en iyi savaş taktiği hangi kitapta?

Her tür taktik, zırh, silah ve savaşçıları ilgilendiren konular için...
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkflarer »

hepiniz sallıyonuz en baba taktik kitabı Shannara'nın mirası serisidir. Zaten o seriyi yazan adam star wars serisinin kitaplarını da yazmış. Özellikle Shannara'nın Kılıcı 3 te insanlar ve cücelerin asi Druid Brona ve Kaya trolleri ve gnow ordusuna karşı son kalelerini savunmaları tam bir stratejik şölendi çok süperdi. 40000 kişilik orduya 1000 kişiyle dayandılar çok süperdi. Ayrıca Shannara'nın İlk Kralında'da Jerle Shannara'nın elf şehri Arborlon ve Batı karasını ayrıca cücelerinde doğu karasını Brona'nın kan susamış ordusuna ve yaratıklarına karşı savunmaları çok seli bişiydi ööle bişi görmedim ben.
Rhuben
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Rhuben »

Haklısın Shannara sersindeki savaşlarda güzeldi. Ancak burdakiler mi sallıyor yazarlarmı sallıyor dikkat etmeni rica ediyorum...
Aredheliquas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aredheliquas »

bence silah kadeşliği'nde iyi taktikler vardı..
<div>Duvarlar renkli olsada, karanlıkta ne görebilirsinki?... Bir köre rengi, nasıl anlatabilirsinki?</div><br>
Blackthorn
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Blackthorn »

Tek kelime(pardon 4 harf) LOTR 8)
Est Sularas Oth Mithas...
şerefim Hayatımdır...

(Bir Teknokratın ağzından bunu duymak ironik diy mi?!?!?) :D :D :D
Sylvius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sylvius »

Gedik savaslarında ki kara baronun savundugu kalede 15000 kisiyi beraberlerinde goturmeleri mukemmeldi. Kaybetmelerine karsın nazarımda cok guzel bir yere geldiler.

Ayrıca sartları bilmiyorum da 40000 kisi ye karsı 1000 kisi ? nasıl ? yani 40000 ok atsan olur zaten yarısı icerdekilerin. Hadi adamların sadece 10000 ok kullanabilen adamları olsun. mancınık falan var mı bilmiyorum ama mancınık yoksa buyu vardır diye tahmin ediyorum ki aleyhlerine bir durum. Eger ki 40000 kisi alamamıslarsa ya cok saglam buyulu bir koruması falan var o yerin ya da saldıran salaklar warcraft yapay haritaları gibi surekli belli bir noktaya saldıran tipler. en azından kusatma yapar insan icerdekileri moralmen bitirir...
utkuy
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by utkuy »

valla onu bunu bilmem de yakın zamanda okuduğum moğolları anlatan anı roman ve tarih kitaplarında gördüm ki LOTR, DL vs. tek kelime bir cümle ile YALAN.

dünyada ilk biyolojik silahı kullananın kim olduğunu biliyor musunuz?
Bir kale kuşatmasında ordusundaki vebalı askerleri kaleye mancınıklarla atmak sureti ile kaledekilerin hastalanmasını sağlayan ve sonra da tüm askerlerin öldüren,
Pekine saldırdığı sırada koç başından başka kale saldırı silahı olmayıp da esir ettiği çinlilerden kuşatma silahlarını öğrenen üstüne üstlük geliştiren, sonra da tüm pekinlileri yakan,
askerlerine ipekten mintan giydirip okların derinlere inmasini önleyen ve çıkmasını kolayştıran
Kutlu han soyundan gelen ve ismi dünya hakimi olan en güçlü moğol hanı Cengiz Hanın savaş taktikleri en tapılası taktiklerdir.
iyi bir seyyahın belirli bir planı yoktur, ulaşmak gibi bir amacı da.
tomb
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by tomb »

taktik?bak lise geneltürk tarihi kitabına!tabiii...ne alaka diyorsan al sana:
HİLAL TAKTİğİ gerçekte denenmiş ve başarılı bulunmuştur.30 gün içerisinde geri iadesi bile vardır! :roll:
TOMB
CaRNeDuR
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CaRNeDuR »

Lotr serisinde savaşların anlatımı harikadır ve filmde de güzel yansıtılmıştır ama bi taraf standart savunma yaparken diğer taraf katledilmeye koştuğu için taktik konusuna pek giremez. Dl de büyük savaşları değil savaşın içinde insanların yaptıklarını anlatır dolayısıyla taktik konusunu yine geçiyorum. Bu konuda başarılı olan fk kitapları bence Gediksavaşları ve Zaman Ã?arkı'dır. Özellikle zaman çarkında bir çok savaş geçtiği için yazar bu konuda çok deneyimli. Sadece savaşın akışı değil planlama aşamaları da anlatılıyor.
Lupus Nigra
Kullanıcı
Kullanıcı
Location: Four Corner Square No:4 Old City/Silvermoon-SILVER MARCHES

Post by Lupus Nigra »

Elenium'u tek geçerim...

AMA
utkuy wrote:valla onu bunu bilmem de yakın zamanda okuduğum moğolları anlatan anı roman ve tarih kitaplarında gördüm ki LOTR, DL vs. tek kelime bir cümle ile YALAN.
Moğol Kurdu rulzz oda ayrı konu :D

Bir de yakında 300 diye bir film çıkacak. Zamanında kitabını okumuştum. Stratejik salaklık konusunda mükemmel bir kitaptı. :))
Bir kişinin ölümü bir trajedi, bir milyon insanın ölümü ise bir istatistiktir.
Joseph Stalin
Argay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Argay »

lotr tartışılmaz...
ölüm kapısı plan içinde plan zaten
film dersen starwars 6 filmde de ayrı saldırı taktikleri öğrendim uyguladım mutluyum...
laraken
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by laraken »

Vlad Taltos maceralarının anlatıldığı "bir vlad taltos macerasi" üst başlıklı seridedir.
mathius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mathius »

Bu arada en iyi örendiğim savaş taktiği bir oyundan ve hikayesini duyduğum savaşlar, bir kitaptan okuduğum değil,
size taktikleri hemen şuracıkta sölerim gerçi uzun o yüzden taktikleri isteyen ayrıntılı bir şekilde p.m atsın çok unutkanımda...
Lugtarias
Forum Yöneticisi

Post by Lugtarias »

Her türlü Ramses Serisi 3.Kitap : Kadeş Savaşında Hitit Ordusunun Uyguladığı Taktik ...
Ve sonbahar gelmeden toprağa düştü yeşil renkli yaprak, geceyi beklemeden ortaya çıkan ayla birlikte.
Lord_Feanor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lord_Feanor »

tarih kitaplarında bizimkilerin hilal taktiği vardı fena diildi o :D
(iğrenç esprilere devam)
Ne kanun, ne sevgi, ne de çatılmış kılıçlar
Dehşet, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kişiyi, bir Silm
Lugtarias
Forum Yöneticisi

Post by Lugtarias »

Espri mükemmeldi Feanor Fellowship misyonunu sürdürmekte :D saka maka kıyak taktik o ha !
Ve sonbahar gelmeden toprağa düştü yeşil renkli yaprak, geceyi beklemeden ortaya çıkan ayla birlikte.
Post Reply