aciklayabilirim Raistlin

eklemleri uygun yerlerden kirdiin zaman ukenin (aikido da hareketi yapmada yardimci arkadas anlamina gelir- ki bu 120 kiloluk biri de olabilir) havalarda ucusmasini saglayabilirsin. zaten aikidoda ilk ogretilen takladir. ve adama basta havada nasil uculur ve yere çakildiginda nasil tek parça kalabilirsin ögretilir.

80 kiloluk arkadas da nasil dusecegini tam kavrayamamis biri olsa gerek. (benim gibi) bu durumda eklem agrisindan noldunu anlayamazsin. benim gibi birini bile yerden zor kaldirirlar.
denedim gorsum kafani çarptiginda kötü oluyoo...
<div>isin felsefesi felsefenin olmamasi yani dusunmek de olmayabilir. kisacasi anlasilmaz kisacasi anlamsiz kisacasi anlamazsiniz ve anlayamazsiniz. sacmalik gorunen sacma olmayabilir ya da sacmadir zaten ya da sacmalik da yoktur belki de yoksundur belki
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

squva, ben de eskiden bir iki sene aikido yapmıştım

ve . . . asıl şimdi senden korkuyorum !

rakibinin gücünü ve vücut ağırlığını kulalanarak onu alaşağı etme sanatıdır aikido ve içinde tek bir ofansif hareket dahi yoktur

mesela en basiti bileği önkola doğru bükme hareketi, ya takla atacaksın, ya da bileğin kırılacak

hocamız bize şöyle demişti "saldırgan ne kadar güçlü ve cüsseli olursa, onu o kadar iyi mağlup edersiniz, çünkü size saldırdığı gücü ve devinimi ona karşı kullanmaktır bu işin püf noktası"

yani tam olarak master yoda tavrında bunları söylemedi ama genel konsept buydu :)
squva
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by squva »

simdiye kadar korkmaman ayip

bodur olmanin avantajini kullaniyorum kolu bük alttan geç bir ters hareket ve yerde. acayip eglenceli oluyo

gerçek dünyadaki bucukluklara tavsiye edilir!!! :D

ya o anlattigin hareket bence zor ben daha yapamadim!!! :cry:
<div>isin felsefesi felsefenin olmamasi yani dusunmek de olmayabilir. kisacasi anlasilmaz kisacasi anlamsiz kisacasi anlamazsiniz ve anlayamazsiniz. sacmalik gorunen sacma olmayabilir ya da sacmadir zaten ya da sacmalik da yoktur belki de yoksundur belki
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

ya aslında kolay bir hareket
ama adamın sana attığı yumruğu durdurabilecek bilek gücü olması gerekli

fakat senin dişlerin yok muydu?

aikidocu vampir

aman yarabbi daha neler görcez?
squva
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by squva »

daha ne mi görcen?

hehehe!!!

ne kadar korkunc oldumu tabiii ki!!!!!!!!!

ceeeeeeeeee

*Niatra dislerini seyretmeye koyulur...*
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

ya ben bu 80 kilonun kaldırılamamasını çok farklı algıladım.
Adam oturuyor ve onu "kaldıramıyormuşsunuz"
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

ewt ben de onun galiba nefesle bir alakası var demiştim
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Abi nefesle ne alakası olabilirki
Suyun içinde ciğer hacmini değiştirip dibe oturmak ya da yukarı çıkmak mümkün ama suyun yoğunluğunun fazlalığından dolayı ortaya çıkan kaldırma kuvvetiyle alakalı o.
Aynı kanunlar havada da olmasına rağmen havanın kaldırma kuvveti açısından değişen bir şey yok. Adam kamyon lastiği kadar hava almıyor ya... O zaman yüzücüleri 100 kişi bile kaldıramazdı (ciğer kapasitelerinin üstünlüğü nedeniyle)
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

zatn bir iki mesaj önce
bu dediğim galiba suda işe yaradığını söylemiştim

yani esasen bilmiyorum sadece sallıyorum işkembei kübradan

abi onları kadı oturtuyo o yüzden kalkmıyorlar
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

Raist doğru anlamışsın abicim.

Olay şu idi, bizim büyük hocamız, dövüş salonunun içinde yere oturdu ve konsantre oldu. Chi enerjisini odakladı. Daha önceden seçtiği en iri yarısından 5 kişi adamı yerinden oynatamadı...

Bahsettiğim 120 kiloluk adam bir capoeira cı idi... Adam resmen yere basmıodu...

Sizin anladığınız anlamda havada uçuşan çok daha abartı şeyler gördüm, 140 kiloluk bir adamı bizim hocanın fırlattığını gördüm... Hocanın beni 5 metre sadece bir yumruğuyla fırlattığını gördüm :) hemde çok yakından(90 kiloyum). (O kadar acımadı.) vs. vs..
Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

The_KiRaTh wrote:Olay şu idi, bizim büyük hocamız, dövüş salonunun içinde yere oturdu ve konsantre oldu. Chi enerjisini odakladı. Daha önceden seçtiği en iri yarısından 5 kişi adamı yerinden oynatamadı...

Hocanın beni 5 metre sadece bir yumruğuyla fırlattığını gördüm :) hemde çok yakından(90 kiloyum). (O kadar acımadı.) vs. vs..
Bu oturmayla ilgili muhabbeti duymuştum dediğim gibi ama kimse açıklayamadı mantıklı bir şekilde. Pozisyonla filan alakalı bir şey olabilir mi? Bunun tek mantıklı açıklaması bu chi enerjisi mi ona mi inanmaliyim :)
Post Reply