Bir Wizard İçin Sizce Hangi Okul En İyisi

Kadim Sanatlarla uğraşanlarla tartışabilmek için…
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

enchanment diyorum - doğru ve yeteri kadar kişiyi etkilersen başka birşeye ihtiyacın kalmaz. Bir kaç oyunda tarafımdan denenmiştir, tek sorunu undeadlere karşı pek işlememesi ancak yanımda domine yada charm edilmiş savaşçılar ve çoktan kankam olmuş olan şehir meclisinin (şş çaktırmayın nasıl olduklarını hehehe) yolladığı savaşçılar olunca onlar da sorun olmazlar, dahası her zaman için undeadler için bir kaç slot boş bırakılabilir.

Enchanment 10 numara :ayyyy!: :ayyyy!:
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
Aarashian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aarashian »

Enchant/Charm bence de. Düşük seviyelerden itibaren büyülerinin diğer çoğu okula göre oyuna daha çok etki etmesi ve genellikle diğer okullara göre daha zevkli olmasından dolayı. Kendi büyücü karakterlerim genellikle invoker oluyor, o ayrı. Kendimle çeliştim galiba :) , neyse.
Ilfirin Osta Tel'quessir
----------------------------
Inde Ferunt, Totidem Qui Vivere Debeat Annos,
Corpore de Patrio Parvum Phoenica Renasci
blademaster361
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by blademaster361 »

Ben okullar arasında güç açısından çok bir fark göremiyorum, bence en ideal okul herkese göre değişir. Benim favorim enchantment. şu an oynattığım karakter evoker (sebebi zamanında fighterler dövüşürken ortaya janjanlı bişeyler atmanın oldukça zewkli olacağını düşünmemdi). Ama birini domine etmenin, onu ve etrafındaki herşeyi yakmaktan daha zewkli olduğunu düşünüyorum. Hatta roleplaying açısından çok daha faydalı olduğunu da düşünüyorum, çünkü kontrolünüzdeki bir adam, ölü bir adamdan her zaman daha çok işe yarar kanımca. Emrinizde savaşan bir savaşçı conjurationdaki summon monster gibi önünüzde durup siz büyünüzü yaparken düşmanı oyalayabilir, yerini bile bilmediğiniz hazinelerin yerini öğrenmenizi sağlayabilir, şehrin içinde uzaktan kumandayla bir ajanı kontrol edebilirsiniz, hiç olmadı sırtınız kaşındığında gelir sırtınızı kaşır :D
Burda sanki sadece dominationla fireball ı kıyaslıyomuş gibi oldum ama, diğer büyüler arasında da benzer kıyaslamalar yapılabilir. Sonuçta iş evokerken genellikle 6'lık zarlarda kaç geldiğine, enchanterkende ise yaratıcılığa kalıyor.
Fioner
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Fioner »

ben okul ayırmamaktan yanayımdır ama enchantment ya da evocation ı dierlerine tercih ederim. en eglenceli ve kullanıslı buyuler bu okullarda bence.
mulgear
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mulgear »

universal yani kirmizi cuppeye denk gelen okul bence en iyisidir
dark lord
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dark lord »

necro derim evo da güzel ben daha çok yıkım öldürme gibi büyüleri sevdiğim için evo kullanarak zaten adamı korkutursun elinden alev topları falan çıkınca :evil:
Raistlin:Geçmişin efendisi sensin şimdinin efendisi de benim seni öldürünce geçmişinde efendisi olcam.Ben, geçmişin ve şimdinin efendisi yüce Raistlin Majare olucam
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Bana göre Necromancy en iyi okullardan biridir, çünkü hem hasar büyüleri hem de zihinlere ve bedenlere verdiği zararları bakımından diğer okullara göre bir adım öndedir diye düşünüyorum ama tabiki diğer okulların da çok önemli avantajları var ve onlarsız Necromancy bir şey değildir. Bir de oyun zevki açısından Illusion okulu da iyidir.
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Arasys_Llanor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Arasys_Llanor »

Benim karakterim Evocation ağırlıklı fakat mantıken universal olması daha iyi.
ElvenBard
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElvenBard »

Necromancy..
<em>Grave digger, when you dig my grave.. could you make it shallow? So that i can feel the rain..</em>
NocturnaL_Soul
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NocturnaL_Soul »

Necromancy yada Evocation.Yinede necromancy'nin öldüren ve zarar veren büyüleri güzel olsada undead kısmında sanki yetersiz gibi geliyor bana.

