Batık Kıta Mu
Batık Kıta Mu
Arkadaşlar sizce gerçekten dünya üzerinde Mu isimli ve iddaalara göre Atlantis gibi günümüzden daha yüksek bir teknoloji ve uygarlığa sahip bir kıta varmıydı?
Ve sonbahar gelmeden toprağa düştü yeşil renkli yaprak, geceyi beklemeden ortaya çıkan ayla birlikte.
-
Possessed
- Site Çizeri
Teknolojisini cartını curtunu cok da bilemeyiz de (yoksa bilebilir miyiz?) bircok eski medeniyet oyle bir yeri işaret ediyor.
Bunlar da iddia degil eski uygarlıklardan kalan buluntulardan elde edilen bilgiler, kimse bir seyi iddia etmiyor. Mesela Minoan Uygarlıgından kalma bir comlegin uzerinde "Atlantis Kralı Kronostan hediye" diye yazıyor. Bu comlegin cok benzeri gene uzerinde aynı yazıyla baska bir uygarlıgın kalıntıları arasında (unuttum hangisi) bulunuyor. Kafalarda bir soru isareti cıkmaz mı "Atlantis diye bir ulke mi varmıs" diye. Bunun gibi seylerden oyle yerler olabilir deniyor. Su anki Pasifik Okyanusu'ndaki adalar Mu kıtasının dag zirveleri olabilir deniyor. Paskalya adasının cok gizemi var. Halkı, beyaz adam (sanırım Ispanyollar) yuzunden yok edildigi icin (cok az insan yasıyor adada, onlar da kokenlerini bilmiyorlar) hicbir bilgi ogrenemiyoruz. Nerden gelmisler, nasıl gelmisler, o kayadan heykelleri kim yapmıs.. Soru ustune soru, pek cozulemeyen seyler bunlar.
"Kayıp Uygarlıklar" serisini okumanızı tavsiye ederim, ama fantastik bir sey bulamazsınız icinde, James Churchward'ın arastırmaları yazıyor icinde. Adam tamamen bilimsel bakmıs olaya, tamamen verilerden buluntulardan hareket etmis, bir kelime eklememis kafasından. Uc kitaptan olusuyor seri :
1.Batık Kıta Mu'nun Cocukları
2.Kayıp Kıta Mu
3.Mu'nun Kutsal Sembolleri
İlk kitabı bitirmek uzereyim, ikincisini de aldım, bu yaz okurum herhalde
Ama fikrimi sorarsanız, vardı o adalar (ki cogu eski uygarlıga gore vardı) Ataturk de cok durmustur bu konu uzerinde ve 1935 yılında cevirtip inceledigi seridir bu "Kayıp Uygarlıklar" serisi. Ben de Mu'yu ogrenmek icin bu seriyi sectim, Ataturk'un bir bildigi vardır diyerekten.
Bunlar da iddia degil eski uygarlıklardan kalan buluntulardan elde edilen bilgiler, kimse bir seyi iddia etmiyor. Mesela Minoan Uygarlıgından kalma bir comlegin uzerinde "Atlantis Kralı Kronostan hediye" diye yazıyor. Bu comlegin cok benzeri gene uzerinde aynı yazıyla baska bir uygarlıgın kalıntıları arasında (unuttum hangisi) bulunuyor. Kafalarda bir soru isareti cıkmaz mı "Atlantis diye bir ulke mi varmıs" diye. Bunun gibi seylerden oyle yerler olabilir deniyor. Su anki Pasifik Okyanusu'ndaki adalar Mu kıtasının dag zirveleri olabilir deniyor. Paskalya adasının cok gizemi var. Halkı, beyaz adam (sanırım Ispanyollar) yuzunden yok edildigi icin (cok az insan yasıyor adada, onlar da kokenlerini bilmiyorlar) hicbir bilgi ogrenemiyoruz. Nerden gelmisler, nasıl gelmisler, o kayadan heykelleri kim yapmıs.. Soru ustune soru, pek cozulemeyen seyler bunlar.
