evrende sadece bizmi varız?
evrende sadece bizmi varız?
Arkadaşlar bugünlerde kafama takılan bir şey var...
Sizce evrende sadece biz mi varız....
Sizce evrende sadece biz mi varız....
Last edited by tako on Sat Feb 03, 2007 1:49 am, edited 3 times in total.
=[#TaKo#]=
Koskoca evren yanlız olsak biraz haksızlık olmaz mı sizcede?Sorarım size 6 milyar insan için koooooooooskoca bir alan fazla değil mi?Hatta biz insanlara Dünya bile çok.

Bu da yeni çıktı adam başlığı açıyor sonra mesaj yapım aşamasında diyor.Madem daha yapamadın niye başlığı açıyorsun??? Haksız mıyım?Mesaj yapım aşamasında !
(<>_<>) -V ----- - ------I .....l l .J..( ) '''...J L Ben dostum. Ne kadar inandırıcı geldiyse!
-
WizardOfQuarks
- Kullanıcı

Re: evrende sadece bizmi varız?
İşte bu çok ilginç en azından evdende yanlız olup olmadığımız konusu kadar ilginç.tako wrote:Mesaj yapım aşamasında !
Herneyse bir daha, fazla bir şeyler yazılmadan da yorum yapılabilecek bir konuya benziyor
Ben yanlız olmadığımıza inanıyorum hatta buna eminim. "Hiç başka bir gezegenden gelen birini gördün mü ?" Diye sorarsanız, "hayır görmedim" diye cavap veririm. Ama kendi kafamda yorumladığım mantıklı bir açıklamam var; "içerisinde devasa yüzlerce belki binlerce belkide milyonlarca belkide daha da fazla samanyolunun, sistemin, yıldızın, galaksinin bulunduğu bir evrende neden sadece biz olalım. Neden dünyada oluşan insan oluşumu başka bir gezegende oluşmamış olsun veya neden başka canlı türleri oluşmamış olsun ?
Bana bu bağlamda evrende bizden başka canlı varmı sorusu bile saçma geliyor artık.
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
-
WizardOfQuarks
- Kullanıcı

Sanırım draft konusunda bir sorun vardı. Arkadaş mesajını draft ettikten sonra tekrar editleyememiş olabilir. Benim başıma iki kez geldi de oradan biliyorum.tako wrote:Mesaj yapım aşamasında !
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..." Einstein
Tamam "WizardOfQuarks" onu bırak şimdi sen evrende yanlızmıyız değilmiyiz ondan bahset konuya dönelim hemenWizardOfQuarks wrote:Sanırım draft konusunda bir sorun vardı. Arkadaş mesajını draft ettikten sonra tekrar editleyememiş olabilir. Benim başıma iki kez geldi de oradan biliyorum.tako wrote:Mesaj yapım aşamasında !
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
-
ombuspider
- Kullanıcı

-
Aredheliquas
- Kullanıcı

İki ihtimal var.
Eğer evren çok genişse sayılamayacak yıldız, bir o kadar sitem ve gezegen olması elbette ki yaknız olamayacağımızı gösterir.
Ama yeni bir teoriye göre karanlık madde denilen ve evrenin görülemeyen kısmı(yaklaşık 0/0
96sı) evrendeki yıldızları yansıtıyor ve evrenin çok çok büyük sanılmasına yol açıyor halbuki bu teoriye göre evren 23 boyutlu ve biz sadece 3 boyutunu görebiliyoruz ve bu da evreni çok büyük sanmamıza yol açıyor.Bu kurama göre de belki de gerçekten yalnızız.
Ama merak etmeyin en geç 500 yılda ben başka uygarlıkların dünyayı bulacağını düşünüyorum çünkü 1900 lerin başından beri uzaya radyo sinyalleri yayıyoruz.elvis dinleyen uzaylılar geyiği de buradan grliyor ama bu gerçek bir olay.
Eğer evren çok genişse sayılamayacak yıldız, bir o kadar sitem ve gezegen olması elbette ki yaknız olamayacağımızı gösterir.
Ama yeni bir teoriye göre karanlık madde denilen ve evrenin görülemeyen kısmı(yaklaşık 0/0
96sı) evrendeki yıldızları yansıtıyor ve evrenin çok çok büyük sanılmasına yol açıyor halbuki bu teoriye göre evren 23 boyutlu ve biz sadece 3 boyutunu görebiliyoruz ve bu da evreni çok büyük sanmamıza yol açıyor.Bu kurama göre de belki de gerçekten yalnızız.
Ama merak etmeyin en geç 500 yılda ben başka uygarlıkların dünyayı bulacağını düşünüyorum çünkü 1900 lerin başından beri uzaya radyo sinyalleri yayıyoruz.elvis dinleyen uzaylılar geyiği de buradan grliyor ama bu gerçek bir olay.
''Nindyn vel'uss kyorl ninta ratha, thalra elghinn dal l' alust...''
Kimler ki arkasını kollar, ölüm onları önden bulur...
drow atasözü
Kimler ki arkasını kollar, ölüm onları önden bulur...
drow atasözü
Darkelven'in bahsettiği 23 boyutlu evren teorisine inanacak olursak aslında bizim evrenimiz daha da büyük bir canlının bir hücresi bile olabilir....
Düşünsenize karanlık madde belki de hücre öz suyudur, gezegenler de hücrenin içindeki küçük yapı taşları olabilir... Bu birazda hücrenin içindeki bir protein parçasının evrende başka canlılar var mı? diye sorması gibi bir şey olabilir.
Hangi teoriden gidersek gidelim, evrende yalnız olmamız hem istatiksel, hem de felsefi olarak imkansız.
Düşünsenize karanlık madde belki de hücre öz suyudur, gezegenler de hücrenin içindeki küçük yapı taşları olabilir... Bu birazda hücrenin içindeki bir protein parçasının evrende başka canlılar var mı? diye sorması gibi bir şey olabilir.
Hangi teoriden gidersek gidelim, evrende yalnız olmamız hem istatiksel, hem de felsefi olarak imkansız.
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
1- Hayır değiliz.
2- Evet yalnızız.
1- Neden yalnız değiliz kocamaaaaaan boşluk bir tek biz mi yaratıldık? Sanmıyorum. Evrenin diğer bilinmeyen ucunda kimbilir neler var.
2- Neden yalnızız. Ã?ünkü yaratıcımız sadece dünyayı tasarlamış onu mükemmel kılmak için her şeyi yaratmış, başka yaratacak şeye de ihtiyaç yokmuş.
2- Evet yalnızız.
1- Neden yalnız değiliz kocamaaaaaan boşluk bir tek biz mi yaratıldık? Sanmıyorum. Evrenin diğer bilinmeyen ucunda kimbilir neler var.
2- Neden yalnızız. Ã?ünkü yaratıcımız sadece dünyayı tasarlamış onu mükemmel kılmak için her şeyi yaratmış, başka yaratacak şeye de ihtiyaç yokmuş.
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...