Conan Sendromu!...

Her tür taktik, zırh, silah ve savaşçıları ilgilendiren konular için...
Redsaxxon
Kullanıcı
Kullanıcı

Conan Sendromu!...

Post by Redsaxxon »

Bu başlık tam olarak olamk istediğim insan barbarı tarif ediyor aslında... Ama malesef daha ne bir dm bulabildim bunu kabul eden yada yada bir masa...
Nedir mi bu sendrom....
Donla dolaşan, yakışılkı, çevik, çok güçlü ve dayanıklı, cok sanslı, yerden kaptığı her silahı ustaca kullanana ve yeri geldiginde bu silahlarla iyi atışlar yapan, iradesiyle örnek bir karakter canlandırmak....
Hehhehehee... ne istememişim ki diyebilirsiniz haliyle...
tamam hepsini geçtim... şu silah penaltısı yokmu deli etti beni hep... çift silah penaltısı ise tam cılgınlık... hıcbir sistemde anlayamadım penaltı meselessini... neyse.. şikayet şikayet şikayet...
Eline kalkan al o o hantal aptal tencere aprcası +1 armor bilemedin +2 armor eklesin sana da kalkanla dolaşmak nerde görülmüş... alma çift elle kullanabilceğimiz bir silah alalım str'n düşükse yandın yüksekse dbg ta sorun yok ama her türlü ustalıgını ikiel silaha harcamıssın ama kendini o silahla koruyamıyorsun neden cünkü yok öğle birşey... iki silah aynı anda kulanıcaksın, herseyden fedakarlık edıceksın ac den dmg dan ama o zamnda vurana kadar penaltı allah penaltı... pııff....
daha cok var melee karakterlerin sorunları.. ama tabii.. vuruncad avuruyor kerata meleeler :)
burda kesicem şikayetler... :)
Conan olmak istemek suç mu? :)
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Re: Conan Sendromu!...

Post by Lixer »

Redsaxxon wrote:Bu başlık tam olarak olamk istediğim insan barbarı tarif ediyor aslında... Ama malesef daha ne bir dm bulabildim bunu kabul eden yada yada bir masa...
Nedir mi bu sendrom....
Donla dolaşan, yakışılkı, çevik, çok güçlü ve dayanıklı, cok sanslı, yerden kaptığı her silahı ustaca kullanana ve yeri geldiginde bu silahlarla iyi atışlar yapan, iradesiyle örnek bir karakter canlandırmak....
tamam hepsini geçtim... şu silah penaltısı yokmu deli etti beni hep... çift silah penaltısı ise tam cılgınlık... hıcbir sistemde anlayamadım penaltı meselessini... neyse.. şikayet şikayet şikayet...
Eline kalkan al o o hantal aptal tencere aprcası +1 armor bilemedin +2 armor eklesin sana da kalkanla dolaşmak nerde görülmüş... alma çift elle kullanabilceğimiz bir silah alalım str'n düşükse yandın yüksekse dbg ta sorun yok ama her türlü ustalıgını ikiel silaha harcamıssın ama kendini o silahla koruyamıyorsun neden cünkü yok öğle birşey... iki silah aynı anda kulanıcaksın, herseyden fedakarlık edıceksın ac den dmg dan ama o zamnda vurana kadar penaltı allah penaltı... pııff....
daha cok var melee karakterlerin sorunları.. ama tabii.. vuruncad avuruyor kerata meleeler :)
Esasında haklısın :)

Ama çift el penaltıları olmazsa olmaz bir şey. Aksi halde kurallar abuse edilebilir. Herkes çift ele yönlenir ve diğer stillerin manası kalmaz.

Melee karakterlerin sorunlarına gelince yine sonuna kadar haklısın ki bu soruna çözüm olarak Book of nine Swords isimli kitap çıkarıldı. Bir göz atmanı tavsiye ederim.

