Eldarine ne oldu...Resmi açıklama

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Eldarine ne oldu...Resmi açıklama

Post by Oren_Dautry »

Yönetim içinde oluşan bir tartışma sonucu Eldarin siteyi kendi kullanıcısını da silerek bırakmıştır..
Kullanıcısının silinişi ile oluşan boşluk forum yedeklerinden tamamlanmıştır..

Eldarin herhangi bir şekilde kovulmamış.. gitmesi istenmemiş hatta ima bile edilmemiştir.. Sonuçta admin denilen şey de insandır ve zaman zaman tartışabilir Eldarin bunu kaldıramamış ve tek kelime söylemeden ya da haber vermeden ayrılmıştır..

Konuşup da uzlaşmak gibi bir fırsat bile bırakmamıştır...

Bu ayrılış ise kendi kararıdır kendisi hariç kimse bundan sorumlu değildir.. Eldarine herhangi kötü söz söylenmemiş ya da arkasından konuşulmamıştır.. Gitmesini istemediğimiz gibi gidişi bizim omuzlarıumızdaki yükü arttırmıştır. bunun için bu olaya yas tutmak ya da uzun uzadıya konuşmak gibi bir lüksümüz yoktur çünkü isnanlar bizden iş bekliyor..

Eldarine Katkılarından dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunar hayatında başarılar dileriz

FRPWORLD YÃ?NETİMİ
Bugün için yaşa , yarın için hayatta kal..
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Söylenecek çok söz var ama olaylar hakkında bilgi almadan yazı yazmak çok yanlış gibi.

Eğer fikirlerimizi belirtme hakkımızı siteye verdiğimiz katkı belirliyorsa üç buçuk yıldır siteye birçok şey kattığımı düşünüyorum. Bu yapılanların da herşeyden önce Eldarini yıprattığını düşünüyorum.

Herşeyden önce belki de Eldarinin kendi hesabını adminlik yetkilerini almaya çalışırken kendisinin sildiğini bilmek doğru olur.

Silinen hesap beraberinde Eldarinin açtığı başlıkları ve Eldarinin son mesaj attığı başlıkları da götürdü. Ki bu durumun düzeltilmesinin ne kadar zaman aldığını biliyorum.

Giden herkes beni üzer ama bu gidenin kararıdır. Eldarinde de durum budur. Elbette bir tartışma vardır. Tartışmayı bilsek bir tarafa hak veriririz. Ama kimin haklı olduğunun önemli olmadığını düşünüyorum. Karar verilmiştir. Eldarin de bu kararı verenlerden birisidir. O halde kendisinin de dahil olduğu bir karar için birileri suçlanamaz benim kanaatimce.

Admin kadrosundaki değişiklikler hiçbir zaman FRPworldün tüm frp dünyasına hitap etme amacını değiştirmemiştir. Bu amaç şimdi de değişmedi bunu da bir ek olarak belirteyim.

Bu olay sadece bir adminin görevinden ayrılışıdır. Bundan 20 nin üzerindeki ayrılıştan farkı yoktur. Tek farkı teknik bir aksaklığın yarattığı karışıklık sanırım.

Kurumların ve kişilerin kararları hepimizi üzer ama eğer bir öfke anında verilmiş kararlar değilse bunlar yapılacak tek şey karşı duymak.

Eğer kınamanın amacı bu tartışma içinde olmayan sarayın moralini bozmaksa bu kısmen başarılı oldu. Yine de moral bozukluğuna rağmen sarayın içinde olsun olmasın frpworldü seven herkesin yoluna devam edeceğine inanıyorum.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

Mıoral bozukluğuna gerek yok. Başarılı bir insandı ve siteye çok şey katmıştı, ancak kendi kararıdır. Kalsaydı iyi olurdu ama burası (yada genel olarak para kazanılmayan, hobi mekanları) gönül işidir. Frpworld yönetimi dışında daha mutlu olacaksa en iyisini yapmıştır. Belki de offline olarak işleri okulu kız arkadaşı ailesi vs konularda problmi vardır da bu da kararında etkili olmuştur bilemeyiz.

