shannara'nın mirası serisi
- darkflarer
- Kullanıcı

shannara'nın mirası serisi
ya arkadaşlar sitede birçok seriden bahsediliyor, yok dl yok fr yok darksun, aman ravenlof. Fakat fantastik kitapların ilklerinden olan Shannara'nın Mirası serisine ilgi yok. Hani kitap satılmıyo diicem eşşek kadar ciltleri var ve her yerde bulunuyo ama kimse okumuyo mu ya? Bari Shannara'nın Kılıcı üçlemesini okuyun. Çok süper bir seri bence Shannara'nın Mirası serisi. Shannara'nın Druidi ve Shannara'nın Elfkraliçesi falan çok güzel kitaplar. Okuyun ya, yapışmaz elinize.
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
Ben Türkçeye çıkan kitaplarını okudum. Her ne kadar Shannara'nın Kılıc'ı serisi bana Yüzüklerin Efendisini çok fazla hatırlatsa da ondan sonra çıkan Elftaşı ve devam kitapları çok hoşuma gitmişti. Özellkle Elftaşı kitabında ki iblislerin özellikleri ( kıyıcı mesela
) çok hoşuma gitmişti. Allanon'un tek başına iblislerle savaşması unutulmaz.
Bir de Allanon unutulmaz bir karakter benim için. Ã?ektiği acılar ve sorumlulukları güzel işlenmişti.Veliahyı Walker Boh ta ondan aşağı kalır yanı yoktu.
Tanıdığım çoğu kişi Shannara'nın kılıcının Yüzüklerin Efendisi'ne olan benzerliği yüzünden sevmiyor bu seriyi. Ama darkflarer ında dediği gibi okuyun elinize yapışmaz
Bir de Allanon unutulmaz bir karakter benim için. Ã?ektiği acılar ve sorumlulukları güzel işlenmişti.Veliahyı Walker Boh ta ondan aşağı kalır yanı yoktu.
Tanıdığım çoğu kişi Shannara'nın kılıcının Yüzüklerin Efendisi'ne olan benzerliği yüzünden sevmiyor bu seriyi. Ama darkflarer ında dediği gibi okuyun elinize yapışmaz
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
İlk kitabında bu kadar çok Yüzüklerin Efendisi kopyası çekilmeseydi belki devamını okurdum ama iki sefer okumama rağmen ikisinde de bol bol küfrettim. Okumayın bu seriyi bu tip yazarlara prim vermeyin biraz yaratıcı olsunlar kopyalamasınlar başkalarının eserlerini.
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
Okusunlar bence. Tamam çok benzerlik var bende okurken yuh be dediğim anlar oldu ama dediğim gibi devam kitapları gayet orjinal.İlk kitabında bu kadar çok Yüzüklerin Efendisi kopyası çekilmeseydi belki devamını okurdum ama iki sefer okumama rağmen ikisinde de bol bol küfrettim. Okumayın bu seriyi bu tip yazarlara prim vermeyin biraz yaratıcı olsunlar kopyalamasınlar başkalarının eserlerini.
Ne farkeder ki, başlangıç fikri tamamen çalıntı. Daha sonra o altyapı üzerine birşeyler yazması zor değil. Otursam şimdi yüzük savaşından sonra olan olaylar ile ilgili pek çok güzel hikaye yazabilir, cidden yapabilirim ama bu tamamen o kitabın altyapısı üstüne oturmuş olur ve ne etik ne de edebi açıdan değer taşımaz.
Ben okumamış olanlara kitapları almamalarını ve okumamalarını tavsiye ediyorum sadece. Alan okuyan olursa tabii ki kendi zevkidir
Ben okumamış olanlara kitapları almamalarını ve okumamalarını tavsiye ediyorum sadece. Alan okuyan olursa tabii ki kendi zevkidir