Conan olmak suç mu? Tabii ki suç! Bu ne cüret, tek Conan vardır tek olacaktır! Zinhar yıkıl karşımdan! :evillaugh:
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
Ao
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ao »

Eğer Savaş Sistemlerinden Memnun Değilsiniz Altenative Combat And Tactics Kitapları Var Baya Güzel Oluyor Ã?oğu.Ama Kitap Olmadanda Bu İş Olur Dm e Verilecek Küçük Bir Rüşvet Gitsin Tüm Penaltylar :evil: Önemli Olan Eğlenmek :angel:
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkflarer »

Conan çocukluğumun en baba karakterlerindendi. Sonra kayboldu ama.
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Ã?ift el penaltısı gerçek hayattan alınma bir penaltıdır sonuçta. O zaman sağ elle şut atabilen bir insan senin mantığına göre sol elle de aynı isabetli şutları atabilmelidir. Ama düşündüğün zaman saçma oluyor.
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Redsaxxon
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Redsaxxon »

tamam karakterin özgecmişinde bununla ilgili bir acıklama yoksa haklı olablirsin ancak bus efede main hand e neden penaltı alınıyor ? ki senin dediğin seyi kast etmiyorum ben...
misal sag elımde orta boy bir kılıc var ve ben yıllardır savasıyorum... ama sol elime dagger yada onun gibi delici bir silah alıyorum ana bir anda o yarım kiloluk alet yılların savascısına buyulu lanetlerin yapamadıgı penaltiları verıyor.. gibi...
bumudur adalet...
ac zzaten düşüyor ama att. roll'un ne sucu var...
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

şöyleki elinde başka bir silahın olması değil iki silahı aynı anda kullanman sana dezavantaj veriyor. Yoksa bir elinde testi, bıçak, kürdan, selpak mendil olsa ve sen bunu kullanmasan sadece kılıcınla saldırsan herhangi bir dezavantaj almazsın.

Two weapon style ile zaten bu dez avantajı giderebiliyorsun. Ayrıca 2E ve 3ede Ambidexterity ile her iki elinide kullanabilen bir karaktere sahip olabiliyorsun.

Conanda bu gibi bir özellik olduğunu sanmıyorum. Zaten Conan çok nadir zamanlarda çift silah kullanmıştır. Hatta dikkat edersen Conan çok fazla ama güçsüz adamlar geldiğinde ikinci bir silahı alırken, kendine denk olabilecek ölüm yiyici, taurus, redsonya gibi karakterlere karşı hep tek kılıç yada iki elli kılıç kullanmıştır.

Silah atarken bir dez avantaj alamama gibi bir olayıda yoktur. Conanın her 5 vuruşundan biri kelle koparırken attığı silahlar ile bunu daha başaramamıştır. Demekki bazı dezavantajları göze alarak atıyor onları.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Ao
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ao »

Yaw Mainhand e Eksi Almak Tamamen Gerçek Hayattada Olan Bir şey.Eskrimle Uğraşan Varsa O Daha İyi Açıklar Offhande Bir Başka Alet Alınca Konsantre Dağılır(Aynı Anda İkisinide Kullanmaya Çalıştığın için) Ve Mainhandi Eskisi Gibi İyi Kullanamazsın. :idea:
<div>I am the Alpha and the Omega, the first and the last, the beginning and the end, the A and the Z, the one who is, the one who was, and the one who is coming, the Almighty, the Ruler of All.</div><br>
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Evet Ao haklısın, bu bateri çalmak gibi bir şey, ikisini de kullanman lazım. Tek bageti rahatlıkla kullanabiliyorken iki eline de alınca işin zorlaşıyor hatta hiçbirini kullanamamaya başlıyorsun :D (bkz. Ben)
And i still wonder if you ever wonder the same!...
tomb
Kullanıcı
Kullanıcı

Re: Conan Sendromu!...

