Has-Transilvanyalılar Kıraathanesi (RPG - Muhabbet)

Frpworld forumlarındaki eski FRYO(Forum Rol Yapma Oyunu) başlıklarının tutulduğu arşiv.
Post Reply
Eldarin

Post by Eldarin »

Arkadaşlar;

Diğer oyuncuların yazdıklarını iyi analiz ederek cevap yazmanızı temenni ediyorum. Roleplay hataları sözkonusu olduğunda yazılarınızı tekrar yazmanız bile sözkonusu olabilir. Yanlış anlaşılmalardan olabildiğince uzak durun o yüzden. Buz Dağlarının Leydisi ilk mesajda saklanıyorum demişti ve ben stealth zarı atmıştım bunun için. Ve 3 success ile başarılı olmuştu, ama Trulias bir sonraki mesajında şatonun içine girip Sylvia yı gördüğünden bahsetmiş. Halbuki Sylvia şatoya bile girmemişti henüz. Mantık hatalarına yer vermeyelim lütfen...

Birde Dragonfire ın dediği gibi birde, konuşmalar kalın, kişisel düşünceler italik, betimlemelerde düz halde yazılırsa okunması daha kolay olacaktır.

-Buz Dağlarının Leydisi isim yanlışlığı yapmış bir mesajında, onu düzeltiyorum.
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

Bir de alıntı ile rp yapılmasa diyorum..Hem akıcılık için, hem de göz zevki için...
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
ElessarTelemnar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElessarTelemnar »

abi Rp'lerde bencede dikkat edilmeli yani daha arabadayken adam beni satonun kapisina getirmis falan filan yani yapacak baska seyler dusunurken oyun bozulmasin diye ona gore davrandim
Daeya yanlis anlama beni daha yeniyiz ama eger RP yapacagim adamla aramda baska bi Rp varsa ben oncekine nasil yapicam oyunun akisi daha cok bozulmazmi sence bu arada yanlis dusunuyor olabilirim fikrin varsa olede kullanirim :D
ElessarTelemnar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElessarTelemnar »

Arkadaslar bu arada klavyem fr turkce karakterler kullanamiyorum.... sadece ç var onuda kullanmayi unutuyorum bu konuda rplerde bagzi kelimelerde mazur gorun elimden geldigince yazmaya calisirim kusura bakmayin tekrar :cry:
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

arkadaşlar eşimin rahatsızlığı nedeniyle son iki gündür online olamadım, özür diliyorum. uygun bir şekilde size katılacağım.
War, war never changes...
findor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by findor »

Geçmiş olsun Burock abi.

Oyun bence iyi başladı tatlı tatlı gidiyor.

Ama sanırım bazı oyuncular vampir olduklarını unutuyorlar gibime geliyor.
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
Onlar korkutursa ben dehşete düşürürüm.
Ve sizden yada başkasından alınması
gereken bir intikam varsa BEN alırım.
Eldarin

Post by Eldarin »

Geçmiş olsun Burak abi. Sorunlarını hallettikten sonra katılırsın oyuna, önemli değil.

Bu arada bir yerde Trulias, evinizin ismini söylememeniz büyük kabalık demiş koptum ben orda :D .

Baba Dark Ages ortamı burası. Zaten bütün vampirler birbirlerinden uzak ve hepiniz birbiriniz için potansiyel tehlikesiniz. Pek çoğunuz mentorunuz dışında belki de hiç başka vampir görmedi hayatında. Yani diğer tüm vampirlerin birbirlerine karşı düşman ve tehlike olduğu bir dönemde kimseden etik bekleyemezsin, beklememelisin :) . Ã?ingenenin elini öpmende ondan garibime gitti. Yapma abi, etik falan sıfır, yok öyle birşey...

Birde oyundışı olarak, Transilvanya topraklarında Tremere ismini fazla telaffuz etmemenizi tavsiye ederim ;) . Nolur nolmaz dimi... Dost var düşman var...

