White Wolf vs. Wizard of the Coast

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

burock wrote:ok, ben de farkındayım olayın sistem diil şirketler arasında olduunun da, sacokhanın msjından sonra konu yine WoD vs. DnD ye gider gibi oldu, öyle olmasın die attım o msjı ben.

yoksa tabi ki WoD DnD'yi döver her türlü. :D
Tamam burock ozaman seninde düşüncelerini öğrenelim. Hangi firmanın geleceği daha parlak sence ? Neden ?
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

şirketlerin kalıcılığını belirleyen tabii karlılıktır, bunda hemfikir olmamız lazım. Büyük bir holdingin markası haline dönüşen WoTC, bu nedenle çok avantajlı. Yapacağı yanlış hamlelerden dolayı karlılığında azalma olsa dahi, bulunduğu holding bünyesinde bu durum tolere edilebilir. Üstelik gerek lisanslı PC oyunları (Neverwinter Nights, Demonstone, Dragonshard), gerekse MMORPG (DnD Online) lisansları sayesinde kalıcı bir gelir kaynakları var. Bu nedenlerden dolayı, şirketin geleceğinde karlılık yönünden bir sorun görmüyorum.

Ã?te yandan WW, WoTC'ye nazaran çok daha kıt kaynaklarla çalışan, tabiri caizse bir atımlık barutu olan bir şirket. şu ana kadar WoD üzerinde geçen sadece iki oyun yapıldı (VtM Redemption ve VtM Bloodlines), bir de yakın zamanda bir MMORPG oyunu için anlaşma imzaladılar. Gelir kaynakları bu kadar kısıtlı olan bir şirket her zaman ayağınıı denk almalıdır.

Sözün özü, WoTC, piyasada dominant konumdadır ve kısa vadede bunun değişebileceğini düşünmüyorum. Bilinirlik açısından her zaman WW'den önde olacaktır, tabii ki bıkılırlık açısından da...
War, war never changes...
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Bende zaten tartışma WoD vs DnD tartışmasına dönüştüğü için öyle yazdım. Ama burada göz ardı edilen şey F harfidir. Olayda bundan ibarettir. Geri kalanlar araçtır.
Ha WW şirketimi yoksa WotC şirketinin geleceğimi daha parlak derseniz kesinlikle WotC. Hasbronunda olaya el atmasıyla payesini bir kat daha genişletti ve genel anlamda çocuk pazarınada ortak oldu. Bundan sonra WW figür v.s gibi konulara girmeyip sadece oyun malzemesi üretirse kesinlikle WotC kadar büyük bir başarı elde edemez ama saf FRP malzemesi oalrak bakarsak yönünü hafif şaşırmış WotC karşısında oldukça avantajlılar.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Benim mesajımla alakası yokki olayın. Ben iki şirketi hem şirket anlamında hem de ürünleri anlamında anlattım. Ã?rneklerle açıkladım. Benim diyecek daha fazla birşeyim yok...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Bir anlaşılmazlık oldu herhalde. Ben kendi mesajıma yenerin cevabı ve onun cevabına karşılık kendi düşüncemi belirttim.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

Sacokhan aslında sorun açıklama istemendi,sonuçta burda DnD veya wod anlatmadık.Ben sadece hangi firmanın ürününü tercih ettiğimi ve hangi firmanın daha kar edecek konumda olduğunu söyledim.Eh bununda açıklanacak başka birşeyi yok.
İsim:Erethan Aereos
Irk:insan
Sınıf:Wizard/Evoker
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Açıklanacak bir şeyi nasıl yok. Yani sen şimdi açıklanamayacak şeyler mi söyledin? Ben sadece örneklendirmeni istemiştim, ama neyse demekki bir açıklaması yokmuş...
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

Neyi örneklendireyim,WW oyunlarının atmosferinin bana niye daha uygun olduğunumu?
Ben kırmızı rengi severimi örneklendirmek gibi birşey olur sanırım.
Soru belli iki firmanın oyunları hakkında ne düşünüyorsunuz hangi firmanın önü daha açık.Bende bu soruya cevap verdim.
Diğer arkadaşlarda bu soruya cevap vermiş ve hiçbirindede örnek yok.Ã?ünkü bu soru pekte örneklendirilecek bir soru değil.
Kaldı ki açıklanacak birşey yok demedim,açıklanacak başka birşey yok dedim,anlamıyor olman örneksizlikten değilde tam okumamandan olabilir mi acaba?
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Ee şöyle söyleyeyim de biraz daha açık anlaşılsın. Bir şey hakkında bahsederken diğerini daha çok seviyorum dersen sana niye diye sorarlar. Sen de mesela şunun şu özelliği şudur, bu özellik de örneğin şu gibi durumlarda(işte bu kısımda örnek veriliyor) daha iyi oluyor bana haz veriyor dersen o zaman daha iyi anlarlar. Yoksa ben salak değilim ben bunu beğeniyorum dediğin zaman anlıyorum ama seni daha iyi anlamak istiyorum, açık olabildimmi şimdi? Sen de benim dediğimi anlamış olsaydın bir taneceik örnek verirdin, böylece bin tane cevap yazmamış olurduk...

Saygılarımla...
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Re: White Wolf vs. Wizard of the Coast

Post by Darkgnome »

Yener wrote:Hangi firmanın oyunları daha çok hoşunuza gidiyor ? Sizce FRP dünyasının iki büyük firması arasındaki yarış' ın gidişatı hangi yöne gidecek ?
Ben buradaki soruya göre cevapladım. İki şirketi karşılaştırırken de ancak wod ve D&D yada onların kitapları tarzı karşılaştırmalar yapılır. Bu daha çok trabzonspor ile fenerbahçeyi karşılaştırmaya benziyor. Hani trabzonspor daha iyi bir futbol takımına sahip olsa yada oyunları daha fazla zevk verse futbolda Trabzon daha iyi ama Fenerbahçe sadece futbol takımından ibaret değil der ve biraz açıklama sonrasında bitiririm. WW'ın kart oyunları felanda mı var yoksa?