Post by tomb »

Redsaxxon wrote:Bu başlık tam olarak olamk istediğim insan barbarı tarif ediyor aslında... Ama malesef daha ne bir dm bulabildim bunu kabul eden yada yada bir masa...
Nedir mi bu sendrom....
suç değil!mesela bende hep gambit olmak istemişimdir:))yükle abi nesneyi direk bizim asistanın kafaya!!
neyse cıvıdım 8)
conan 'ın bir hero karakter olduğunu söylemeye gerek yok sanırım.şimdiye kadar başvurduğun dm'lerden bir hero ver bana teklifini yaptığının farkındasındır umarım.donlu char'a lafım yok yakısıklı ve etkileyici hatta iradeli dm'in zar atımına yada yazdığın background'a göre skillpoint paylaşımına göre olacaktır.ha dm beğenir hikayeni derki öyle bir yazmışki adam ya ben resmen bunun üstüne oynu şekillendiririm kafamdaki questlere bile uygun verdim gitti arkadaş.karizmasın donlusun iraden süper.hatta conan'ın yanındaki gibi baska barbar arkadaşın bile şansın varsa olacaktır eheh!npc yada degil!
ama o tencere parcası pek cok kezde şahit olmuşumdur hem kendiğ oyunumdan hem izlediğim oyunlardan artı okuduğum oyun ve hikayelerden cons gereği barbar pek tercih etmesede kalkanı zırhlı dahi olsa bir war. yada knight ,cruisader'lığa yada paladin'liğe giderken pek sanmıyorumki tercihini kalkansız yapsın.yanlız bak olunca demiyorum olunca zaten adam twohand i tek eliyle kullanıyor:))olmayı kafaya takınca.çünkü cok gördüm piercing ,slashing değilde silah crushing gerektirdiğinde(iskeleti delemezsin kesemezsin kırarsın.örn2:undead delsen olmaz kessen yürür ama ezersen büzüşür)ee elde bir bakta yoksa o iskelete sağlam bir fighter'ın kalkanın tersiyle güzel bir oturtması pek cok kez lvl'ine uygunsa hem 2.hamle önceliğini,hem zar düşükse savunma avantajını ki arada kalkan olcaktır,hem stun yada vb sersemletme özelliğini sana verir.artı düşersen üstüne alacagın kalkan, üstüne düşerek yapılacak kısa kılıç,dagger,yumruk vb hamleleri bir nebze olsada durduracaktır.hareketin muhakkak yavaşlıyor ama lvlup'la buda giderek sorun olmaktan cıkıyor.günlük haytta sanada sırta kalkan baglayalım.onla yaşa bi zaman sonra arkandan ensene atlayıp bastırmaya calışan adamı kedi gibi tutup önüne korsun.bu budur!tecrübe.tencere kapağı bu işe yarıyor anlıycağın!
senin derdin birde char alışık olduğu karakter haricinde ne gelse elinde kullansın.bu tabi bütün class ilkesine ters bir durum.bir swordmaster long,duello,eskrim,pala,short,bastard,scimitar kullanabilecektir.buna dayalı olarak kendine özgü kaçınması,kaçması,refleksi,vuruş hızı,vuruş gücü olacaktır.tabi dm bunu baştan belirleyecektir gelişimini.dex fighter bile olsa delicimi kesicimi kullanacağın ve uzmanlığını yapacağını sorar.kılıçustasında durumlar farklı.birkere still,teknik,ve güç geresinimleri farklı.e bu adamın eline balta,gürz verirsen bunun ağırlığı var artı still tecrübesi var.
örneğin sen barbar diyorsun.hikayeselde bakmak gerekir bir barbarın hayatı nasıl geçer.taşa yada metale monte spear,axe,mace,morningstar ya gördü yaduydu!dengesini bilmez silahın,darbe şeklini,verimliliğini bilmez.halberd ayrı keser balta ayrı.karakterin tüm silahları gördümü?ayrıyetten adam ömrünü silah akademisinde falan geçirmesi gerekiyor.
aim gerektiren ,denge ve nişan almaya dayalıları saymıyorum bile.bu sadece ok degil.bolt ,shoruken,dagger,dart,hatta spear atma!
bahsettiğn defans alabilme olayı ise saldırıdan apayrı bişiy.biliyosundur zincirli gürz gibi aletler defansı iyi vermez.devamlı döndüğünden yada sallandığından yaklaşmak zordur ama düşük zarda felakettir!
demek istediğim bu artılar eksiler son derece mantıklı.olmak zorunda.bir kitap tavsiye etmek isterdim ama zaten yönlendirmiş arkadaşlar.bunu okursanda umarım bişiyler anlatabilmişimdir. :wink:
TOMB
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Ancak ve ancak kalkan konusunda bende hem fikirim. Bazı dezavantajlar vermeli bu meret. Kocaman bir şeyi taşıyorsun taşıması bile mesela. Ne bir yere sığar, ne taşıması kolaydır. Elini kolunu sallarken hareketlerini kısıtlar...

