Cisimlenme imkansız mıdır ?
-
-zaman-
- Kullanıcı

Dilbao wrote: Fakat Wormhole denilen bir durum var ki bunu teleportation olarak görebiliriz. Yani evrenin bükülüp iki noktasının geçit olacak şekilde birleşmesi olarak özetlenebilir anlaşılır bir dilde. Fakat bu durum teoriden öteye gitmiş birşey değil ama açıkcası ışınlanmadan çok daha mantıklı görünüyor.
quote]
Abi solucan delikleri oluştuktan çok kısa bir süre sonra kapanmıyor muydu?(şu 'throat'[boğaz] denilen kısım kapanıyor,iki ayrı kara delik oluşuyor)
-sanırım kapanmasını önleyen bir şey bulunmuş olabilir,bilen söylesin:D-
Ve bu arada bu solucanlar(!) potansiyel zaman makinesi değil miydi?Yani bir uçtan girip,başka bir zamandan çıkmaz mıydık?
Özgür kalın...
ZAman yolculuğunun mümkünlüğü ayı bi tartışma konusu.
Bence solucan deilklerinin iki zamn arasında bir geçit olması pek mantıklı değil. Evrenin genel işleyişine aykırı.
En azındaın geriye doğru zaman yolculuğu...
Haaa ama paralel bir evrene yollarsa (ki bu da ayrı bir tartışma konusu) zaten geçmiş ya da gelecek bir zamana yollayıp yollamadığının önemi kalmıyor. Farklı düzlemler için zamnın da farklı olduğunu söyleyebiliriz.
kuramsal fiziğe meraklı baya insan varmış
Bence solucan deilklerinin iki zamn arasında bir geçit olması pek mantıklı değil. Evrenin genel işleyişine aykırı.
En azındaın geriye doğru zaman yolculuğu...
Haaa ama paralel bir evrene yollarsa (ki bu da ayrı bir tartışma konusu) zaten geçmiş ya da gelecek bir zamana yollayıp yollamadığının önemi kalmıyor. Farklı düzlemler için zamnın da farklı olduğunu söyleyebiliriz.
kuramsal fiziğe meraklı baya insan varmış
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Order is the dream of man.
Ya ne zamandır ışık hızı geçilmez diyorsunuz da, benim bilfiğim kadarıyla(yanlış biliyorsam düzeltin) Samanyolu Galaksisi ve çok daha büyük bir çok galaksi ışık hızından daha hızlı gidebiliyordu
not:Bu diğer yazdıklarım gibi sallama değil sadece bir duyuntu
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
-
-zaman-
- Kullanıcı

Ben de paralel evrene yoluyor demeye çalıştıydım.
Bu arada adı üstünde,"paralel".Bence solucan deliği paralelliklerini bozar,bir noktada kesişirler.
Aslında tüm evrenlerin temelinde aynı şey vardır.Evrenler herhangi bir şeyin olasılığı bile birbirinden ayırt edilmiyor mu?(hani şu kedi-radyoaktif madde deneyi,evrenin iki evrene bölünmesi falan:D)
Bu arada adı üstünde,"paralel".Bence solucan deliği paralelliklerini bozar,bir noktada kesişirler.
Aslında tüm evrenlerin temelinde aynı şey vardır.Evrenler herhangi bir şeyin olasılığı bile birbirinden ayırt edilmiyor mu?(hani şu kedi-radyoaktif madde deneyi,evrenin iki evrene bölünmesi falan:D)
Özgür kalın...
Tamam ama hadi evren büküldü diyelim de nasıl arayı birleştirecekler ki diyelim birleştirdiler nasıl geçicekler diyelim de geçtiler tek parça halinde geçebilecekler mi? diyelim geçtiler geri dönebilecekler mi? diyelim döndüler tek parça halinde dönebilecekler mi? diyelim döndüler yaşarak mı dönecekler diyelim yaşarak döndüler herşeyi geri unutmayacaklar diyelim unutmadılar o deliği tekrar kapatabilecekler mi? diyelim kapattılar o aradaki enerji kaybolacak mı?
