3rd player's handbookta alignmentleri çok iyi açıklamış zaten tartışılmasına gerek yok diye düşünüyorum. Kendi oyunlarımda genelde Alg seçimini serbest bırakırım. Ancak gruptakilerin egolarının birbirine girmesini engellemek içinde çok klas bi yöntem bulduğumu düşünyom.
Alg oynatan kişinindir. Ancak bir grup oyunu olduğu için evil bi karakter diğerlerini kesmeye kalkar bilmemne. Oyun boka sarar. O yüzden kişi grubu kendi algsine göre yönlendirmeye çalışmalı. NE bi karakter, grubun NE olmasını sağlamaya çalışmalı. Grup iyilik yapmaya başlayınca onları ikna etmeye çalışmalı, eğer beceremiyorsa onlara sormadan kendi adamı sormadan öldürür.Yani alg lar grubun dışındaki dünyaya yönelmeli grup elemanlarının kendisine değil. Bunun yanında da grup içinde de kendi alg ını savunmalı ona göre tartışmalar çıkmalı fln.
Ben NE büyücü seçmeye bayılırım, zeki olduğumdan aptal bi savaşçıyı yanıma çekmekte hiç zorlanmam mesela.
Times of Troubles ve kara elfler
ya mesela bi aptal bi faytır, benim zekamla başa çıkmaya kalkışmamalı. Vizdımı iyiyse iyi bi arkadaşı onu benim zekamın pençelerimden koruyabilmeli. Ama faytır ivıl olduğumu öğrenip RP yapamadan bana karşı atıp tutuyosa oyuncunun kalitesinin düşüklüğündendir. Bu arada grubun iyi ve zeki zıppır Rogue'u o faytırı kazanmak için bişiylerde yapmalı fln.Böylelikle oyun içinede oyun oluyo ve çok renk katıyo harbiden.
abi faytır yerine savaşçı yazabilirmisin(sadece bi soru. biraz garip geliyor da). haklısın bence de öyle olmalı fakat yine de kimse kolay kolay dediğni kabul etmiyor. ben edebiilirim ama bazı arkadaşlar karekterlerine çok bağlanıyorlar.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
güç amacın, k
Abi tebrik ediyorum bizler de Alignmentsız oynuyoruz ve yaptığımız şeylere sözlerimize göre birbirimizi tanıyoruz böylece gizli bir evil da olabiliyor gurubun içinde ve olayın tadı önceden belli olmuyor. Böylece çok güzel sürprizler olabildiği gibi insanlar bazen birbirine şüpheyle yaklaşıyor ve çok daha iyi rpler doğabiliyor.Matteo wrote:3rd player's handbookta alignmentleri çok iyi açıklamış zaten tartışılmasına gerek yok diye düşünüyorum. Kendi oyunlarımda genelde Alg seçimini serbest bırakırım. Ancak gruptakilerin egolarının birbirine girmesini engellemek içinde çok klas bi yöntem bulduğumu düşünyom.
Alg oynatan kişinindir. Ancak bir grup oyunu olduğu için evil bi karakter diğerlerini kesmeye kalkar bilmemne. Oyun boka sarar. O yüzden kişi grubu kendi algsine göre yönlendirmeye çalışmalı. NE bi karakter, grubun NE olmasını sağlamaya çalışmalı. Grup iyilik yapmaya başlayınca onları ikna etmeye çalışmalı, eğer beceremiyorsa onlara sormadan kendi adamı sormadan öldürür.Yani alg lar grubun dışındaki dünyaya yönelmeli grup elemanlarının kendisine değil. Bunun yanında da grup içinde de kendi alg ını savunmalı ona göre tartışmalar çıkmalı fln.
Ben NE büyücü seçmeye bayılırım, zeki olduğumdan aptal bi savaşçıyı yanıma çekmekte hiç zorlanmam mesela.
şiddetle tavsiye ederim alg gizli olmasını ama oyuncular Dm'le biraz konuşup anlaşmalı yoksa herkes CE olursa olayın cılkı çıkar.
Ã?rneğin ben CN bir karakter oynatırım ve grubun isteklerine de pek karışmam. Eğer benim tarzıma uymuyorsa yaptıkları şey (ki bu çok vahşi bir katliam da olabilir, çok gereksiz saf bir iylik de olabilir mesela bütün parasını temple'e bağışlamak gibi) ben bu olaya katılmam ve hatta yaptıkları ile dalga geçerim. Varsın grup istediğini yapsın umursamam.
Hatta bir kere grupbir kombata girmişti ve gurubun barbarı olarak kollarımı kavuşturup onları izlemiştim. Son anda büyücü ölmek üzereyken acıdım da olaya müdahale ettim, sonra da vazgeçirmeye çalıştım bir daha yardım etmemekle tehdit ederek...
Tabii Evil karakterli zeki bir adam bütün isteklerini gruba çaktırmadan empoze etmeye çalışırsa da muhteşem bir oyun ortaya çıkabilir... Onlara olmayacak şeyler vaad edip kafalarını karıştırabilir. Zaten sanırım senin bahsettiğin fighter'ları kandırma durumu da bu şekilde oluyor. Adamın algılayamayacağı derecede karmaşık şeylerle bağdaştırarak kafasındaki doğruyu kendi doğrunla değiştirebilirsin. Tabii bunun için önce fighter'ın güvenini kazamalısın sanırım...
Kolay gelsin...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Only God should have this power
bence de oyunlarda alignment gizli olmalı ama şu ana kadar hiç böyle bi oyun oynamak nasip olmadı
sonuçta oyunun gerçekliliğini artırmak için böyle bi uygulama daha mantıklı olsa gerek
ve yeminer senin demek istediğini anlayamadım galiba
ve yeminer senin demek istediğini anlayamadım galiba
you are not alone ; so don't be afraid in the dark and cold m'thain d'streea