RP'de müziğin etkisi?

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Swain
Kullanıcı
Kullanıcı

RP'de müziğin etkisi?

Post by Swain »

Arkadaşlar sizce rplerinizi yazarken dinlediğiniz müziğin rplerinize etkisi nedir? Yoksa sessiz bir ortamda rp yazmak daha mı sağlıklı olur?
Yada masaüstü oynanan oyunlarda arka fona yerleştirilen müzikler partynin dikkatinin dağılmasına neden olurmu ne diyorsunuz bu konuda? Geçen gün bi oyun sırasında patlak veren bu tartışma baya ilginç olmuştu hatta oyunu bırakıp bi süre bunu tartışmıştık. Sizlerinde görüşlerini almak isterim :)

Benim fikrim mi? Rammstein-Bang bang :D daha gazı yok combatlarda tavsiye ederim :wink:
what does not kill you.. wish you make it had.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

kesinlikle insan sesi olmicak. müzik gerekli muhakkak.
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

İnsan sesi olmıycak diye bişeyim yok ama bazı noktalarda sözsüz olması daha iyi oluyor özellikle duygusal yerlerde.

Ama mesela savaş sahneleri için gruptakiler de seviyorsa manowar çok iyi gider power metalin birçok örneği de güzel gidecektir :) Mesela Blackwind fire and steel yada hail and killle kendinizi bir savaş alanında hayal edin.

Ya da çoğu şey için soundtrackler uygun olur çünkü zaten belli sahneler için hazırlamıştır benzer bir sahne geçecekse aynen açın soundtracki.

Dikkat edilmesi greken nokta oyuncularım kendilerini müziğe değil oyuna kaptırmasıdır. Herkes şarkıyı söylüyo mırıldanıyo olursa oyun o akdar da iyi gitmez :)
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Swain
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Swain »

İşte tam bu noktaya değinmek istiyorum. Bu yüzden müzikle frp oynamanın iyi olmadığını düşünenler var. Pek de haksız sayılmazlar. Herkes oyuna konsantre olması gerektiği bir anda müzik bile atmosferi bozabiliyor kimi zaman.
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Müziği ön plana çıkartmamak gerekiyor.

Bir de Soundtrack'lerin bir dezavantajı da var... Eğer çok bilindik sahnelerden ve filmlerden geliyorlarsa yine oyunu bozuyorlar...

Mesela arkada Braveheart çalarken oynanan bir oyunda grubun fighter'ı elinde claymore kalkıp:

- "Sons of Scotland!!!"

diyerekten naaralar atabilir. Veya grubun "Thief"'i aynı şekilde kalabalığın önüne geçip:

- Mazot 1 YTL olacak, İşsize 350 YTL maaş, Türk Milletinin ekonomisi düzelecek, Bu iş yürek ister....

diyerekten sloganlar atabilir...

D&D oyunları için benim önerim:

Blackmore's Night
Lorena Mc Kennit
Sleepy Hollow Soundtrack
Van Helsing Soundtrack
Gladiator Soundtrack (Moddan kopma tehlikesi var )
Arcana (Özellikle Ravenloft için tek geçerim.)
Kenshin OVA Soundtrack (Özellikle dramatik sahneleriniz için...)
Glass Hammer "Middle Earth" Albümü... (tavernalarınızda çalmak isteyeceğiniz türden mizikler ile dolu...)
Blind Guardian'ın soft şarkıları... (Lord of the Rings, Black Chamber, Bard Song.. ama Bard song çalarken ben oyunu bırakırım orası ayrı...)

Whitewolf oyunları için:

Interview with the Vampire Introsu... !!!
Tabi ki Queen of the Damned Soundtrack
Bar sahneleri için çok kısık sesle Placebo olabilir.
Ramstein aynı şekilde...
Wolf's Rain Anime Soundtrack (Werewolf için birebir.)
Sleepy Hollow ve Van Helsing Soundtrack bu oyunda da kullanılabilir.
Resident Evil Soundtrack (Marly Manson'ın beyin kanatan mükemmel şarkısı yeter...)
Ve tabi ki diğer korku filmlerinin Soundtracklerini araştırarak güzel bir oyun Cd'si hazırlayabilirsiniz. Ben üniversite de oynadığım zamanlarda müziksiz oyun oynamazdık. Ve çoğu zaman müziğin hazırlanması oyunun hazırlanmasından bile zor olurdu...
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
dfunk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dfunk »

yap bir cd getir ozaman boguscuğum oyuna ben Lorena Mc Kennitin tüm albümlere sahip olduğumdan hepsini atar gelirim ortama yalnız müzik dinletisine dönmesin oyun sonra. :)
Argay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Argay »

Elvenking - Penny Dreadful 8) baya iyi gider

ama bizim party sevmiyo müzik. partyde kadrolu ozan var bi tane(adama sormuyorum oyun öncesi ne olcan sen diye)o kaptırıyo kendini içerideki odadan gitarı kapıp geliyo bizim paladinde kafasında kırıyo oyuna dönsün diye
Logan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Logan »

büyük ihtimale oyunculardan bir kaçı müzik ağleti çalıyor olacak..

biri gitarda biri baterid eşlik edecek müziğe...

dm in sinirleri bozulacak...
Sonra kafanıza dragon yağacak filan

ben dm in vurgularını,ve ince noktaları kaçırılmasına sebep oluyor...
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF
Logan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Logan »

EWet.. ya bende Bazı arkaşları oyun başlatmak için Adı lazım değil baş harfi swain...

gitarları bıraktırmak zorunda kalıyorum...
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

şu zamana kadar hiç denemedim oyun sırasında müzük olayını. Oynattığım oyunlar genelde cafe ortamlarındaydı, ev ortamlarında oynadığımız oyunlarda da hiç denemedik aslında. Sadece bir oyunda oyunla uyumlu bir şarkı dinlemiştik "moon spell - Vampiria" gayet uyumlu olmuştu oyunun o sahnesiyle.

Pazar günkü oyunumuzda kullanmayı düşünüyorum esasında ilk denemeyi yapalım hazır ev ortamında oynuyoruz oyunu :) .

World of WarCraft' ın oyun müziklerini indirdim hepside birbirinden harika, hemde sözsüz sadece müzik hiç birinin oyunun atmosferini hiç bozmayacağını, hatta tam tersine bütün oyuncuların oyuna daha iyi adapte olmasını sağlayacağını ve onları gaza getireceğini (gerçi fazla gaz iyi değildir :D ) düşünüyorum :D .
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

NOX oyununun her müziği , tam frp ortamı için kesinlikle.
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

şimdi müzik ve frp konusunda zaten birkaç başlık var bunu belirteyimde biraz daha dikkat edelim konuları açarken.

Bunun dışında oyunlarda biz sounds of nature kullanırdık. Müzik değilde ortama uygun seslerdir bunlar. Ara ara sözsüz parçalarda oluyor bunu hazırlamakta DM in işi olmalıdır çünkü neyin ne zaman geleceğini en iyi o kestirebilir.
Yerinde seçilmiş hoş sesler yada ürkütücü müzikler oyuna iyi etki ederler. Oyuncunun kendisini oyuna daha iyi kaptırmasını sağlarlar.

Sound of naturde mesela hertürlü doğa olayına ilişkin sesler mevcut, ki buna farklı iklim koşullarıda dahil(tropik -buzul falan).
Bram Stocker's Draculanın soundtracklerini çokça kullandım ben. Özellikle loop halinde "Mina's photo" çok güzel etki yaratabiliyor :D
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
siliterin
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by siliterin »

ben sesiz ortamda oynamayı seviyorum şahsen
Dünyada imkânsız olan tek şey, imkânsız olanı bulmaktır.
Argay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Argay »

bu hafta kullanıcam(vampire) hadi hayırlısı bu arada whitewolf için hazırladığı müzik listesi için Bogus a teşekkürü bir borç bilirim
Rhalazarn
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Rhalazarn »

Frp de müzik çok önemlidir. Oynarken insanı daha bi işin içine sokuyo... Kendinizi iyice oyuna kaptırıyorsunuz. Savaş kısımlarında Burzum ya da Behemoth çok iyi gider. Kara bir ormanda ise Marilyn Manson'ın Resident Evil'ı ya da KoRn'la beraber yaptığı Blair Witch süper olur. Romantik bir yerse yine Manson'ın Fundamentally Loathsome şarkısı, din karşıtı bir yerse Kill Your God, vaaz veriliyorsa da The Beatiful People. Eğer epik bir kahramlığa dönüşmesi muhtemel bir olay yaşanıyorsa da tabii ki bu olayın vaz geçilmezi Blind Guardian... Herhangi bir şarkısı olabilir :D
<div> Wir sind nicht gestorben. Wir haben nie gelebt.<br>                   <br> -Ragnar Lodbrok</div>
Post Reply