EN İYİ YÖNETMEN

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
hellscream666
Kullanıcı
Kullanıcı

EN İYİ YÖNETMEN

Post by hellscream666 »

SİZCE SPEPHEN SPİELBERG Ã?N EN İYİ FİLMİ HANGİSİ?
Karanlığa küfredeceğine bir mum yak...
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Bence en başlık yanlış olmuş biraz...

Ama ne olursa olsun Jurassic Park...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
WizardOfQuarks
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WizardOfQuarks »

Bana göre, yönetmenin en iyi filmi Schindler's List.

Ayrıca, bence de başlık konuya uygun olmamış.
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..."  Einstein
Anchorite
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Anchorite »

Ben genel olarak en keyif veren yönetmenin Luc Besson olduğunu düşünüyorum.

En iyi Spielberg filmi... yönetmen olarak.. en iyiyi bilmiyorum ama en eğlencelisi:

Indiana Jones and the Last Crusade
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Indiana Jones and the Last Crusade derim bende. Ama Schindler's List en iyi filmlerinden.
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
Gabriell-The-Sorcerer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gabriell-The-Sorcerer »

yahu en iyi yönetmen SPIELBERG mi ki?langırt diye girmişin soruya en iyi filmi diye :D
şahsen ben hiç sevmem abimizi ama en iyi filmi bana göre de Schindler's List'tir.
En kötü filmi ise Artifical Intelligance'tır fikrimce.
Once upon a time in Turkey
I'd felt jerky..
WizardOfQuarks
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WizardOfQuarks »

Sadece bir öneri ama bence başlık değişse daha iyi olur. :)
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..."  Einstein
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Spielberg in en iyi yönetmenlik yaptığı film bana göre tartışma götürmeyecek şekilde Empire of the Sun. Bir kere Ã?in'de çekilen ilk büyük bütçeli Holywood filmi... Bir sürü figüran ve Ã?in'in bitmek bilmez bürokrasisi ve hassasiyeti de eklenince çok zor bir proje. Bu filmi çekerken yönetmenin şimdiki imkanlara, üne ve tecrübeye de sahip olmadığını belirtmek isterim. Ayrıca Christian Bale'in de yeteneğinin parlamasını sağlamıştır. Uçakların, kalabalığı, şehrin çekimleri mükemmeldir....

Anlatımı da çok güzeldir. Mesela sonunda çocuk bavulunu fırlatıp attığında çocukluğunu fırlatıp atmıştır. Filmin başlangıcında ve bitişinde bu bavulu suda yüzerken görürüz. Bir anlamda savaşta yiten çocukluğu anlatır. Kıssadan hisse Spielberg Empire of the Sun'da tavan yapmıştır.

En kötü filmi bence Minority Report. Yapmış olmak için yapılmış...

Artifical Intelligence'a gelince... Benim en sevdiğim filmdir. Ama Spielberg'den ötürü değil, Kubrick'den ötürü. Filmin senaryosunu aslında Kubrick hazırlamış ve yaşadığı zaman sürekli olarak Spielberg'den filmi çekmesini istemiştir. Daha önce başka bir başlıkta anlatmıştım tekrar etmeyeceğim ama film zaten bir "Speilberg filmi" değil. Karamsar (pesimist) yapısı da buradan kaynaklanıyor. Kubrick e ödenmiş bir vefa borcu ve gerçekten de iki yönetmenin izlerini taşıyor. Bir melez yani...
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
Gabriell-The-Sorcerer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gabriell-The-Sorcerer »

En kötü filmi bence Minority Report. Yapmış olmak için yapılmış...

Artifical Intelligence'a gelince... Benim en sevdiğim filmdir. Ama Spielberg'den ötürü değil, Kubrick'den ötürü. Filmin senaryosunu aslında Kubrick hazırlamış ve yaşadığı zaman sürekli olarak Spielberg'den filmi çekmesini istemiştir. Daha önce başka bir başlıkta anlatmıştım tekrar etmeyeceğim ama film zaten bir "Speilberg filmi" değil. Karamsar (pesimist) yapısı da buradan kaynaklanıyor. Kubrick e ödenmiş bir vefa borcu ve gerçekten de iki yönetmenin izlerini taşıyor. Bir melez yani...
ben minority report'un onun filmi olduğunu bilmiyordum.O zaman en kötü film konusunda sana katılıyorum.
Artifical Intelligance konusuna gelince,Kubric'in güzelim projesini rezil ettiği için sevmiyorum zaten.Tabi bu sadece şahsi fikrim.Kubric filmi Spileberg'ün çekmesini istemedi,eğer ben çekemezsem o çeksin dedi,arada fark var 8) Eğer o filmi Kubric çekmiş olsaydı filmin çok farklı bir alt metini olurdu,Spielberg çektiği için klasik bir hollywood filmi olmaktan kurtulamadı.

