BİR FRP OTEL PROJESİ

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
jacklien
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by jacklien »

muhasebeci bi arkadasim var benim.ama siteden deil
Aredheliquas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aredheliquas »

siteden olmasına gerek yoksa illa benimde muhasebeci bi tanıdık var...
<div>Duvarlar renkli olsada, karanlıkta ne görebilirsinki?... Bir köre rengi, nasıl anlatabilirsinki?</div><br>
Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Oren_Dautry »

bir senaryo fikrim var artık kaç günlük olur bilemem ama dekoru ona göre düzenleyip kalan herkesin katıldığı bir oyun olabilir.ama insanlar senaryo oyun fln hakkında hiçbirşey bilmeyecek ve otele girdikleri andan itibaren oyunun bir parçası olacaklar..otelde kalan bazı isnanlar tabiki oyun NpC si olacak..

örnek
kızın(NPC) çocuğun biriyle tanışır sonra muhabbet koyulaır kız oğlanı bişeyler içmek için odasına davet eder 1 saat sonraya randevu verir(duş alacağını söyler..

o sırada kız olaydan çekilir ve oyundaki görevini tamamlamış olur..

oğlan verilen odaya gider kapı açıktır içerigirer ve odada heryer kandır vb.. gibi ilerleyebilir..

son gece de oyun için bir kutlama fln fln :)
Bugün için yaşa , yarın için hayatta kal..
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

Valla muhasebeci değilim ama, oryantiring, organizsayon, rekreasyon gibi konu ve planlarla yakından ilgiliyim, bunların derslerini aldım. Eğer işine yararsa mail adresimden yada pm yoluyla bana ulaşabilirsin. Kolay gelsin.
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
batuhanilker
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by batuhanilker »

otel çok büyük değil 25 oda gibi bişey olcak dekor da her oyun için değişecek tabi onun için sponsorlarla görüşülüyor sanırım olacak!!

Oren_Dautry tam olarak kavramış oyun mantığını!tam senaryoyu mail veya pm le bana ulaştırabilirsen sevinirim!!bide sürekli olabilirsen uzun soluklu da çalışabiliriz!!!

Muhasebeci arkadaşlarınız hiç turizm sektöründe çalışmışlarmı!??otelle ilgili maliyet çıkara bilicek ve takip yapabilicek biri lazım!!bürokrasiyi de bilmesi daha iyi olur!!

İlginiz için çok teşekkür ederim arkadaşlar!!!!
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Eğer böyle bir şey yapacaksan Batuhanilker olayın hukuki yanını mutlaka düşün. Her tarafı kanla kaplı bir odaya giren biri Orenin örneğinden hareket edersek rahatlıkla bayılabilir, hatta yaşı ve sağlık durumu eğer müsait değilse kalp krizi geçirip ölebilir. Ki ben de bayılırdım her halde bu layı cidden yaşasaydım. Kızın odasına hemen gider miydim? O ayrı soru tabiii.

Ama otele sanırım girmem zor oyunların tarzı böyle olacaksa..
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
batuhanilker
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by batuhanilker »

böyle bir oyun için anketle alırız oyuna insanları bu tip sorular kalp gibi...!!tarz tam bu olmaz heralde vahşet diil bu kadar sert senaryolara bende onay vermem!!
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Tam olarak bilmeseler de senaryonun tarzı konusunda bilgi sahibi olarak girmeleri hakkaten yerinde olur öncelikle. Sonra aşırı hassas olanlar oyuna alınmasa ya da bir şekilde aşırı şiddetli şoklardan uzak tutulsa o da iyi olur. Son olarak insanların ne yapacağı belli olmaz. Basit bir örnekle kızla bir saat sonra buluşmaya söz veren adam tanıştığı bir PC kızla çıkmaya karar verebilir. O nedenle tanıdık olmayan insanların da oynayacağı tarzda oyunlarda bir şekilde çok güçlü bir yönlendirme yapılır. Böyle bir yönlendirme oyunun gerçekçiliğine zarar verse de gerekli bence...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
batuhanilker
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by batuhanilker »

daeyanın senaryosunu bekliyorum yollar umarım!!Ama dediğin gibi o oryantasyonu sağlamak gerçekten önemli!insanlarda bu hatun beni çaarıyo kesin oyunla ilgili demesin!!mesela oyun içindekilerden bi kaçını bizim tarafımıza çekeriz!hem diğerleri daha kolay inanır hemde onlar bizim tarafımızda olduğunu düşünüp bazı şeylere daha çabuk kanabilir!!bunların hepsi yapay zeka oturuup geliştirilir
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Bu işin bir yanıdır. Bu arada son derece mutlak yönlendirme yollarından bir kaçınından bahsedeyim. Yangın çıktığını söylersin bahsedilen çıkıştan ilerlemeleri gerektiğini söylersin. Soğal olarak tamamen senin istediğin yöne giderler.

Bir paket geldiğinde doğal olarak adam aşağı inecektir. Merdivenleri ya da asansörü tabii varsa kullanır.

Yemek ya da benzer bir etkinlik ciddi bir kesimin toplamak için iyi bir yöntemdir. Bu arada hazırlık yaparsın ya da ne olacaksa yemek sırasında olur.

Bunlar fikirler.... Yönlendirme sahanın çok daha geniş olduğu masaüstü oyunlarında bile sıkça yapılır. Kontrol edebilme düzeyinin çok düşeceği ( ki her tarafı kameralar NPClerle doldursan bile mekanik ve yapısal sınırlar masaüstü oyun DMinden çok daa fazla olacaktır) bir canlı oyunda doğal olarak yönlendirme çok daha güçlü olmalıdır. Ã?yle bir şey yapmalısın ki kişinin o yöne gideceğinden veya öyle yapacağından emin olmalısın. Bu NPC de olabilir tabii.

Aslında önce gönüllülerle birkaç deneme oyunu yapabilirsin. Bak bunun için frpworldden bolca adam bulursun sanıyorum. : )
HARBE GİDEN
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

Sermayeniz var mı?
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Muhtemelen proje zaten buraya aktarıldığında çokta fikir aşamasını geçmişti değil mi yanılmıyorum sanırım? Çoktan beri bir planlama aşaması zaten söz konusuydu. Batuhan bu konuda çok kararlı gözüktü bana... Doğrusu güzel bir şey... Değişik fikirlerle gelip onu uygulama konusunda cesaretin olabilmesi.. Keşke her alanda da böyle olsak... Biraz daha hayalci biraz daha az gerçekçi... Ama hedeflerimizi hayalcilikle belirlesek de o hedefe ulaşan adımları atarken gerçekçilik işe yarayabilir. Bir parça çok fazla gerçekçilik tabii ilerlemeyi engelleyebilir.
HARBE GİDEN
batuhanilker
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by batuhanilker »

bir sermaye var tabiki!!en akıllıca kullanmak için fikir alışverişine bu sitede açtım projeyi!!arazi için zaten girişimimizi yapmıştık!!dediğim gibi birkaç turizmci ve yatırımcıyla ortak bir çalışma bu!!KArarlılık göstermek zorundayız her projede olduğu gibi ama bunun farkı gerçekten değişik bir fikir olması!!işte bu bizi biraz daha hayalci olmaya itiyor!!ama en geçekçi adımların atılmasının şart olduğu bir proje!!
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Eh sana en önemli tavsiyem belli filmlerde gördüklerini veya belli ülkelerde yapılanları aynen uygulamaya çalışma bu ülkenin gerçeklerini adımlarında hesaba kat mutlaka.
HARBE GİDEN
Hazaxaos
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hazaxaos »

