Sizce hangi silah??

Gölgelerdeki yaşamı bilenler için...
barabus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by barabus »

tabii birde fırlatma bıçağı nee :D:D:D:D :???:
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Dövüş sopası: Tek Türkçe resmi çeviri olan Arkabahçe'nin çevirisine göre quarterstaff'ın Türkçesi.

Fırlatma bıçağı: Ağırlık merkezi ve denge itibariyle firlatma konusunda en ideal olan tür bıçaklara verilen isim. Throwing dagger diye de geçer. Genellikle sapları yoktur. Tipi de şöyledir:
http://www.blade-empire.com/United_Cutl ... 06.jpg[img][/img]

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
barabus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by barabus »

FrontsideAir wrote:Dövüş sopası: Tek Türkçe resmi çeviri olan Arkabahçe'nin çevirisine göre quarterstaff'ın Türkçesi.

Fırlatma bıçağı: Ağırlık merkezi ve denge itibariyle firlatma konusunda en ideal olan tür bıçaklara verilen isim. Throwing dagger diye de geçer. Genellikle sapları yoktur. Tipi de şöyledir:
o zaman fırtlatma bıçağı diye bişey yok ideal bi bıçak ölee olmadır zaten :)

quarterstaff da ölee büyütülecek bisilah değil , bildiğimiz quarterstaff :)
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

barabus wrote:o zaman fırtlatma bıçağı diye bişey yok ideal bi bıçak ölee olmadır zaten :)
şimdi bu dediğin fırlatma bıçağı kullananlara hakarettir. : )

Gerçekten de fırlatma bıçağı ile normal bıçaklar arasında birçok fark vardır. Normal bıçaklar elde tutarak kullanıldığı için kabzaları ergonomik (tabi D&D'de ergonomi ne kadar biliniyorsa) olmalıdır. Oysa fırlatma bıçakları için kabza aerodinamiği (D&D'de aerodinamik ne kadar biliniyorsa) bozan bir aparattır. Fırlatma bıçaklarının havada ne kadar döneceği büyük önem taşıdığı için ağırlık merkezinin yeri de önemlidir. Ayrıca hançerlerin aksine fırlatma bıçakları delici olmalıdır.

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

barabus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by barabus »

FrontsideAir wrote:
barabus wrote:o zaman fırtlatma bıçağı diye bişey yok ideal bi bıçak ölee olmadır zaten :)
şimdi bu dediğin fırlatma bıçağı kullananlara hakarettir. : )

Gerçekten de fırlatma bıçağı ile normal bıçaklar arasında birçok fark vardır. Normal bıçaklar elde tutarak kullanıldığı için kabzaları ergonomik (tabi D&D'de ergonomi ne kadar biliniyorsa) olmalıdır. Oysa fırlatma bıçakları için kabza aerodinamiği (D&D'de aerodinamik ne kadar biliniyorsa) bozan bir aparattır. Fırlatma bıçaklarının havada ne kadar döneceği büyük önem taşıdığı için ağırlık merkezinin yeri de önemlidir. Ayrıca hançerlerin aksine fırlatma bıçakları delici olmalıdır.
dostum bu bilimsel açıklamayı oyunlarda aklımda bulundurucam :D:D:D

iyi bi bıçak , hem kesicidir benim bildiğim hemde fırlatılır :) diğer tarftan hançer zaten tapısı gereği (şekli) fırkatılmaz , ayrıca bıçaklar konusunda ki bilgimden söylüyorum iyi bi kolleksyonum var , iyi bıçak atan adamlar bıçağın 180 dereceden fazla önmesine izin vermezler yarım dönüş yapan bi biçak bi kaçtur dönene göre daha hedefe yöneliktir :D diğer taraftan ağırlık merkezinin ortada olamsı sadece atışta değil tutuştada avantaj sağlar , yanii aslında iyi üretilen ekmek yada aşçı bıçakları bile bu mantıkla üretilir :D , son olarak ele oturmak için kullanılanlarda kabza farklı olabilir ama bıçak menzili göz önüne alındığında ayrodinami çok da önemsenecek bi fark yaratmaz , hele de atan kişinin abartı bi str. ve bıçağın usta işi olma ihtimallerini göz önüne alırsak :D:D
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkflarer »

beyler ben rouge'un swashbuckler'ını seviyorum. Akrobatik bir savaşçı, ve aynı zamanda hırsızlık yetenekleri de çok iyi bonuslarıda çok fazla ve bu sınıf için en iyi giden silah bence 2 tane long sworddur yanınada bayaa bir throwing dagger alınması lazım çünkü arbalet ve yay gibi silahlar etkili olsada sürekli olarak bi reload gerektiriyor. halbüki hançerde salla bitene kadar hatta unlimited throwing daggerın varsa deme keyfine.
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkflarer »

barabus wrote:
FrontsideAir wrote:Dövüş sopası: Tek Türkçe resmi çeviri olan Arkabahçe'nin çevirisine göre quarterstaff'ın Türkçesi.

o zaman fırtlatma bıçağı diye bişey yok ideal bi bıçak ölee olmadır zaten :)

quarterstaff da ölee büyütülecek bisilah değil , bildiğimiz quarterstaff :)
quarterstaff büyütülecek bi silahtır çünkü asa özelliğine sahiptirdirler ve büyücüler kullanırsa çok tehlikeli olurlar ki rougelarında belli bi seviyeden sonra use all items/scrolls özellikleri var ki bu sayede quarterstaffı olan bir büyücü gibi oluyolar o kadar etkili olmasalarda (bu arada scrolları ezberleyemiyolar sadece parşomenden yapabiliyolar)
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Hafife alınmaması gerektiği konusunda haklısın da staff ile quarterstaff farklı şeyler. Türkçe çevirisinde staff asa iken quarterstaff dövüş sopası olarak çevrilmiştir.

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Greatsword, Dagger, Quaterstaff, Warhammer, Flair.
Bunları beğeniyorum. Dagger, her karakter için vazgeçilmez.
ErmaC
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ErmaC »

şöyle büyülü iki dagger fena olmazdı hani :roll:
WHERE DO YOU RUN WHEN THE EARTH BECOMES YOUR ENEMY..<br><br><br><br>http://s7.bitefight.net/c.php?uid=79556
Wolodya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Wolodya »

Bence bir hırsızın çevik vucduna en yakışan silah bir specilz weapon olan Kukri'dr... :evil:
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Ben şahsen kısa boylu yani gnom, halfling tarzı karakterlere crossbow'u çok yakıştırıyorum. Diğer ırk rogue'lar ise bana göre çift kukri veya short sword iyidir. Dagger konusunu açmıyorum olmazsa olmaz bir şeydir o...

Saygılarımla...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Par-Salian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Par-Salian »

Bu kadar niye kasıyorsunuz ki sonuçta herşeyi zar belirliyor 8)
<div>In a time of crisis a hero must rise...from his sofa.</div><br>
Wolodya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Wolodya »

Mesele kasmak diil o zaman herşryi zarla mı bağdaştıralım oke şöle düşün hırsızn eline taş verelim zavallı adam onunla snake attack hasarı vermeye çalışsın 20 20 atsa ne yazar...1d6 nerde 1d-6 nerde hehe :ayyyy!:
Par-Salian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Par-Salian »

Eğer şayet ben elimde ki taşı atmak için 20 yazı kullanırsam rp ile o adamın kafasını yararım ölür 8)
<div>In a time of crisis a hero must rise...from his sofa.</div><br>
Post Reply