FRPWORLD`de Saygı ve Seviye Tartışmaları !
Yanlı olma konusunda ben sana katıldığımı ilk mesajımda söylemiştim zaten. Söylediklerine ekleyecek birşeyim olmadığı için yazmak istemedim.
Saygı konusunda dediklerine katılmıyorum sadece.
Saygı konusunda dediklerine katılmıyorum sadece.
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
Ben katılıyorum Lixer e şahsen bu konuda..
Ben bu konuda sarayın gereken ağırlığı koruyamadığını düşünüyorum.adminler modlar şunlar bunlar gizli kişiler değil. Hepimiz kim ne biliyoruz orda solda yazıyor. Herkes gibi sade sade yazarken kendine güvenmeyen "ezik" şahıs ahanda bu mod, bana katılıyo yaşasın die sevinip taraflaşma yaratıyo. Evet, ben de modluk yaptım bir iki kere çoğu zaman anlamıyosun ne olduğunu bi anda birisi çıkıp biz diye konuşmaya başlıyo. Hele ki farketmemişsen bunu hemencecik, karşıdaki muhalif lider siz diye yüklenmeye başlıyo. Bunu duyan saray ahalisi birimiz hepimi deyip konuşmaya giriyor, bir tane "aptal" yüzünden ortalık çamur gölüne dönüyo bir anda..
Ondan başka, bir konuşmada yersiz yurtsuz bi tartışma vardı. İki kişi ile bir kişi arasında (bak bu yanlış mesela).. İki kişiden birisine dedim ki, sen onla konuş ben de bununla konuşayım madem arkadaşlarıyız. şu konu tatlıya bağlansın barış getirelim jedi olalım. Aldığım cevap o benim arkadaşım haklı da olsa haksız da onun yanındayım..
Sitenin verimliliğini azaltan yanlardan biriside bu. çok eski zamanlarda üyeler bu kadar çeşit çeşit değilken, biz şahsen de tanışırdık birbirimizle. Yani hepimiz birbirimizin arkadaşı idik, hepimiz birbirimizin tarafını tutamayacağına göre tartışmaya dalan 3. 4. 5. 6. kişiler ortamı yumuşatmaya, geyiğe vurmaya ya da rp ye çevirip dargınlıkları unutturmaya çalışırdı.
Ve bu arada sarayı hatalı değil dikkatsiz buluyorum sadece bu konuda. Nerde ne söyledikleri çok önemli. Onlar bizim gibi post atamazlar işte bu yüzden. Ben salak salak yazabilirim ama onlar yazamazlar. Daha doğrusu yazmamalılar. Bildiğim kadarı ile hilmi kırk yılda bir gelir söyler gider. Olması gereken bu mu bilemiyorum ama, onu kendi isteği dışında bi yan olmaktan koruduğu kesin..
Ben bu konuda sarayın gereken ağırlığı koruyamadığını düşünüyorum.adminler modlar şunlar bunlar gizli kişiler değil. Hepimiz kim ne biliyoruz orda solda yazıyor. Herkes gibi sade sade yazarken kendine güvenmeyen "ezik" şahıs ahanda bu mod, bana katılıyo yaşasın die sevinip taraflaşma yaratıyo. Evet, ben de modluk yaptım bir iki kere çoğu zaman anlamıyosun ne olduğunu bi anda birisi çıkıp biz diye konuşmaya başlıyo. Hele ki farketmemişsen bunu hemencecik, karşıdaki muhalif lider siz diye yüklenmeye başlıyo. Bunu duyan saray ahalisi birimiz hepimi deyip konuşmaya giriyor, bir tane "aptal" yüzünden ortalık çamur gölüne dönüyo bir anda..
Ondan başka, bir konuşmada yersiz yurtsuz bi tartışma vardı. İki kişi ile bir kişi arasında (bak bu yanlış mesela).. İki kişiden birisine dedim ki, sen onla konuş ben de bununla konuşayım madem arkadaşlarıyız. şu konu tatlıya bağlansın barış getirelim jedi olalım. Aldığım cevap o benim arkadaşım haklı da olsa haksız da onun yanındayım..
