şiddete .....
Raistlin'in verdiği ilk iki kaynak benim şiddet görüşüme daha çok uyuyor.
TDK çalışmıyor diye şiddet tanımını eleştiriyorsak emin değilim ama her halde şiddet gibi beylik bir kelimenin anlamını ilk kuruldukları zamanlarda belirlemişlerdir diye umuyorum.
Raistlin'in 3. verdiği kaynak ise şiddetin kaynağının doğa olup olmadığını sorguluyor. Yani bir anlamda şu anda bizim tartıştığımız şeyi bulmaya çalışıyorlar. Ve benim anladığım kadarı ile makale şiddetin doğadan geldiğini söylüyor. Daha doğrusu şiddet güdümüzün doğadan geldiğini... Bu konuda da hem fikirim. şiddet güdümüz doğadan geliyor. Zaten daha önce dediğim gibi insanın doğadan gelmeyen herhangi bir olgusu olduğunu düşünmüyorum.
Ama gerçekten cevabını bilmek istediğim bir soru var. Bunu bilirsek sanırım hangi tanımın doğru olduğunu bulabiliriz. Yaptığı şiddetten pişman olan hayvan var mı? Ya da o anda bir başka hayvanı öldürme isteğini bastırmaya çalışan, uzlaşmacı bir yol seçmeye çalışan bir hayvan var mı? Acaba birbirini ölesiye döven maymunlar, diğer maymun ölmeden önce ona acıdıkları için mi duruyorlar yoksa tatmin oldukları için mi yoksa tam o sırada rahatladıkları için mi? şiddet uygulamama gibi bir seçimleri oluyor mu? Ã?ünkü ancak seçim bilincine sahiplerse şiddet olgusunun ayrımına varırlar. Diğer türlü güdüsü aksiyona dönüştürmektir yaptıkları. Biz de aynı güdüleri hissediyoruz. Ancak güç kullanmayı red ettiğimiz zaman diğer türlü güç kullanarak yapacağımız işe şiddet diyoruz.
Peki o zaman soruyu şu şekilde sormak istiyorum müsadenizle.
Bir insanın bir şeyi yapması, sizin görüşünüzü veya üstünlüğünüzü kabul etmesi için, onun göze almadığı veya rızası olmayan, zarar verici güç uygular mıydınız?
Ã?ünkü ben gerçekten bu yukarıda ki soruya verilecek "şiddet doğada var" savının, bu yukarıda ki davranışı meşrulaştırma tehlikesi olduğunu düşünüyorum.
TDK çalışmıyor diye şiddet tanımını eleştiriyorsak emin değilim ama her halde şiddet gibi beylik bir kelimenin anlamını ilk kuruldukları zamanlarda belirlemişlerdir diye umuyorum.
Raistlin'in 3. verdiği kaynak ise şiddetin kaynağının doğa olup olmadığını sorguluyor. Yani bir anlamda şu anda bizim tartıştığımız şeyi bulmaya çalışıyorlar. Ve benim anladığım kadarı ile makale şiddetin doğadan geldiğini söylüyor. Daha doğrusu şiddet güdümüzün doğadan geldiğini... Bu konuda da hem fikirim. şiddet güdümüz doğadan geliyor. Zaten daha önce dediğim gibi insanın doğadan gelmeyen herhangi bir olgusu olduğunu düşünmüyorum.
Ama gerçekten cevabını bilmek istediğim bir soru var. Bunu bilirsek sanırım hangi tanımın doğru olduğunu bulabiliriz. Yaptığı şiddetten pişman olan hayvan var mı? Ya da o anda bir başka hayvanı öldürme isteğini bastırmaya çalışan, uzlaşmacı bir yol seçmeye çalışan bir hayvan var mı? Acaba birbirini ölesiye döven maymunlar, diğer maymun ölmeden önce ona acıdıkları için mi duruyorlar yoksa tatmin oldukları için mi yoksa tam o sırada rahatladıkları için mi? şiddet uygulamama gibi bir seçimleri oluyor mu? Ã?ünkü ancak seçim bilincine sahiplerse şiddet olgusunun ayrımına varırlar. Diğer türlü güdüsü aksiyona dönüştürmektir yaptıkları. Biz de aynı güdüleri hissediyoruz. Ancak güç kullanmayı red ettiğimiz zaman diğer türlü güç kullanarak yapacağımız işe şiddet diyoruz.
Peki o zaman soruyu şu şekilde sormak istiyorum müsadenizle.
Bir insanın bir şeyi yapması, sizin görüşünüzü veya üstünlüğünüzü kabul etmesi için, onun göze almadığı veya rızası olmayan, zarar verici güç uygular mıydınız?
Ã?ünkü ben gerçekten bu yukarıda ki soruya verilecek "şiddet doğada var" savının, bu yukarıda ki davranışı meşrulaştırma tehlikesi olduğunu düşünüyorum.
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
- darkflarer
- Kullanıcı

kimseye zorbalık yapmadan, boş yere dayak atmadan, sırf kendimizi korumak için birine girişmek uygun bir şeydir, çünkü bazen kendinizi korumak için bir şeyler yapabilirsiniz, sigortanız atar, ortalığı dağıtırsınız ayrı konu, ama sokakta kendi halinde yürüyen birini dövmek hıyarlıktır, öküzlüktür, asıl o işi yapanı tekme tokat dövmek gerekir, ayrıca o tür şeyleri TNA, Smackdown ve Raw gibi güreş liglerinden nasibini almış benim gibi kişilere yapmak hoş olabilir, saldıran iyi bir finishing move yiyebilir, rope break olabilir, hatta big boot darbesiyle kafası yarılabilir, suplex ile nefesi kesilebilir, ama sırf korunmak için!
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
Zaten korunmak için saldırı şiddet değildir.şiddet sebepsiz yere olur
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-
Aredheliquas
- Kullanıcı

-
Lord_Feanor
- Kullanıcı

biraz sert gelebilir ama cahil, korkak ve fakir insanların hepsini aynı anda öldürecek bir düğme olsa düşünmeden basardım..
Ne kanun, ne sevgi, ne de çatılmış kılıçlar
Dehşet, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kişiyi, bir Silm
-
Lord_Feanor
- Kullanıcı

kastettiğim 3ü 1 arada olanlarAlenthasLeasess wrote:Cahili anlarım da, hadi korkağa da bir şey demedim, fakir niyeLord_Feanor wrote:biraz sert gelebilir ama cahil, korkak ve fakir insanların hepsini aynı anda öldürecek bir düğme olsa düşünmeden basardım..
Ne kanun, ne sevgi, ne de çatılmış kılıçlar