The_KiRaTh wrote:KabakTadi wrote:Kaç senedir ruhban oynatıyorum, ben böyle saçma sapan bir tartışma görmedim.
Ne güzel yeni arkadaşlar katılıyor aramıza... Ancak lütfen üsluplarını biraz yumuşatıp, yukardaki gibi "ben herşeyi gördüm, geçirdim, siz eziksiniz" gibi tavırlardan uzaklaşıp, yapıcı tartışmalara girmelerini rica edicem.
Burada herkes tecrübeli, "eski" oyuncular deil, çok yeni başlayanlar, acemiler, ve hatta hiç oynamamış insanlar da aramızda mevcut(ki aslında büyük çoğunluk diyebilirim).
Aşşağılama ile hiçbir yere varılmaz. Aşşağılama, eylemi ortaya koyanı küçültür esas olarak.
Teşekkürler bende aynı şeyi demek istemiştim.
Herkes aynı bilgi seviyesinde değil ve herkes bir şeyi aynı şekilde görmek "zorunda" da değil. Tanrı canlandırılmadan da bu tür oyunlar oynanabilir. Rahiplerin bulunmadığı bir dünyada da oyun oynatılabilir. Bu oyuncuların ve tabiiki Dm'in insiyatifindedir.
Bununla beraber yalnızca FR dünyasını düşünerek yorum yapmakta hatalı. Bir çok epik, Dm tarafından yaratılmış dünyada oyun oynadım ve FR'a kıyasla çok daha fazla zevk aldıklarım da birden fazlaydı.
Cesaret konusuna gelince. İnsanlar fikirlerini diğerlerine hakaret ederek dile getirirse bu cesaret değil terbiyesizlik olur. Elbette herkesin fikirlerini söylemesini biz de istiyoruz burası özgür bir forum. Ama hani şu klişe söz vardır ya... Herkesin özgürlüğü bir başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter. Hakikaten doğru bir söz. Biraz düşünmenizi rica edicem.
Biz de üniversitemizde Dünyanın belli başlı bir çok dinini ve eski inanışları inceledik ve anlatan kişiler inançlarıyla öne çıkmadılar. Aksine inançlarından hiç bahsetmediler gayet objektif bir şekilde o zamanki insanların fikirlerini dile getirdiler ki üniversitemizde bu konu üzerine bir sınav yapılması bile asıl tartışılanın inanç değil, inançların tarihi olmasıydı. Burada hiç bir şekilde insanların inançlarını değiştirme etkileme gibi bir çaba zaten yok olamaz da...
İnsanlar Atheistliklerine ya da Theistliklerine göre yargılamıyoruz ya da sınıflandırmıyoruz, hiç sormuyoruz çünkü bu insanın kendi içindedir, bizi ilgilendirmez. Her insanın doğruları kendine göredir ve doğru sayısı yalnızca bir değildir.
Saygılar...