eragon

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Destek verelim. (kısaca)
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
Aredheliquas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aredheliquas »

tabiki. destek sart!
böylece bunu gören tönetmenler daha fazla fantastik calısma yapcaklar :schemes:
<div>Duvarlar renkli olsada, karanlıkta ne görebilirsinki?... Bir köre rengi, nasıl anlatabilirsinki?</div><br>
feanin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by feanin »

Bence eragonu çeken adama destek vermeyelimki bidaha film çekmesin,kitabını okumadım,iyi diyorsunuz,iyidir,ama başkası çeksin kitabı okuyup bence,bu adamda bidaha film çekmesin :D abi bukadar kısa bir film olamaz,ara verdiğin "yaa daha yeni girdik içeri yeni yerleştim ben koltuuma " modundaydım
"Sadece zayıflar,büyülü eşyalara ihtiyaç duyarlar"

Raistlin Majere
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Bu filmi sevdim diyeni daha görmedim ya. Ben aklımda kalmasın diye gidecem ama bir fantastik film daha elimizde patladı sanırım. :|
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

burock 2 sayfa önceki msjında wrote:Film hakkında kişisel notlarım:

- İzmir'de çiğli kipa cinecity'de gösterimde ve bu sinemada gnctrkcll kampanyası geçerli :wink:
- jeremy irons rolüne bu kadar mı oturur... kendisini daha önce dungeons & dragons'un ilk filminde de görmüştük. Fantastik eserlere ilgi duyan bir oyuncu olması muhtemel. tebrik edyiorum kendisini.
- kitabını okumadan filme gittim, şahsen beğendim. yani bir lotr'daki bütçemim bu filmde olmadığı açıkça görülebiliyor tabi; ama filmi başarılı buldum. neticede fantastik eserdir, desteklemek gerekir.
- kitabını okumdaığım için bu konuda yorum yapasım yok aslında; ama daha önceki msjlardan anladığım kadarıyla, bu filmde de, aynı lotr'da olduğu gibi, kitaptan ciddi sapmalar yapılmış. Bir kitabın beyazperdeye aktarılması sırasında belli kısaltmalar yapılması normaldir, buna bi lafım yok. ancak kitabın akışından tamamen sapılacak derecede çarpıtmalar yapılmasını (ajihel'in ölmemesi gibi) benim aklım almıyor.
- saphira'nın hüçük halinin oyuncakları çıksa binmillor tane satar.
- bu filmin yapıldığından tesadüfen haberim oldu. nie bu kadara sessiz sedasız çıktı ki bu filim?
- ikincisini bekliyorum.
ben beendim demiştim. ha, kitabını okumadan beendim, o ayrı.
War, war never changes...
esen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by esen »

Zaten yakında işlenecek konu kalmayacak Amerikan sinemasında, öyleki vizyona soktukları filimler ya uzak doğu filimlerinin kötü bir kopyası yada daha önceden çekilmiş yeni karakterlerle ve biraz daha görsel efekt süslemeleriyle bezenmiş filimlerdir. Dolayısıyla kaynağın bol olduğu Fantastik Kurgu kitaplarının sinema uyarlamaları coğalacak gibime geliyor. Kitap okurken aldığım zevki sinemada alamamam doğal olabilir ama Taktir edersinizki her hangi bir fantastik kitap nerden baksanız 1000 sayfalık bir macarayı içeriyor, eh bu da ayrıntıların biraz görmezden gelinebileceğini gösterir sanırım :king:
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

umarım bende beğenirim. kitabını okumadım ama fragmanları baya ilgi çekiciydi.
celebnor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by celebnor »

eragonu ben de izledim guzel olmus..ozellikle kitaptaki ejder binicileri olayı gercekten daha once pek rastlamadıgım ama cok begendigim bir olay...kitabını da en kısa zamanda okumayı dusunuyorum
Auré Entuluva...Outa i lomé
Drakhan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Drakhan »

Kitabı okuyan filmi sevmiyor (ben).okumadan yalnızca filmine giden beğeniyor.Zaten genelde bu böle oluyor.Çok şiirsel oldu :D
Bazen bildiklerimizin ötesindeki arka planda onu bin kez daha iğrenç kılan gerçeğin şeytani imaları görülebilir... Lovecraft <br><br><br><br><br>
WeS_DeX
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WeS_DeX »

Kitapla hiçbir alakası olmayan bir film cekmişler.Keske filmine gitmeseydim diye düşünüyorum.Lord of the rings serisi gibi bir film cekseler cokk tutulurdu yani kalite ve kitapla bağdastırma olarak.Ben filmini beğenmedim.Sanırım kimse beğenmemişş kitabı okuyanlardan.
Drakhan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Drakhan »

zaten pek beğenilecek bie yanı yoktu filmin.Tabi jeremy irons ve john malkovich'in üstün performansları dışında...
Bazen bildiklerimizin ötesindeki arka planda onu bin kez daha iğrenç kılan gerçeğin şeytani imaları görülebilir... Lovecraft <br><br><br><br><br>
kitiaras
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by kitiaras »

iki kitabınıda okumuş sıkı bir fanı olarak heyecanla arkadaşımla gittim filme ve kalp krizi geçirme eşiğine geldim bir filmde önemli yerler bukadarmı kesilir ve kesilenin yerine alakasız çekimlermi yapılır aklım almadı aryayı geçtim artık final berbattı eragona vahiymi gelcekte tek başına ellesméraya gidecek ? ve eragonun bir bebeği kutsadığı sahne nasıl yenir anlamadım çünkü o bebek ikinci kitabında kilit karekterlerden olacak çok hayal kırıklığına uğradım ama işallah busene çıkacak olan 3.kitap bu üzüntümü azaltacağına inanıyorum ama destek için 2. filminede gideceğim.
sustum genelde bazende gülümsedim nazikçe dinlemediğim belli olmasın diye
Drakhan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Drakhan »

çekilecekmiymiş 2. film? Ã?ekilecekse acaba nasıl çekecekler ve neyle bağlayacaklar :D
kitiaras
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by kitiaras »

katılıyorum bağlamak için baya uğraşıcaklar ama ikinci filmini çekerler diye düşünüyorum çünkü bizim ülkemizde yüksek bir izleyici sayısına ulaşmasada film avrupada iyi yerlere gelmiş valla ben sitesinin yalancısıyım :roll:
sustum genelde bazende gülümsedim nazikçe dinlemediğim belli olmasın diye
WizardOfQuarks
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WizardOfQuarks »

Ben de merak etmeye başladım Eragon'u ama ne kitabını okuyabildim ne de filmini izleyebildim. :|
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..."  Einstein
Post Reply