İçinizdeki Peri

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

İçinizdeki Peri

Post by Darkgnome »

Changelingleri bilmeyen varmıdır bilmiyorum ama yinede bir tanımlan gireyim. Changeling'ler bir perinin, bir dünyalı canlı yerine koyulmuş yavrularıdır. Bu canlı bir ağaç, hayvan olabileceği gibi bir insan bebeğinin yerinede olabilir. Zaten Changeling oyunuda bu efsane üzerine türemiş bir oyundur. Oyunun son derece büyülü bir konusu var ve beni asıl ilgilendiren konusu olduğundan kural kitaplarıBilgisayarımda öylece durmaktalar.

İçinizde bir perinin yaşıyor olması, yada diğer bir değişle iki dünya içinde de (Periler ve insanlar) aynı anda bulunmanız gerçektende çok çekici. Daha da ilersi eskidençıkan FRPWORLD dergisinde Changeling tanıtılırken verilmiş bir örnek kitaplara bağlı kalınmadığında oyunun ne kadar geniş kapsamlı olduğunu gösteriyor. şöyleydi sanırım;

"Changelingler bir motorsikleti, metalden bir at olarak görebilirler."

Yani bu şu demek. Chageling oynarken diğer pek çok uyundan daha saf ve daha uç noktalarda büyülü bir dünyanın içine dalabilirsiniz. Bu dünya sizin saf hayal gücünüzdür. Tabii bu Changeling'i benim istediğim gibi oynamak içindir kuralları ile değil.

Peki hayal gücü sadece oyun oynarkenmi yoksa her zaman içinmi bizimle birliktedir. Bunun cevabını zaten biliyorsunuz. Yalnızken, topluca dolaşırken, dersteyken, işteyken, uyurken hep bizimle birlikte olan bir hayal gücümüz vardır. Peki bu hayallaerinizin periler dünyasına açılan ve içinizdeki periyi uyandıran kapı olduğunu düşünürsek sizin kapınız daha çok nasıl diyarlara götürüyor sizleri. Bunun cevabını bularak kendi içinizde ailenizde bulunmuş perilerin hangileri olduğunuda çıkartabiliriz belki.

Ã?rneğin sürekli olarak bir şeyler yaratamaya çalışan bir hayal gücünüz mü var? Yoksa hep orman ve ağaçları, deniz ve dalgalarını düşünen bir hayal gücünüz mü? Sürekli diğer insanların önünde herkesin ceğendiği bir kişilik olduğunuz hayalini mi kurarsınız, yoksa aşkınızla birlikte yalnız başınıza geçirdiğiniz zamanları mı? Hatta sadece hayaliniz değil kişiliğinizde tam peri ruhunuzdaki gibi olabilir. Belkide iki dünyayı daha iyi harmanlamışsınızdır yada ikisinden de daha fazla kopmuşsunuzdur.

Size bazı peri türlerinin tanımını verelimde sizde içinizde hangi perinin yaşadığını bana söyleyin. Yalnız periler benim yazdığım kadar değil, bu tanımlarda benim ve birbirinizin atladığı perileride yazarak ekte bulunursanız kocaman bir peri ansiklopedimiz bile olabilir.

Asparalar: İnsanları başarıları için yardım eden periler. Pek çok zaman düğünler ve insanların özel zamanlarında yanlarında bulunurlar. Bilim adamları ve gezginlerin ruhlar düyasına zarar vermemeleri için onları kışkırtırlar, cezbederler.
Gökyüzü dansçıları olarakta bilinirler.

Boganlar: Numara yapmaktan çok hoşlanan periler. Bu numaraları bazen çek tehlikeli bazende yardımcıdır.

Brownie: Evleri koruyan periler. Geceleri orataya çıkar ve evde herhangi bir terslik olup olmadığını anlarlar. Eve hırsız girdiğinde onu duruma göre cezalandırırlar. Üstlerinde hep eski giysiler vardır yada hiç bir şey giymezler. Yaptıkları karşılığında ise tek istedikleri süt ve kurabiyedir. Bunlar sağlanmazsa evi bırakıp giderler.

