Oynaması Zor Karakterler

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Demian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Demian »

Benim icin en zoru yari deli bir karakter oynamakti. The Dark Eye sisteminde oynuyordum-burda Almanyada cok ünlü- ve sistem sana herhangi bir dezavantaj secmen durumunda cok yüksek puanlar verebiliyor. Bende soylu-ki soylu olmakta puan gerektiriyor-bir büyücü olabilmek icin delirdim. Paranoya vardi ve bazen kendi grubumdaki elemanlari bile sakatlayabiliyordum. Eh paralarini ben ödedigimden ve bir büyücüden korktuklarindan dolayi beni izlemek zorundaydilar. Ama karakterim bir dueloda öldü yazik ki. Ruhuna El Fatiha.
Bir kerede orient usulü bir paladin oynuyordum ki daha da büyük bir belaydi. Oyunun 5. dakikasinda esir düstüm ve yasak bir dine inandigim icin baska bir sehre yargilanmaya götürüldüm. Üstelik onurum hayatimdir olayina yakin oldugum icin kacmadimda. Yari köle bir sekilde oynadim oyunu ki sonunda karakterimin idam edilmesiyle bu sayfada kapandi. Onunda ruhuna Fatiha.
Gwydion The Quick
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gwydion The Quick »

Firble wrote:Eh bu durumda bir ozan da söyler ki savaşçı RPsini yapan birinin savaşı tasvir etmesinden veya bir rahibin dua etmeye çalışmasından daha kolay olur. Ã?ünkü herkesin içinde bir ozan vardır. ....
Ben de dahil bir çok kişi için bu dediğin o kadar da kolay değil. Bir sanatçı yaklaşımıyla olaylara yaklaşmanı gerektiriyor Bard class'ı. DeMRan'ın dediği gibi bende oyunlarımdaki Bard karakterlere şarkılarını en azından biraz mırıldanmalarını isterim ki düzgün yapabileni pek görmedim. Bir oyuncum vardı ilk oyun oynattığım zamanlarda, arkadaş oyunu oynarken bir kıza aşık idi ve her session aşk ile ilgili 2-3 şiir yazıyordu oyuna da uygun bir şekilde :) Oyunlarımdaki en düzgün Bard o idi zannedersem.

Bard haricinde Paladin ve Druid konusunda söylenilenlere de katılıyorum. Paladin RP'si belki çok zor gibi görünmese de hakkıyla oynaması o kadar da kolay olmuyor. Ama asıl zorluğu grubun geri kalanı çekiyor.

Druid konusunda Merlin iyi bir örnek olabillir. Ama Druid'de düzgün oynanırsa Paladin gibi grup ile uyuşma sorunu yaşayabilecek bir grup. Anlaşılması çok zor kararlar alabilir bazı durumlarda.

Druid'i rahat oynatmak için tüm grubu Druid, Ranger, Bard'dan ibaret yapıp Druid'i grup lideri yaparsanız (denenmiştir FR'da Emerald Enclave Druid'leri olarak) çok güzel bir oyun çıkıyor.

Paladin için de grubun geri kalanını Paladin'in dinine uygun Cleric, Fighter'lardan oluşunca çıkacak pürüz çok azalıyor ve grup birbirine güveni tam çok stabil bir grup oluyor (Birthright'da Haelyn Paladin ve Cleric'i yanına da Cuiracean Paladin, Fighter, Cleric'i grup çok iyi anlaşıyor)

Allignment sistemi ise D&D için bence oldukça yeterli bir sistem. Bir NPC'nin çok kabaca düşünme yapısını biraz film karakterleri cinsinden tanımlaya yeterli oluyor ama karmaşık duygular, düşünceler, istek ve arzulara sahip karakterlerde hızlıca çöküyor.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Eğer istediğin ille de kendi bestelerini söylemesi ise zaten ezberinde olan kendi besteleri yoksa işi biraz zor olabilir. Ama zaten çok az ozan hem şiiri hem besteyi aynı anda yapabilir. Atışmalarda bildiğim kadarıyla müzik hep sabittir sözler anında yaratılır.

Ama örneğin bildiği şiir ve şarkılardan duruma uygun olanı söylemesine izin verirsen çok da güzel ozan RPleri çıkabilir.... Bence bunu denemelisin. : )

Ã?rneğin ağlayan birine Ağlama Deymez hayaaat bu göz yaşlarına diyen bir ozan çok da güzel olabilir diye düşünüyorum. : )

Ani besteler gerektiğinde ise sabit bir melodiyi kabul edebilirsin. Ya da sadece şiir söylemesine izin ver. Ama bu bile alışkın omayan birini epey zorlayabilir.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
DeMRaN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by DeMRaN »

Firble wrote:Eh bu durumda bir ozan da söyler ki savaşçı RPsini yapan birinin savaşı tasvir etmesinden veya bir rahibin dua etmeye çalışmasından daha kolay olur. Ã?ünkü herkesin içinde bir ozan vardır.

Senle RP de yaptık Demran frpworld forumunda... Ama o zamanlar başka bir karakter oynatıyordum. : )
Ahh Evet Demran Silverblade bir şovalye... Kişiliğimde çok zıtlıklar var aslında bir tarafım bir şovalye gibiyken sinirlendiğimde Lawful Evil bir Dark Elfe dönüşebiliyorum ama bunu kendime yakıştıramadığım için Dark Elf karakterim Tharivol Amakiir'i Chaotic Neutral oynatmayı tercih ediyorum :D Haklısın Raistlinle kan kardeşi olmuştuk Demran karakterim ile...
<div align="center">Nindyn vel'uss kyorl nind ratha thalra elghinn dal lil alust... <br>Those who watch their backs meet death from the front... </div><br><strong><em><div align="right"><strong><em>Tharivol Amakiir the Dark Elf Mystics Master</em></strong
ElessarTelemnar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElessarTelemnar »

Bence oynamasi en guc karakter NECROdur yani tabi Firble nin akademiye ugrarsaniz bi ozaninda ne kadar zor oldugunu gorebilirsiniz :D
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Sen o karakterleri oynatırken ben de Hırsız Tanrısı MASK ı oynatıyordum kardeş. Siz fark etmeden yenilginizi yaratacak ağları örüyordum. Ama sonunda hatalarım benim de ayağımı kaydırdı. Ama ben bile benim gibi entrikaları varlığının bizzat kendisi yapmış bir tanrı bile Malovan ın Adalet Tanrısının seçilmişini kurtarmak için kadim kuralları ihlal edeceğini tahmin edemedim. Sanırım seçilmişini düşündüğümden de fazla seviyordu. Bu ihmal de benim sonumu getirdi.

Ama Malovan da büyük hata yaptı. Kendisi ve değer verdiği her şey yok oldu. Seçilmişine ne oldu? Ã?nce varlığı kendisi gibi yüzlercesini emmiş bir yaratık tarafından emildi.

Dragonfire onun varlığını yeniden yarattığında ise acıları onu bir daha hiç eskisi gibi olamayacak bir yaratığa dönüştü. Malovandan sonra ikinci defa tanrısının yok oluşunu izledi. şimdi Azalinin yıkık tapınağında diyarın ve kendinin yok oluşunu bekliyor.

Umarım kaderin kankardeşin gibi olmaz Demran ama öncelikle edindiğin düşmanlara dikkat etmen lazım sanırım.

Aslında aynısı benim içinde geçerli idi. Ama ne yapayım. Yaratılışlarımız benimle Malovan ı düşman yapmıştı. Birbirimizin sonunu getirdik sonuçta.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
DeMRaN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by DeMRaN »

Düşmanlar ne kadar fazlalaşırsa zihinler o kadar yorulur. Saldırılar, planlar, hamleler önce pek az yönden gelir... Yok edersin savaşırsın kudretin vardır. Sonra yeni saldırılar gelir zayıflattıkların daha da hırs yapmıştır daha güçlü saldırır, düşmanların artmışsa hamleler artar. Sonunda ne kadar savaşsan ne kadar güçlü olsanda kendi varlığının sonunu kendi edindiğin kişiler Düşmanların getirmiş olur.

Tabi her zaman düşmanlardan gelmiyor bu saldırılar... Underdark gibi bir yerde uzun süre yaşayınca her zaman tetikte olmayı gardını asla indirmemeyi öğreniyor varlık. Bu bana ne mi kazandırır? Belki düşmanlarıma karşı 1 kaç gün, belki 1 kaç sene, hatta belkide 10larca yıl ama sonum ne mi olur? Onu şimdiden söylemek zor... O yüzden Drow olmama rağmen pek düşman edinmeme taraftarıyım tek bildiğim şey her zaman tetikte olmam... Ve en önemlisi de eğer düşmanın sana saldırıyorsa onu asla zayıflatma; YOK ET!!! Yoksa peşine düşecektir...

Umarım sonum Kan Kardeşim gibi olmaz, umarım bu diyarlarda uzun süre bir sonum olmaz... (Raistlin ile ilgili daha çok bilgi verebilirsen çok sevinirim)
<div align="center">Nindyn vel'uss kyorl nind ratha thalra elghinn dal lil alust... <br>Those who watch their backs meet death from the front... </div><br><strong><em><div align="right"><strong><em>Tharivol Amakiir the Dark Elf Mystics Master</em></strong
Sensei
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sensei »

yönelimi ne olursa olsun bard oynatmak bana bir işkence gibi geliyo , ezgi mani nakarat , gizemli cümleler kurayım derken aynı zamanda gezgin ve hikayesi guzel olan kişiliern peşine takılarak hayatımın en iyi şarkısı yapmak, şiirini yazmak için didinmek...

yok yok zor aman aman uzak dursun artık... hayatımda en zorlandıgım rp dir...
Gitarım Aşkım... My Guitar My Soul...
DragonForce
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by DragonForce »

Spellcaster (Healer dışında Supporter yada Damage Dealer) her karakter başlangıçta oynanması güç gelir.Güçsüzdür 2 darbede yerde bulur kendini ama seviye atladıkça oynama zevkide artar. :evil:
NocturnaL_Soul
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NocturnaL_Soul »

Gerçektende öyle DragonForce, ama sanrıım daha çok roleplay açısından zorluğu konuşuluyordu yanlış anlamadıysam :)

Bence elf oynamak zordur, hakkını vererek oynamak lazım. Ne biliym sadece iki tane tatlı söz söleyip, kibar olup,ork görünce ok atmakla olmuyo. Bu elf olmaksa aman eksik kalsın.

Sınıf olaraksa, Sensei nin dediği gibi bard oynatmak oldukça zor, zahmetli iş. Buna karşın en çok zevk alınabilecek karakterde bard olabilir, zahmete değer yani. Bide Wizard ( ve intelligence puanı yüksek olan karakterleri) oynatmakta oldukça zordur. Kağıda yazılan 18, 20 civarı intelligence dahi falan gibi bir karakter olduğunuzu belirtiyor. Buna göre oynayabilmek için heralde normalde de dahi olmak lazımdır :D

Yönelim olaraksa evil oynatmak bence zordur, özellikle Neutral Evil ve Lawful Evil açısından. Chaotic Neutral'de bu arada herkesin harcı değildir derim ben.

Sonuç olarak ben şimdi karakter yaratmaya gidiyorum. Moon Elf CN Bard.. vay halime :-P
DragonForce
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by DragonForce »

Doğru söylüyor olabilirsin Role Play hakkında da zorluk kastediliyor olabilir ama bence role play hakkında zorluk ne karakter olursa olsun oyuncuya ve o oyuna olan konsantrasyonuna bağlıdır.Oyunu traşa alan bir oyuncuyla ciddiye alan oyuncu arasındada fark vardır :D
NocturnaL_Soul
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NocturnaL_Soul »

Belkide ikisi açısndanda kastediliyor olabilir tamamını okumamştım öncedende :embarrass:

Oyuncu ciddiyeti önemli tabiki haklısın, yoksa zaten adam en basit denebilecek bi karakteride düzgün oynayamayabilir. Ama oyuna kendini adapte etmiş, konsantre bir yuncuda bence elf, bard, Cn ( öneceden sölediklerm işte) gibi karakterlerde zorlanabilir..

Ben şahsen zorlanırım yani, karakterin hakkını veremedim diye düşünürüm sürekli :D :roll:
Post Reply