Sitenin verimliliğini azaltan yanlardan biriside bu. çok eski zamanlarda üyeler bu kadar çeşit çeşit değilken, biz şahsen de tanışırdık birbirimizle. Yani hepimiz birbirimizin arkadaşı idik, hepimiz birbirimizin tarafını tutamayacağına göre tartışmaya dalan 3. 4. 5. 6. kişiler ortamı yumuşatmaya, geyiğe vurmaya ya da rp ye çevirip dargınlıkları unutturmaya çalışırdı.
Ve bu arada sarayı hatalı değil dikkatsiz buluyorum sadece bu konuda. Nerde ne söyledikleri çok önemli. Onlar bizim gibi post atamazlar işte bu yüzden. Ben salak salak yazabilirim ama onlar yazamazlar. Daha doğrusu yazmamalılar. Bildiğim kadarı ile hilmi kırk yılda bir gelir söyler gider. Olması gereken bu mu bilemiyorum ama, onu kendi isteği dışında bi yan olmaktan koruduğu kesin..
Hani eski bir resme bakarken hani yılları sayar da insan hani gözleri dolar ya birden.. İşte öyle bir şey..
- Yav, 'sen zaten öylesin' , 'bunu yazan ancak böyle bir adamdır' , 'ben doğruyu biliyorum', 'sen bilmezsin' tarzı geyikleri kontrol etmek hariç her halde sitede iletişim kalite seviyesi kendiliğinden oluşur. Yeni gelen bir kullanıcı çok zibidi değilse (arada bir mutlaka böyle adam, çocuk gelir), sitede karşılıklı iletişim nasılsa o da öyle davranacaktır. Herkes kendisini birey olarak görüp çok az da olsa bir sorumluluğu olduğunu düşünürse seviye iyi olur. Değil mi? Hmm?
- Bir de hali hazırda bu forum benim gördüğüm en kaliteli Türkçe forum. Maalesef kültürden, acayip bir munzurluk, olayları kişileştirme alışkanlığımız var.
- Site yöneticilerinden 'Demir Yumruk' yaklaşımı olursa.. Böyle bir durum zararlı olmak zorunda değil. Sonuçta ben sitenin ve yönetim sorumluluğunun site yöneticilerine ait olduğuna inanıyorum. Seviyeyinin düşük olduğunu, FRP olayını yeterince desteklemediğini, gelecekteki site planlarında farklı bir yapı olduğunu düşünüyorlarsa, iletişim tarzını oldukça net bir şekilde değiştirebilirler.
Yav sonuçta top yöneticilerin, ve kişiliği ne olursa olsun frp seven herkese hitap etme zorunluluğu yok sitenin. Bir yön çizerlerse (vizyon) mutlaka ayrılacak arkadaşlar olur (hatta belki ben de) ama zaten zaman içerisinde gelen giden çok olmuyor mu?
Saygılar, heh
- Bir de hali hazırda bu forum benim gördüğüm en kaliteli Türkçe forum. Maalesef kültürden, acayip bir munzurluk, olayları kişileştirme alışkanlığımız var.
- Site yöneticilerinden 'Demir Yumruk' yaklaşımı olursa.. Böyle bir durum zararlı olmak zorunda değil. Sonuçta ben sitenin ve yönetim sorumluluğunun site yöneticilerine ait olduğuna inanıyorum. Seviyeyinin düşük olduğunu, FRP olayını yeterince desteklemediğini, gelecekteki site planlarında farklı bir yapı olduğunu düşünüyorlarsa, iletişim tarzını oldukça net bir şekilde değiştirebilirler.
Yav sonuçta top yöneticilerin, ve kişiliği ne olursa olsun frp seven herkese hitap etme zorunluluğu yok sitenin. Bir yön çizerlerse (vizyon) mutlaka ayrılacak arkadaşlar olur (hatta belki ben de) ama zaten zaman içerisinde gelen giden çok olmuyor mu?
Saygılar, heh
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
-
Marveloth
- Süresiz Banlanmıştır
Sevgili Raistlin. Eğer seni insan yerine koysaydım... şuanda bana ettiğin hakaretler için özel bir buluşma ayarlamak için kolları sıvardım. Ama tenezzül etmiyorum. Ã?ünkü biliyorum ki bundan birkaç hafta önce de başka bir topicte gene bana saldırdın, msjlarımızın silinmesine rağmen kendine sindiremeyim pm aracılığı ile de bana hakaretler etmiş bir NPC sin. Seni Kaale almadığım için tanrıya binlerce şükürler etmeni tavsiye ederim.
