Tanrı RPsi

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Firble
Forum Yöneticisi
Posts: 6496
Joined: Fri Mar 12, 2004 10:00 am
Contact:

Post by Firble »

Masa üstü oyunda bir tanrı bir gruba belki avatarı ile katılabilir. Elbette tanrı olduğunu söylemek zorunda da değil. Bunun yanında belki arada sırada oyuna giren bir tanrı olabilir belki. Ben bunun eğlenmenin yanısıra insanların kattığı bir tanrı yorumu olacağını düşünüyorum. İnsan her şeyi anlamak ve keşfetmek ister. Tanrıları bile. Bu doğal bir güdü ve önüne geçmek gerçekten güç. Bu nedenle tanrıların nasıl varlıklar olduğunu hayal etmeye çalışmak bence yanlış değil.

Ben Mask ı masaüstü oyununda oynatmamıştım. Dolayısı ile DM yoktu. Aslında tanrılar aynı zamanda DM di kritik noktalar haricinde sadece tanrı rolünü oynayarak Dmlik yapıyorlardı.

Mask ın kafamda oturmuş bir arka planı vardı. Bir tanrının ne olabileceğine ilişkin de kafamda fikirler vardı. Bu konuyu frpye başlamadan çok önce incelemiştim. Sonuçta forumda bunun zor olacağını sanmıyorum. Yalnızca tabii belli kurallar güçlerini kullanmayı sınırlamazsa o zaman ciddi sorunlar yaşanabilir tabii.

Masaüstünde nasıl oynanır tam bilmiyorum ama yine deeğer düşünürsek yolunun bulunabileceğini düşünüyorum.

Oyunda tanrıların bir sis perdesinin arkasında kalmaları da tabii bir seçenek ama onların ne olduğunun daha keşfedilebilir olmaları da bir seçenek. Ve sadece frpde değil tarih boyunca da insanlar bu iki seçeneği neredeyse eşit oranda tercih etmişler.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
burock
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 2000
Joined: Thu Feb 12, 2004 10:00 am
Location: İzmir
Contact:

Post by burock »

tanrıların bir oyuna dahil edilmesi konusunda göz önüne alınacak en önemli husus, tanrıların da bir ajandası olduğudur. Onların da kendi stratejileri, bu stratejileri gerçekleştirecekleri taktikleri ve planları vardır ve bunları gerçekleştirmek için bir ölümlünün anlayışını ya da yeteneğini aşacak yollar kullanmaları normaldir.

tanrılar, prime materiale hemen her zaman avatarları şeklinde zuhur eder. Her ne kadar bu halleriyle kendi düzlemlerindeki kadar güçlü olmasalar da, lesser godların avatarları bile, bulundukları diyarın dengesini değiştirecek denli güçlü olabilir. Ama bu, tanrıların çok zorunlu kalmadıkça tercih ettiği bir yol değildir çünkü diyarlara doğrudan ilahi müdahale ve dahi ilahi zuhur, diğer tanrıların dikkatini, agresif tanrıya döndürür ve dolayısıyla planlarını sekteye uğratabilir. Zaten bu nedenle tanrılar, inananlarının örgütlenip güçlü olmasını ister ve diyarlar üzerindeki amaçlarını müritlerinin cihatlarıyla yürütmeye çalışır.

Bu nedenle, bir masa üstü oyunda bir tanrı ile (ya da avatarı ile) karşılaşmak zordur; ama uygun bir hikaye yazıldıktan sonra "olmaz, zinhar günahtır" diyecek bir durum da değildir.
War, war never changes...
Firble
Forum Yöneticisi
Posts: 6496
Joined: Fri Mar 12, 2004 10:00 am
Contact:

Post by Firble »

Ben şöyle bir yöntem uyguluyordum. Mask avatarı ile diyara sık sık müdahale ediyordu. Ama söz konusu avatar tanrısal güçleri neredeyse hiç kullanmıyor. Mask olduğu da çok seyrek anlaşılıyordu. O nedenle diğer tanrılar bir parça küçümsemenin de etkisi ile bu müdahaleleri umursamıyorlardı.