"Kayıp Uygarlıklar" serisini okumanızı tavsiye ederim, ama fantastik bir sey bulamazsınız icinde, James Churchward'ın arastırmaları yazıyor icinde. Adam tamamen bilimsel bakmıs olaya, tamamen verilerden buluntulardan hareket etmis, bir kelime eklememis kafasından. Uc kitaptan olusuyor seri :
1.Batık Kıta Mu'nun Cocukları
2.Kayıp Kıta Mu
3.Mu'nun Kutsal Sembolleri
İlk kitabı bitirmek uzereyim, ikincisini de aldım, bu yaz okurum herhalde
Ama fikrimi sorarsanız, vardı o adalar (ki cogu eski uygarlıga gore vardı) Ataturk de cok durmustur bu konu uzerinde ve 1935 yılında cevirtip inceledigi seridir bu "Kayıp Uygarlıklar" serisi. Ben de Mu'yu ogrenmek icin bu seriyi sectim, Ataturk'un bir bildigi vardır diyerekten.
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
özür dilerim üşendim şimdi tek tek yazmaya ama, işte aşağıda bilimsel bir açıdan ve kanıtlar ışığında uçuk teoriler olmadan Mu kıtası efsanesinin üzerinde durulmuş;
http://tr.wikipedia.org/wiki/Mu
http://tr.wikipedia.org/wiki/Mu
''Nindyn vel'uss kyorl ninta ratha, thalra elghinn dal l' alust...''
Kimler ki arkasını kollar, ölüm onları önden bulur...
drow atasözü
Kimler ki arkasını kollar, ölüm onları önden bulur...
drow atasözü
İddaalara göre dememin nedeni bazılarının yalanlaması(bağnaz beyinler) sakın yanlış anlaşılmasın ben de inanıyorum o adaların gercekten varolmus olduguna sizinde söylediğiniz çok önemli bir durum var yüce Atatürk bu konuyla ilgilendiğine göre önemsiz birşey olamaz.Verdiğiniz kaynak isimleri için çok sağolun keşke Atlantis ve Mu hakkında daha net şeyler bilseydik yani gercekten bizden daha üstün bir uygarlık seviyesine mi sahiptiler mesela...
Ve sonbahar gelmeden toprağa düştü yeşil renkli yaprak, geceyi beklemeden ortaya çıkan ayla birlikte.
Arunt_Khan, söylediklerin iyi hoş ama, bir düşüncenin addini söyleyen BAğNAZ BEYİNLİ değildir.Bu iddia tamamen gerçek olsa bile
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Genelleme yaparsak dediğin doğru ama bu konuda yapılan şey tamamen baltalama ortada acık aleni bulgular olmasına rağmen yok efendim olmaz ööle şey külliyen yalan inanmayın diyenler var özellikle ve özellikle İMKANI YOK öyle birşey olmaz demek sencede biraz geri kafalılık olmuyor mu ?
-
WizardOfQuarks
- Kullanıcı

Teknoloji konusunda pek sanmıyorum ama öyle bir kıtanın var olmuş olması çok muhtemel bir şey. Dünya yaklaşık 4,6 milyar yaşında ve bu tür değişiklikleri yaşayabilmesi için yeterince zamanı oldu. Sonuçta Büyük Sahra Ã?ölü'nün de bir zamanlar okyanus olduğunu biliyoruz. Bu neden olmasın ki?
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..." Einstein
Ben teknolojisi konusunda net birşeyler bilmiyorum fakat bizden daha üstün bir teknolojiye sahip olmuş olabilecekleride mümkün.Mesela Maya'ların eski kutsal kitaplarından birinde atalarının yok oluşu anlatılırken öyle şeyler yazıyorki Hiroşima ya da Nagazaki anlatılıyor sanılabilecek kadar nükleer silah tanımına uyacak şeyler yazıyor.
Ben genede bu konuda kesin birşey söylemiyorum o anlatılan yokoluş bir meteor çarpması vs. de olabilir ama yüksek teknoloji sonucu oluşmuş olan bir felakette olabilir.
Ben genede bu konuda kesin birşey söylemiyorum o anlatılan yokoluş bir meteor çarpması vs. de olabilir ama yüksek teknoloji sonucu oluşmuş olan bir felakette olabilir.
Bence de böyle bir medeniyet olma ihtimali çok yüksek.Ben de olabileceklerine inanıyorum.Ancak böyle bir medeniyetin olması, teknolojilerinin yok yüksek olduğunu göstermez.Sonuçta, her eski medeniyetin teknolojisi çok yüksek diye bir şey yok.Ben sadece o medeniyete ve medeniyetin teknolojilerinin ileri olduğuna inanıyorum.Ancak, bizden daha ileri olduğuna değil, sadece mısır gibi, kendi dönemlerinden daha iyi olduğuna inanıyorum.
