Ozan Akademisi

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Her zaman hazırım ded Edmond, ancak bunu acıyarak söylemişti, çünkü aşık adama üzülmüştü
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

KAN VE AEGRON İÃ?İN:

Yoruk Kan ın kalkışına hayret içinde baktı. Bazen insanlar kör olunca daha nasıl desem ki acaba değişik mi oluyolar ne diye düşündü. Sonra bir süre devam etmesini umduğu buluşma sahnesini izledi. Ancak bir iki saniye sessizlik sabırsızlanmasına yetti. şey deişik bir hikayen varmış Kan... Sonra düşündü. Gözlerinden kan gelmesinin nedeni ne olabilir ki... Ama neyse işte deişik bir hikayen varmış.

Ancak sanıyom ki körlük senin Dünya yı görmeni de engellemiyo ki... Neyse işte ben yine tekrarlıyim de eğitime başlamak isteyen başlayabilir. Ancak elbette akademi eitim dışı işlere de hizmet etmeye başlayabilir artık. Ki başlamış da sanıyom...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

EDMOND İÃ?İN:

Galadlirim Edmond un gözlerinin içine baktı. İsteyeceği pek çok ozan için hatta bazıları büyük isim yapmış olanlar için bile zordu. Çok zor. Ancak eğer ikinci eğitimi bitirmek istiyorsa bunu yapması şarttı. Hatta bunun ötesine geçmesi de...

şimdi Edmond dedi Üstad Galadlirim. Senden istediğim kolay gözüken ama aslında çok zor bir şarkı olacak... O nedenle söylemeye başlamadan önce iyi çok iyi düşünmeni tavsiye ederim.

Biraz durakladı. Edmond un söyleyeceğini nasıl algılayacağını çok merak ediyordu. Sonra konuştu. Senden şarkında Aşk ı anlatmanı istiyorum. Ancak şarkın sadece bir adamın bir kıza aşkını anlatmamalı. Kendisine aşık olunan bir kız aşkı nasıl görür bu da olmalı şiirinde... Kendisini kullanan bir kıza aşık olan oğlu için üzülen bir annenin aşka bakışını da yansıtmalısın. Aşık olduğu kıza sahip olmak için ölmeyi göze alan bir aşığı da, aşık olduğu kızı incitmemek için onu hiç görmemeyi tercih edebilen aşığı da anlatabilmeli şiirin.

Kısacası bana şarkında tek bir aşkı değil aşk duygusunu anlatmalısın. Bir insanın gözünden değil pek çok insanın gözünden nasıl farklı farklı göründüğünü anlatabilmelisin. şarkını söylerken olabildiğince aşkı farklı şekillerde yaşayan insanların yerine kendini koymaya onların aşkı farklı farklı yaşayışlarını aynı anda hissetmeye çalış.

Zor bir aşama bu Edmond... Çok zor bir aşama... Ancak senin bunu deneyecek düzeye çoktan geldiğine eminim öğrenci. şimdi sıra senin.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

Aegron gnoma bakarak elbette isterim dedi.Çok heyecanlıydı.Bu heyecanından ki hemen başlsak dedi.Belki patavatsızlık etmişti.Bunun farkına sonra vardı ve az da olsa utandı.Ama eğitime başlamak istiyordu. :w00t:
Thanks Mario but The princess is in another castle!!
:mrgreen: :-P
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

AEGRON17 İÃ?İN

Arkana bak o zaman örenci dedi ufak gnom bekçisi. Arkada ikinci bir gnom bir yarım elf bir de drow kadını duruyordu. Akademinin bunlar yani üstadlarımız oluyo... benim gibi ufak olan Üstad Firble -gnom adı telafuz edilince zıpladı- Uzun Kadın Üstad Galadlirim. - Drow kadını hafifçe başını eğdi.- Son üstad da Üstad Palisdan... -Yarı elf hafifçe gülümsedi-