Ayrıca topuzu yemiş kalkan büzülür ve topuzun dikenleri kalkanı deler geçer kol felan bırakmaz geride.

Anlatmak istediğim şu. D&D ile doğru düzgün bir gerçekçilik yakalayamazsın. Kilolarca zırh giymiş adama dokunması donlu ve ve rahat hareket eden adama vurmaktan daha zordur. Gerçekçilik için bu kuralları değiştirmen gerekir ama bu kadar gerçekçi olursan bu seferde büyücülere bulaşmak gerek. Denge için kasarsın felan sonunda bide bakmışın farkı bir sistem.

Sana tavsiyem ya Conan olmayı unut, yada farklı bir sistem arayışına gir. Yoksa ara ara burnun kanar sonra.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
tomb
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by tomb »

Darkgnome wrote:Ancak ve ancak kalkan konusunda bende hem fikirim. Bazı dezavantajlar vermeli bu meret. Kocaman bir şeyi taşıyorsun taşıması bile mesela. Ne bir yere sığar, ne taşıması kolaydır. Elini kolunu sallarken hareketlerini kısıtlar...

katılıyorum hemde oldukça.....

Ayrıca topuzu yemiş kalkan büzülür ve topuzun dikenleri kalkanı deler geçer kol felan bırakmaz geride.

katılmıyorum kalkan sekline büyüklüğüne maddesine göre değişir.bir vuruşta kalkana topuzu takacak str'de her köşe başında çıkmaz adamın karşısına.zaten o adam seni büyük ihtimalle birebirde yer!birde topuzun diş şeklinede bakar olay(yani ne malı:))trol?orc?human?cüce?

Anlatmak istediğim şu. D&D ile doğru düzgün bir gerçekçilik yakalayamazsın. Kilolarca zırh giymiş adama dokunması donlu ve ve rahat hareket eden adama vurmaktan daha zordur. Gerçekçilik için bu kuralları değiştirmen gerekir ama bu kadar gerçekçi olursan bu seferde büyücülere bulaşmak gerek. Denge için kasarsın felan sonunda bide bakmışın farkı bir sistem.

d&d hakkındaki kanı dogru asla net bir gerçeklik yakalayamazsın!Kilolarca zırh giymiş adama dokunması donlu ve ve rahat hareket eden adama vurmaktan daha zordur lafı bence ters olacaktı demek istediğini anladım ama anlatımı ters.donla rahat hareket eden adama vurması daha zordur.kilolarca zırh giymiş adama oranla!büyücü için söylenen o denge olayının dm insiyatifinde ayarlanmış halini tadıyoruz kendi adımıza.kilolarca zırh giymiş adam elinin tersiyle büyücüye kaptırmamış olsun.4 temmuz kutlamalarını yaşar!normaldir!ondan sonra utanmadan büyücüye konsatrasyon check attıran dm'in aklına şaşarım.ee tabi bu vuruşada bağlı!