Sözüm yöneticilere... Bu denli kırıcı ve aşşağılayıcı yazılara göz yumuyorlar. İşte Lixerin kastettiği durum da budur. Daeya isimli şahıs.. Duyduğuma göre forumun 2/3 ünü sevmeyen ve 3/4 ünün de onu sevmediği kişi. Forumlardaki msjları yanlışlıkla silip de karmaşaya sebep olan insan. Bu arkadaşı tarafsızlığa davet ediyorum. Aksi halde ben hala seviyeli ve saygılıyım. Raistlin gibi msjlar yazmasını da bilirim. Lixerin şahsıma dönük açmadığı bu topici bile bana hakaret edenleri koruyanlara sesleniyorum. Ben nerede durmam gerektiğin bilirim. Ama işleri çığırından çıkarmak da sizin elinizde.
Hayatimda duydugum en acinasi bakis acilarindan biri de herhalde tanismadigin herkesi NPC yerine koymaktir. Daha bencil daha kustah bir yaklasimla hayata bakmak mumkun degildir saniyorum.
Buyuyun biraz, asin bu cocukca dusunceleri. Karizma filan oldugunu dusunmuyorsunuz umarim.
Bir insan böylesine agresif bir tutum içine nasıl girer? Sadece bana değil hırsını alabilmek için diğer arkadaşlara da saldırmışsın. Sana acıyorum Raistlin.NOT: Sitenin saygili iletisim politikasini begenmeyen gider istedigin gibi "TAKILINAN" sayfalarca birbirine kufur yagdirilan forumlara gider, kimse burada zorla tutulmuyor. Begenmeyen o diger 10-20-50 kisi gibi ceker gider. Bu forumu digerlerinden ayiran da iste insanlarin birbirini "INSAN" olarak gordugu icin saygili oldugu bir platform olmasidir.
Peki sen neden başkalarının düşüncelerine saygı göstermiyorsun? İşte gösteremiyorsun. Ã?ünkü zaten insan yerine koyulamayacak kişi sensin. Burda kimse benim laflarımı senin kadar çarpıtıp da üstüne laınmadı. Yani hem kaşınıyorsun hemd eyaran var. Yoksa bu denli sinirlenmek normal bir durum değil.Son olarak eger GERCEK hayatinizda saygi gormek, esitlik, adalet istiyorsaniz tanistiginiz tanismadiginiz, gordugunuz gormediginiz herkesi INSAN kabul edersiniz ve her insana gosterilmesi gereken SAYGIYI gosterirsiniz. Emin olun karsiligini da alirsiniz.
Sözüm yöneticilere... Bu denli kırıcı ve aşşağılayıcı yazılara göz yumuyorlar. İşte Lixerin kastettiği durum da budur. Daeya isimli şahıs.. Duyduğuma göre forumun 2/3 ünü sevmeyen ve 3/4 ünün de onu sevmediği kişi. Forumlardaki msjları yanlışlıkla silip de karmaşaya sebep olan insan. Bu arkadaşı tarafsızlığa davet ediyorum. Aksi halde ben hala seviyeli ve saygılıyım. Raistlin gibi msjlar yazmasını da bilirim. Lixerin şahsıma dönük açmadığı bu topici bile bana hakaret edenleri koruyanlara sesleniyorum. Ben nerede durmam gerektiğin bilirim. Ama işleri çığırından çıkarmak da sizin elinizde.
Sinirlenmek mi? Aksine beni hic sinirlendirmiyorsun hatta seninle mesajlarsmak cok hosuma gidiyor. Ah dur bir smiley koyayim da nasil hissettigim anlasilsin "saygili" arkadasim 
Sanirim bir onceki problemi hala asamamissin. Hatirladigim kadariyla bana ilk saldiran sendin ve olayi pm ile cozmeye karar veren de bendim. Kalbini kirdiysam ozur dilerim
Tekrar edeyim istersen, sitedekilerin hareketleri hosuna gitmiyorsa bu siteye seni zorla sokan yok. Ayrica senin baskalariyla yasadigin bir cok gerginlikten dolayi mesajlarinin yakin zamanda silindigini hatirliyorum.