Ayrıca, onların yok olma sebepleri de herhangi bir dünya savaşı olabilir.Ki Einstein'ın da bunun ibi bir şeyi desteklemiştir.*4. Dünya Savaşı, Sopayla, sapanla yapılacaktır* diyor Einstein."Ã?ünkü 3. Dünya Savaşı o kadar şiddetli geçecek ki, geriye teknolojiden eser kalmayacaktır" ki ben bu konuda da haklı olduğunu düşünüyorum Einstein'ın.Belki de olacak 3. Dünya Savaşı gibi şiddetli bir savaş olmuş olabilir.Sonuçta tarih tekerrür'den ibarettir.Bunun gibi sürekli bir savaş, ve sürekli medeniyetin silinmesi, ve sürekli yeniden oluşması.Artık bu durumda, onların teknolojilerinin, bizden daha iyi olması, veya kendi çaplarında çok iyi olması, yeni bulgular gelene kadar sade ve sadece inanç meselesidir.
Ayrıca, onların yok olma sebepleri de herhangi bir dünya savaşı olabilir.Ki Einstein'ın da bunun ibi bir şeyi desteklemiştir.*4. Dünya Savaşı, Sopayla, sapanla yapılacaktır* diyor Einstein."Ã?ünkü 3. Dünya Savaşı o kadar şiddetli geçecek ki, geriye teknolojiden eser kalmayacaktır" ki ben bu konuda da haklı olduğunu düşünüyorum Einstein'ın.Belki de olacak 3. Dünya Savaşı gibi şiddetli bir savaş olmuş olabilir.Sonuçta tarih tekerrür'den ibarettir.Bunun gibi sürekli bir savaş, ve sürekli medeniyetin silinmesi, ve sürekli yeniden oluşması.Artık bu durumda, onların teknolojilerinin, bizden daha iyi olması, veya kendi çaplarında çok iyi olması, yeni bulgular gelene kadar sade ve sadece inanç meselesidir.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Evet Ainstein'in sözü bencede çok doğru ve tamamen gerçekleşecek olan bir söz. Edmond'un da dediği gibi onların medeniyetleride bir nevi büyük bir dünya savaşı sonucu yıkılmış olabilir zira bu çok yüksek bir ihtimal.
Mısır gibi dönemlerinden ileri olduğunu söylemişsin Edmond, iyi güzel söylemişsin ama:
Büyük Gize Piramit'i en eski piramittir. Yani teknik olarak ilk piramit denebilir heralde.. Diğer piramitler ise, Gize Piramidii'nden sonra yapılmış olmalarına rağmen, ondan daha ufak ve daha "dandiktir". Bir çok otorite, bu küçük piramitlerin birer taklit olduğunu öne sürerler. Gize Piramidi içinse bazıları, gerçek mısırlılar bize bilgi bırakıp tufandan kaçarak uzaya gittiler derler; bazıları, bu bilgileri saklayarak tufanda mahvoldular derler; bazıları, Mu ve Atlantis gibi uygarlıkların buraya bu piramidi yaparak içine sahip oldukları bilgileri tıkıştırıp tıkıştırıp yokoldular derler falan buralar önemli değil.. Önemli olan en eskinin taklit edilemez bir yapı oluşuyla anılması. Halbuki, tersi olması gerekmez mi ? Daha sonra yapılanlar daha iyi daha üstün daha büyük daha bilmem ne bilmem ne gibi işte..
Anladınız siz..
Kitap Ã?nerisi: Tanrıların ve İnsanların Savaşları -- Zecheria Sitchin
Yazar burada, eski Yunan ve Mısır Tanrılarının, aslında uzaydan gelen efendiler olduğunu ancak insanların edebiyat yapıcaz diye onları tasvir ederken bu detayı açıklamayı unuttuğunu savunuyor.. Ve elde ettiği bazı bulgular ile, İlk nükleer savaşı bu Tanrıların başlattığını, II. Dünya Savaşı'nda ise biz insanların yalnızca bunu tekrar ettiğimizi söylüyor.. Belki de Dünya bu kokuşmuşluğa ilk kez ulaşmıyordur ?
Belki de Teknoloji eskiden çok daha ilerdeydirmiştir belki.. Kim bilir..
