Redsaxxon wrote:Bu başlık tam olarak olamk istediğim insan barbarı tarif ediyor aslında... Ama malesef daha ne bir dm bulabildim bunu kabul eden yada yada bir masa...
Nedir mi bu sendrom....
Donla dolaşan, yakışılkı, çevik, çok güçlü ve dayanıklı, cok sanslı, yerden kaptığı her silahı ustaca kullanana ve yeri geldiginde bu silahlarla iyi atışlar yapan, iradesiyle örnek bir karakter canlandırmak....
Hehhehehee... ne istememişim ki diyebilirsiniz haliyle...
tamam hepsini geçtim... şu silah penaltısı yokmu deli etti beni hep... çift silah penaltısı ise tam cılgınlık... hıcbir sistemde anlayamadım penaltı meselessini... neyse.. şikayet şikayet şikayet...
Eline kalkan al o o hantal aptal tencere aprcası +1 armor bilemedin +2 armor eklesin sana da kalkanla dolaşmak nerde görülmüş... alma çift elle kullanabilceğimiz bir silah alalım str'n düşükse yandın yüksekse dbg ta sorun yok ama her türlü ustalıgını ikiel silaha harcamıssın ama kendini o silahla koruyamıyorsun neden cünkü yok öğle birşey... iki silah aynı anda kulanıcaksın, herseyden fedakarlık edıceksın ac den dmg dan ama o zamnda vurana kadar penaltı allah penaltı... pııff....
daha cok var melee karakterlerin sorunları.. ama tabii.. vuruncad avuruyor kerata meleeler

burda kesicem şikayetler...

Conan olmak istemek suç mu?

suç değil!mesela bende hep gambit olmak istemişimdir:))yükle abi nesneyi direk bizim asistanın kafaya!!
neyse cıvıdım
conan 'ın bir hero karakter olduğunu söylemeye gerek yok sanırım.şimdiye kadar başvurduğun dm'lerden bir hero ver bana teklifini yaptığının farkındasındır umarım.donlu char'a lafım yok yakısıklı ve etkileyici hatta iradeli dm'in zar atımına yada yazdığın background'a göre skillpoint paylaşımına göre olacaktır.ha dm beğenir hikayeni derki öyle bir yazmışki adam ya ben resmen bunun üstüne oynu şekillendiririm kafamdaki questlere bile uygun verdim gitti arkadaş.karizmasın donlusun iraden süper.hatta conan'ın yanındaki gibi baska barbar arkadaşın bile şansın varsa olacaktır eheh!npc yada degil!
ama o tencere parcası pek cok kezde şahit olmuşumdur hem kendiğ oyunumdan hem izlediğim oyunlardan artı okuduğum oyun ve hikayelerden cons gereği barbar pek tercih etmesede kalkanı zırhlı dahi olsa bir war. yada knight ,cruisader'lığa yada paladin'liğe giderken pek sanmıyorumki tercihini kalkansız yapsın.yanlız bak olunca demiyorum olunca zaten adam twohand i tek eliyle kullanıyor:))olmayı kafaya takınca.çünkü cok gördüm piercing ,slashing değilde silah crushing gerektirdiğinde(iskeleti delemezsin kesemezsin kırarsın.örn2:undead delsen olmaz kessen yürür ama ezersen büzüşür)ee elde bir bakta yoksa o iskelete sağlam bir fighter'ın kalkanın tersiyle güzel bir oturtması pek cok kez lvl'ine uygunsa hem 2.hamle önceliğini,hem zar düşükse savunma avantajını ki arada kalkan olcaktır,hem stun yada vb sersemletme özelliğini sana verir.artı düşersen üstüne alacagın kalkan, üstüne düşerek yapılacak kısa kılıç,dagger,yumruk vb hamleleri bir nebze olsada durduracaktır.hareketin muhakkak yavaşlıyor ama lvlup'la buda giderek sorun olmaktan cıkıyor.günlük haytta sanada sırta kalkan baglayalım.onla yaşa bi zaman sonra arkandan ensene atlayıp bastırmaya calışan adamı kedi gibi tutup önüne korsun.bu budur!tecrübe.tencere kapağı bu işe yarıyor anlıycağın!
senin derdin birde char alışık olduğu karakter haricinde ne gelse elinde kullansın.bu tabi bütün class ilkesine ters bir durum.bir swordmaster long,duello,eskrim,pala,short,bastard,scimitar kullanabilecektir.buna dayalı olarak kendine özgü kaçınması,kaçması,refleksi,vuruş hızı,vuruş gücü olacaktır.tabi dm bunu baştan belirleyecektir gelişimini.dex fighter bile olsa delicimi kesicimi kullanacağın ve uzmanlığını yapacağını sorar.kılıçustasında durumlar farklı.birkere still,teknik,ve güç geresinimleri farklı.e bu adamın eline balta,gürz verirsen bunun ağırlığı var artı still tecrübesi var.
örneğin sen barbar diyorsun.hikayeselde bakmak gerekir bir barbarın hayatı nasıl geçer.taşa yada metale monte spear,axe,mace,morningstar ya gördü yaduydu!dengesini bilmez silahın,darbe şeklini,verimliliğini bilmez.halberd ayrı keser balta ayrı.karakterin tüm silahları gördümü?ayrıyetten adam ömrünü silah akademisinde falan geçirmesi gerekiyor.
aim gerektiren ,denge ve nişan almaya dayalıları saymıyorum bile.bu sadece ok degil.bolt ,shoruken,dagger,dart,hatta spear atma!
bahsettiğn defans alabilme olayı ise saldırıdan apayrı bişiy.biliyosundur zincirli gürz gibi aletler defansı iyi vermez.devamlı döndüğünden yada sallandığından yaklaşmak zordur ama düşük zarda felakettir!
demek istediğim bu artılar eksiler son derece mantıklı.olmak zorunda.bir kitap tavsiye etmek isterdim ama zaten yönlendirmiş arkadaşlar.bunu okursanda umarım bişiyler anlatabilmişimdir.