Kilit açma teknikleri

Gölgelerdeki yaşamı bilenler için...
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Kilit açma teknikleri

Post by raini »

Benim bildiğim en yaygın method telle kilidin mekanizmasını zorlamaktı tabii burada tele uygulanan gücü çok ince bir şekilde ayarlamak gerekiyor sanırım. Ama bunu dışında farklı kilitlerde farklı tekniklerin de olduğunu duydum.. Eğer anahtar kapının arkasında ise anahtar alınmaya çalışılabiliniyor. Başka teknikleri bilen arkadaşlar da umarım bunları paylaşırlar.
yeorda
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeorda »

Bildiğim kadarı ile bazı mekanizmalarda asıl sorun kilidi çeviren mekanizmayı çalıştırmak nasıl yaptıklarını tam bilmesem de anahtar deliği (eğer varsa bırakıp) mekanizmaya konsantre olununca daha başarılı olunabiliniyor.
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

Walla ben gerçek anlamda Lock picking biliorum...

Ama beceri alanıma diskli ve iğneli kilitler giriyor(asma kilit, normal kapılar, dolaplar, kutular vs...) . Bilyeli kilitler nası açılır derseniz yardımcı olamıcam(çelik kapılar vs...) .

Kilit açmanın esasen birçok yolu vardır... Ve her kilide göre bu yollar deişir. Mesela birden fazla farklı anahtarla (müdür anahtarı) açılan kapılar vardır ki, bunlar ayrıca özen ister. Veya diskli sistemler çok kolay açılabilir...

Kimi kilitler özel ekipman isterken, kimisi basit bir toka veya ataçla açılabilir...

Misal bir kelepçeyi açmak için bir ataç yeterlidir. Ataçı kırıp, bükük ucunu kelepçenin anahtar deliğinden yaklaşık 60 derece açıyla sokup, içteki çıkıntıya oturtup, kelepçenin mekanizmasının hareket ettiğini hissedene kadar çevirirsin... Vee TaTAAAm! Kelepçe yerde... (deneyin ama yakında size yardım edecek birileri bulunsun. Ben bi kere kendimi arkadan bağladığımda açamamıştım -Rezalet- acemilik zamanlarımdı)

Normal kilitleri açmak için özellikle iki sert parça özel şekillendirilmiş tele ihtiyaç vardır, biri standart zorlama çubuğu iken, dieri kilide özel seçilen iğne çubuğudur... En basit yöntem zorlama yöntemidir. Pek hoş ve sessiz bi yöntem olmasa da kısa sürede kilitleri açmanızı sağlar. Zorlama çubuğu içeri sokulur, yeterli çevirme gücü sağlanır, sonra sürekli zorlama yapılarak, iğneler tek tek yerlerine sokulur. Ve birden kilit açılıverir. Kilit ne kadar kalitesizse veya eskiyse o kadar kolay açılır...

Daha ayrıntılı veya fazla anlatmıyım da birilerinin başı belaya girmesin...

Ne? Ben psikopat mıyım? Yok cnm, sadece 8 sene thief oynattım. Biraz da meraklıyım tabe...
Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

hırsız takıntısı. ama baya bi şey öretiyomuş be abi. büyücüyken örendiklerin pek işe yaramıyo.

bu arada anahtaı almak için kapının altından bi karton sokup daha sonra anahtarı ince bir metal ile geriye itiyosun anahtar kartonun üzerine düşüyo ve saende geri çekip anahtara sahip oluyosun
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

Tabi bunu anca oda kapılarında kullanırsın abi...

Yani kapının altında ii bi açıklık olcak, bide obur tarafını görebileceğin kadar büyük bi delik olacak... Ki öle kilitlere ugraşmana gerek yok, sert bir metal çubuk yeterli olacaktır, 2 sn almaz açmak...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

ne bilem abi ben pro değilim ki bu işte ben anca oda kapısını açarım :D
güç amacın, k
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

Yaa öyle işte bazen sandık kilidini de açmak gerekjiyor . Bi de adamlar kilidi o kadar komplike yapıyorlar ki mesela üç kilidin aynı anda çavirilmesi gerekiyor. Bunları basit bir telle açmak gerçekten zor gibi geliyor bana.
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

Basit bir tel ne demek, abi onlarca ayrı özel yapım tel vardır bu sanatta.
İnce olucak, güçlü olucak, ii bi kavrama vericek vs. vs...

Ve en basit kilit açma takımında en az bir düzine farklı tel bulunur...
(gerçek hayattan bahsediom, oyunda da pek farklı diil ama...)
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

evet abi oldukça zorlu bir sanat gerçek hayatta belkide en zorlarından ve en risklilerinden tabi ilk levellerde(yani ev soyarken) ama level atlarsan çok baba iş(bankalara geçince)
güç amacın, k
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Maymuncuk; Splinter Cell oynayın çok ipucu veriyor.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
yeorda
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeorda »

Maymuncuğu çok duydum ama benim sınırlı bilgimden yola çıkarak onun usta hırsızlık gerektirmediği gibi bir fikre kapıldım. Sadece tüm anahtarları tek tek denemekten ibaret gibi biliyorum ben bu tekniği.
Ormanın gücü sizi kutsasın
Image
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Aslında basit üç telden oluşan ve bir demir çubuk yardımı ile onları oynatmaktan ibaret. İlginç bir alet aslında thievering tools diyebiliriz. Ã?ilingilere sorun bir gösterirler size.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
yeorda
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeorda »

Hırsız arkadaşlar size bir teknik eğer kapının kanatları tavana ve yere sürgülenerek birbiri ile birleştirilmişse. Kapı kilidinin çok güçlü olduğu zaman bile sürgüleri kaldırırsanız kapıyı iterek veya çekerek açabilirsiniz. Hatta eğer kapının altı aralıksa muhtemelen yanınızda bulunan bir aletle sürgüleri yukarı oynatmaya çalışın.
Ormanın gücü sizi kutsasın
Image
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

Güzel bir teknik benim aklıma gelmemişti daha önce kullanabilirim.
Sartan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sartan »

Normalde rünü çizerek açarım kapıyı fakat yanımda birisi olduğu zaman kim olduğumu anlamaması için bizim kapıcıya açtırırım dış kapıyı. Kendisi usta bir hırsızdır. Küçük bir demir çubuğu sokmasıyla açması bir olur. Tabi kapı kilitli değilse...
Yollar Yolculuk içindir,
Varmak için değil

Buddha
Post Reply