Yok yok ne dostu canım... Kimse Klan Tremere in dostu falan olmaz :D ...
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

ya abi deneyimsiziz ya vur abalıya, herkes trulias şöyle trulias böyle hayret birşey ya :D

sizde sık mesaj atım biraz bu kadar denyimsiz adam varken yardımcı olun, sizin deneyimli olmanızın bize ne yararı var o zaman, herkes ancak eleştiriyor hiç yapıcı birşey yok 8)

birde eldarin , abi haklısın zar atma husundada sen arayı çok açınca bende sabırsızlanıp kendime göre hareket ediyorum. ona kalmaz kaç tane zar atılacak husus var.

en deneyimliler bile "içeri girdim milletin kanı donu" diyorlar hangimizin korku yaymasının daha yüksek olduğunu nerden biliyorlar.
abi bilmiyorum ama bir öneride bulunayım, sen bir müdahale edip ortamı toparla, birde birbirimize hissettirdiğimiz özelliklerin durumunu sen açıkla. karakter kağıtlarında yazıyor sonuçta ama bana deneyimsiz diyenler kendileri hataya düşüyorlar.
findor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by findor »

eldarin gerekeni yapıcaktır.
Hatırlatmak istediğim Dediği gibi en fazla mentorunuzu gördünüz bu zamana kadar.
Üstünüzde b ir asilik ve hırçınlık var ortamın büyüsünün getirdiği.
Ã?içek böcek kırlarda değilsiniz bunu unutmamak gerekir.

En tehlikeli vampir kavramı ise özelliklere disiplinlere göre değişir.

Ama derimki Aranızda bir malkavian varsa cidden dikkat edin :)
Ã?ünkü kafanızı koparmak için bir nedene yada silaha ihtiyacı olmayacaktır.
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
Onlar korkutursa ben dehşete düşürürüm.
Ve sizden yada başkasından alınması
gereken bir intikam varsa BEN alırım.
Eldarin

Post by Eldarin »

şöyle diyelim;

Oyuncular kendi tasvirlemelerini yapsınlar.

Birisinin kanının donup donmadığı, etkilenip etkilenmediği ise bırakalım ona kalsın...

Yani karakterin hakikaten bir konuda etkileyici olması gerekiyorsa, bunu roleplay göstersin...
Eldarin

Post by Eldarin »

Bir başka karakteri etkileyebilme, ikna edebilme vs sosyal skorlarınız üzerinde hareket etme hususunda ise;

World of Darkness ın sisteminde bir karakteri ilk gördüğünüz andan itibaren 15 dakika sonrasına kadar sosyal zarlarınızın tamamı "Appereance + xxx" tir arkadaşlar. Yani şu durumda yeni karşılaşmış lanetliler olarak buna uygun davranmanızda fayda var. Karşınızdaki üzerinde bıraktığınız intiba appereance(dış görünüş) skorunuz ile belirlenir.

Buna uygun davranmak içinde karşınızdakinin dış görünüş tasvirini bir kez daha okumanızı tavsiye ediyorum.
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Hakan belirtmiş ama ben birkere daha belirteyim, siz sadece kendinizle ilgili kısımları yazın başkaları adına bişiler yazmayın. Bırakın etkilenip etkilenmediğini herkes kendisi yazsın. şayet gerçekten etkilenmesi gerekiyorsa o zaman ST müdahalesi olacaktır.

Ayrıca şu yazım konusuna bir kere daha dikkat çekmek istiyorum. Konuşmalarınızı "tırnak" içine alınız düşüncelerinizi düz yazınız yada altı çizgili olarak. Emotelarınızıda kalın yazarsanız okumak daha rahat ve akıcı olacaktır.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
Eldarin

Post by Eldarin »

Bizim velet Leo'da geldi demek mekana :D ...

Bu karakterin çok eğlenceli olacağını düşünüyorum. Ama hazırlarkende oynanması en zor karakterlerden birisi olduğunu düşündüğüm birisi Leo.

Hadi bakalım kolay gelsin :) ...
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

eylence başladı millet , yanlız dikkatli olmanızı tavsiye ederim benden not :schemes:
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

kabakuvvete, şiddete eğlence diyen kişilernen oyun oynuyorum, ne günnere kaldık yarabbim. :D

hem çocuğa el kalkar mı hiç :schemes:
Post Reply