Sana tavsiyem ya Conan olmayı unut, yada farklı bir sistem arayışına gir. Yoksa ara ara burnun kanar sonra.
burnun kanasa iyi!havai fişek olursun!ehhe :clap:
TOMB
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Benim alıntımda değişim olmuş yada ben senin yazını önceden sezinleyip senden alıntı yapmışım :p

Orada kural sisteminde donlu adama vurmak daha zor demek istemiştim ki, orada illaki donlu olmasına gerek yok... Postluda olabilir.

Büyücü konsantrasyon olayında ise bu sitede bir aralar tartışma vardı, kum tıkasan ağzına büyücünün ağzına büyü yapabilirmi diye. şimdi o konular beni aşar (Aşmasada sıkar, istediğini alabilirsin). Ancak şu ahlinde bile dha güçlü oaln büyücüler birde yok zırhın yamuldu hareket edemiyorsun, zırh ağır geldi yoruldun büzüldün kısmına girdiğinde çok çok güçleniyorlar.

Zırhların sadece hasar azalttığı ve vurma şansı gibi savunmanında geliştiği bir sistemde Conan olmak daha kolay oalcaktır. İki insan savaşırken zırh bazı vuruşları etkisiz kıldığından ısklama şansına eklemesi kabullenilebiliyor ama o zırhları alüminyum folyo gibi gören devlerin bu zırhlar yüzünden ıskaladığını düşünmek oldukça gülünç oluyor.

Conan'a en ters tarafta zar olayı. Bir arkadaş cüce savaşçı yaratırken o kadar güzel zarlar atmıştı ki, Conan (Ama cüce konan) oldu iye düşünmüştük. Ancak şansı karakter yaratırken gösterdiği performansın tam tersini savaşlar sırasında gösterince Conan'dan maymuna değişim geçirmişti. (Milyon yılda gerçekleşen evrimi bir kaç zar atışıyla geri sardı anlayacağınız. :D )
Eskisi ka
Lupus Nigra
Kullanıcı
Kullanıcı
Location: Four Corner Square No:4 Old City/Silvermoon-SILVER MARCHES

Post by Lupus Nigra »

Conan hastası bir arkadaşım var adam bulabildiği her Conan çizgi romanını toplayıp okuyan gözü gibi bakan bana bile yaklaştırmayan biri :)

Adamla bir gün oturup okuduğu tüm çizgi romanlarda yaptığı hareketlerden yola çıkarak Conan'ın 3.ed Character Sheetini yapalım dedik. Ortaya 25.lvl Fighter/ Barbar çıktı tam lvllarını hatırlamıyom ama barbar 18 falandı. güzel de olmuştu hani :)
Bir kişinin ölümü bir trajedi, bir milyon insanın ölümü ise bir istatistiktir.
Joseph Stalin
Lupus Nigra
Kullanıcı
Kullanıcı
Location: Four Corner Square No:4 Old City/Silvermoon-SILVER MARCHES

Post by Lupus Nigra »

Hmm bu arada aklıma geldi bilgisayarda Sytigian Campaign Setting duruyo du ama hiç bakmamıştım. şimdi baktım da Conan dünyasında AC die bisey yok Attack ve Perry die bi sistem yani her vuruşa karşı vuruşla karşılık veriyosun. Yada gene Parry gibi Dodge diye bir şey var anlayabileceğiniz gibi kılıçla durdurmak istersen Parry yapıyor sadece kaçılmak istersen Dodge yapıyorsun.

Bu arada Conan da Will die bişey yok epic adam Hold atsalar duruyormuş arkadaşşımın dediğine göre.

O yüzden Conan büyücüülerden nefret eder.

Armorlar ise DR veriyolar. Merak edenlere
Bir kişinin ölümü bir trajedi, bir milyon insanın ölümü ise bir istatistiktir.
Joseph Stalin
Post Reply