Evrim teorisi

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Drakhan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Drakhan »

yada yürüyen gece lambası :D
Bazen bildiklerimizin ötesindeki arka planda onu bin kez daha iğrenç kılan gerçeğin şeytani imaları görülebilir... Lovecraft <br><br><br><br><br>
arres
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by arres »

genetik mühendisliği biyokimyası bu şekilde ilerlemeye devam ederse ve çok uluslu büyük şirketler sadece kendi çıkarları için transgenik ürünler üretmeye devam ederse evet ,birgün hepimiz evrim geçirebiliriz....:( bilimi iyiye kullanmak varken neden hep kötü yanı daha ağır basıyor..?birçok ilaç artık virüs ve bakterilere karşı aktivitesini yitirdi..bunun sebebi genetik müdahaleler... neyse ben pek fazla konu dışına çıkmayayım en iyisi. :roll:
"hiçbirşey net değil bende...belki de bu yüzden hiçkimse net değil benim gözümde..."<br>
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

Bide Genetik Algoritmalar var şimdi. Darvinin evrim teorisinden yola çıkarak keşfetmiş amcalarımız. Ã?özüm kümesinden iki adet eleman seçip çaprazlıyoruz. Daha sonra belli bir yüzdeyle mutasyona uğruyor yeni bireyler. Değiştirme, ekleme, elitizm gibi metodlar uygulayıp sonuçta farklı bir popülasyon elde ediyoruz. Bu popülasyonda en uygun çözüm varsa eyvallah diyoruz. Yoksa tekrar çaprazlama...

Ama şöyle bir olay var. Ebeveynleri seçerken ( yani iki adet çözüm ) birbirine uyumluluğu en yüksek olanların seçilme olasılığı daha yüksek olan bir sistemle seçiyoruz. Ama doğada böyle değil. Bilim adamları insanların genetik olarak kendisinden daha farklı olanları seçtiğini bilimsel olarak kanıtlamış. En azından bizim hocanın dediği o. Bizde eyvallah diyoruz. Ã?eşitlilk de bir bakıma böyle sağlanıyor.

Söylemek istediğim şu. Evrim doğada olmasa bile biz insanlar bunu bir şekilde yapay ortama bile aktarabilmişiz. Teorisi o yüzden doğrudur ;)
Been there. Seen that. Got the scars.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Bilimin ne olduğu nasıl oluştuğu hakkında hiçbir bilgi vermeden sadece bazı bilimsel bilgileri magazinleştirerek verildiği zaman böyle oluyor işte.

Eh artık bize mantıksız gelen teorileri yasaları çökmüş ve geçersiz kabul edeceğimize göre bilim dünyasının diğer teori ve yasalarına da el atabiliriz. Bilim Dünyasının teori ve yasalarını bir bir çökertiriz böylece bilim denen can sıkıcı şeyden de kurtulmuş oluruz.

Hem bu sayede de soyumuzun neye dayanması daha çok hoşumuza gidiyorsa soyumuzu ona dayandırırız.

Bak mesela fallar ne güzel.... Herkesin önceki yaşamında ne büyük insanlar olduklarını kanıtlamıyorlar mı?

He benim açımdan soyumun maymuna dayanmasının hiçbir sakıncası yok. Pek çok insandan daha fazla gurur duyacağım bir soy olurdu. Bu açıdan doğrudan insan olarak yaratılmış olanların yanında az sayıda maymundan gelmiş bireylerden birisi olabilirim belki.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Anchorite
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Anchorite »

Ã?NEMLi NOT

/ Feci zırvaladım, bir yere de bağlayamadım. Önemli değil ama silmeyede kıyamıyorum, idare edersiniz umarım :) /

Yıllar önce bir matematik&fizikçi söylemişti;

"Tanrının varlığı hipotezi çok güçlü bir kabullenmedir" diye.

Sade bu kabullenme, din aracılığıyla insanın varlığını açıklarken, evrim'le insan ırkının oluşumunu açıklamak ise çok ama çok güç.