Konuya donersek dedigim gibi olaya tam tersinden yaklasmak istedim. Saygisizca davranirsaniz size de oyle davranilir ve yukaridaki gibi saygisiz cevaplarla devam edilir.
Kisacasi GERCEK YASAM ile KURGU arasindaki ayrimi yapmaniz bence hem ideolojik hem de sosyal olarak sizi daha saglikli bir insan yapacaktir.
Sanirim bir onceki problemi hala asamamissin. Hatirladigim kadariyla bana ilk saldiran sendin ve olayi pm ile cozmeye karar veren de bendim. Kalbini kirdiysam ozur dilerim
Tekrar edeyim istersen, sitedekilerin hareketleri hosuna gitmiyorsa bu siteye seni zorla sokan yok. Ayrica senin baskalariyla yasadigin bir cok gerginlikten dolayi mesajlarinin yakin zamanda silindigini hatirliyorum.
Konuya donersek dedigim gibi olaya tam tersinden yaklasmak istedim. Saygisizca davranirsaniz size de oyle davranilir ve yukaridaki gibi saygisiz cevaplarla devam edilir.
Kisacasi GERCEK YASAM ile KURGU arasindaki ayrimi yapmaniz bence hem ideolojik hem de sosyal olarak sizi daha saglikli bir insan yapacaktir.
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Only God should have this power
-
Lord Necros
- Başbüyücü
Saygı sınırlarından mı bahsediyorduk? Az önce yukarıda okuduğum iki mesajı saygı sınırlarına dahil edebilecek birileri yoktur kanaatimce. Raistlin ve Marveloth, bu konuda zaten uyarı almıştınız. Bu başlığı da kirletmeyin lütfen. Özelden tartışın demiyorum size, çünkü özelden tartıştığınızda da birbirinize saygısızca giriyorsunuz. FRPWorld'ün içinde gerek özel mesajlarla, gerekse forum önünde saygı korunmalıdır. Derdinizi MSN yoluyla halledin lütfen.
Taraflılık konusunda eğer yanlış anlamadıysam insanlarda "Yönetimi arkama aldım, oley!" anlayışının söz konusu olduğundan yakınılmış. Doğrudur, Saray mensupları çeşitli ciddi tartışmalarda (Ama sadece ciddi tartışmalarda, takdir edersiniz ki Saray mensupları da bu sitenin kullanıcıları ve diğer başlıklarda da normal kullanıcılar gibi boy göstermeye bakları var.) daha dikkatli olmalı ve buna göre cevap vermelidir. Ben açıkçası bu başlığın ilk sayfasında Saray mensuplarının konuya çok güzel açıklık getirdiğini, saygıyı koruduklarını, ve bir Saray mensubunun bu tür başlıklarda yapması gerektiği biçimde cevap verdiklerini düşünüyorum.
Saray'dan birinin taraf tutma durumuna gelince, çoğu tartışma konusunda Saray'ın yönetim politikası dışında olmaları durumunda Saray mensuplarının-gerek moderatör olsun, gerekse admin-kişisel görüşlerini bildirmeye hakları vardır. Hiçbir Saray mensubu, Saray politikasını içermeyen bir başlıkta zaten "Ben adminim, budur, bitmiştir." diyerek dayatmada bulunamaz. Bu yüzden bir kullanıcının "Aha yönetimi arkama aldım." demesi mantıksızdır, gereksizdir. Sonuçta ben burada bardağın yarısının dolu olduğunu savunurken Yeminer bardağın yarısının boş olduğunu söylerse ne olacak? İki taraf da mı havalanacak?
Ha, diyorsanız ki böyle bir durumu yaratan kişiler, bu gerçeği idrak edemeyen şahıslar var, evet o koşulda Saray mensuplarının fikirlerini daha dikkatlice aktarmalarında yarar olacağı görüşündeyim.