Büyük Gize Piramit'i en eski piramittir. Yani teknik olarak ilk piramit denebilir heralde.. Diğer piramitler ise, Gize Piramidii'nden sonra yapılmış olmalarına rağmen, ondan daha ufak ve daha "dandiktir". Bir çok otorite, bu küçük piramitlerin birer taklit olduğunu öne sürerler. Gize Piramidi içinse bazıları, gerçek mısırlılar bize bilgi bırakıp tufandan kaçarak uzaya gittiler derler; bazıları, bu bilgileri saklayarak tufanda mahvoldular derler; bazıları, Mu ve Atlantis gibi uygarlıkların buraya bu piramidi yaparak içine sahip oldukları bilgileri tıkıştırıp tıkıştırıp yokoldular derler falan buralar önemli değil.. Önemli olan en eskinin taklit edilemez bir yapı oluşuyla anılması. Halbuki, tersi olması gerekmez mi ? Daha sonra yapılanlar daha iyi daha üstün daha büyük daha bilmem ne bilmem ne gibi işte..
Anladınız siz..
Kitap Ã?nerisi: Tanrıların ve İnsanların Savaşları -- Zecheria Sitchin
Yazar burada, eski Yunan ve Mısır Tanrılarının, aslında uzaydan gelen efendiler olduğunu ancak insanların edebiyat yapıcaz diye onları tasvir ederken bu detayı açıklamayı unuttuğunu savunuyor.. Ve elde ettiği bazı bulgular ile, İlk nükleer savaşı bu Tanrıların başlattığını, II. Dünya Savaşı'nda ise biz insanların yalnızca bunu tekrar ettiğimizi söylüyor.. Belki de Dünya bu kokuşmuşluğa ilk kez ulaşmıyordur ?
Belki de Teknoloji eskiden çok daha ilerdeydirmiştir belki.. Kim bilir..
Hani eski bir resme bakarken hani yılları sayar da insan hani gözleri dolar ya birden.. İşte öyle bir şey..
- kargas9999
- Kullanıcı

kargas9999 wrote:bana gure mistik br havası var olasılıklar konusmuyor kesınlık derecesı varolusu kesın
ama merak sanırım oraya gezi duzenlemelıyiz nerden açtınız bu konuyu evet ben oraya gidicem bir hayal bile olsa bunu istiyorum
şu anda biz olmasıı çooook yüksek ihtimaller üzerine konuşuyoruz di mi
Ulfgar söylediklerine gelince.Aslında söylediklerinin doğruluk payı çok büyük.Ancak taklit meselesinde haksızsın gibime geliyor.Bence küçük piramitler, yeni hükümdar'ların kıskançlıkları yüzünden kuruldu, tıpkı aylar gibi.Ã?rneğin, Sezar Temmuz Ayı'na kendi adını verdi, ve ona bir gün verip, şubat'tan bir gün aldı.Aynısını kıskanç August'da yaptı.Benim Sezar'dan ne eksiğim var diyerek, Ağustos ayına kendi adını verdi.Ve aynı şekilde, Ağustos, neden Sezar'ın ayı 1 gün benimki 30 diyerek, o aya 1 gün verdi şubat'tan 1 gün aldı.
İşte aynı bunun gibi, yeni mısır hükümdarları'da kıskanıp yeni piramit yaptırmış ama, o kadar ayrıntılara takılmamış olabilirler.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Kıskançlıktan dolayı inşa edilen Piramitler,
"Onunkinden küçük olsun ama benim olsun" mantığıyla inşaa edilebilir mi? Hele ki Tanrılığını ilan etmiş bir adam böyle bir mantıkla iş yapabilir mi.. Kıskanan insan daha fazlasını ister.. Ve eğer o yapıyı bina edecek bilgiye imkana sahipse neden yapmasın ? Bu gün bir gökdeleni kıskanıp yanına daha küçüğünü yapmaya benzer dediğin..
"Onunkinden küçük olsun ama benim olsun" mantığıyla inşaa edilebilir mi? Hele ki Tanrılığını ilan etmiş bir adam böyle bir mantıkla iş yapabilir mi.. Kıskanan insan daha fazlasını ister.. Ve eğer o yapıyı bina edecek bilgiye imkana sahipse neden yapmasın ? Bu gün bir gökdeleni kıskanıp yanına daha küçüğünü yapmaya benzer dediğin..
Hani eski bir resme bakarken hani yılları sayar da insan hani gözleri dolar ya birden.. İşte öyle bir şey..