Eğitimine başlamak için hazır her şey örenci. Sen de hazırsan eğer başlayabiliriz sanırım.
HARBE GİDEN
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Gözyaşlarının saflığıdır aşk
Ağlamaktır, ne için belirsiz
Gülmeyi unutmaya katlanmak
Ağlamaktır, öylece sebepsiz

Hasret kalmaktır bezen ise aşk
Ağlarken de susmaktır sebepsiz
Susup, ağlamak, sade ağlamak
Ağlarken sevmek, sevmek nefretsiz

Huor bunları söyledikten sonra çok karamsar düşündüğünü farketti.Ã?yle ya da böyle, aşk eninde sonunda ağlamaktı.Ölüm yüzünden ya da platonik, ağlamak, sadece gözyaşları, saf gözyaşları.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

-Freddie Mercury
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Siyahlar içerisindeki elf beliriverdi. Karşısında bir kapı duruyordu.
şiir söylemeliydi, kapıda öyle yazıyordu. Sadece çocukluk anılarını ve uzak geçmişini tamamen hatırlıyordu, son bir kaç gün önce neler yaşadığını hatırlayamıyordu nedense.

'Muhtemelen sarhoştum,' diye düşündü.

Siyah uzun saçları omuzlarına dökülüyordu. "Adım Alènthas," dedi. Ve ekledi;

Bu kadar siyahı karamsar olduğuma yormayınız efendim,
Sadece sorularına cevap arayan bir gencim.

Nedendir bilmem,
Beni hüzünlendiren şarkılar,
Hep yalnızlığı anlatan şarkılardır.
Yalnızlıktan korktuğum için mi?
Bilemem...

Ya da belkide yalnız ölmekten korkarım;
Hani olur ya, ölürsün kimsenin ruhu duymaz,
Boş ormanda düşen ağaç ses çıkartmaz misali,
Birer birer düşeriz belkide kıyamet vakti.

Aşk derler,
Ah aşk! İşte budur hüzün.
Aşık olursan anlarsın derler,
O zaman görürsün nedir hüzün.

Aşk dedik söz açılmışken,
Hiç aşkı tam anlamıyla hissettin mi vücudunda?
Ellerin titrer, miğdene ağrı girer.
Ah ne güzeldir o his, bir de yaşayıp göreydim!

Peki sorarım sana,
Son sualdir benden sana.
Hiç hissetmiş midir acaba,
O sefil ruhumuz aşkı tam anlamıyla?
Last edited by Alenthas on Tue Mar 04, 2008 5:56 am, edited 1 time in total.
Image
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

EDMOND İÃ?İN:

RP DIşI NOT: Edmond bu Rp ye Edmond olarak başlamıştın... şimdilik o nedenle adını Edmond bıraktım. Ancak Huor olarak devam etmek istiyorsan ismini Huor'a çevireceğim. : ) ) Ama arada bir geçiş olmalı o da bir daha ki sefere... : ) )

RP:

Ã?yle uzun zaman geçmişti ki Üstad Galadlirim için sanki.... Sanki onca zaman boyunca her şey durmuş ve beklemişti. Doğru anın gelmesini beklemişti.

şarkının söylenişini gülümseyerek dinledi Galadlirim. Son sözler söylendikten sonra gülümsedi. Ã?ğrenci Edmond kendini çok geliştirdiğini görebiliyorum. Sözlerin artık aşkı sadece anlatmıyor yaşatıyor.Bu aşamayı geçtin öğrenci. şimdi senin için son bir aşama kaldı.

Görüntü birden değişti. Ölüm cezasının infaz edileceği bir meydandaydılar. Galadlirim Edmond'a döndü... Bunun senin için zor bir sınav olacağını biliyorum Ã?ğrenci Edmond dedi.

Meydana idam edilmek üzere bir kız getiriliyordu. Tam karşıda idamı seyreden kral ya da valiyi görebiliyordu Edmond... Üstad Galadlirim öğrenci Edmond'a döndü. Kızı kurtarabilecek tek bir kişi görünüyor değil mi? O da vali... Eğer o affederse kız kurtulur. Bunu sağlamak için de onun kıza aşık olmasını sağlamalısın...

