Bundan kısa bir süre önce bir kaç yazı okumuştum, Amerika'da görenler olmuş falan.O yüzden Var seçeneğini işaretlemiştim.Fakat çözdüğüm bir paragraf sorusunda söyle söylüyordu.
*Kısa bir süre önce, Amerika'da bir köyde uzaylı söylentisi çıktı.Turizm patlaması oldu.Aynı söylenti Fransa'da da çıktı, orda da turizm tavanda.Ama Türkiye Van Gölü Canavarı'nı iyi değerlendiremedi*
Böyle bir şey'den sonra artık inanmıyorum
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
Başlığın önceki sayfalarını okumadım, bu yüzden belirteceğim şey söylendi mi bilmiyorum.
Bir süre önce-birkaç ay ile bir sene arasında değişebilir bu süre-NASA'dan yapılan açıklamaya göre Samanyolu'nun göbeğindeki bir gezegenin dünyaya oldukça benzediği saptanmıştı. Gezegen biraz daha incelendiğinde burada ilkel yaşam formları tespit edilmişti. Bu yaşam formları ilkel insanlar gibi gelişmiş olmasa da, hayvan tarzı varlıklardı. Aynı zamanda bikiler filan da mevcuttu. Ama sanırım Dünya'dan çok uzak olduğu için pek yankı uyandırmadı. İnsanlar ilkel hayvanlardansa NASA'nın ufo haberlerini doğrulamasını istiyor sanırım. Ama bu açıklamaya göre uzayda yaşam kanıtlandı.
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.
şaka bi yana bende olduğuna inanıyorum. Neden koskaca evrende sadece biz olalım. Bizim yaşayamadığımız gezegenlerde o atmosfere adapte olmuş canlılar vardır.
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
NASA'nın, uzayda yaşam aramasındaki en büyük kaybı yaşamı illa suya bağlaması. Neden su? Su, dünya şartlarına ait bir molekül. Başka bir gezegende yaşam olması için illa su mu olmalı? Oradaki canlıların bedenlerinin suya ihtiyaç duymayabileceğini hiç akıl edemiyorlar mı? Mars'ta su bulundu diye göbek attılar ama bence boşa uğraşıyorlar. Araştırmayı suya yöneltmeseler daha başarılı olurlar.
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.
Araştırmayı suya yöneltmeseler daha başarılı olurlar.
Bende bir süre öncesine kadar hayatı suyun varlığına bağlıyordum ama artık böyle bir bileşik olmadanda yaşam olabileceğini düşünüyorum.
Bencede başka yerlerde başka türden yaratıklar vardır.Benim asıl merak ettiğim şekilleri nasıl acaba?Susuz bir ortamdaysalar eğer bizden oldukça farklıdırlar bence.Ayrıca gelişmiş bir beyinleri varmı yoksa sadece hayvanlar gibi belirli dengede rol mü oynuyorlar?Çok derin konular valla...
Lord Necros wrote:NASA'nın, uzayda yaşam aramasındaki en büyük kaybı yaşamı illa suya bağlaması. Neden su? Su, dünya şartlarına ait bir molekül. Başka bir gezegende yaşam olması için illa su mu olmalı? Oradaki canlıların bedenlerinin suya ihtiyaç duymayabileceğini hiç akıl edemiyorlar mı? Mars'ta su bulundu diye göbek attılar ama bence boşa uğraşıyorlar. Araştırmayı suya yöneltmeseler daha başarılı olurlar.
Arkadaşlar NASA'nın araştırmaları genellikle yanlış anlaşılıyor. Yani emin olun ki oradaki bilim adamları da başka tür canlıların suya ihtiyaç duymayabileceğini düşünmüşlerdir.
Su aramalarının tek nedeni insanların ileride başka gezegenlerde(Güneş sisteminin iç veya dışı.) yaşama planları.
Bildiğiniz gibi dünyamızdaki kaynaklar hızla tükenmekte. Bunun için kendimize başka dünyalar bulmalıyız. Güneş sistemindeki diğer gezegen ve uydular ilk hedef tabiiki. Ama güneşin de yaklaşık 10^11 saniyelik bir ömrü kaldığını biliyoruz. Yani Eğer o zamana kadar insanoğlu güneş sisteminin dışında koloniler kuramazsa sönen güneşle birlikte yok olup gidecektir.
O yüzden uzayın herhangi bir yerinde su bulunması bu kadar önemlidir.
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..." Einstein
WizardOfQuarks wrote: Bildiğiniz gibi dünyamızdaki kaynaklar hızla tükenmekte. Bunun için kendimize başka dünyalar bulmalıyız. Güneş sistemindeki diğer gezegen ve uydular ilk hedef tabiiki. Ama güneşin de yaklaşık 10^11 saniyelik bir ömrü kaldığını biliyoruz. Yani Eğer o zamana kadar insanoğlu güneş sisteminin dışında koloniler kuramazsa sönen güneşle birlikte yok olup gidecektir.
O yüzden uzayın herhangi bir yerinde su bulunması bu kadar önemlidir.
Heh.. Konu dışı olacak ama bana Keynes'in sözünü hatırlattı..
Aylarca microekonomi gördükten, yıllar sonra ekonomik gelişmeler ne olacak diye formüller üzerinde dans ettikten ve sürekli yıllar sonra böyle olacak, şöyle yapılmalı vs. geyiklerinden sonra ilk macroekonomi dersimde şunu duymuştum:
"In the long run we are all dead"
Anchorite - 2 milyon yıl daha yaşayıp Güneş'in sonunu izlemek istiyor!
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")