Ama yinede Evocation daha iyi yagdırırsın fireball magic missile falan, lightnin bolt da burda. Bi dakka ya hepside burdaymış zaten sevdiklerimin (bi telekinesis yok :cry: ) heralde o yüzden evoc. demişmdir :D
ElessarTelemnar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElessarTelemnar »

Evocation / Necromancy derim ama buyuk olcutte oyunda buyucunun nasil kullanmak istedigine baglidir yani ama ne olursa olsun herseyin bir iyisi vardir degilmi
bu arada
mortiis
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mortiis »

necro ve abjuratıon derım ben necro yıkar enchmantla bazıarkadaşlar herkeiz ele geççirir domine ederiz demişler böylece orduoluşur dimi ? ama zaten necromancer bibüyücünün kendi undeadleri illaki olucaktır dolayısıyla ordusu ve büyücüler zayıflardır korunmaya ihtiyaçları vardır abjurationdan iyi koruma büyüleriolan biokul yok hem yıkım hem savunma kusursuz :evil:
Palin_Majere
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palin_Majere »

Death Magic...Yada... :evil:
DeMRaN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by DeMRaN »

Bir büyücü kesinlikle belirli bir büyü okulu seçmemelidir... Bu onu zayıflatmaktan başka bir işe yaramaz. Necromencer ismi belki kulağa hoş ve karizmatik geliyor olabilir çoğu kişide kanımca bu yüzden seviyor ve seçiyor Necromencer'ı ama bence Necromency gayet yetersiz...

Necromencer denilince karizmatik bir büyücü arkasında ki sayısız ölü yaratıktan oluşan bir ordu akla gelir ama Wizard/Sorcerrer- Necromency Okulunun Summon yetenekleri çok düşük kalmaktadır. Wizardlar 9. LEvelda Sorcererlar ise 10. levelda Animate Dead yapmaya başlayabilirler ve en üst düzeyde yaptıklarında bile bu büyüyü (20. Levelda) Clericlerin 5. levelda yapmaya başladıkları aynı büyü kadar etkili olamaz...

Ayrıca çoğu FRP oyununda ister istemez büyücü oynatanlar çok yaratık öldürmek amaçlı belirli bir okul seçmeseler bile genelde Evocation büyüleri ezberler ve bir Invokerdan hiç bir farkları kalmaz. Ama aslına bakarsanız o kadar çeşitli hiç kullanmadığınız hayat kurtaracak büyü var ki.

Ã?rneğin; 2. Leveldan 3. Levela atlayan bir büyücü olsanız 2. seviye büyülerden hangi büyüyü seçersiniz? Ne yazık ki ben bugüne kadar bu seçimi yapanların %30unun Melf's Acid Arrow %30unun Mirror Image %20sinin Invisibility, %15inin Ghoul Touch aldığını gördüm Geriye kalan %5de genelde Knock falan alır.

Ama Rope Trick gibi hayat kurtarıcak muhteşem bir büyü vardır orada en altlarda sonra Whispering Wind vardır yine en altta. Gerçekten denenmesi gereken yeni questlere bile yol açabilecek büyülerdir bunlar.

Bence büyücüleri çeşitlendirmemiz gerekirken belirli okullara hiç bağlamayalım arkadaşlar. Oyuncuları daha renkli, çeşitli büyülere yönlendirelim.

Dragon Lancede Raistlin Evocation çok kullanıyor olabilir ama Forgattern Realmsdan Elminsterın Büyücü Lordlardan birini ve tüm ordusunu öldürdüğü evocation olmayan büyüler çok iyi bir örnek...
<div align="center">Nindyn vel'uss kyorl nind ratha thalra elghinn dal lil alust... <br>Those who watch their backs meet death from the front... </div><br><strong><em><div align="right"><strong><em>Tharivol Amakiir the Dark Elf Mystics Master</em></strong
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

büyücü kesinlikle büyü okulu seçmemelidir fikrine katılmıyorum. her ne kadar, esas fikir, büyücülerin büyü seçimlerini limitlememesi olsa da, rp dolayısıyla karakterler belli bir alanda uzmanlaşmak durumunda kalabilirler.

örneğin, eğiticisi bir spec. mage olan bi çırak, hocasından böle bi eğitim almış ve onun okulundan bir spec. mage çıkmış olabilir ya da bazı arcane organizasyonnara katılmak için belli bi okulda uzmannık aranıyo olabilir. en doğrusu, karakterin geçmişine ya da hedeflerine uygun bir okul seçmektir.

ama spec. magelerin, normal magelere oranının hemen tüm dünyalarda çok düşük olduunu da ekleyeyim.
War, war never changes...
Post Reply