Bende eskiden böyle düşünerek kuzenlerle az tartışmadım. Ama Elftaşından itibaren seri kendi ruhunu buluyor. Keşke yazar en başta kopyala-yapıştır tarzı kitap yazmasaydı. Keşke direk Elftaşından başlasa çok daha iyi olurdu.Ne farkeder ki, başlangıç fikri tamamen çalıntı. Daha sonra o altyapı üzerine birşeyler yazması zor değil. Otursam şimdi yüzük savaşından sonra olan olaylar ile ilgili pek çok güzel hikaye yazabilir, cidden yapabilirim ama bu tamamen o kitabın altyapısı üstüne oturmuş olur ve ne etik ne de edebi açıdan değer taşımaz.
aynı düşünceleri paylaşıyorum. Yüzüklerin efendisine çok benzediği için devamını okumadım.Lixer wrote:İlk kitabında bu kadar çok Yüzüklerin Efendisi kopyası çekilmeseydi belki devamını okurdum
Kitaplarda alıntı yada benzerliklerin çok fazla oluşu beni o kitap yada seriden şahsen soğutuyor. Aynısını harry potter da da yaşamıştım. Onunda hiçbir kitabını okumadım mesela.
Serinin ilk kitabını okuyup beğenmediğim için diğer kitapları bilmiyorum. Ama benden güzel bir puan alacağını zannetmiyorum.
Uçurumdan kurtulmanın tek yolu ona bakmak, derinliğini ölçmek ve kendini o boşluğa bırakmaktır.
İşte, keşke öyle yapsaydı. Ama muhtemelen elftaşından başlasaydı bu kadar iyi bir mirasın üzerine otıurup sizin dediğiniz kadar anlamlı bir seri ortaya çıkaramazdı belki de...aransayes wrote:Bende eskiden böyle düşünerek kuzenlerle az tartışmadım. Ama Elftaşından itibaren seri kendi ruhunu buluyor. Keşke yazar en başta kopyala-yapıştır tarzı kitap yazmasaydı. Keşke direk Elftaşından başlasa çok daha iyi olurdu.Ne farkeder ki, başlangıç fikri tamamen çalıntı. Daha sonra o altyapı üzerine birşeyler yazması zor değil. Otursam şimdi yüzük savaşından sonra olan olaylar ile ilgili pek çok güzel hikaye yazabilir, cidden yapabilirim ama bu tamamen o kitabın altyapısı üstüne oturmuş olur ve ne etik ne de edebi açıdan değer taşımaz.
Aslında Shannara nın Kılıcı geriye büyük bir miras bırakmadı, tam tersine okuyanlar için seriye karşı haklı bir önyargı geliştirdi.
Gerektiğinde Elftaşın da birkaç özetle rahatlıkla okuyucuyu tatmin edebilirdi.
Gerektiğinde Elftaşın da birkaç özetle rahatlıkla okuyucuyu tatmin edebilirdi.
-
Aredheliquas
- Kullanıcı

- darkflarer
- Kullanıcı

bence dl den falan iyi Shannara'nın Mirası serisi. Hiç değilse her önüne gelen tanrı olup 1 milyon kişilik ordu kurmuyor. Her tarafta ejderlerde fing atmıyor. LOTR un kopyası olabilir ama kader utansın. Bence hikayesi falan çok güzel. Ayrıca sadece Shannara'nın Kılıcı üçlemesi Lotr dan alıntı. Diğer kitapları orjinal bayaa.
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
Kopya olduğu için DLden daha güzel zatendarkflarer wrote:bence dl den falan iyi Shannara'nın Mirası serisi. Hiç değilse her önüne gelen tanrı olup 1 milyon kişilik ordu kurmuyor. Her tarafta ejderlerde fing atmıyor. LOTR un kopyası olabilir ama kader utansın. Bence hikayesi falan çok güzel. Ayrıca sadece Shannara'nın Kılıcı üçlemesi Lotr dan alıntı. Diğer kitapları orjinal bayaa.
-
Aredheliquas
- Kullanıcı