Çok bariz nedenden tabi: ciddi bilgi gerekiyor. Ne de olsa bilimin ana kabullenmelerinden biri 5 duyuyla algıladıklarımızın gerçek olmasıdır. Sırf buradan başlayıp insana gelmek için bilimsel yüzlerce (6 yaşında öğrendiğimiz basit gerçeklerden, doktorolarda gösterilenlere kadar) savı öğrenmek, onları incelemek, yorumlamak nere; Tanrı vardır, Hz. Muhammed'le gönderdiği kutsal eser'de yazıldığı gibi, insan yaratılmıştır diyip bitirmek nere.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
Rhalazarn
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Rhalazarn »

Ben evrim teorisine inanıyorum. Ama benim bildiğim kadarıyla Charles Darwin, insanların maymundan geldiğini söylemedi. Daha öncesinde Primatlar vardı ve bunların bir kısmı maymun olarak evrim geçirirken, bazıları da insan olarak evrim geçirdi. Burda mantıksız bir nokta göremiyorum.
Bence, insanların bu konuyu bu kadar fazla üstünde durarak abartmalarının tek nedeni, bu tarz konularda dinin ve bilimin uyuşmazlığının ön plana çıkması. Bu tarz teoriler halkta adrenalini arttırıyor ve halk bundan bir şekilde hoşlanıyor. Dindarlara göre bu tarz düşünceler ne kadar günah da olsa (bu arada dindar olanlar alınmasın sadece bir genelleme), insanların günahları onlara konuşacak konu veriyor. Bu da, bilim taraftarlarına dindarların geri kafalı olduğu hakkında dedikodu yapma hakkı tanıyor. İki taraf da bu çatışmadan bir şekilde memnun bence. Ama bu işten en karlı çıkanlar komplo teorisyenleri çünkü atıp tutma ufukları genişliyor.
Din-bilim çatışması eskiden beri de var olan bir şey. Da Vinci, insan kadavralarını deneylerinde kullandığı için insanlar tarafından büyücü olarak yadırganıyordu ve kiliseye göre de "satanist" di. Yine de Da Vinci'nin bu deneylerden çeşitli sonuçlar çıkarıp biyolojiye katkısı olduğunu kilise de inkar edemez.
Simyacılar ölümsüz olacaklarını iddia ettiklerinde de aynı sorunla karşılaşmadılar mı? Ama onlar olmasaydı nasıl şimdiki kimya nasıl oluşacaktı ve yerçekimini bulan Isaac Newton adındaki simyacı nerde olacaktı? Atomu inceleyen bilim adamları nerede olacaktı?
Üzerinde yaşadığımız dev atom ne durumda olacaktı?...
<div> Wir sind nicht gestorben. Wir haben nie gelebt.<br>                   <br> -Ragnar Lodbrok</div>
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Dinin bilim karşısında en büyük kozu asla bir kanıt bulmak zorunda kalmayacak olmasıdır. Bu temeline dayanarak bilimin kanıtlarını da pek ala red edebilir. Bu yüzdende dini otorite olarak kullanan insanlar için önemli olan gerçekler değil, kaç kişinin neye inandığıdır.

Bir zamanlar dünyayı din ile anlamaya çalışanlar dünyanın düz olduğunu düşünüp geceleri mutlu ve huzur dolu bir uyku çekiyorlardı.

Evrimin kanıtları var. Galapagos adaları, eski insanlara ait kafatasları, çenemizdeki yirmi yaş dişleri! Evet 20 yaş dişleri! Artık ot ve meyve kemirmekten kurtulduğumuz, yumuşak ve pişmiş gıdalar tükettiğimiz için bu azı dişlerine ihtiyacımız kalmadı. Bu yüzden daha gün yüzü görmeden çürüyüp çekiliyorlar. Bir çok insanın hiç çıkmıyor bile... Bundan 1000 yıl sonra büyük ihtimalle yok olur gider.

Aynı şekilde kuyruğumuzu da kaybettik. Ã?ünkü iki ayağımızın üstüne kalkınca ona ihtiyacımız kalmadı. Ama hala bir yerlerimizde kuyruk sokumu adı ile duruyor!

Bu konuyu gerçekten tartışmaya gerek var mı?

//Daeya: Lütfen mesajlarınızda kullandığınız kelimelere dikkat edin. Mesajınız değiştirilmiştir.
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
Elennis Arafarog
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Elennis Arafarog »

evrim denilen şey yaşanmış bitmiş bir kavram değildir.. Sürekli devam eder.. bogus'un da dediği gibi...
fakat evrim bir kişide gözükmez.. 3-5 soy sonrası ile öncesine bakın.. belki 3-5 olmaz ama 20 soy sonranıza bakın.. elbet insanlar şu ankinden farklı olacaklar.. öncesinde de farklılardı.. sadece insanlar mı? hayır elbette. bununla beraber doğa da değişiyor, hayvanlar bitkiler bile.. fakat evrim şöle bi kavram değildir:
''Aaa bana bakın evrim geçirdim'' :D

Bunu böle düşünen bir çok kişi war hala ne yazıkki.. Evrim denilen olgudan bahsedilmesi için yıllar,yüzyıllar gerekir..