Taraflılık konusunda eğer yanlış anlamadıysam insanlarda "Yönetimi arkama aldım, oley!" anlayışının söz konusu olduğundan yakınılmış. Doğrudur, Saray mensupları çeşitli ciddi tartışmalarda (Ama sadece ciddi tartışmalarda, takdir edersiniz ki Saray mensupları da bu sitenin kullanıcıları ve diğer başlıklarda da normal kullanıcılar gibi boy göstermeye bakları var.) daha dikkatli olmalı ve buna göre cevap vermelidir. Ben açıkçası bu başlığın ilk sayfasında Saray mensuplarının konuya çok güzel açıklık getirdiğini, saygıyı koruduklarını, ve bir Saray mensubunun bu tür başlıklarda yapması gerektiği biçimde cevap verdiklerini düşünüyorum.
Saray'dan birinin taraf tutma durumuna gelince, çoğu tartışma konusunda Saray'ın yönetim politikası dışında olmaları durumunda Saray mensuplarının-gerek moderatör olsun, gerekse admin-kişisel görüşlerini bildirmeye hakları vardır. Hiçbir Saray mensubu, Saray politikasını içermeyen bir başlıkta zaten "Ben adminim, budur, bitmiştir." diyerek dayatmada bulunamaz. Bu yüzden bir kullanıcının "Aha yönetimi arkama aldım." demesi mantıksızdır, gereksizdir. Sonuçta ben burada bardağın yarısının dolu olduğunu savunurken Yeminer bardağın yarısının boş olduğunu söylerse ne olacak? İki taraf da mı havalanacak?
Ha, diyorsanız ki böyle bir durumu yaratan kişiler, bu gerçeği idrak edemeyen şahıslar var, evet o koşulda Saray mensuplarının fikirlerini daha dikkatlice aktarmalarında yarar olacağı görüşündeyim.
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.
Power demands sacrifice.
Power demands sacrifice.
-
SacoKhan
- Forum Yöneticisi
Ã?ncelikle belirtmek isterimki şu anda Lixer'in kelime oyunlarıyla uğraşıyoruz bu başlıkta. Daha ilk postunda bir çok şeye itiraz etmiş saygıyla ilgili, ve bir çok da cevap gelmiş. şimdi arkadaşımız diyorki, yanlı konuşuluyor. Peki madem yanlı konuşuluyorsa niye denilenlere bir itirazın yok. Anlatılan hiçbirdüşünceye itirazı olmadan önyargılı bir biçimde yazılanların yanlı olduğunu iddia ediyorsun. Gerçekten politikan ilginç, öncelikle başlığı açtığın konuyla ilgilensen de saygıyla ilgili görüşlerini betimlesen iyi olmazmı? O konuyu hallettikten sonra yanlı olup olmamamıza bakarız. Ha tamam dediklerinizi kabul ediyorum, ama taraflı konuşuyorsunuz dyorsan o zaman sen de bizim taraftansın.
Taraf konusuna gelecek olursak, burada idare etmeye çalıştığımız bir site var ve yöneticiler olarak birbirimize yardım etmekteyiz. Eğer yanlış davranan olursa aramızda, zaten onun tartışmaları yapılıyor. Bu konuda bir yargı eksikliği olduğunu düşünmüyorum o yüzden Lixer'in dediklerini doğru bulmuyorum bu konuda. Hem ayrıca zaten bu başlıkta ne yazarsak yazalım taraflı gözükeceğiz çünkü tüm yöneticiler AYNI GÃ?RÃ?şTE!
Saygılarımla...
Taraf konusuna gelecek olursak, burada idare etmeye çalıştığımız bir site var ve yöneticiler olarak birbirimize yardım etmekteyiz. Eğer yanlış davranan olursa aramızda, zaten onun tartışmaları yapılıyor. Bu konuda bir yargı eksikliği olduğunu düşünmüyorum o yüzden Lixer'in dediklerini doğru bulmuyorum bu konuda. Hem ayrıca zaten bu başlıkta ne yazarsak yazalım taraflı gözükeceğiz çünkü tüm yöneticiler AYNI GÃ?RÃ?şTE!