Başlarına gelebilecek olası felaketlerle de bu avatarın müdahaleleri arasında bağlantı kurmaları çok zordu.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 1742
Joined: Wed Jan 12, 2005 10:00 am
Location: İstanbul
Contact:

Post by Yener »

TAmrıların kişiliklerine göre değişiyor, avatara bürünme durumları. Mesela yine Faerun tanrılarından Cyric en çok avatara bürünen tanrılardan biridir, kendi kilisesinin örgütünün lideride direk kendisidir, en büyük planların emirlerini sadece o verir. Mesele bizim oyunlardan birinde oyunculardan biri 7. lvl Cyric cleric oynuyordu ve yine Cyric 'in önemli planlarından biri müridlerinin başarısızlığı yüzünden sekteye uğramıştı, Cyric de deli bir tanrı olduğundan kilisesinde herkesin ayin için bir araya toplandığı anda avatarına büründü ve bir anlık bir dehşet saçtı ortada. şu klasik kızıl saçlı, şahin burunlu, soluk tenli, kemikli yüzlü tpine bürünmüştü :) . Yani anlatmak istediğim tanrının düşüncelerine göre değişiyor durumlar. Mesela Lathanderin bi time of troubles' ta oda becbur kaldığı için avatara büründüğünü biliyorum onun dışında avatarına bürünüp yeryüzünde dolaşması çok zor.

Birde bu tanrılar chosenleri ile oldukça haşır neşir olabiliyorlar mesela yine faerun tanrılarından Findel tek chosen 'ı olan bir saurial (dinozur kafalı, humanoid bir ırk) ile maceradan maceraya koşar, Mystrada yeri geldiğinde chosen ları ile çokça vakit geçirebilmektedir.

Bir de dnd oyunlarında tanrılar böyle, fakat önceki mesajlarda da belittiğimiz gibi herşeyin üzerinde tek bir tanrı var tanrıların tanrısı Ao 'nun üzerinde bile, işte bu güç ulaşılmaz ve sonsuz bilgeliğe sahip olan güç, Ao gibi ona hesap vermek zorunda olan güçlerin dışında kimsenin bilmediği bir güç, ama herşeyin yaratıcısı olan güç, ona kimse tapınamıyor çünkü onun varlığını hiç bir ölümlü bilmiyor, Ao nun varlığını bile pek çok ölümlü bilmiyor. Zaten bu tek güce tek olana tapılmaya başlansaydı, clericler (rahipler) büyü yapamazdı, paladinler bütün güçlerini kullanamazdı veya hiç olmazlardı. Bide Fronside doğru bir şey söylemiş bu tanrılar sonsuz bilgeliğe ve güce sahip olsalardı, insanlar pek umrunda olmazdı bencede, insanın ona tapınması onun için bir anlam ifade etmiyorsa bir yarar sağlamıyorsa neden umrunda olsun ki, bir sürü tanrı var bunlar bir birleri ile uğraşır dururdu sadece, insanlarlada satranç taşları gibi oynarlardı arada, büyük müdahalelerle.

Bir de sormak istediğim bir şey var barabus yanlış anlama lütfen ama sorasın geldi :) , paladin oynuyorum dedin ve kendini bir tanrıya adadığından bahsettin, hangi tanrıya adadın kendini ? Oyun için soruyorum yanlış anlaşılmasın lütfen :) .
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
barabus
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 400
Joined: Tue Oct 18, 2005 10:00 am
Location: istanbul
Contact:

Post by barabus »

FrontsideAir wrote:Sanırım olayda bir yanlış anlaşılma var. Sen normal bir masaüstü oyunda normal karakterle tanrının aynı oyunda olacağını mı düşündün? Eğer buysa düşündüğün benim söylediğim bu değildi.

Aynı masaüstü oyununda tanrı ile normal karakterin beraber oynaması dediğin gibi absürd kaçar, çünkü tanrının düşünecek kadar zamanı yoktur. Ki zaten tanrılar genelde oyuncularla o kadar yakın diyaloğa girmezler -hele hele uzun vadeli bir oyunu beraber götürecek düzeyde. (Aslında o da değişik olur, denemek lazım. :P)

Bizim bahsettiğimiz herkesin tanrı olacağı bir masaüstü oyununda veya bir forum oyununda tanrı olmak. (Ki bir zamanlar FrpWorld'de adminler tanrıları oynatıyorlarmış.)