Geçmiş olsun diyorum. Kaldığımız yerden devam etmemiz temennisi ile...
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
Aredheliquas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aredheliquas »

herzaman kötü olaylar olabilr.
ama kimsenin arkasından kimse kendisini ateşlere atmak zorunda değildir.
yanlış anlasılmasın Eldarin. i cok severim. fakat burası düşüncelerimi paylastığım bir mekan ve kullanıcımı silmek gibi seylerede kalkısmam.
daha nice frp'li günlere...

en içten sevgim, saygım ve şans dileklerimle...
<div>Duvarlar renkli olsada, karanlıkta ne görebilirsinki?... Bir köre rengi, nasıl anlatabilirsinki?</div><br>
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Son olarak Eldarine siteden bile çok bağlı olan arkadaşların alındığı bir noktayı sanırım dile getirmem doğru olur. Sanırım Eldarinin emeklerinden bahsedilmemesine biraz alınmışlar. Bilmiyorum bunlardan bahsetmeye gerek var mıydı ama ben bunları unuttuğumuzdan kuşku duyanlar için bir daha bahsedeyim.

Attığı 3000den fazla mesaj, Azalinin Tahtı Kupalanın Gecesi ve muhtemelen veri kaybından dolayı göremediğim RPler, diyara renk getiren büyücü karakteri, kısa bir süre oynasak da oldukça zevk aldığım kıyamet RPsi, dergi için çabalamaları özellikle Sakarya üniversitesi ile kurduğu bağlantı, adminliğin arka planda haberimiz bile olmayan birçok işi ve bilmediğim diğer tüm katkıları için Eldarin e teşekkür ediyorum.

Keşke kalsaydı ama sonuçta bu kendi kararı, kimseye onu geri alın diyemeyiz. Ã?ünkü o kendisi gidiyorum demiş. O ve onunla giden tüm dostlara bir defa daha teşekkürler. Diyar sizin eksikliğinizi hissedecek. Ama madem kader bizi siz olmadan yolumuza devam etmeye mahkum etmiş öyle yapacağız.

Güle Güle...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkflarer »

Eksikliği rahatça hissedilebilir biri bence Eldarin. Yerini doldurmak gerçekten zor olacak. Keşke ayrılmasaydı. Kendi kararını kendisi verdiği için bana bişey söylemek düşmez ama geri gelmesi tam süper olur yani.
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

darkflarer wrote:ama geri gelmesi tam süper olur yani.
Hakikaten süper olur ama kararı kendi vermişse bize saygı duymak düşer...

Cidden üzücü bir durum olmuş...
<div>Kuzey'de yazın sonu gelmez...</div><br>
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Arkadaşlar bu başlık Eldarinin ayrılışı ile ilgili genel bilgi içeren bir başlıktır. Bu konu ile ilgili soru fikir itham suçlama eleştiri önerilerinizi bu başlığa atabilirsiniz. Ancak eğer bunun dışındaki konularda site yönetimini ya da genel olarak frpworld yönetimini eleştirmek istiyorsanız. Bunun için başka bir başlık açılmıştır.

Eldarinin ayrılması dışında her hangi bir konu ile ilgili soru fikir itham suçlama eleştiri önerilerinizi lütfen o başlığa atın.
HARBE GİDEN
Aredheliquas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aredheliquas »

ya surdan ekran karsıısndan okuyorum sabahtan beri ve herkes öyle seyler yazmıski herkes haklı gibi görünüyor.
yani eldarin'in gitmesi beni cok üzdü kabul.
ama olayı tam olarak bilemediğim için yorum yapma olayınada girmiycem.

keske biri cıksada TAM OLARAK neler olduğunu tarafsız bir şekilde anlatsa...

firble'nin yukardaki mesajı sonrası tarafımdan tasınmıstır... :-P
<div>Duvarlar renkli olsada, karanlıkta ne görebilirsinki?... Bir köre rengi, nasıl anlatabilirsinki?</div><br>
euphorist
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by euphorist »

Bu siteye üyeydim ama Eldarin çağırdı beni 5 gün önce.Dergiye yazılar yazar mısın diye.Peki dedim.Gelecek aya yazarım dedim.Tam hevesle bu siteye aktif bir üye oalrak katılmayı hayal ederken,5 gün geçti adam ayrıldı.