Spielberg'ün sinema dünyasına yaptığı bir iyilik vardır.O da Jurassic Park filminde kullandığı dijital efektler.Günümüzde izlediğiniz çoğu filmde olan,35 milimetre film üzerine lazerle çizilen bilgisayar efektleri,Spielberg sayesinde gelişti.O teknolojiyi o mu buldu?Tabiki hayır.O dönemde bu teknoloji zaten vardı ancak sadece bir kaç reklam filminde ve çok ufak yerlerde kullanılmıştı.Spielberg yapımcılarıyla bu teknolojiyi kullanmaları için büyük kavgalar etti.Yatırdığınız paraya değecek görürsünüz,yeni bir çağ başlayacak dedi.Bir şekilde onları ikna etti,film de istenilen başarıyı elde edince sinema dünyası bu teknoloji üzerine korkunç yatırımlar yaptı ve günümüz efektleri oluştu.
Once upon a time in Turkey
I'd felt jerky..
Marveloth
Süresiz Banlanmıştır

Post by Marveloth »

Artifical Intelligence filmini bende çok beğenmiştim. Anne çocuk psikolojisini damardan işlemiş bi yapım. Çok ağlamıştım o filmde ben. Annesini kaybetmiş bi arkadaşım olsa ona bu filmi izlettiremezdim diye hep düşünmüşümdür. :cry:
Size yardım etmiyorum. Sadece yollarımız aynı patikada ilerlemekte...
hellscream666
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by hellscream666 »

ARKADAşLAR HAZIR OLAN MERAKLA BEKLEDİğİMİZ "TRANSFORMES"FİLMİNİN YÃ?NETMENİDE SPİELBERG ABİMİZ:d
Karanlığa küfredeceğine bir mum yak...
Marveloth
Süresiz Banlanmıştır

Post by Marveloth »

Ya ben de geöende bi sinema dergisi aldım Pan in labirentinin posterini veriyodu. Arkasına bi baktım Transformers'ın posteri. Pek sevmesem de izlenmesi gereken bi film olur bence. Robotlar, gönüş babam dönüş :D
Size yardım etmiyorum. Sadece yollarımız aynı patikada ilerlemekte...
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Kubric filmi Spileberg'ün çekmesini istemedi,eğer ben çekemezsem o çeksin dedi,arada fark var 8) Eğer o filmi Kubric çekmiş olsaydı filmin çok farklı bir alt metini olurdu,Spielberg çektiği için klasik bir hollywood filmi olmaktan kurtulamadı.
Marveloth filmin orjinalinin içindeki Bonus Features'da Spielberg ile yapılan bir röpartaj var. Röportajda Spielberg Kubrick'in sağlığında iki kez kendisine bu filmi çekmesini istemeye geldiğini belirtiyor, hatta birisinde neredeyse ikna olmak üzere kaldığını anlatıyor. Ancak sonra kendi yapmak istediği projelere geri döndüğü için filmi çekmiyor. Kendi ağzından dinledim bunları... Kubrick biraz darılıyor Spielberg'e ve kendisi çekmek için çalışmaya devam ediyor. Bu filmin hazırlığını Kubrick yaklaşık 40 yıl boyunca sürdürüyor. Ama asla çekmiyor. Araya hep başka filmleri alıyor.

Neden çekmediğini ve neden Spielberg'in çekmesini istediğini ben tahmin ediyorum. Kubrick anne- çocuk ilişkisini asla Spielberg'in verdiği gibi veremeyeceğini biliyordu bana kalırsa. Sevginin insana ait programlanabilir bir duygu olduğunu savunacaktı filmde Kubrick. Ama sorun da filmde insanların sevgisi sözde programlanmamış ama geçiciyken robotun sevgisi programlanmış ama kalıcıydı.. bu yüzden 2000 sene gerçek bir çocuk olmak istedi, bu yüzden annesine sadece bir gün kavuşmaya razı oldu. Ã?ünkü o robot annesini gerçekten seviyordu.

Robot-kadın arasındaki sevgiyi Spielberg'in çok güzel yansıtacağını bildiği için onun çekmesini istiyordu.

Ben çekemezsem Spielberg çeksin demesinin altında bu var. Kubrick hep bu filmin beyaz perdeye düşmesini istedi çünkü....

İstersen film üzerine daha da konuşabiliriz ama başlıktan taşmak istemiyorum.[/quote]
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
Sylvius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sylvius »

Shindler's Lİst bence de en guzeli,
Ama baslıga gore cevap yazacak olursak en iyi yönetmen bence james cameron la luc besson paylasır...
ege
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ege »

Tabii bencede Schindler's List en başarılı filmiydi ama son zamanlarda Munich diye bir filmi çıktı oda bence gayet güzel,schindlers listle mukayese edilemesede..
Post Reply