Bu iki şirketin gelecekteki pazar paylarını karşılaştırmak bence şu an için çok anlamsız zaten. WotC sadece oyun sistemleri yada kart oyunları da değil oyuncaklar, filmler ve oyunlar aracılığıyla da para kazanıyor. Üstüne üstlük daha küçük yaştakilere hitap ederek ve kanlı dehşetli oyunlar yapmayarak ve oyunlarını baside indirgeyerek asıl o yunları daha fazla oynayacak ve ürünleri alırken sağ duyularını daha az dinleyecek çocukları hedef kitlesi olarak seçtiğinden rengarenk oyuncakları, kitapları ve bilimum çeşit başka eşyaları daha fazla satılacaktır.

İsterseniz firmaların düşünce yapılarını karşılaştıralım o daha anlamlı bir iş olacaktır bence. esela ekonomik açıdan WotC daha başarılıdır ama arz konusunda yaşımdan gelen bir konu olsa WW'ı daha çok seviyorum. Ancak D&D oyunlarında ek bazı kitaplardaki bazı yaratıklar hariç kan gövdeyi götürüyor olayı daha azken WoD çocuklara kan gövdeyi götürüyoru daha fazla veriyr sanki. Bu arada GURPS'u çıkartan Steve Jacson Games'e de bir bakabiliriz isterseniz. GURPS'unda çok seveni var ve dğerlerinden daha mülaim bir şirket kendileri.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Anchorite
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Anchorite »

Hola... Azıcık duyuş, biraz okuyuş..

- WotC'da satılmış durumda hem de 4-5 senedir. Haspro'ya hani Toys'R Us var ya, onun sahibi şirkete. Dünya oyuncak pazarında bayağa söz sahibiler.

- WotC'un RP books piyasa payı 2004'de %88 idi. En azından öyle lance ediyorlardı.

- WW kitapları bayağa pahalı WotC'a göre

- Tabi WW şirketi idealist (FRP idealisti.. heh) olduğundan daha ağır kitaplar çıkarmıyor. Pazarın o kısmı boş olduğundan ve lisans hakları bu konularda olduğundan kitap içerikleri o şekilde.

Not: Sinirimi boşaltmam lazım:

Dün akşam oyun bitmedi ve saat 2.30'da uyuyup saat 9'dan beri aptal bir bilişim fuarı standında salak bir takım elbise içerisinde, bazı şempanzelerden daha kötü sırıtan poz veriyorum. Oyunun 1.30'a sarkmasındaki sebebi Burock'a atıyor ve şu anda kesin uyuduğunu göz önünde bulundurarak rüyasında 1000 goblinin dans edip şarkı söylemesini umut ediyorum.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

Evet işte bende sen cellanlenmeden önce onu söylemiştim Sacokhan,bu tip bir açıklama istemen ister istemez konuyu WOD mu daha iyi yoksa DnD'mi boyutuna getirir diye.
Atmosferi daha çok hoşuma gittiği için demişim.Daha geniş açıklama için WOD'la ilgili bir başlık aranır bulunur ve bakılır istenirse,zira muhakkak bir taraflarda bolca açıklama yapmışımdır.
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Neyse demek istediğim yine anlaşılmamış. Diyorumki "örnek", başka bişi değildi istediğim, daha fazla açıklama istemedim ben, sadece örnek istedim. Ama örnek istememi örnekle anlatmama rağmen yine de anlaşılmamış, olsun. Zaten şu saatten sonra da örnek vermeyin...

EDIT: Yukarıda yazdığım postlara bakıyorum da şu an sinirden gülmekteyim ya...
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

SacoKhan wrote:Neyse demek istediğim yine anlaşılmamış. Diyorumki "örnek", başka bişi değildi istediğim, daha fazla açıklama istemedim ben, sadece örnek istedim. Ama örnek istememi örnekle anlatmama rağmen yine de anlaşılmamış, olsun. Zaten şu saatten sonra da örnek vermeyin...

EDIT: Yukarıda yazdığım postlara bakıyorum da şu an sinirden gülmekteyim ya...
SacoKhan bu konuyu daha fazla uzatma, şu andan itibaren bu başlık altında bu konuyu uzatmaya yönelik attığın her mesajını sileceğim bu bir mod uyarısıdır.

Ã?rnek olayınıda hala anlamadım neyin örneği erethan kendi kişisel görüşlerini yapmış yorumunu yapmış sana uzun uzun bir açıklama yapmak zorunda değil zamanında wod oyunları ile ilgili yeterince şey yazıldı zaten. Başlığın kitlenmemesi için lütfen uzatmayalım daha fazla, bu son uyarımdır konu dışına daha fazla çıkmayalım.
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Neyse o zaman son olarak benim anlatmak istediğim bu sayfadaki 3. postumda açıkça belirtilmiş, kimseden uzun bir açıklama yazmasını istememiştim zaten. Artık yazılanları tekrar okuyarak bir değerlendirme yaparsınız, konunun kapatılmasını kim istemiş, kim agresiflik yapmadan yazmış ama önemli değil yine de. Neyse konu ile ilgili bir kaç postum da var zaten, gerekli şeyleri yazdım...
Post Reply