Özüldüm.Eldarin'i çok yakından tanımam.Ama çok bilgili ve değerli bir şahsiyet olduğunu biliyorum.Neyse geri dönmesi gibi pembe hayaller kurmamı kimse engelleyemez galiba..
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

İlla ortada bir suçmu olması gerekir. Eldarin ayrıldı çeşitli sebeplerden dolayı ve bu kendi kararı. Çok merak edenler özelden ona ulaşmayı deneyebilirler. Konuyu irdeleyip daha fazla uzatmanın anlamı yok.
Eldarinin site için neler yaptıklarığını gayet iyi biliyoruz ama ayrılma sebebininde bir gerekçesi olduğunu unutmamak lazım.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

şimdi öncelikle şahıslara sözlü saldırıları bırakalım bu saldırılar hiç kimsenin haklılığını ortaya çıkarmaz. Yöneticiler gider gelir kalıcı olan şey Frpworld'dür. Bunun dışında yönetimden memnun değilseniz yada yönetim kendi içinde kendisinden memnun değilse bunu da halletmenin demoktratik bir yolu mevcuttur ki Frpworld bu yola yabancı değildir.
Mevcut yönetimden herhangi bir şekilde memnun değil iseniz şayet o zaman bunu uygun bölümde bir başlıkla dile getirirsiniz. Size katılan belirli bir topluluk mevcut ise zaten yönetim buna kayıtsız kalmaz-kalamaz. Ama bu başka bir başlığın konusu olmalıdır.
Burada Eldarinin ayrılışı ile ilgili yönetim cephesinin açıklaması vardır. İyi yada kötü doğru yada yanlış.
Sevgilerle Df.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
Montano
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Montano »

Siteden ayrıldım fakat bu bir veda mesajı değildir, bir açıklama mesajıdır. Ã?ünkü veda ettiğimi düşünen kimseler, vedamı hak etmiyorsunuz.
Zaten kendileriyle bağlarımı koparmayacağım arkadaşlara ise saygılarımı sunarak sözlerime başlıyorum…

Aslına bakacak olursak bir daha frpworlde girmeyi düşünmüyordum fakat benim ayrılmama ilişkin tartışmaların süregeldiğini ve bu konuda ciddi zıtlaşmaların, hoş olmayan söz ve imaların yer aldığını görmek, yanı sıra benim aldığım tavır ve söylediğim son sözlerin taşıdığı imaların anlaşılamamış olması beni bu konuda son kez açıklama yapmaya itti.

Frpworld yönetimine ve kullanıcılarına yaptığım son açıklama olacak bu, sözlerimi iyi dinleyip dikkatlice zihninizde yorumlayın.

Eldarin siteden niçin ayrıldı?

Eldarin siteden, harcadığı emeklere, yaptığı ve yapmakta olduğu işlere yani kişiliğine karşı ağır itham ve imalarda bulunulduğu için ayrıldı. Hepsinden öte site yönetiminde var olan sorunların asla tükenmeyeceğini düşünüyordu ve bu yüzden artık daha fazla kendisini yormayı istemedi. Ownerlara forum-etkinlik-anlaşma-dergi-convention hususunda kendi yaptıklarını göstererek bundan sonra kendilerininde bu konuda çalışmalarını yürütmelerini ima etti. Fakat bu ima bir yönetici tarafından, sitede yaptığım işleri anlatıyormuşum gibi anlaşıldı. Halbuki sitede anlatmaya yorulacağım kadar çok iş yaptım ve zaten yaptığım işleri alenen insanlara anlatmak kalitesizce bir hareket olur, bana yakışmaz.

Bu ağır ithamlar ve imalar Yeminer tarafından yöneltilmiştir. Oren'in son aksiyonlarınında pek hoş olduğunu söyleyemem. Yeminer beni telefonla arayarak yazdıklarının bir anlık öfkeyle yazıldığını, başında gerçekten ciddi sorunların olduğu bir anda yazıldığını belirterek benden özür dilemiştir. Başındaki sorun gerçektende büyükmüş fakat hepimizin hayatta pek çok sorunları var ve bu sorunları site meselelerine yansıtmamamız gerekir. Herkes kendi yaptığının mesulüdür.

Peki, niçin accountunu sildin? Çokmu sinirliydin? Çokmu duygusalsın? Neden insanlara tartışma fırsatı dahi vermedin?

Susmakta bazen çok şey ifade eder arkadaşlar. Ve bir veda bile etmeden usulca çıkıp gitmekte oldukça anlamlıdır…

Beni bilen bilir. Saman alevi gibi parlayan birisi değilim. Kuru gaza gelmem. Hatta sakinde bir insanımdır.
Ama hırslıyım ve hırsımı kullanmayı bilirim. Hırsım sayesinde frpworldün yararında pek çok iş yaptığımı söyleyebilirim. Accountumu silmemde de hırsım etkili oldu diyebilirim. Hırsım sözkonusu oldu bunda ama hırsımın kurbanı değilim, bunu da belirteyim. Kuru kuruya hırslanan biri de değilim çünkü.
Accountumu silmemin esas sebebi sitede yaptıklarımın insanlar için pekte bir önemi olmadığını ve insanların gözünde amele pozisyonunda bulunduğumu görmemden ötürü artık bu sitede bana dair hiçbir şeyin bulunmasını istemeyişimdir. Bu şekilde forum düzenini bozmuş olduğumu düşünebilirsiniz. Sizin kanaatinizdir. Ama foruma atılan mesajları tek kalemde silmek kadar, siteyle ilgilenmeyip mesaj atmamakta site düzenini bozmaktadır. Sizi bu konuda da derin derin düşünmeye çağırırım.

Yeri ve zamanı geldiğinde sert tepkiler vermekten kendinizi alıkoyarsanız güdülmeye devam edersiniz.
Yani buradan doğru baktığımda verdiğim kararın bir anlık karar olmadığını anlayabilirsiniz. Sinirliydim, ama duygusal değildim. Son derece soğukkanlı bir şekilde accountumu sildim.

Ve Firble’ın bildiğinin aksine mesajlarımın foruma geri getirilmesi o kadar matah bir iş değildir. Sadece birkaç dakika…

Peki ya insanların senin ayrılışına karşı duydukları bu tepkide senin bir rolün oldu mu?

Hayır, accountunun silinmesini isteyen arkadaşlarda, beni savunmaya çalışan arkadaşlarda bu hareketlerini benden bağımsız yapmışlardır. Ben insanların demokratik haklarına saygı duyan bir insanım ve insanları foruma bu tip yazı yazmak hususunda arkadaşlarımı -kardeşlerimi- zorlayacak birisi değilim. Ben sadece samimiyet duyduğum arkadaşlara olaylardan kısaca bahsettim. Onlar tepkilerini kendi öz iradeleriyle ortaya koydular.
Yinede tepkilerini cesaretli bir dille dile getirmeleri beni onurlandırmıştır. İnsanın zamanı geldiğinde, gücünü ve iradesini ortaya koyması şerefli bir davranıştır.

Eldarin’in amaçları neydi peki?

Hiç sıkılmadan gücenmeden amaçlarımı buraya yazıyorum. Canı sıkılabilir bazı arkadaşların, şimdiden özür diliyorum.

1-Oren, Maniak ve Kirath’ın yönetimden elini çekmesini istiyordum. Bunun sebeplerini açıklamama gerek yok, zaten herkesin alenen bildiği kadar sebep var ortada.

2-Site Admin olmanın yanı sıra sitenin yasal yükümlülüklerini de ele alarak sitenin sahibi olmak istiyordum. Bu şekilde yönetim içersindeki kargaşalara kökten son verebileceğimi ve etkin bir owner olarak hem kullanıcılara hem yöneticilere örnek olabileceğimi düşünüyordum. Fakat yıllardır sitenin sahibi olmalarına rağmen siteye karşı son derece duyarsız ve yardımsız olan arkadaşların ownerlığına itimat eden bir yönetici, yıllardır yan yana çalıştığı, gerçek hayatta da buluşup konuştuğu, aynı odada yatıp kalktığı ve site adına hiçbir şeyi yapmaktan çekinmeyeceğini bildiği arkadaşına itimat edemedi.

İnsanlar her şeyden önce birbirlerini sevmelidirler, kimse bunu öğrenemedi…

şayet owner olsaydım ve Oren, Kirath, Maniak yönetimden ayrılıp Yeminer’de admin yetkilerini devredip coder olarak sitede devam etseydi( coder olarak görevine devam etmeseydi en az onun kadar iyi bir coder bir hafta içinde bulunacaktı. );

—Efla’ya bir şeyler yapmaya çabalaması ve yapması için birkaç ay süre tanınacaktı, bu süre içersinde gerçekten bir şeyler yapabileceğine inanılsaydı yönetimde kalmaya devam edecekti. Aksi takdirde yönetimden düşürülecekti.

—Firble Agorayı ve siteyi daha fazla parsellememesi konusunda uyarılacaktı, eğer bu tavırları sürseydi yönetimden alınacaktı.

—Yeni ve güvenilir admin alımları sözkonusu olacaktı.

—Forum geliştirilecek, demokratik ve mantıklı bir portal haline getirilecekti.

Ben bir diktatör müyüm? Bazılarına göre bunun cevabı evet olabilir. Fakat ne yapmaya çalıştıysam, sitenin yükselmesi, Oren'in de evvelden çok kez kelamını ettiği gibi "sitenin adam olması" adına bunları yapmak istedim. Bu idrak edilsin, yeter.

Eldarin Frpworld’e ya da yöneticilere kırgın mı?

Aslında evet. Yöneticilere kırgınım çünkü hem bana hem de beni seven kardeşlerime karşı kalitesizce tutumlar izlenmiştir. Yönetimden ayrılışımla ilgili yapılan açıklama sıfır samimiyet içermektedir. Bu bana yapılan saygısızlığın bir göstergesidir. 10 dakika daha uğraşıp adam gibi bir veda yazısı yazılabilirdi. Ama yazılmaması daha iyi oldu. Gösterilen tutum ve davranışlar Taht Odasında geçen olayın bir yansıması oldu.
Yanı sıra bu sitede yönetici olan pek çok arkadaş bir bakıma benim sayemde bulundukları pozisyona geldiler veya kendi koltuklarını sağlamlaştırdılar. Ama bu arkadaşlardan bile, benimle birebir diyaloğa dahi girmemiş arkadaşların gösterdiği kadar samimiyet göremedim. Buna üzgünüm.

Peki bundan sonra ne olacak?

Ben her zaman söylerim. Yeni projelere daima açığımdır. Bu konuda yürütülecek çalışmalarda bulunabilirim. Ama bu çalışmaların hiçbir zaman frpworld ile kesişmeyeceğini bildiririm. Yeminer tarafından bana çok cazip –evet çok cazip- bir teklif sunulmasına rağmen bir daha frpworld ile herhangi bir alakam olmayacak. Zaten yaptığım hareket kesin ve nettir ve tüm bu yazdıklarımı özetlemektedir.

frpworldün kurtuluş için elinde artık pek bir kozu olmadığını düşünüyorum. Belki şu anda saflarını direk belli eden iki arkadaş adminliğe yükseltilebilir fakat piyonlar baki değildir, bunu hepimiz biliyoruz. şahsen, FRPWorld’ün miyadının dolduğu fikrini taşıyorum. Ha ama burası bir forum, batmayız asla diyor olabilirsiniz. Evet, Pranga’da batmadı zaten değil mi? Forumlar duruyor hala nasılsa…

Son olarak, bu yazdıklarım meseleyi yakından takip eden herkes içindi. Ayrıca bir admin arkadaş benden bunu rica etti. Düşüncelerimde ve fikirlerimde son derece samimiyim ve sözlerimde herhangi bir yalan yanlış nokta olmadığına dair şeref yemini ediyorum.

şimdiye kadar sitede kimseyi kırmamaya, olabildiğince herkesle arkadaş kalmaya çalıştım. Zaman zaman sustum, zaman zaman konuştum. Bilinsin ki sustuğum zamanlarda da en az konuştuğum zamanlardaki kadar anlam biriktirdim kendimde. Fakat site için boşu boşuna uğraşmışım bunu da anladım. Yine de bana ulaşmak isteyen arkadaşlar nasıl ulaşacaklarını bilirler. FRP hususunda yardım isteyen arkadaşlara her konuda yardımcı olmaya çalışırım. Sonuçta bazı arkadaşlar gibi benim FRP ile tek bağlantım frpworld değil. Sizinde benimle tek bağlantınız frpworld değil...

Sözlerimde insanların kişiliklerine saygımdan ötürü hakaret veya sorgulama içeren söylemlerde bulunmaktan olabildiğince sakındım ve sadece içimdeki geçenleri size açtım. Cevaben bir şeyler yazmayı düşünen arkadaşlar içinde insanların kişiliklerine ve yaptıkları işlere yönelik saygısızca tutumlar izlenmemesi tavsiyesinde bulunuyorum.

Beni savunma ihtiyacı hisseden arkadaşlara da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Sözleriniz zaman zaman pek samimi değildi fakat yine de fikirlerinizi açıkça ortaya koyabilme cesaretini gösterebilmeniz sizi benim gözümde daha bir ayrı kılıyor. Güdülmeyi ve emperyalist bakış açısını yıkmaya yönelik hareketlerinizi takdir ediyorum.
Ve aynen sözlerinizin de anlattığı gibi, bir daha bu siteyle ilişki kurmamanızı, bir süre sonra zaten silineceğini düşündüğüm bu başlıklara mesaj bırakmamanızı tavsiye ediyorum.

Gerçekleri tarih yazar. Tarihi de Yüce Sezar… Bunu biliyorsunuz. şu anda bu söz çok derin bir anlam taşıyor. Yüce Sezar’lar tarihi nasıl istiyorlarsa öyle aksettirecekler insanlara. Bu yüzden fazlaca üzerinde durmaya gerek yok.

Susmakta bazen çok şey anlatır…

Ve bir veda bile etmeden usulca çıkıp gitmekte...

Beni bana sormayın. Dostlar bizim nasıl biri olduğumuzu bilirler...

Kudret avuçlarımızda olsun…

Montano The True Lasombra a.k.a Eldarin ...
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Ã?ncelikle sağolasın Eldarin. Bu başlık için muhteşem bir son oldu. Tartışmanın uzamamasını istiyorum. O nedenle söyleneceklerin çoğunu söylemeyeceğim. Sadece benim hakkımdaki iki aylık adminliğin süresinde bir defa bile duymadığım sanırım site sahibi olduğunda açıklayacağın fikrini ilk defa dürüstçe belirttiğin teşekkür ederim. Sadece sana bunu bana bir defa açıkça söylemenin yeterli olacağını belirteyim. Kullanıcıların ciddi bölümünün hele de bir adminin benim siteye zarar verdiğimi düşünmesinin siteyi bırakmam için yeterli olacağını en iyi senin bilmen gerekirdi. Ama her halde unutmuş olmalısın.

İkincisi tartışmada hiçbir rolüm olmamasına rağmen yaptıklarının ve yazdıklarının çok kırıcı olduğunu belirtme hakkım sanırım var.

Senden bunu beklemezdim, Eldarin. Her nerede ne yapacaksan kolay gelsin.
HARBE GİDEN
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

sitenin kurulmasından bu yana yönetime geldikten sonra ayrılan (buırası çok önemli) kişlerin kimler olduğunun listesine bir bakarsanız sorunun nerede olduğunu göreceksiniz.

uğurlar olsun eldarin...
War, war never changes...
Locked