Dediğim gibi.. sizce 20 soy sonranızda insanlar hala aynı mı olacak?

Bir de şu war; evrim olmadıysa ve olmuyorsa bu değişikliller nasıl oluyor?
Drakhan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Drakhan »

şahsen inanmıyorum inanmamaya da devam edicem.Bence tamamen aldatmacalar üzerine oynanan bir oyun.Aklımın erdiğince araştırdım ve bu kanıya vardım.İnananları yadırgamıyorum ama insan olarak geldiğime insan olarak gideceğimize inanıyorum
Saygılar...
Bazen bildiklerimizin ötesindeki arka planda onu bin kez daha iğrenç kılan gerçeğin şeytani imaları görülebilir... Lovecraft <br><br><br><br><br>
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Bu konu epey tartışıldı sanırım tartışılmaya da devam edecek....

Ben kendi adıma şunu ilave edeyim. Ben Evrime inanmıyorum. Tıpkı Newton kanunları, Termodinamik yasalarına inanmadığım gibi... Sadece benim şu ana kadar okuduklarım gözlemlerin dinlediklerim ve katıldığım tartışmaların sonucunda türlerin oluşumu sonucunda yapılabilen tek mantıklı (en değil tek) ve kanıtlar deneylerle desteklenebilen açıklamanın evrim olduğunu düşünüyorum.

Bir ekleme daha yapayım. Hepimiz Dünya ya insan ( Homo Sapiens ) olarak geliyor ve gidiyoruz. Neden? Ã?ünkü bizim her hangi bir evrim geçirmemiz ancak vucudumuzdaki milyarlarca hücrenin her birinin DNAsının birden değişmesi ile olur... ( Bakteri ya da tek hücreli olsak belki daha kolay evrim geçirebilirdik. O nedenle mikropların radyasyona maruz kalmaları yeni ve ölümcül hastalıkların doğmasını sağlayabilir. )

Ancak çocuğumuzun evrim geçirmesi için iki hücrenin ( sperm ile yumurta) DNA larının değişmesi yeterli. O nedenle her birimizin çocuğu aslında evrim geçirmiş olarak doğuyor. Başka bir değişle her çocuk insan da olsa babasından annesinden ve onların atalarından biraz daha farklı bir insan...

Bu açıdan arkadaşlar lütfen evrimi eleştirmeden önce bu konudaki görüşleri gerçekten doğru kaynaklardan okuyalım. Bu kaynaklar üniversitelerin biyoloji ya da genetik bölümlerinin çıkardığı kaynaklar olabilir.

Bunun dışında görüşlerimizi savunurken biraz daha anlayışlı olalım. Bilimi tartışırken sakin olmayı başaramazsak, hiçbir tartışma sırasında olamayız.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

Bencede evrim var.

Kimi çevrelerce (dini radikal gruplarca) çok fazla yanlış anlaşılan bir konu bu.Bir düşünelim;

Dünyanın başlangıcından bu yana milyar yıllar geçti ve ilk kompleks canlıların oluşumundanda hemen hemen 1 milyar yıl diyelim.Dünyada canlılık çeşitleri arttıkça av-avcı arasındaki rekabette güçlendi

Neden???

Ã?ünkü av avcıdan kAçıp kurtulmak ve avcıda avını daha rahat yakalama ihtiyacı duyuyordu.Ã?rneğin; Aslanın ve çitanın kedigiller ailesini mensup iki hayvan olduğunu hepimiz biliyoruzdur.Bunların avlarını inceleyelim

Aslan=bufalo
Ã?ita=Antilop

şimdide bufalo ve antilop arasındaki farkları inceliyelim;

Bufalo=güçlü,ağır ve yavaş
Antilop=güçsüz,hafif ve hızlı

İşte çita ve aslan evrim geçirirken av-avcı ilişkisinden kaynaklanan nedenlerden dolayı bu şekilde evrimleşmiştir.

Aslan=güçlü,yavaş(çitaya göre),ağır
Ã?ita=güçsüz,çok hızlı,hafif

Dünyada değişen koşulllar canlılarıda bir takım değişiklikler yapmaya zorlamıştır.Dünyada yaşayan bütün canlılar belki insanlar hariç hep av-avcı ilişkisinden dolayı evrimleşmiştir.Bunda değişen çevre koşullarının(iklim,bitki örtüsü vs vs)etkiside var ancak av-avcı ilişkisi kadar etkili olmamıştır.

Kısacası NationalGeographicde dediği gibi
"Hayatta kalmak için öğrenmen gereKen tek şey var;Hızlı koşmak" :)
<div>Kuzey'de yazın sonu gelmez...</div><br>
Elennis Arafarog
Kullanıcı
Kullanıcı

Galathiniol wrote:Bencede evrim var.

Kimi çevrelerce (dini radikal gruplarca) çok fazla yanlış anlaşılan bir konu bu.Bir düşünelim;

Dünyanın başlangıcından bu yana milyar yıllar geçti ve ilk kompleks canlıların oluşumundanda hemen hemen 1 milyar yıl diyelim.Dünyada canlılık çeşitleri arttıkça av-avcı arasındaki rekabette güçlendi

Neden???

Ã?ünkü av avcıdan kAçıp kurtulmak ve avcıda avını daha rahat yakalama ihtiyacı duyuyordu.Ã?rneğin; Aslanın ve çitanın kedigiller ailesini mensup iki hayvan olduğunu hepimiz biliyoruzdur.Bunların avlarını inceleyelim

Aslan=bufalo
Ã?ita=Antilop

şimdide bufalo ve antilop arasındaki farkları inceliyelim;

Bufalo=güçlü,ağır ve yavaş
Antilop=güçsüz,hafif ve hızlı

İşte çita ve aslan evrim geçirirken av-avcı ilişkisinden kaynaklanan nedenlerden dolayı bu şekilde evrimleşmiştir.

Aslan=güçlü,yavaş(çitaya göre),ağır
Ã?ita=güçsüz,çok hızlı,hafif

Dünyada değişen koşulllar canlılarıda bir takım değişiklikler yapmaya zorlamıştır.Dünyada yaşayan bütün canlılar belki insanlar hariç hep av-avcı ilişkisinden dolayı evrimleşmiştir.Bunda değişen çevre koşullarının(iklim,bitki örtüsü vs vs)etkiside var ancak av-avcı ilişkisi kadar etkili olmamıştır.

Kısacası NationalGeographicde dediği gibi
"Hayatta kalmak için öğrenmen gereKen tek şey var;Hızlı koşmak" :)
işte senin bahsettiğin bu olaya da doğal seleksiyon we adaptasyon deniyo..

Doğal seleksiyon: Kutuplarda we ormanlarda yaşayan ayılar farklıdır, çünkü kutup ayıları ormana ayak uyduramamış, diğerleri de kutba.. vs..

Adaptasyon: Bir insan bir gün 100 metre koşar yorulur, ikinci gün 125 koşar yorulur, 3. gün 150 koşar yorulur.. 3. gün 100 metrede yorulmaz.. gibi düşünün... Gitgide adapte olur...
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

İşte evrimin oluşmasına zemin hazırlayan bir olgu doğal seçilim.Yani bundan yola çıkarak evrimi açıklamaya çalıştım.Tabi daha mutasyon var.Onu açıklamak için yeterli bilgim yok.
<div>Kuzey'de yazın sonu gelmez...</div><br>
Elennis Arafarog
Kullanıcı
Kullanıcı

Galathiniol wrote:İşte evrimin oluşmasına zemin hazırlayan bir olgu doğal seçilim.Yani bundan yola çıkarak evrimi açıklamaya çalıştım.Tabi daha mutasyon var.Onu açıklamak için yeterli bilgim yok.
mutasyon da genlerde oluşan değişimlerdir.. Bir çok şekilde olabilir... Evrim de mutasyonun öyle oek bi etkisi yoktur.. Mutasyon çizgi filmlerden falan sanılanın aksine tamamen farklı bir şeydir.. Mesela bazı hastalıklar genlerdeki mutasyonlarla ortaya çıkar.. Bir genin zincirinin kopup ters dönüp tekrar bağlanması mesela beyinle alakalı bir hastalık oluşturuyodu.. Tam hatırlayamıyorum ama öyle bişilerdi... Geçen dönem Genetik dersinde görmüştüm :D unutmuşum..:D

Bence evrim'de mutasyonun çok büyük bir payı yok... Mutasyon çeşitlerinin %99una yakını zararlıdır..
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Tek sözüm var:Bana göre bir saçmalık.

İnsanlar nasıl bir mantıkladır ki, atalarının maymun olduklarını savunabilir.İnanmıyorum, Drakhan'ın dediklerinin aynısı.Yani isteyen insansın.Ama benim atam bir insandı.Atamın atası da bir insandı.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Post Reply