dan brown severler buyurun....
çooook teşekkür ederim. Ben almayım. gece gece uyuyamam sonra. Çok karışık bir olay. ayrıca ben anti- maddeye karşıyım. Daha önce denenmemiş birşeye karşı nasıl önlem alınabilir ki :plotting: zaten başımıza ne geliyorsa meraklı fizikçilerden geliyor. bu anti-maddede başımıza bir iş açacak kesin. 
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
-
WizardOfQuarks
- Kullanıcı

-
WizardOfQuarks
- Kullanıcı

CERN : Conseil Européen pour la Recherche NucléaireSacoKhan wrote:CERN derken açılımı nedir onun? herşeyi onlar bulmuş olamaz değilmi?
Türkçesi Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi. Ama Avrupa Parçacık Fiziği Laboratuvarı olarak geçiyor bir çok yerde.
Sonunda kahinliğe de el attın. Seni tebrik ederim.aransayes wrote:Fizikçiler çok iş açacak başımıza. aha buraya da yazdım.
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..." Einstein
-
WizardOfQuarks
- Kullanıcı

atom bombası gibi bir gerçekten sonra ben yine meraklı fizikçilerden birşeyler bekliyorum. anti-madde de ilk önce enerji olarak tasarlanır sonra gider bomba olur. Saat hikayesi gibi. herşey yine aynı olur :plotting:Sonunda kahinliğe de el attın. Seni tebrik ederim
-
WizardOfQuarks
- Kullanıcı

Ben şahsen bu CERN dekilere hiç güvenmiyorum. bir tanesi bu anti- maddeyi çalar sonrada zengin bir iş adamına satar. her zaman açgözlü bilim adamı vardır. ( kabul çok film izledim ) Ama hiç olmazsa silahı icat etmemek gerek ki kullanılmasın. Bazı şeyleri kurcalamamak gerek bence.
Aslında sormak istediğim birşey var. Anti- maddeyi hangi alanda nasıl kullacaklar. Ayrıca negatif enerjiyle bir ilişkisi var mı?
Aslında sormak istediğim birşey var. Anti- maddeyi hangi alanda nasıl kullacaklar. Ayrıca negatif enerjiyle bir ilişkisi var mı?
-
WizardOfQuarks
- Kullanıcı

Anti madde şu anda sadece evreni daha iyi anlamak için yapılan çalışmalarda kullanılıyor bildiğim kadarıyla. Ama ileride enerji amaçlı olarak da kullanılması düşünülüyor.
Negatif enerji konusuna gelirsek... Bu konuyla ilgili pek bilgim yok açıkçası. Yani o tür şeyler biraz uzay-zamanın eğilip bükülmesiyle alakalı.
Steven Hawking'in çalışmalarında geçiyordu sanırım. Ama dediğim gibi pek bilgim yok o yüzden bu konudaki yorumu başka arkadaşlara bırakıyorum...
Negatif enerji konusuna gelirsek... Bu konuyla ilgili pek bilgim yok açıkçası. Yani o tür şeyler biraz uzay-zamanın eğilip bükülmesiyle alakalı.
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..." Einstein
-
WizardOfQuarks
- Kullanıcı