Yine de D&D'deki tanrıları fazla abartma derim. Eğer gerçekten sonsuz bilgeliğe sahip olsalardı -hangi anlamda olursa olsun- her şeyden ellerini eteklerini çekip inzivaya çekilirlerdi.
yaa eyvallah herkes tanrı olsa yine bi yere kadar çekilir ama , bence boşuna bi uğraş , herneyse orasına ben karışmam ben fikrimi söyledim

ama bence D&D deki tanrıları siz fazla küçümsüyorsunuz yine de keyfiniz bilir yaa , ben oyunda bi dm olsam , tanrıların nasıl olması gerektiğini yada onlarla ilgili düşünürken nasıl hata yaptığınızı anlardınız :D

şaka bi yana sonuçta bi oyun olduğu gerçeğinden ilerlersek , herkesin herşey olmaya hakkı var ama , gereksiz abartılar oyunun da gidişatını sıkıntıya sokar :D
Firble
Forum Yöneticisi
Posts: 6496
Joined: Fri Mar 12, 2004 10:00 am
Contact:

Post by Firble »

Eh Barbus o zaman senin oyununda tanrı tanımaz birisi olarak oynarım inşallah. Hatta istersen o tarz bir oyunu sitede oynat. : )

Gereksiz abartılar konusunda haklısın belki ama insanın hayal gücü sınır tanımıyor değil mi? : )
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Bunises
Site Yazarı
Site Yazarı
Posts: 139
Joined: Tue Jun 15, 2004 10:00 am
Location: istanbul,Ankara,Kayseri,kibris, Berlin
Contact:

Post by Bunises »

Avatar'lar çarşıdan 2 ekmek 3 yumurta almak için diyara inmezler.

Genellikle o vücuda sıkıştırılmış bir idrak ve bilinç söz konusudur. Tüm söylev, hareket ve konuşmaları da konuyla ilgili "idarakını ve bilincini" vurgulayarak hareket etmesi önemlidir. Rolü yapılacak tanrının avatarı iyi tanınmalıdır; unutulmamalıki her avatar güçlü, mağrur, 4x4 vitese sahip bir jeep gibi değildir.


Not:Tanrılar diyar üzerine inmesine vesile olacak "konuya" en yakın avatarını kullanır.
<a href="http://bunises.deviantart.com/"><strong>Hayat, ölüm anında görülen bir düş değil midir? Kim bilir?<br></strong></a>
findor
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 2247
Joined: Mon Jun 28, 2004 10:00 am
Location: Bursa
Contact:

Post by findor »

Misal Misal.....

Bizim Bir oyunumuzda Moradin'in bir avatarı meydane çıkmış ve gerekeni en iyi şekilde yapmıştır .

Oyunun dm'si Bunisesti :)
Öldürülen karakterimin Yani cüce fighterımın kalbini sökmek isteyen bir karanlık tanrının elçisi Moradinin avatarı tarafından yamultulmuştur :)

Sevgiler.
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
Onlar korkutursa ben dehşete düşürürüm.
Ve sizden yada başkasından alınması
gereken bir intikam varsa BEN alırım.
Bunises
Site Yazarı
Site Yazarı
Posts: 139
Joined: Tue Jun 15, 2004 10:00 am
Location: istanbul,Ankara,Kayseri,kibris, Berlin
Contact:

Post by Bunises »

Not: O moradin'in avatarı değildir.

Bkz: İte b.k'a avatar diyen player...
<a href="http://bunises.deviantart.com/"><strong>Hayat, ölüm anında görülen bir düş değil midir? Kim bilir?<br></strong></a>
findor
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 2247
Joined: Mon Jun 28, 2004 10:00 am
Location: Bursa
Contact:

Post by findor »

sayun dm cim :)
o zaman yanlış bilgilendirdin :)
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
Onlar korkutursa ben dehşete düşürürüm.
Ve sizden yada başkasından alınması
gereken bir intikam varsa BEN alırım.
User avatar
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 551
Joined: Wed Sep 06, 2006 10:00 am
Location: heryerde olabilirim kafama bağlı
Contact:

Post by darkflarer »

bence tanrı rpsi sıkıcı olur güçleri neredeyse sınırsız zaten bi anlamı kalmayacakki biri 1000 kişi celp etçek diğeri 10 tane ejder biri ölü ruhları kullancak biri bilmemkimin ruhunu.
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
Firble
Forum Yöneticisi
Posts: 6496
Joined: Fri Mar 12, 2004 10:00 am
Contact:

Post by Firble »

Bu konacak belli sınırlarla engellenebilir. 1000 kiyi celp etmek işe yaramayacaksa... Ya da diğerler çözümler... Bence bir tanrı çok güçlü büyü yapabilen bir insan gibi olmamalı. Ya da çok muazzam kaslı bir savaşçı gibi.. Daha üst bir bilince sahip olduğunu bir şekilde arka planda hissettirmeli. ( gizlese bile adımlarında bunu düşünmeli) ve temsil ettiği kavrama çok uygun davranmalı. MASK hiçbir zaman bunları yapmazdı. Avatarını yok etme pahasına bile yapmazdı çünkü bunun kendi temsil ettiği değerlere zıt olduğunu bilirdi. Bir tanrı da böyle güçlerim var bunları sergileyeyim mantığı ile yaklaşmazsa zevkli bir RP nin çıkması daha çok mümkün olur bence.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
FrontsideAir
Gölge Ustası
Posts: 1245
Joined: Tue Aug 03, 2004 10:00 am
Location: İstanbul (İzmir)
Contact:

Post by FrontsideAir »

darkflarer wrote:bence tanrı rpsi sıkıcı olur güçleri neredeyse sınırsız zaten bi anlamı kalmayacakki biri 1000 kişi celp etçek diğeri 10 tane ejder biri ölü ruhları kullancak biri bilmemkimin ruhunu.
Tanrı PvP'si belki sıkıcı olabilir gerçekten, çünkü yapabilecekleri çok şey var ama eğer RP'den bahsediyorsak ve özellikle sevdiğimiz bir tanrıyı canlandırıyorsak çok da eğlenceli olabilir.

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
User avatar
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 551
Joined: Wed Sep 06, 2006 10:00 am
Location: heryerde olabilirim kafama bağlı
Contact:

Post by darkflarer »

ya yapma frontside sen gittin mesela bhaal'ı seçtin diğeride helm'i seçti. E biri katliam ve katillerin tanrısı biri göklerin tanrısı hangisi nasıl kazanıcak? Diyelim bhaal gölgeye dönüş yok helm rüzgar yarattı bitmez o kavga. Ne bileyim dünya üzerinde çok çok fazla kendi düzleminde sınırsız güçlerin var.Hangi salak senin düzlemine seni öldürmeye gelir ve sen salaklık yapıp dünya düzlemine gidermisin? Gitmessin, kimse de gelmez. Gelsede istersen bir milyon tane büyük siyah ejder yaratırsın sonuçta senin düzlemin yada sen dünyaya gidersin biri çok güçlü bir büyü yapar yada çok güçlü bir kılıç çeker ölürsün, sonrada gelir senin harap olmuş ruhunu yok eder. E ne anladım ben bundan?
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
Firble
Forum Yöneticisi
Posts: 6496
Joined: Fri Mar 12, 2004 10:00 am
Contact:

Post by Firble »

O zaman kuralları değiştirirsin. DM kuralları değiştirir. Senin kafandaki tanrı bir milyon ejderha yaratabiliyor. Ama bir milyon ejderha yaratmak tanrının gücünü tüketir.

Dünya da yaratılmış hemen her inançta özellikle tanrıların neye benzediği tarif edildiğinde tanrıların tükenebilecek bir güce sahip olduğundan da bahsedilir.

Eğer deli gibi güç sergileme yarışı yapılacaksa tabii tadı çıkmayabilir. Ama neden iki kişi tanrı RPsi yapıyorsa ille de birbirlerini yok etmeyi denesinler ki. Ã?ncelikle ben bir tanrıyı yok etmek istiyorum. Diyelim ki yeniden Mask ı oynatıyorum. Onun düzlemine gideceğime onun inancını yok etmeye çalışıp onu zayıflatırım. Bunu da ufak müdahalelerle yaparım.

Son derece de zevk alırım. UYaptım ondan dolayı biliyorum. Buna karşı koymaya çalışırken o da zevk alır diye düşünüyorum.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest