White Wolf'un yeni sisteminde denge
Keşke zar ve combat sistemi hariç geri kalanlar üstünde fazla oynanmasaydı..Yani ben birazda çeşitlilik seviyorum oyunda,tmm oynanış hızlandırılmış falan ama hikayelerin , clanların falan eskisi kadar derinliği kalmamış gibi geldi bana..Bu arada jenerasyon falan kalktığına göre Diablerie nin kapsamı nasıl oldu ?
Jenerasyon'u kaldırıp yerine "blood potency" koydular.. Embrace'in ile birlikte blood potency'n 1 oluyo.. Başlangıçta ve oyun süresince XP ile artırabiliyosun.. Kendiliğinden yükselmesi için işi zamana bırakabiliyosun.. Ya da diablerie ediyosun birisini..
Diablerie ile birlikte Blood Potency'in yükseldiği gibii kurbanının disciplinelerinden en az bir tanesini (klan disiplinleri dahil) açabiliyorsun bir dottan. Ancak koşulsuz ve şartsız Humanity'den bir dot düşüyorsun dakikasında "çünkü sadece kanını değil ruhunu da emiyorsun" gibi bi ibare var kitapta, o sebepten.. Bir de Auranda karanlık gölgeler dolaşmaya başlıyo. Görüldüğün yerde av olma kabusu yaşıyorsun..
Ama bildiğim kadarı ile diablerie artık daha zor bi olay haline geldi.. Sadece brawl yapıp başaramıyorsun sanırım..
Diablerie ile birlikte Blood Potency'in yükseldiği gibii kurbanının disciplinelerinden en az bir tanesini (klan disiplinleri dahil) açabiliyorsun bir dottan. Ancak koşulsuz ve şartsız Humanity'den bir dot düşüyorsun dakikasında "çünkü sadece kanını değil ruhunu da emiyorsun" gibi bi ibare var kitapta, o sebepten.. Bir de Auranda karanlık gölgeler dolaşmaya başlıyo. Görüldüğün yerde av olma kabusu yaşıyorsun..
Ama bildiğim kadarı ile diablerie artık daha zor bi olay haline geldi.. Sadece brawl yapıp başaramıyorsun sanırım..
Hani eski bir resme bakarken hani yılları sayar da insan hani gözleri dolar ya birden.. İşte öyle bir şey..
Strength + brawl ile willpowerin kadar turnde karsidakinin willpoweri kadar hasar vermeniz gerekiyor hic de zor degil
siyah auradan kurtulmak icin 5 sene torporda yatmaniz gerekiyor
ve her 5 sene yattiginizda 1 blood potency kaybediyorsunuz.
Yani eski baba vampirler uyaninca amanin ne oldum oluyolar heh
siyah auradan kurtulmak icin 5 sene torporda yatmaniz gerekiyor
ve her 5 sene yattiginizda 1 blood potency kaybediyorsunuz.
Yani eski baba vampirler uyaninca amanin ne oldum oluyolar heh
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
VtR kitabindaki 5 clan ana clanlarl. Bloodlinelar bu 5 clandan birine ait olmak zorundalar. Yani bloodline bir alt irk, daha fazla discipline almanizi saglyan ve karsilinda biraz daha degisik weaknesslari kabul ettiginiz prestige class gibi bir sey.
Anafikir olarak sozde clanlarin yaratilisini serbest birakarak ozgurluk sagladigi dusunulen bu yontem aslinda tamamen Powerplay'i destekleyen ucu acik bir tanim.
Daeva bir karaktere (Celerity, Vigor, Presence) Resilience ya da Protean vererek bu disclipline'lerin experience cost'unu dusurebilirsiniz. Kurtadamvari bir alt-clan elde edebilirsiniz. Tabii ST izin verirse
Anafikir olarak sozde clanlarin yaratilisini serbest birakarak ozgurluk sagladigi dusunulen bu yontem aslinda tamamen Powerplay'i destekleyen ucu acik bir tanim.
Daeva bir karaktere (Celerity, Vigor, Presence) Resilience ya da Protean vererek bu disclipline'lerin experience cost'unu dusurebilirsiniz. Kurtadamvari bir alt-clan elde edebilirsiniz. Tabii ST izin verirse
Azıcık daha detay verebilirim bu konuda..
Sire'ın bir bloodline a üye ise eğer, o bloodline'a geçebilmen için Blood Potency 2 ye erişmiş olman lazım.. Yok eğer "düz vampir" tarafından embrace edilmişsen o zaman Blood Potency 4 e kadar beklemen gerekiyor. O da nerden baksan (role play hesabı yaparsak) 200 yıl ediyo. Yani bir bruja tarafından embrace edilirsen 100 bir gangrel tarafından embrace edilirsen ancak 200 yıl sonra sen kendin bir bruja olabiliyorsun..
Bir de blood potency den her 5 senede değil de 25 senede bir dot düşüyoruz diye anımsıyorum torporda iken..
(itiraf: ilk paragrafı sırf ikinci paragraf sırıtmasın die yazdım
)
Burdan bakınca da yine yeni sistemin o eski dramatic ve hatta gothic havayı öldürdüğünü görüyorum ben.. Halbu ki VTR'nin kitabnda geçen (kırmızı sayfalardaki) hikayelerde epey hoş. Belki de biz oynamayı beceremiyoruzdur kim bilir.. Ve dün gece bişi farkettim gibime geldi..
Werewolfların azalan gücü, pack zorunluluğu ile dengelenmeye çalışılmış sanırım. Eskiden werewolflar solitary ya da pair şemalinde gezinirken sağda solda şimdi en az 4-5 werewolftan oluşan packler var her tarafta.. 5 Gauru da fena bi görüntü değil hani
Son derece dağınık olan bu yazıma bir tane soru ile son vermek istiyorum. Demon ve Hunter settingleri yenilenmedi diye biliyorum. Konu hakkında beni aydınlatabilecek olan varsa memnuniyet duyarım.
Sire'ın bir bloodline a üye ise eğer, o bloodline'a geçebilmen için Blood Potency 2 ye erişmiş olman lazım.. Yok eğer "düz vampir" tarafından embrace edilmişsen o zaman Blood Potency 4 e kadar beklemen gerekiyor. O da nerden baksan (role play hesabı yaparsak) 200 yıl ediyo. Yani bir bruja tarafından embrace edilirsen 100 bir gangrel tarafından embrace edilirsen ancak 200 yıl sonra sen kendin bir bruja olabiliyorsun..
Bir de blood potency den her 5 senede değil de 25 senede bir dot düşüyoruz diye anımsıyorum torporda iken..
(itiraf: ilk paragrafı sırf ikinci paragraf sırıtmasın die yazdım
Burdan bakınca da yine yeni sistemin o eski dramatic ve hatta gothic havayı öldürdüğünü görüyorum ben.. Halbu ki VTR'nin kitabnda geçen (kırmızı sayfalardaki) hikayelerde epey hoş. Belki de biz oynamayı beceremiyoruzdur kim bilir.. Ve dün gece bişi farkettim gibime geldi..
Werewolfların azalan gücü, pack zorunluluğu ile dengelenmeye çalışılmış sanırım. Eskiden werewolflar solitary ya da pair şemalinde gezinirken sağda solda şimdi en az 4-5 werewolftan oluşan packler var her tarafta.. 5 Gauru da fena bi görüntü değil hani
Son derece dağınık olan bu yazıma bir tane soru ile son vermek istiyorum. Demon ve Hunter settingleri yenilenmedi diye biliyorum. Konu hakkında beni aydınlatabilecek olan varsa memnuniyet duyarım.
Hani eski bir resme bakarken hani yılları sayar da insan hani gözleri dolar ya birden.. İşte öyle bir şey..
Hmm evet 25 yildi demek, kural kitabindan sadece okuyup uygulamayinca akildan cikiyor tabii 
Pack olma zorunlulugunu soyle vermisler. Her werewolfun ana kurallarindan birine uzun sure yalniz kalmamalari gerekcesi konulmus. Bunu da kurtlar suru halinde dolasirlara getirmis. Belli bir sure tek basina takilan werewolflar Harmony kaybediyorlar.
Valla okumasi guzel ama hikaye guzel oldugu icin
Bu yaz bir VtR oynatacagim gavuristandan donunce. Nasil gittigini burada sizinle paylasirim.
Bildigim kadariyla henuz Hunter yok, Demon zaten yok. Fakat WoD ana setting kitabiyla Hunter tarzi karakterler yaratilabilir sanirim. Tabii psionic ya da supernatural ozellikleri olmadan pek bir olayi da kalmiyo ama
Pack olma zorunlulugunu soyle vermisler. Her werewolfun ana kurallarindan birine uzun sure yalniz kalmamalari gerekcesi konulmus. Bunu da kurtlar suru halinde dolasirlara getirmis. Belli bir sure tek basina takilan werewolflar Harmony kaybediyorlar.
