Tanrı RPsi
Neden insan bir tanrıyı oynatmasın ki? Sonuçta biz tanrı olmuyor insanın tanrılık kavramına bakış açılarından birini yorumluyoruz. Kendi yorum taarzımızı en doğru şekilde vermek tanrı gibi karmaşık bir kavramda zor olabilir tabii. Ama tabii ki bu da yapılabilir. Sacokhanın önerileri güzel ama sanırım yine ve yine masaüstünde işe yaraması zor bunların.
Masaüstünde bir şekilde önceden bilgili ve hazır gelip denemek gerekiyor her halde.
Masaüstünde bir şekilde önceden bilgili ve hazır gelip denemek gerekiyor her halde.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
-
SacoKhan
- Forum Yöneticisi
Evet öyle ama yinede oynattığımız karakter bir tanrı ve aklımıza gelen ilk cevabı ya da ilk hareketi yapmak yanlış sonuçlar doğurabilir. Zaten ben masaüstünde tanrı oynatmanın kolay bir şey olacağını zannetmiyorum, eğer oynatmak gerekirse de bu tür zahmetlere katlanılması gerektiğini düşünüyorum...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
eğer ki bu settingleri yazan dünyaları yaratan pantheon ve portfolioları yazan,bunlardan esinlenip de hikayeler,romanlar ve hatta oyun senaryoları yazan bir ademoğlu ise onun yaratılmış olan bu tanrılardan birisini canlandırması da gayet uygundur.Yeterli bilgi ve beceri ile yapılabilir.
"We were young and unexperienced.We were proud and ready to die for justice.But now it is time to break the chains.Long live Chaos Legion"
nasıl yapılması gerektiğine gelince,tanrıların tek amaçlarının kendi portfoliolarını varolan tüm düzlemlerde korumak ve geliştirmek olduğu düşünülürse kendisi ve amacı için çok da kritik olmayan şeylere müdahale etmemesi gerektiğini düşünürüm.
Ama olay tanrının o düzlemdeki etki gücünü etkileyecekse müdahale edebilir ama bilir ki bu müdahale çoğu zaman başka bir tanrının karşı müdahalesini beraberinde getirir.
Avatar triology i okuyanlar az çok FR daki pantheonu ve RP leri anlayabilir.
Ancak farklı cosmoslarda farklı şekillerde RPler şekillenebilir.Bunu unutmamak her şeyi hayal gücüne bırakmak gereklidir.Her türlü kısıtlamaya karşıyım DM olmadığım zamanlarda..
Ama olay tanrının o düzlemdeki etki gücünü etkileyecekse müdahale edebilir ama bilir ki bu müdahale çoğu zaman başka bir tanrının karşı müdahalesini beraberinde getirir.
Avatar triology i okuyanlar az çok FR daki pantheonu ve RP leri anlayabilir.
Ancak farklı cosmoslarda farklı şekillerde RPler şekillenebilir.Bunu unutmamak her şeyi hayal gücüne bırakmak gereklidir.Her türlü kısıtlamaya karşıyım DM olmadığım zamanlarda..
"We were young and unexperienced.We were proud and ready to die for justice.But now it is time to break the chains.Long live Chaos Legion"
Başlangıca geri dönersek, tanrı konseptini, var oluduğu diyarı, yönelimini iyi algılayan biri için çok düşünmesine gerek yoktur. Bir hancıyı canlandırdığı kolaylıkla tanrıyı da canlandırabilir. Ayrıca o tanrıyı canlandırırken, karşısındaki oyuncuda gereken duyguyu da uyandırabilir.
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
Ben de bilmiyorum tüccarı daha ilginç hale getirmeye çalıştıkça elbette tüccar rolü de zorlayabilir. Ama tanrı bambaşka bir kavram olduğu için daha zor olur diye düşünüyorum masaüstünde de...
Forumda tabii rahipler inanlar inanmayanlar diğer tanrılar sana meydan okuyanlar çok karmaşık bir durum ortaya çıkarıyordu. Masaüstünde bu kadarı olmayabilir.
Yine de forumda da diğer oyunculardan iki kat fazla zamanla yapılabilir belki.
Forumda tabii rahipler inanlar inanmayanlar diğer tanrılar sana meydan okuyanlar çok karmaşık bir durum ortaya çıkarıyordu. Masaüstünde bu kadarı olmayabilir.
Yine de forumda da diğer oyunculardan iki kat fazla zamanla yapılabilir belki.
HARBE GİDEN
-
Aredheliquas
- Kullanıcı

Bakış açına bağlı istediğini yapabilirsin ama yaptıklarının etkileri muazzam olur. Ben hep karakterin güç düzeyi arttıkça onu oynamanın zorlaştığını düşünürüm.
Belki güçsüz bir karakter de aynı düzeyde karmaşıktır. Ama o derece büyük bir etki zincirine neden olması zordur.
Belki güçsüz bir karakter de aynı düzeyde karmaşıktır. Ama o derece büyük bir etki zincirine neden olması zordur.
HARBE GİDEN
-
Artemis Entreri
- Kullanıcı

-
Aredheliquas
- Kullanıcı

-
SacoKhan
- Forum Yöneticisi
spiderman de diyebiliriz o zaman hhahahaArtemis Entreri wrote:Büyük güç, büyük sorumluluk ister diyerek özetleyebilirzFirble wrote:Bakış açına bağlı istediğini yapabilirsin ama yaptıklarının etkileri muazzam olur. Ben hep karakterin güç düzeyi arttıkça onu oynamanın zorlaştığını düşünürüm.
bu arada aredheliquas'a katılmıyorum pek, genel olarak oyunlar çok tanrılı sistemlere dayanırlar ve eğer tanrı bir hata yapmışsa düzeltse bile diğer tanrıların ona olan bakış açısını düzeltemez, ve bunun sonucundan sonsuz kaos bile meydana gelebilir...sadece kaosun kendisinin düzeltebileceği...
And i still wonder if you ever wonder the same!...