Sanırım konuya biraz geç girdim ancak benim de aklımda böyle bir fikir gelmişti zamanında.Tabi batuhankiller ,helal olsun, cidden ilerletmiş işi ancak böyle bir ortamdan beklentilerimi anlatayım dedim, belki bir yararı dokunur: (Tüketici görüşü) Kırlık bir arazinin ortasında (Dediğiniz gibi bir ada da çok hoş olabilir :) ) Taş ve ahşaptan yapılmış bir bina. Belki otel denecek kadar büyük olmayabilir ama hep o illüstirasyonlardaki hanlar gibi geniş çatılı, kapısının önünde gösterişli tabelası sallanıyor. Herneyse, giriş kapısından girdiğinizde sizi büyük bir ortak salon karşılıyor. Ortam oldukça kalabalık, insanlar masalarda oturmuş konuşuyor, zar atıyor, birşeyler atıştırıyor yada üçünü birden yapıyor. Burada bahsettiğim insanlarda acayip giyinmiş tipler de değil; yurdumun öğrencisi işte, uzun saç sakalıyla, üzerinde bir grup t-shirt üyle dolaşıyorlar. E tabi böyle bir ortak salona hanlara yaraşır bir bar lazım. O bara da tombiş-hancı karizmalı bir barmen. Bu ortak salon daha çok bir café tarzında olabilir ancak (Hani Zaman Ã?arkı serisinde Jordan abimizin gözümüze soktuğu özel yemek odaları vardır ya,) bir üst katta önceden (Mesela dört gün için.) ayırttığımız bir 'Oyun odası' vardır. Odada fazla bir süse gerek yok; belki bir kitaplık ve ufak bir heykel ve tabii mum ve tütsü (Daha fantastik olsun diye :P) yeterli. Ancak odanın ortasında asıl bomba vardır; :) Uzun, büyük, sade ahşap bir masa -ve bolca sandalya tabii. Düşünsenize, grubunuz ve DM'niz ile birlikte uyku molaları dışında o dört gün boyunca sizin dünyanız, oyun arenanız. Uyku demişken (Zaten olayın adı 'Otel') insanlara taş veya ahşap odalardan 1-2-3 kişilik odalarda ,nasıl denir, ortaçağ-fantastik vari (Bu ne ya?) yaşatacak bir oda lazım. şöyle uzun direkli antika yataklar, enteresan şamdanlar vs... şimdilik aklıma gelenleri bitirmeden önce tuvaletlerden bahsetmeli...... Aslında tuvalatler modern kalsa daha iyi.(Ama şöyle genişçe bakır (yada bakır görünümlü :)) bir küvet yada o ahşap banyo-kovalarından (Aklıma başka sözcük gelmedi, kova işte...) lazım banyolara :) )
Dekorlar için de fikrimi vereyim; 'Gothic' olayına girmenizi hiç gerek yok bence. Sade ahşap ve taş, gerekli yerlerde güzel süslemeler yeterli olur. İnsana 'korku tüneli' değil de daha ortaçağ-fantstik vari (yuh!) bir hava verir. Dekor demişken bir de canlı müzik lazım tabii. Herhalde genel olarak metal tarzı olur :) ancak şöyle orta çağ müziklerimsi şeyler için de otelin kadrolu bir grubu bulunsa çok hoş olur diyorum.Ayrıca o FRP-Odaları'na da birer CD çalar lazım tabii.

Dediğim şimdilik aklıma gelenler bu kadar. Bolca fantazi yaptım, yazı fazla uzun kaçtı kusuruma bakmayın. Umarım fikirlerim bir işe yarar. Hiç yoktan benim beklentilerimi anlamış olursunuz. Ayrıca bir ara şöyle ayrıntılı bir resim çizip de koyabilirim, belki anlamak daha rahat olur diye :) Daha fazla fazla fikre ihtiyacın olursa batuhankiller, bende bol bol var. :D
<div>"But the Bard's Songs will remain..."</div><br>
Post Reply