Ancak öğrenci eğer bu yolu seçeceksen dikkatli ol... Valiye kızı öyle bir anlat ki o kıza baktığında kızda her zaman hayalini kurduğu kızı ya da kadını görsün... Eğer ona kendi hayal ettiğin kadını anlatırsan büyük ihtimalle senden farklı birini hayal ettiği için başarısız olursun... O nedenle bunun için onun gibi bir insanın nasıl bir kıza aşık olabileceğini hayal etmelisin...

Bu sözleri söyledikten sonra Üstad Galadlirim bir iki saniye sessiz kalıp Üstad Edmond'un bundan sonra söyleyeceklerine hazırlanmasını istedi.

Ama aslında Edmond kızı kurtarabilecek bir şey daha var burada... Kollarını kaldırdı ve elbisesinin dalgalanışını izledi. O da rüzgar. Eğer bu yolu seçersen rüzgarın seni dinlemesini sağlayacağım. Ve sen rüzgarı kıza aşık etmeyi başarırsan... Aşık olduğu zaman rüzgar öyle kuvvetlidir ki en büyük ordular bile onu istediğini yapmasını engelleyemez... Ancak eğer bu yolu seçersen o zaman çok daha iyi hayal kurman gerekecek... Rüzgar bir kıza nasıl aşık edilir? Başka bir değişle nasıl bir kıza aşık olur rüzgar? Bunu hayal etmelisin. Ve kızı öyle bir anlatmalısın ki rüzgara şarkın bittiği zaman o kız rüzgarın aşık olacağı kıza dönüşmeli.

Evet öğrenci Edmond... İki seçeneğin var.... İstediğini seçmekte özgürsün... şarkılar senin yanında olsun öğrenci dedi Üstad Galadlirim. şimdi sıra Edmond'da idi.
HARBE GİDEN
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

AlenthasLeasess İÃ?İN:

Alènthas'ın önünde durduğu kapı gıcırtılarla açıldı....

İnce bir ses duyuldu kapının sol kanadının arkasında... Aaaah aslında bu kapının yağlanması gerek artık di mi ama... Oooofffff ama işte çok zaman oldu çoook... Buraya gelmeyeli bir ziyaretçi... İçeride biri var ama onun da çoook uzun sürdü rüyası...

Sonra bir gnom ağır adımlarla kapının kanadında çıkıp önünde duran elfe baktı... Hah işte bir elf daha... Nedense hala uzunlar geliyor buraya boyları normal olanlardan hiçbiri burayı bulamıyor. Artık ozanlığı bıraktı mı nedir boyu normal olanlar....

Neyse... karşısındaki adama bakıp gülümsedi.. Neyse işte ziyaretçi hoşgeldin akademiye... Burası ozan akademisidir. Ozanların üstadlarla tanıştığı ve ilerledikleri yolda onların rehberliğine başvurabilecekleri yer... Tanrılar tarafından hediye edilmiş ve tüm diyarların ötesinde ancak ve ancak uyuyanların rüyalarında gelebilecekleri bir yer...

Ve sonuç olarak sen burada olduğuna göre bir yerlerde uyuyorsun ve rüya görüyorsun şu anda ki bu aslında çok da önemli değil çünkü sonuçta buradasın ve hoşgeldin.

şarkın ilginçti çoooook zaman önce de gelip şarkı sölerlerdi burada ancak seninki hakkikatten de farklı onlarınkilerden...

Neyse hoşgeldin akademiye... İçeri girebilir. Bana sorun varsa sorabilirsin... Ya da eğitime daha başlayabilirsin istersen... Eğer istediğin şeyler buysa...

Haaaa unutmadan diye ekledi gnom benim adım Yoruk.... Bu akademinin bekçisiyim. O nedenle bekçi Yoruk da diyebilirsin istersen....