Valla okumasi guzel ama hikaye guzel oldugu icin
Bildigim kadariyla henuz Hunter yok, Demon zaten yok. Fakat WoD ana setting kitabiyla Hunter tarzi karakterler yaratilabilir sanirim. Tabii psionic ya da supernatural ozellikleri olmadan pek bir olayi da kalmiyo ama
Ben bir kaç gün önce Vampire the masquerade oyunu açıyorum diye duyurdum ve oyuncu talebi beklediğimden fazla oldu site içinde bilen sayısı az ama öğrenmemek ayıp olan. neyse tartışma konusuna döneyim; ben eski sistemi savunuyorum hala;
açıkçası yeni sistemin kitaplarınıda okumadım henüz. werewolf görünce kaçarım mage görünce döverim. ama raistlin biraz abartmış sanırım;
benmi yoksa omu yanlış okuduk bilmiyorum ama 9uncu jenerasyıon hiç bir vampir herhangi bir attribute veya ability ye 5ten fazla dot koyamaz str dex ve stamina gibi physical attributeler ise maximum 6ya çıkartılabilir buda bloodbuff la sadece üç turn için geçerlidir ve her turn bir blood point harcamayı gerektirir. evet gangrelin feral claw gibi büyük bir artısı olabilir her varlığa karşı ama 25-30 kişi içinden yara almadan çıkması hollywood vari bir role play ve st gerektirir. raistlin bazı yerleri yanlış anlamış veya yanlış çevirmiş olabilir kanısındayım.
açıkçası yeni sistemin kitaplarınıda okumadım henüz. werewolf görünce kaçarım mage görünce döverim. ama raistlin biraz abartmış sanırım;
benmi yoksa omu yanlış okuduk bilmiyorum ama 9uncu jenerasyıon hiç bir vampir herhangi bir attribute veya ability ye 5ten fazla dot koyamaz str dex ve stamina gibi physical attributeler ise maximum 6ya çıkartılabilir buda bloodbuff la sadece üç turn için geçerlidir ve her turn bir blood point harcamayı gerektirir. evet gangrelin feral claw gibi büyük bir artısı olabilir her varlığa karşı ama 25-30 kişi içinden yara almadan çıkması hollywood vari bir role play ve st gerektirir. raistlin bazı yerleri yanlış anlamış veya yanlış çevirmiş olabilir kanısındayım.
-Fac fortia et patere-
Simdi bahsi gecen karakterin normal statlari str 4 dex 4 sta 4 normaldeBarzini wrote: ama raistlin biraz abartmış sanırım;
2 kan strye, 2 kan dexe, 2 kan staminaya yatiririnca statlar 6 6 6 oluyor
Bu noktada bu statlar DURATION OF THE SCENE boyunca surecektir.
Simdi strengthi bufflamaya devam edersek ve 4 kan daha harcarsak str 10a kadar cikarabiliriz. Bu noktada bu gucumuz yalnizca 3 round surecektir. Fakat biz kan basmaya devam edersek str'i bu seviyede tutabiliriz. Bakiniz Vampire Kitabindan referans:
A player may spend one blood point to increase a single Physical Attribute (Strength, Dexterity, Stamina) by one dot for
the duration of the scene. The player must announce, at the beginning of the turn, that he is doing this. A player may spend
as many blood points on increasing Physical Attributes as the vampire may use in a turn (based upon generation), but may
only freely increase these Traits up to one higher than their generational maximum (i.e., a 10th-generation vampire may
increase Traits to a maximum of 6). With effort, a character may increase a Physical Attribute to above even this limit, but
each dot above the limit lasts for only three turns after the character stops spending blood. This enables vampires to perform
truly amazing physical feats, such as throwing cars, moving preternaturally quickly and withstanding blows that would fell
trees.
Example: Jerome, an 11th-generation Brujah, has a Strength of 5. Knowing that he's about to get into a fight, he spends
blood to increase his Strength. He spends one blood point to raise Strength to 6 (this enhanced Strength will last for the
duration of the scene). Wanting to be even stronger, Jerome begins spending blood, at one blood point per turn, to increase
his Strength to 9. Once he "levels out," Jerome may maintain his heightened Strength for three turns before dropping to 6
(though his Strength will remain at 6 for the duration of the scene).
Note: No character may increase Physical Attributes above 10.
Utanmadan bir de ayi formunuz varsa 3 strength de oradan alirsiniz. uzerine de 3 potence ile 3 strength daha eklersiniz. Yani ortada abartilan hic bir sey yok. Buradaki tek problem kan kaynagi. Normalde bir vampir bir roundda max 3 kan emebilir. Fakat bir Gangrel merit/deformity ile bu 5 kana cikartilabiliyor, isterseniz adini onun da bakabilirim merak edenler icin. Yani bir insani yakalayip 2 roundda (6 saniyede) 10 kanini emebilirsiniz yani kan problemi de cekmiyorsunuz eger cok sayida dusmaniniz varsa ve iyi bir Brawlersaniz.
Umarim boyle daha anlasilir olmustur ve anlasilamayan yerler aciga kavusmustur
25-30 kisi arasindan yara almadan cikma olayina gelince, bufllanmis 6 stamina 4 fortitude ve bir kevlar vest ile 3 de armoriniz oluyor. Bu durumda 13 soakunuz var ve kursunlar BASHING damage vuruyorlar. Tabii vampirler bashingden 1/2 round down damage aliyorlar, 6+ success ile de soak ediliyor.
Karsinizdaki adamlarda ASSAULT RIFLE oldugunu varsayalim damage 7
bu adamlar bu silahi full burst ile kullandiginda 10 zar daha aliyorlar yani toplam 17 BASHING DAMAGE vuruyorlar fakat difficulty 8 oldugu icin hasar vruma ihtimali baya dusuyor bir de utanmadan bunu ikiye bolup round down edince zaten soak edilecek bisi kalmiyor ortada. kisacasi kafadan gozden olmadigi surece kursunlarla zarar verilemez hale geliyorsunuz.
Bu biraz karisik oldu sanirim. Anlatamadigim bir sey varsa sayilarla daha ayrintili yazabilirim Barzini. Ortada DM kiyagi filan yok, bu DM dunyanin en haras DMidir cunku
Karsinizdaki adamlarda ASSAULT RIFLE oldugunu varsayalim damage 7
bu adamlar bu silahi full burst ile kullandiginda 10 zar daha aliyorlar yani toplam 17 BASHING DAMAGE vuruyorlar fakat difficulty 8 oldugu icin hasar vruma ihtimali baya dusuyor bir de utanmadan bunu ikiye bolup round down edince zaten soak edilecek bisi kalmiyor ortada. kisacasi kafadan gozden olmadigi surece kursunlarla zarar verilemez hale geliyorsunuz.
Bu biraz karisik oldu sanirim. Anlatamadigim bir sey varsa sayilarla daha ayrintili yazabilirim Barzini. Ortada DM kiyagi filan yok, bu DM dunyanin en haras DMidir cunku
Kusura bakmayin bir cok terimin tam turkcesi kulaga hosgelmedigi icin inanilmaz TARZANCA bir aciklama olacakSacoKhan wrote:10'a kadar çıkartabilir demişsin de, bu vampirin jenerasyonu nedir? kurallarda çünkü bir üstü jenerasyonun max'ına kadar çıkartabilir diyor...
Normalde insan siniri her attribute icin 5'tir (dunyanin en guclu adami, en cevik adami, en dayanikli adaminin ozellikleri 5'i gecemez) Bu ayni zamanda generation 8-13 arasi icin gecerlidir, hic bir BUFFLANMAMIS statlari 5i asamaz.
Generation 7 ve daha yasli vampirlerin modifiye edilmemis skilleri, attributelari 5i asabilir
Fakat, vampirde kan basarak fiziksel ozelliklerinizi bir sure bufflayabiliyorsunuz. Bu kural icin herhangi bir fiziksel attribute'unuzu generation'in izin verdigi max sayinin bir fazlasina kadar bufflayabilirsiniz deniyor
Yani 8-13 arasindaki generationa sahip bir vampir, max olan 5+1 yani statlarini 6ya kadar arttirabiliyor. Bu BUFF'in suresi DURATION OF THE SCENE. Yani o kavga sahnesi bittiginde ozellikleri yeniden normale donuyor vampirin.
Bu kuralin bir baska yonu de eger attribute (generation max+1) size yetmiyorsa bastiginiz kan kadar daha statlarinizi arttirmaya devam edebiliyorsunuz. Fakat bu etki sadece 3 round (9 saniye) suruyor. Eger bu etkinin surekli devam etmesini istiyorsaniz her 3 roundda bir limitin uzerine cikardiginiz attribute icin kan basmaya devam etmeniz gerekiyor. Bunun da siniri bir attribute'u kan basarak 10'un uzerine cikaramiyorsunuz (boylece 5 potence + 10 strength ile oyundaki strength siniri olan 15'i magical item ya da buyu gibi yardimcilar olmadan gecemiyorsunuz)
Rica ederim, gozden kacabilir boyle ayrintilar. Oyunda powerplaye merakli bir oyuncu ya da seni pp'e zorlayan bir ST (ahem) olmadan cok uzerine egilinmesi gereken bir kural degil zaten. Forumda benim VtM ile alakali bir cok postum vardi, gormus oldugunu varsaymistim valla kusura bakmaBarzini wrote:karışık bişey yok raistlin açıklama için sağol sanırım benim hala biraz çalışmam gereken şeyler var bu arada forumdan anlatacak st rıyorum diye bas bas bağırdıminsan bişeyler sölerdi bu kadar meraklı bilgilisin madem haber edeydin ya alındım bakşimdi