en iyi rouge silah(lar)ı

Gölgelerdeki yaşamı bilenler için...
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

en iyi rouge silah(lar)ı

Post by darkflarer »

rouge olan ve ya olmayan arkdşlarım bir soyguna, suikaste yada başka bir göreve, işe gittiğinizde rouge için en uygun silah ve ya silahlar nelerdir?

Ben fighter olarak oynadığımda favorilerim iki tane bastard sword'u fakat sekil olarak uzun ve genellikle olur olmaz her tarafından birşeyler çıkan exotic silahlar oldukları için rougelar için pekte uygun değil, bence iki tane pala(schimitar) yada katana (katana :D )
çok iş görür, assassinler içince iki kısa kılıç yada bir uzun kılıç ile bir kama yada hançer bayağı bir iş görür tabi biz rougelar sadece yakın mesafe silahları kullanmayız kullandıklarımızların arasında uzak mesafelilerde var assassinler için en uygunları fırlatma bıçakları (throwing dagger) ve zehirli dartlar (poisonus dart), diğer rougelar içinde el arbaletleri (hand crossbow ya da hand arbeque). Uzun yay ise saklaması zor olduğu için rougelar için bekte uygun silahlar değil ayrıca sırta asıldıkları için (tabii sınırsız derinlikte ceplere sahip pelerinleri olanlar için önemli değil bu ama az bulunan eşyalar bunlar gerçi bende bi tane vardı o oyun bitince haliyle getti tabii) çeviklği ve akrobatik hareketleri baltalıyolar.

Evet sıra sizde sizin favorileriniz neler?

(bilerek anket açmadım çünkü çok seçenek var sığmıyo diğer demekte bu ankete pek uyacağa benzemiyor)
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
Aredheliquas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aredheliquas »

walla çift dagger sahısları öldürmek için süper ama soyguna gidiyorsanız en az bir elinzde kısa kılıç bulunması sizin avantajınızadır bence...
<div>Duvarlar renkli olsada, karanlıkta ne görebilirsinki?... Bir köre rengi, nasıl anlatabilirsinki?</div><br>
Murdoc
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Murdoc »

Ã?ift hançer, kısa kılıç, bir ya da iki adet sopa(sopaların amacı da hem kısa mesafede etkili bir silah olması hemde ortası delik olduğunda tüftüf olması.Sopalar sağlam olursa çok iyi olur tabi.)Belki bir de arbalet...
(<>_<>) -V ----- - ------I .....l l .J..( ) '''...J L Ben dostum. Ne kadar inandırıcı geldiyse!
entreri2
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by entreri2 »

artemis taşıo ya en iyilerini :roll:
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkflarer »

entreri2 wrote:artemis taşıo ya en iyilerini :roll:
Tamam Artemis'in kılıcı ve hançeri iyi ama bi düşün bakalım söyle Drizzt'in tüm alev saldırılarına tam bağışıklık sağlayan ve alev yaratıklarını (tüm ateş iblisleri, kırmızı ejderhaların bazıları, ateş elementallerini vs.) bir iki vuruşta öldüren Buz Ölüm isimli palasıyla ya da Sword of Mask ile ya da tanrıkatili ile karşılaştırabilirmisin o silahları? Ayrıca onun silahlarından daha iyi olarak Catti-Brie'nin Khazid'hea'sıyla (drow elfçesinde kesici demek saf metali bile katırt diye kesiyomuş Catti-Brie'DE kitapta çatır çutur duvarları kesiyodu) boy ülçüşebilmeside zor. Artemis'in silahları güçlü gözüküyor çünkü Artemis çok güçlü, adam Jarlaxle, Drizzt hatta Abdel'le bile kapışabilir kılıçta ama silahları öyle yenilmez, yok edilmez silahlar değil Artemis'in Charon'un Pençesi'nin gücü en fazla duman yaratmak, taşları kesmek, zehirlemek, bide bakınız Schimitar of Soulless'e silah direkt olarak ruh emiyor, ya da Blackrazor eritici bir zehir yayıyor, güç emiyor falan filan.

Gerçi ben biraz konuyu aştım biz sadece silah türlerini konuşuyorduk silah güçlerini değil ama olsun ne yapalım, bu arada senin mesajından egzotik kılıç+hançer kombinasyonunu sevdiğini çıkarıyorum :D
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

Valla cebe, kenara köşeye rahatlıkla saklayabileceğim küçük hançerler taşırdım bolcana :)
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
entreri2
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by entreri2 »

darkflarer wrote:
entreri2 wrote:artemis taşıo ya en iyilerini :roll:
Tamam Artemis'in kılıcı ve hançeri iyi ama bi düşün bakalım söyle Drizzt'in tüm alev saldırılarına tam bağışıklık sağlayan ve alev yaratıklarını (tüm ateş iblisleri, kırmızı ejderhaların bazıları, ateş elementallerini vs.) bir iki vuruşta öldüren Buz Ölüm isimli palasıyla ya da Sword of Mask ile ya da tanrıkatili ile karşılaştırabilirmisin o silahları? Ayrıca onun silahlarından daha iyi olarak Catti-Brie'nin Khazid'hea'sıyla (drow elfçesinde kesici demek saf metali bile katırt diye kesiyomuş Catti-Brie'DE kitapta çatır çutur duvarları kesiyodu) boy ülçüşebilmeside zor. Artemis'in silahları güçlü gözüküyor çünkü Artemis çok güçlü, adam Jarlaxle, Drizzt hatta Abdel'le bile kapışabilir kılıçta ama silahları öyle yenilmez, yok edilmez silahlar değil Artemis'in Charon'un Pençesi'nin gücü en fazla duman yaratmak, taşları kesmek, zehirlemek, bide bakınız Schimitar of Soulless'e silah direkt olarak ruh emiyor, ya da Blackrazor eritici bir zehir yayıyor, güç emiyor falan filan.

Gerçi ben biraz konuyu aştım biz sadece silah türlerini konuşuyorduk silah güçlerini değil ama olsun ne yapalım, bu arada senin mesajından egzotik kılıç+hançer kombinasyonunu sevdiğini çıkarıyorum :D
ewt üstad kendimde frp de insan düzenbazım ve silahlarım bu ikili :idea: başka silah kullanmıyorum bir de kısa yayım var diğer durumlar için..

Bu arada Artemis'in hançeride güç emio 8)
dfunk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dfunk »

Tek söyleyebileceğim hançer bir hırsızın en gerekli malzemesidir.
entreri2
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by entreri2 »

bu arada darkflarer şunu da belirtmek isterim C'haron'un pençesi sadece zehiriyle fasasiylo fisosiylo etkili bir silah değil..Bizim daha bir çok bilmediğimiz özelliği var Artemis'in öğrenmediği..Mesela sonlara doğru görünmezlik sağladığını anlıyor kılıcın..Ayrıca kolçakla ilgili bilgi vermeme gerek yoq sanırm..

Saygılar&Artemis Entreri 8)
Slach
Gölge Ustası

Post by Slach »

Ben karakterimle uzun yay kullanıyorum. bence bir hırsız yakın dövüşten olabildiğince kaçınmalı ki menzilli silahların saldırı +'ları daha fazla oluyor (dex'e bağlı olarak). şöyle de bir göz önüne alacak olursak saldırı zarında daha fazla aldığı için sinsi saldırı (sneak attack) şansı daha fazla oluyor. Yayla devam etmeyecekse bile en azından yayla başlanması taktiksel açıdan biraz daha sağlam.
Oyunların kralını bozan hep benim, gırgırı şamatayı seven hep benim, bilin bakalım ben kimim?
sanguis
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by sanguis »

bolca hançer(çizmede, kemerde,cepte vb. dursun fırlatmalık.) bir veya iki pala ya da rapier. bi de olmazsa olmaz crosbow. olursa bi de pelerinin altına saklı, zehirli oku yerleştirilmiş bi hand crossbow da işe yarar.
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkflarer »

bolca hançer(çizmede, kemerde,cepte vb. dursun fırlatmalık.) bir veya iki pala ya da rapier. bi de olmazsa olmaz crosbow. olursa bi de pelerinin altına saklı, zehirli oku yerleştirilmiş bi hand crossbow da işe yarar.
orhun naaptın olum adam cephanelik oldu bi kaç tanehançer iki pala bide yedek hançer (fırlatma değil) belkide bir hand crossbow, o kadar yeter bence rapier falan boş işler (gerçi sen farklı bi liste verdin sanki ama :D )
Fenmarel
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Fenmarel »

aklı , zekası ve gizliligi yeter de artar bile
By the Lone Wolf
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkflarer »

bu arada darkflarer şunu da belirtmek isterim C'haron'un pençesi sadece zehiriyle fasasiylo fisosiylo etkili bir silah değil..Bizim daha bir çok bilmediğimiz özelliği var Artemis'in öğrenmediği..Mesela sonlara doğru görünmezlik sağladığını anlıyor kılıcın..Ayrıca kolçakla ilgili bilgi vermeme gerek yoq sanırm..

Saygılar&Artemis Entreri
valla ben bilmiyodum Charon'un pençesinin o özelliğini, tamam iyi silah ama yine de bi bakalım, öldürdüğü kişinin suhuna ebedi bir işkence eden ve kılıcın sahibinin istediği zaman o ruhlardan bilgi alabilmesini sağlayan Schimitar of Soulless kadar iyimi? Ayrıca Schimitar of Soulless'te yaşam enerjisi emiyor.

Kolçak ayrı bir konu, o konuya girmeyelim :D

Duyduğuma göre Artemis daha sonraki kitağlarında kendisine ebedi gençlik sağlayan bir alet buluyomuş, söyle bu Artemis'e halk için daha fazla sorun çıkarırsa tatmin ederim onu, bilsin yani :D Artemis'in bile 40 level olduğunu sanmıyorum ben.
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Fenmarel wrote:aklı , zekası ve gizliligi yeter de artar bile
Doğru söze ne denir?

Birde maymuncuk ıvır zıvır aletlerini unutmamak lazım :)
Tabiki her rogue un en az 3-5 gizli hançeri vardır gerisi zevke kalmış. Ama weapon finnes için rapier yada short sword oldukça iyi silahlardır.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
Post Reply