Dwarf (Cüce): Kısa boylu sakallı yaratıklar. Gündüzleri güneş altında taşa dönüştüklerinde ya kurbağa olarak dolaşırlar yada hiç dolaşmazlar.

Duegarlar: Cücelerin kötü kapli kuzenleri. İnsanları ölüme götüren numaraları vardır.

Elfler: Ã?ocuk ruhlu periler. Ã?ocuk periler olrakta bilinirler.

Işık elfleri: Bahar kraliçesinin ormanda yaşayan, şarkı sever perileri.

Gan: Kızılderililerin köt ruhları kovmaları için dua ettikleri periler.

Goblinler: Bazen hayvan şeklini alan kötü yürekli yaratıklar hırsızlr. Madencileri ise küçük bazı karşılıklar verildiği sürece madencilere yardım edebilirler.

Gnomlar: Teçhizat ve buluş delisi yaratıklar. Yer altında yaşarlar ve arada bir dünya yüzeyine çıkıp başka insanların yaptıkları buluşları bozarlar.

Koboltlar: Madencilerin işlerini yapmalarını engellyen bir çeşit goblin. Ne yapsalar hep bozuyorlar ve madencilerin hep dikkatli olmalarını sağlıyorlar.

Löpreşant: Bir kap dolusu altınlarına delicesine bağlı olan son derece sinsi ancak son derece de mutlu yaratıklar.

Ohdow: Yer altında yaşayan son derece küçük periler. Dünyayı sarsan toprak ruhlarını bastırmak için büyülü güçlerini kullanırlar.

Piksiler: Gizli saklı yerlerde dans etmekten, insanların üstüne bir şeyler atmak gibi eşşek şakalrında hoşlanırlar. Piksiler kötü değildir ama intikamları acı olur.

Rakşasa: Güzel kadnları veya yakışıklı erkekleri etkileyerek tuzaklarına düşüren son derece güçlü büyülere sahip şekil değiştirici goblinler.

Troller: Kötülük yapmaktan zevk alan, pis kokan ve bundan mutluluk duyan periler.

Benden bu kadar valla. Buradaki tanımlara bağlanmak zorununda değilsiniz. Hayal gücünüzü kullanın, başka bildiğiniz perilerden bahsedin. Sonuçta zaten içinizde olan bir periyi sizden iyi kim tanımlayabilirki. :D
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Diş perileri: Dişlerini çektiren çocuklar eğer gece çekilen dişi yastığının altına koyarsa bu periler gizlice girip o dişi alıp yerine güzel bi hediye koyarlar. Yardımseverdirler, insanların özel hayatlarına karışmazlar ama bazı çocuklara iltimas geçebilirler ve bu o çocuk için süper bir durumdur...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Satyrler: Rakşasalara nazaran kötü niyetli değillerdir. Yakışıklıdırlar ve dünyevi zevklere önem verirler. İnsan görünümüne geçiş yapabilirler. Kadınlara düşkündürler ve en inanılmaz zevkleri yaşamaya ve yaşatmaya çalışırlar. Erkekleri tamamen zevk ve eğlenceye yöneltirler. şarap içmeyi çok severler. Herhangi bir sorun olduğunda ya da ortamın kendisine uygun olmadığını düşündüklerinde mızıkalarını kullanıp etraflarındaki insanların hafızalarının bi kısmını silerler. Kolay kolay sinirlenmezler fakat sinirlendiklerinde çok kötü sonuçlar doğabilir. Kişiye zarar vermek yerine kişisel bilgilerini kullanıp zayıf noktasından vururlar, yakınlarına zarar vermek veya çocuğunu kaçırmak gibi zalimce davranışlarda bulunabilirler fakat dediğim gibi sinirlendirmek çok ama çok zordur.
Murdoc
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Murdoc »

Satyrler mızraklarını kullanmayı yaşlı satyrlerden öğrenmişlerdir.Ve de insan görünümüne geçiş yapmazlar çünkü yarı insandırlar.İçki içip, eğlenmekten fırsat kaldığında hala kafaları güzel değilse evet zalimce şeyler yapabilirler.
(<>_<>) -V ----- - ------I .....l l .J..( ) '''...J L Ben dostum. Ne kadar inandırıcı geldiyse!
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Ben hayal gücümü kullanarak günümüze uyarlamak istedim, insan görünümüe geçiş yapmazlar ayrıca zalimlikleri de yoktur, sadece savunma amaçlı.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

HImm MMe bir bakarsak

Dryad: Bir ağacı kendisine ev olarak bellemiş ve bu ağaçtan fazla uzaklaşamayan doğa perileri. Ağaçlarını korumak ve kendilerine hizhetkarlar bulmak için etkileme tarzı büyüsel güçlere sahiptirler.

Nimp: Nimpler güzelliğe aşırı bağlı güzellik abideleri. İnsanların onlara tek bir bakışlarıyla güzelliklerinden kör oldukları yada öldükleri söyleniyor.

Bu ikisi efsanelerden alınmış periler olarak düşündüğüm için yazdım. Yoksa Mmde birsürü abidik peri var. (Sanki efsanelerde yok) :D
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

Mitoloji için geçerli olur mu bilmiyorum ama ben yine de yazayım dedim :)

Meliades: Uranos'un kesilen hayalarından damlayan kanlardan doğan periler. Dişbudak perileri olarak da geçmektedir.
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Sanırm daha fazla peri bulamayacağımıza göre artıkın perilerden hangisi olduğumuzu da yazabiliriz. Tabee benimki gnome oluyor. Gnomelerim benim, çalışıyor didiniyor. E birazda Brownieler oluyor sanırm çok ev kuşuyum ancak brownieden çok piksi oluyorum :D .

Neyse işte uzaktan piksi akrabalığı gnome ruhuna sahip birisiyim ben :D . İleride bana uyan başkasını bulursak değiştireceğim ama.
Eskisi ka
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

En önemli perilerden birini unutmuşuz sanırım.

İlham perileri Yazarların, ressamların, müzisyenlerin, hatta zaman zaman matematikçilerin mühendislerin aslında her türden insanın tıkandığı anlar olur. İşte bazen bu durumlarda ilham perileri yardımına yetişirler insanın.
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

Kara periler: Drowlaarın korktukları perilerdir. Ölümcüldürler, kişilerin kötü anılarına girerek yanılsamalarla işkence ederler.
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
calida
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by calida »

Löpreşant: Bir kap dolusu altınlarına delicesine bağlı olan son derece sinsi ancak son derece de mutlu yaratıklar.

walla bi film vardi `Lanetli cuce` diye, o garanti bu tiptendi, altinlari fln vardi altinlariyla mutluydu sadece altinlarini caldilar filmdede, herkese hayati kusturdu,
hala odum kopar o filmden aman diyim istemem bole bi yartik mutluymus, insanin anasini aglatiyo ya :D korkarim ben istemem :evil:
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

Paerilyon perileri : calida gibi çok güzel perilerdir. İnsan peşinden koşar ama bir türlü yakalayamaz :roll:
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Hımmm. Lixerin içinde bir Rakşasa'mı var acaba. :D
Hadi arkadaşlar kendiniz hakkında yazmayacakmısınız?
Eskisi ka
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

Işık elfleri olabilir...Ã?ünkü ormanları yani doğayı severim.

Ama en çokta kuzeyde bulunmak istemişimdir soğuk havada oturup harikulade manzaranın keyfini sürmek istemişimdir.Kısacası kuzey,fjord,kar...

Varmı tam anlamıyla bunlara uyan periler??? :plotting:
<div>Kuzey'de yazın sonu gelmez...</div><br>
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

Darkgnome wrote:Hımmm. Lixerin içinde bir Rakşasa'mı var acaba. :D
Hadi arkadaşlar kendiniz hakkında yazmayacakmısınız?
"İçimde" birşey yok Darkgnöm, imalı imalı konuşma öyle keserim kulaklarını senin :-P
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
Post Reply