Bütün bu sorulara evet diyin sonra bu teoriyi savunun.Özellikle son soru çok önemli.O negatif enerji tüm Dünya'yı ...
Bütün bu sorulara evet diyin sonra bu teoriyi savunun.Özellikle son soru çok önemli.O negatif enerji tüm Dünya'yı ...
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
-
WizardOfQuarks
- Kullanıcı

Sana her şey ücretsiz canım.calida wrote:ben gene soliyorum imkansiz dir da, imkansiz deildirde, hem siz onu birakin astralseyahat varmi bunu tartisin? varsa gidis gelis kac para, ogrenci indirimi varmi ? :plotting: yol+konaklama+sehir turlari+rehberlik ucreti ,fiyata dahilmi ??????
Solucan delikleri zaman makinesi değil sadece evrende iki uzak nokta arasındaki en kısa mesafedir.-zaman- wrote:Ve bu arada bu solucanlar(!) potansiyel zaman makinesi değil miydi?Yani bir uçtan girip,başka bir zamandan çıkmaz mıydık?
Galaksiler hızlı hareket etse de ışık hızından daha hızlı hareket edemiyorlar. Sanırım yanlış duymuşsun.Edmond wrote:Ya ne zamandır ışık hızı geçilmez diyorsunuz da, benim bilfiğim kadarıyla(yanlış biliyorsam düzeltin) Samanyolu Galaksisi ve çok daha büyük bir çok galaksi ışık hızından daha hızlı gidebiliyordu
Konuyu biraz daha açar mısın?-zaman- wrote:Evrenler herhangi bir şeyin olasılığı bile birbirinden ayırt edilmiyor mu?(hani şu kedi-radyoaktif madde deneyi,evrenin iki evrene bölünmesi falan:D)
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..." Einstein
-
-zaman-
- Kullanıcı

İşte sorun da orda,bence burda deneysel birşeyler gerekiyor...Edmond wrote:Tamam ama hadi evren büküldü diyelim de nasıl arayı birleştirecekler ki diyelim birleştirdiler nasıl geçicekler diyelim de geçtiler tek parça halinde geçebilecekler mi? diyelim geçtiler geri dönebilecekler mi? diyelim döndüler tek parça halinde dönebilecekler mi? diyelim döndüler yaşarak mı dönecekler diyelim yaşarak döndüler herşeyi geri unutmayacaklar diyelim unutmadılar o deliği tekrar kapatabilecekler mi? diyelim kapattılar o aradaki enerji kaybolacak mı?
WizardOfQuarks wrote:Solucan delikleri zaman makinesi değil sadece evrende iki uzak nokta arasındaki en kısa mesafedir.
Code: Select all
Einstein'ın denklemlerinden,her kara deliğin iki ucu olması gerektiği gibi bir sonuç çıkmaktadır.Uzay-zamanda oluşan bir çukurun bir eşi de uzay ve ZAMANın başka bir yerinde oluşur.Valla ben bunların yalancısıyım:D(kitapları falanda açtım ciddi ciddi beyin fırtınası yapıyoruz lem:D)
Yani olay sadece uzayla değil,4. boyut olan uzay-zaman ile ilgili.
"Schrödinger'in Kedisi"WizardOfQuarks" wrote:-zaman- demiş ki:
Evrenler herhangi bir şeyin olasılığı bile birbirinden ayırt edilmiyor mu?(hani şu kedi-radyoaktif madde deneyi,evrenin iki evrene bölünmesi falan:D)
Konuyu biraz daha açar mısın?
http://en.wikipedia.org/wiki/Schr%C3%B6dinger_cat
(Türkçe kaynak bulamadım,şu anda da zamanım yok,yukarda bahsettiğim kitabın 50-51. sayfalarında da aynı deney var,eğer gerekirse sonra ayrıntılarıyla anlatırım)
Özgür kalın...
Sanırım orada şimdi yaşadığımız evren'in geçmişinde meydana gelmiş bir olayında en küçük bir değişikliğin dahi bizim şu zamanki durumumuzu değitireceğini ve paralel bir evrene sebep olacağını söylüyor. Mesela Ã?anakkale savaşında bir keskin nişancının Atatürk'ü vurması yada cengiz hanın ilk savaşında atından düşüp ölmesi gibi.WizardOfQuarks wrote:Konuyu biraz daha açar mısın?-zaman- wrote:Evrenler herhangi bir şeyin olasılığı bile birbirinden ayırt edilmiyor mu?(hani şu kedi-radyoaktif madde deneyi,evrenin iki evrene bölünmesi falan:D)
Bir söz vardı hani tam olarak bilmiyorumda "Bir kelebeğin kanat çırpışı bilmemne kadar uzaktaki bir kişinin bilmemnesini etkiler" gibi.
Karadeliklerin çekiminden kurtulan bazı maddeler olduğunu duymuştum ve bunu internette araştırdım. Sonuçta ne buldum bir bakın.
Yani karadelikten bayaa bir şey kurtuluyor yada karadelik tersi yönde bir püskürtme yapıyor.Cygnus X-1, Samanyolu'nda keşfedilen en eski ve en tartışmasız karadelik adayların-dan biri. 10 Güneş kütlesinde olan karadeli-ğin, 30 Güneş kütlesindeki mavi süperdev eşinden madde çaldığı ve ters yönlerde X-ışınları yayan jetler (ışık hızına yakın madde ve enerji sütunları) püskürttüğü biliniyor. Geçtiğimiz yıl gökbilimciler sistemi çevreleyen gaz içinde 10 ışıkyılı uzunluğunda, balon biçimli bir boşluk keşfettiler. Görünmeyen jetlerden birinin çevredeki ortama 100.000 Güneş parlaklığında enerji yayarak balonu meydana getirip son 500.000 yıl boyunca da saniyede 100 kilometre genişleme-sine yol açtığı düşünülüyor.
Sky & Telescope, Aralık 2005
Yalnız FRP sitesi için çok fazla bilmsel araştırma oldu sanki
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
-
-zaman-
- Kullanıcı

Fizik güzeldir:D(bir kere daha fizikçi olmaya karar verdim!)
Bu arada bir yerde bir şey okudum:
"Evren giderek düzensizleşiyor.Termodinamiğin 2. yasasına göre entropi(düzensizlik birimi) sürekli artar.Ve nihayet sonunda kaos üstün gelir,sonsuz karmaşaya ulaşılır.Arabalar paslanıyor,güneş bize enerji verirken sürekli enerji kaybediyor,bitkiler o enerjiyi alıp besin üreterek entropiyi azaltıyor ama bu güneşin verdiği enerjinin yarattığı entropiyi karşılamıyor.
Sonsuz karmaşada,entropinin en yüksek olduğu zamanda zaman durur!"
Bu zaman durması karadelikte olay ufkuna vardığımızda(yoksa onu geçtiğimizde miydi?) zamanla ilgili olan şeye fazlasıyla benzemiyor mu?(termodinamik-entropi ustası olacağım galiba:D)
Sanırım Hawking'in bunu açıklayan bir teoremi vardı(ilgili kitabı çatıda bir yerlerden bulmalıyım!).Hatta galiba ilk sunumunda saçmaladığını düşünmüşlerdi.Yani karadelikler aslında fark edilebiliyor(bir yerlerden enerji açığı veriyorlardı galiba).Darkgnome wrote:Yani karadelikten bayaa bir şey kurtuluyor yada karadelik tersi yönde bir püskürtme yapıyor.
"Evren giderek düzensizleşiyor.Termodinamiğin 2. yasasına göre entropi(düzensizlik birimi) sürekli artar.Ve nihayet sonunda kaos üstün gelir,sonsuz karmaşaya ulaşılır.Arabalar paslanıyor,güneş bize enerji verirken sürekli enerji kaybediyor,bitkiler o enerjiyi alıp besin üreterek entropiyi azaltıyor ama bu güneşin verdiği enerjinin yarattığı entropiyi karşılamıyor.
Bu zaman durması karadelikte olay ufkuna vardığımızda(yoksa onu geçtiğimizde miydi?) zamanla ilgili olan şeye fazlasıyla benzemiyor mu?(termodinamik-entropi ustası olacağım galiba:D)
Özgür kalın...
-
WizardOfQuarks
- Kullanıcı

İki hafta önce başka bir başlıkta karşıma çıkıncaya kadar negatif enerjiyle ilgili pek bilgim yoktu. Ondan sonra yaptığım araştırmalar sonucu böyle bir enerjinin olmadığını öğrendim. Sadece teorinin doğru olabilmesi için ortaya atılmiş bir şeydir ve varlığı gözlemlenememiştir.Edmond wrote:Tamam ama hadi evren büküldü diyelim de nasıl arayı birleştirecekler ki diyelim birleştirdiler nasıl geçicekler diyelim de geçtiler tek parça halinde geçebilecekler mi? diyelim geçtiler geri dönebilecekler mi? diyelim döndüler tek parça halinde dönebilecekler mi? diyelim döndüler yaşarak mı dönecekler diyelim yaşarak döndüler herşeyi geri unutmayacaklar diyelim unutmadılar o deliği tekrar kapatabilecekler mi? diyelim kapattılar o aradaki enerji kaybolacak mı?
Evet onu belirtmeyi unutmuşum. Uzay-zaman ile ilgili bir olaydır bu. Yani solucan deliklerine uzay-zamanda iki nokta arasındaki mesafeyi en kısa yoldan ve en kısa sürede katetmeyi sağlayan kestirme yollardır diyebiliriz.-zaman- wrote:Yani olay sadece uzayla değil,4. boyut olan uzay-zaman ile ilgili.
Bahsettiğin deneyin Schrödinger'in Kedisi deneyi olduğunu biliyorum zaten. Bu deney hakkında o linktekinden daha ayrıntılı bilgiler de yazabilirim buraya.-zaman- wrote:"Schrödinger'in Kedisi"
http://en.wikipedia.org/wiki/Schr%C3%B6dinger_cat
(Türkçe kaynak bulamadım,şu anda da zamanım yok,yukarda bahsettiğim kitabın 50-51. sayfalarında da aynı deney var,eğer gerekirse sonra ayrıntılarıyla anlatırım)
Bildiğim kadarıyla karadeliğin olay ufkunda sürekli olarak madde - antimadde çiftleri oluşur. Bu çiftler etkileşime girerek gamma ışın saçılmalarıyla yok olur ve ortaya muazzam bir enerji çıkar. Karadeliğin etrafındaki ışımanın nedeni budur. Ayrıca olay ufkuna gelene kadar herşey karadelikten kurtulabilir.Darkgnome wrote:Karadeliklerin çekiminden kurtulan bazı maddeler olduğunu duymuştum ve bunu internette araştırdım. Sonuçta ne buldum bir bakın.
Yani karadelikten bayaa bir şey kurtuluyor yada karadelik tersi yönde bir püskürtme yapıyor.Cygnus X-1, Samanyolu'nda keşfedilen en eski ve en tartışmasız karadelik adayların-dan biri. 10 Güneş kütlesinde olan karadeli-ğin, 30 Güneş kütlesindeki mavi süperdev eşinden madde çaldığı ve ters yönlerde X-ışınları yayan jetler (ışık hızına yakın madde ve enerji sütunları) püskürttüğü biliniyor. Geçtiğimiz yıl gökbilimciler sistemi çevreleyen gaz içinde 10 ışıkyılı uzunluğunda, balon biçimli bir boşluk keşfettiler. Görünmeyen jetlerden birinin çevredeki ortama 100.000 Güneş parlaklığında enerji yayarak balonu meydana getirip son 500.000 yıl boyunca da saniyede 100 kilometre genişleme-sine yol açtığı düşünülüyor.
Sky & Telescope, Aralık 2005
Ne yani FRP sitesinde bilimsel tartışma olamaz mı? Ne güzel beyin fırtınası işte. Ben konuyla ilgili bilimsel gerçekleri açıklıyorum. Yanlışım varsa düzeltilsin. Yani amacım hayallerinizi yıkmak falan değil.Darkgnome wrote:Yalnız FRP sitesi için çok fazla bilmsel araştırma oldu sanki . Cisimlenme mümkünmüdür sorusuna FRP tarzı cevaplarda gelse ne güzel olacak. Aslında gayet iyi gidiyorduk ama sonra Fizikçi kızımız gelip hayallerimizi yıkma çalışmasında bulundu. Bu gibi çalışmalar sonuçsuz kalacak ve biz hayallerimizde her zaman isimlenmeyi de, ışınlanmayıda gerçekleştireceğiz.
Neyse devam edeyim ben.
-zaman- wrote:Fizik güzeldir:D(bir kere daha fizikçi olmaya karar verdim!)
Kesinlikle katılıyorum fizik güzeldir. Birçok şeyi belki de herşeyi anlamamıza yardımcı olur.
Entropi yasası fiziğin en önemli yasalarından biridir. Sürekli artar. Entropinin azalması tanımsızdır. Yok öyle bir şey. Borsadaki değişiklikler, devletlerin yıkılması bile entropiyle açıklanabiliyor.
Zaman durması dediğin şeye gelecek olursak, bunun karadeliğin olay ufku geçildiğinde olan şeye benzeyip benzemediğini bilemeyiz. Ã?ünkü olay ufku geçildiğinde zaman kavramından bahsedip bahsedemeyeceğimizi bilemiyoruz. Bununla ilgili çok fazla teori var. Hepsi de hala tartışılıyor.
Bu arada entropi uzmanı olacaksan imzana şunu yazmanı öneririm: S=k ln(w)
Bu entropinin babası sayılan Boltzmann'ın mezarında yazan şeydir. Entropi ifadesi.
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..." Einstein
Peki sor bakalım kim burda gerçekleri duymak istiyor.WizardOfQuarks wrote:Ne yani FRP sitesinde bilimsel tartışma olamaz mı? Ne güzel beyin fırtınası işte. Ben konuyla ilgili bilimsel gerçekleri açıklıyorum. Yanlışım varsa düzeltilsin. Yani amacım hayallerinizi yıkmak falan değil.Darkgnome wrote:Yalnız FRP sitesi için çok fazla bilmsel araştırma oldu sanki . Cisimlenme mümkünmüdür sorusuna FRP tarzı cevaplarda gelse ne güzel olacak. Aslında gayet iyi gidiyorduk ama sonra Fizikçi kızımız gelip hayallerimizi yıkma çalışmasında bulundu. Bu gibi çalışmalar sonuçsuz kalacak ve biz hayallerimizde her zaman isimlenmeyi de, ışınlanmayıda gerçekleştireceğiz.Çok alındım çok...
Git sen tabii git. Gerçeklerden bahsedince git. Bak bende gerçeklerden bahsedince nasılda kaçıyorsunWizardOfQuarks wrote:Neyse devam edeyim ben.![]()
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
-
WizardOfQuarks
- Kullanıcı

Haaaaa demek düşüncelerimiz senin için bu kadar değersiz profösör bayan, mürit başı, gerçekçi kişilik. Demek bizim düşüncelerimiz sizlerin kaale almayacağı kadar anlamsız. İyi hadi bakalım anladık biz anladık.
Dimi diyar anladık biz!
İşte Türkiye bu yüzden gelişemiyor!
Dimi diyar anladık biz!
İşte Türkiye bu yüzden gelişemiyor!
Eskisi ka
Eskisi ka