Saygılarımla...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
-
Marveloth
- Süresiz Banlanmıştır
şimdi de ''soğuk kanlı görünerek seni kaale almıyorum ki sen kimsin'' havasına girdin.Raistlin wrote:Sinirlenmek mi? Aksine beni hic sinirlendirmiyorsun hatta seninle mesajlarsmak cok hosuma gidiyor. Ah dur bir smiley koyayim da nasil hissettigim anlasilsin "saygili" arkadasim
O benim taktiğim güzelim geç kaldın bunu uygulamakta.
Bir dayanışmadır almış başını gidiyo. Suçlamaları da ''tayyip erdoğan misali 'aa biz laikiz laikiz biz demokratikiz' edasıyla'' yanıtlanıyo. Ben kimseye sevgi göstermek zorunda dğeilim. Siz de bana dğeilsiniz anlatabiliyormuyum. Bu forumda salak saçma npc muhabbetini (ne hikmetse hala sürüyo) bir tek üzerine alınan Raistlin oldu. Belli ki yarası var ki direk aldı. Ayrıca ben o adama ne bir hakaret ettim, ne özel msj yoluyla hakaretleşmiş. Bu tamamen onun vazifesidir.
şuanda tartıştığınız şey zaten okadar komik ki... SacoKhan a da pm ile söyledim yanılmıyorsam...
''Marveloth bize nolur değer ver, marveloth biz npc dğeiliz bizde birer bireyiz ve senin bizi önemsemene ihtiyacımız var.''
şöyle bi sirkelenin de kendinize gelin. Sonra da ne hali varsa görsün deyip tartışmayı daha fazla uzatmadan bitirin. Aksi halde rezil olan ben değilim.
Son olarak rica ediyorum artık tartışmak istemiyorum. Benimle ilgilisi olmaması gereken bir topice bile gelip hakkımda yorum yapan insanların susması gerekiyor benim değil.
Ben dedim ki: Forumlarda TARTIşTIğIM insanları npc olarak görürüm. Tartışmadığım insanlar da geldi bana yüklendi (like Raistlin) yani insanın içinde olmalı biraz da nasıl bi tartışma yaratsam nasıl ona buna sataşsam diye...
Hala kimseye hakaret etmedim. Üstü kapalı yermedim. Hala savunma pozisyonundayım. Tekrar söylüyorum. Tartışmayı kavgaya dönüştürmeyi istemiyorum.
Size yardım etmiyorum. Sadece yollarımız aynı patikada ilerlemekte...
-
SacoKhan
- Forum Yöneticisi
İnsanlara insan olduğu için değer vermek zorundasın, bunun lamı cimi yok. Her yerde saygı, herkese saygı göstermek zorundasın. Ã?ünkü sen de saygıyı hak ediyorsun, diğer tüm insanlar da. Hem ayrıca madem NPC olarak geliyor gözüne, niye tanışmaya falan gidiyorsun, NPC'lere kanın mı ısınıyo?
Kimse sana da yalvarmıyo değer ver diye, gayet de değer vermen için uyarıyor. Burada herkes birbirine değer veriyor sen hariç...
Ayrıca tartıştığın insanları npc olarak değil, forumlardaki herkesi npc olarak görürüm dedin.
Kimse sana da yalvarmıyo değer ver diye, gayet de değer vermen için uyarıyor. Burada herkes birbirine değer veriyor sen hariç...
Ayrıca tartıştığın insanları npc olarak değil, forumlardaki herkesi npc olarak görürüm dedin.
And i still wonder if you ever wonder the same!...
-
Lord Necros
- Başbüyücü
Pekâlâ, bu başlık haddinden fazla uzadı. Merak ettim sadece bakalım Lixer gelip başlığı toparlayacak mı diye, ama SacoKhan'ın dediği gibi oldu. Kuyuya bir taş attı, kırk akıllı çıkartamadı.
Başlık kilitlendi. Bu başlıkta tartışanların tekrar başka bir başlıkta benzeri ve gereksiz bir tartışmaya girmeleri durumunda ise gereken işlemler yapılacaktır.
Başlık kilitlendi. Bu başlıkta tartışanların tekrar başka bir başlıkta benzeri ve gereksiz bir tartışmaya girmeleri durumunda ise gereken işlemler yapılacaktır.
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.
Power demands sacrifice.
Power demands sacrifice.