Son sözlerinden sonra kapıyı ardına kadar açtı. İçeride birbirinden farklı yüzlerce oturacak yer vardı. İlerilerde iki tane kapı muhtemelen dışarıda görülebilen kulelere çıkıyordu. Koskoca salonda Yoruk ve Alènthas vardı sadece...
HARBE GİDEN
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Edmond iki çare arasında kalmıştı, bu valinin aşık olması demek, yine kızın özgürlüğünün bir noktada kısıtlanması demek olabilirdi, çünkü vali zorla kızı kendisiyle evlendirtebilirdi ve kızın istemediği bir şey olabilirdi.Fakat bir insana rüzgarın aşık olması demek, eski özgürlüğünün de fazlası demekti!

*
Durmasın o güzel saçların yerinde
Dalgalansın sürekli, ne de güzel saçlar
Uçuyorsun belki, rüzgarla birlikte
Dünyanın en güzelisin, rüzgarlar sana essin

Bilemezsin, saçların dalgalanırken nasılsın
Kimse bilemez, bilemezler ki ne de güzelsin
Rüzgarlar mıdır ki seni görünce esmesin
Seni görünce esmemek, su olup akmamak mı mümkün?
*

Bu şiiri söylerken kızın yerine sevdiğini koymuş ve kendisini rüzgar olarak nitelendirmişti sanki, ve şiir bitip kendisinin rüzgar olmadığını anlayınca, kıskanmıştı kızı rüzgardan.

-Freddie Mercury
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

"Merhabalar üstad Yoruk, burada yalnız başına beklemek zor olsa gerek," dedi Alènthas. "Nedir burası, yani rüya? Yani şu an bir rüyada mıyım? Demek sende benim rüyamın bir parçasısın? O zaman buradaki her şeyi kontrol edebilirim, öyle mi?" diye sorular sordu.

O sırada karşısındaki gnomun dans etmesini düşündü, fakat gnom cevap vermek için ağzını açmıştı ki elf devam etti "Demek ki bu öyle böyle bir rüya değil ha?"
Image
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

EDMOND İÃ?İN:

Rüzgar şiddetini biraz arttırdı. Ancak kıza yönelmek yerine sanki Edmond a yönelmiş onun sırtını okşuyordu...

Üstad Galadlirim gülümsedi. Bir yerlerde hata yaptın öğrenci Edmond. Ve de sanırım biraz düşününce hatanı kendin de bulabilirsin...

Sonra gülümseyip ekledi. En sonunda yarattığın kıza sen de aşık oldun değil mi? Kız gerçekte ne olursa olsun aslında senin şarkın onu yeniden yarattın. Ve de aslında yarattığın kıza senin duyguların senin hissettiğin aşk duygusu şekil verdi.

Rüzgarın senin omzunu nasıl okşadığını düşün. Rüzgarla konuşmayı başardın Edmond, onun senin aşkını paylaşmasını sağladın. Ancak paylaşılan aşk senin aşkın, rüzgarın aşkı değil...

Bu defa kızı bir daha yarat şiirinle.... Ve bu defa kendin için değil sabahları hafif hafif esen meltemin ya da bir gemiyi dolu dizgin hareket ettiren lodusun, ya da etrafı yakıp yıkan bir fırtına için yarat.

Ã?yle bir kız yarat ki aslında bu kız onlara hediyen olsun.. Hiç sahip olamasalar bile ona....

Bu zor bir aşama Edmond... Bir rüzgarın aşkını hayal etmek.... Ve bir kızı rüzgarın aşık olabileceği şekilde yeniden anlatmak... Özellikle bizler duyguların sadece zeki ırklara has olduğunu zannedenler için zor. Ancak bunu yaptığın zaman, işte o zaman senin için sınırlar alabildiğine kalacak...
HARBE GİDEN
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

AlenthasLeasess İÃ?İN:

Ã?ncelikle Bekçi Yoruk de bana üstad Yoruk yerine dedi sabırsız bir sesle... Üstadları ancak eğitime başlayınca görebilirsin. İkincisi evet şu anda rüyadasın ama bu rüyayı kontrol edemezsin. Ã?ünkü bu tanrılar tarafından şekillenmiş bir rüya.. Ve onu şekillendirebilecek güce ancak belki kimbilir ozanlık alanında aklın ve kalbin koyduğu tüm sınırları aşmayı başarmış kişiler başarabilir ki şu aralar buna yaklaşmaya biraz olsun yaklaşmış kimse yok... Bunun bir rüya olduğunu bile uyanana kadar hissetmen zor. Yani ellediğin bir şeyin aslında bir hayal tarafından şekillendiğini anlaman... Bunun için ozanlık yolunda kapı önünde söylediğin şarkı ile attığın adımdan fazlasını atman gerekiyor...

Biraz nefes aldı... Offfff ne çok soru sorduun dedi... Sonra kendine gelip devam etti. Burası ozan akademisi anlayacağın yanii.. Demin sana anlatmıştım ama yine de yine anlatabilirim sana... Burası insanların içlerinde bir parça da olsa istemeleriyle ancak gelcekleri bir yer demek ki sen de biraz istemişsin. Geldikten sonra akademiden böle çok farklı yerlerden gelen ozanlarla da beraber olma durumları da var.... Ya da eitim alma durumları var... Eitim alan birini de göremezsin. Üstadlar sen de onlarla eitim alırsın demedikleri sürece ki bunu demiolar fazla...

Yalnız başına da beklemem zor deil... Ben bekçiliği kendim kabul ettim. Ve bu görev belki sooonralarındaanlayacaın bir görev... Ve de ooofff neyse işte....

Yoruk son kelimelerden sonra nefes nefese kalmıştı. Hala hızlı soluk alıp vermeyi sürdürürken... Böle işte ziyaretçi dedi Alènthas'a... Umarım ki yeterince bilgi edinmişsindir akademinin hakkında... Bu aralar fazla ozan yok burada... Ancak istiyorsan ki eğer eitime katılabilirsin eğer istersen..
HARBE GİDEN
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Alènthas gülümsedi. "Eğer buranın bir bekçisiysen yinede bir üstad sayılırsın bana göre. Ama sen bilirsin Bekçi Yoruk."

Ardından çenesini sıvazladı, "Sanırım burada olmamın amacı bu, testi alıp elimden geleni yapmaya çalışacağım. Sonuçta tanrılar tarafından yaratılan böyle bir yerde olmak bana şeref verir. Kalabildiğim kadar kalmayı planlıyorum açıkçası bekçi efendi. Sık sık görüşeceğiz sanırım."

Kafasını hafifçe eğerek reverans yaptı "Yolu göster bakalım."
Image
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

AlenthasLeasess İÃ?İN:

Ã?STAD DEİLİM BEn.. diye üsteledi Yoruk sonra biraz da utançla başını öne eydi... Burda herkesin ne olup olduğunu bilmen önemli bir şeydir ziyaretçi önemlidir evet çok önemli... Buranın bekçisi olmanın da bir anlamı vardır ki... Bu önemli çok fazla.... O nedenle ben bekçiyim üstad deil.... Bu da çok önemli....

Sonra biraz daha sakin bir tonla devam etti... Evet burada özellikle bi ziyaretçi iken sözlerin önemli çok fazla... Bi ozan olduğunda ya da akademi seni kabul ettiii zaman zaten sözlerden fazlasını kullanacaksın anlatmak için kendini... Ama işte... mesela... kalabildiin kadar kalmak istiyorsun da... Burada kalabilirsin istersen sobet ederiz. Ya da başka ziyaretçiler de olur belki... Ancak eitim istiyorsan her eitimin sonunda mutlaka kendi Dünyana dönmen gerekiyor uyanman gerekiyor senin çünkü ancak orada anlayabilirsin nelerin deişip neler deişmediiini....

Ve de ne demiştim sana... Ne ise işte şu durumda istiyon eitimi deyil mi? eer istiyosan cidden başlayabiliriz hemen? ? ? ? ? ? İstiyosan....
HARBE GİDEN
Post Reply