Ticari Sistemlerin Alternatifleri

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
occultsearcher
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by occultsearcher »

Bana setting gibi göründü.
Hangi sistemi kullanıyorsunuz, Possessed?..
DnD üzerine mi kurdunuz dünyayı?
M - There is indeed such a conspiracy
"When you see filth, call it filth"
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

dövüşler DnD nin basitleşmiş hali, bi iki şey de biz ekledik.
buyuler tamamen bize ait, yuzlerce buyu yazdık. (ama cogunun acıklaması yok :D) cok eksik war daha
farklı sınıflar uydurduk
hikaye, oyunu adam kılan ztn. dunya tamamen bize ait, bir tane öğe yok DnDden
bir tek insan ortak, bi zarlar konusunda DnDyi ornek aldık, bi şeyler cıkardık bi şeyler ekledik
dunya da bizim dunyamız ama zaman cok eski, mitolojiler çağı Mu-Atlantis dönemi
13 tane tanrımız var, onların yarattıkları ya da başka dunyalardan boyutlardan gelen yaratıklar var
detaya girmeden ana hatlarıyla boyle
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Dünyanın ufak olması bence de iyi olmuş. Ã?yle dev Dünyalar yaratmaya gerek yok. Ufak belli amaçları olan Dünyalar bence daha iyi olur.

Belki ilerde ticari olmayan bu Dünyalar bir şekilde birleşip bir evren yaratılabilir.

Profesyonel sistemlerin yaptığının yapılmasını mitoloji ve bilimkurgudan fikirler alınmasını yanlış bulmuyorum.

Zarlar ne kadar gerekli emin değilim. En azıdan mümkün olan en az zarla oynanacak bir sistem sanki daha iyi olur. Sistemi farklı sayılarda 6lı zarlarla oynanacak hale getirmek sanırım birçok kişinin işini kolaylaştırır. Böylece oyunu tavla zarları ile oynayabilirler.

Dövüş ve büyü dışında ön planda olan şiddet dışı güçlü bir unsur konulması bence iyi olur.

Ozanlık diğer sistemlerden daha güçlü ve daha kuvvetli olarak yer alabilir belki... Ama bu sadece bir seçenek. Sonuç olarak farklı şeyleri hayal etmek isteyenlerin de önünü açmak gerekmez mi?
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
occultsearcher
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by occultsearcher »

Sadece d6 zarlarını kullanan oyunlar için bkz.
GURPS: Her hal ve şartta 3d6 altı atılarak hareketin başarılı olup olmadığı anlaşılır. Hasar için de çeşitli sayıda d6 kullanılır.
West End Games: Bu sistemin adını bilmiyorum ama sistemin core kısmı ücretsiz bu yüzden çok sayıda generic settingde kullanıldı. Karakterin skorları ve yeteneklerine göre1-çoooook sayıda (atıyorum, 1-8) d6 kullanılarak ve belli bir hedef sayıya ulaşmaya(bu 60'a kadar çıkıyordu sanırım) çalışıyorsunuz.
West End Games fena olmamakla beraber, ben GURPS'ü daha çok severim.
Murdoc
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Murdoc »

Biz arkadaşlar arasında bu tip tamamen kendimize özgü sistemler yapıyoruz.zar sistemlerinden oyun kurallarına, sınıflara ırklara kadar hepsi bize ait olan sistemler yapıyoruz.sadece eğlenmek için.

Bu sistemleri bir araya toplarsak aslında çok iyi olur.hem eksiklikleri kapatır hem de daha yeni ve eğlenceli sıradışı oyunlar oynamış oluruz.

Bu arada bilgi paylaşımı gerçekten çok iyi olur.

sevgilerle...
(<>_<>) -V ----- - ------I .....l l .J..( ) '''...J L Ben dostum. Ne kadar inandırıcı geldiyse!
Rhuben
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Rhuben »

şunu belirtmek isterim ki eğer bunu profesyonel platformda yapmak istiyorsanız basit şekilde geçiştirilemez en ince ayrıntısına kadar sistem yaratılmalıdır. burda da farklı dünyalar birleştirilirken büyük zorluklar ortaya çıkabilir. kendi aranızda oynamak için değil de dnddi gibi herkese açık bir sistem yapılacaksa kafa kafaya verip uğraşmak gerekiyor. ama yapılmayacak bişey değil yalnızca ciddi bir çalışma yapılmalı....
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Sanırım platform kafa kafaya bir sistem yapılacak bir platformdan çok herkesin kendi sistemiyle ilgili danışacağı bir platform olur. Birlikte bir sistem yapmak tam bir angarya çünkü, tartışmalardan falan ilerleme kaydedilemiyor.

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

peki daha profesyonelde yazılmış ve açık olarak internetten veya başka bir organdan dağıtılan Türkçe bir sistem biliyormusunuz?
occultsearcher
Kullanıcı
Kullanıcı

tjsb

Post by occultsearcher »

Kesinlikle katılıyorum. Hep beraber sistem yaratmak çok zor ve BENCE gereksiz bir şey. Ã?ünkü hali hazırda bir grubun kendi kendine yaptığı sistemler var. O zaman, onları iyileştirmek için pekala ki bir platform kurulabilir.
Hatta bir süredir bahsediyordum, biliyorsunuz, bir birlik kurma fikrim vardı. Buyrunuz, bir e.posta-listesi ve bir forum ayarladım. Ufaktan geliniz, konuşalım...

Image
http://groups.yahoo.com/group/tjsb/
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

sıfır bir sistem yaratılıcaksa şayet, belkide ilk bakılması gereken yer felsefi kabullenmeler. sıfır bir dünya yaratıldığında bile bakıyoruz, ırklar farklı adlı ama konumları aynı, şeytan heryerde şeytan, ne bileyim paladin var heryerde paladin.
belkide işin matematiksel kısmını birkaç tane sistemden birleştirip mükemmelleştirmek , ne bileyim, canavarlar ve büyüler ve bunların örnek resimleri içinde başka sistemleri birleştirip geliştirip daha büyük bir sistem oluşturmak, ancak oyundaki felsefi temelleri, hikayeyi , bakış açılarını sıfırlayıp özgün birşey ortaya çıkarmak daha verimli olabilir.

bir fikir...
occultsearcher
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by occultsearcher »

Felsefi kabullenmeler, daha doğrusu (senin burada bahsettiğin) ahlaki değerler settingle ilgili bir şey. Oynadığın setting'e göre, karakterine göre iyi ve kötü değişebilir.

DnD oynamaya alışık biri izlenimi uyandırdın bende(yanlış olabilir). Bunun sebebi de alingment temeli üzerine bu yorumu yapmış olman(sanırım).

Alternity diye bir oyun vardır, bilen bilir, süper bir hadisedir. Bunda alingment yoktur ama karakter yaratılırken karakterin kişilik özellikleri belirlenir.
Aynı şekilde WoD'da da karakterin kişilik özellikleri seçilir doğa(nature) ve maske(demeanor) tadında.
Biz önce bir senin dediğin gibi über-sistemi yaratalım. Elbet birileri de bu sistemlerin güzel yerlerini bulup, dediğin gibi bir setting yaratacaklardır (umarım).

Ki aslında senin bahsettiğin şey temelde şu anda da DnD(daha doğrusu d20) ile yapılabilir. İş yapmak istemek. Ama şu da bir gerçek ki, tüm "paradigma"lar, var olabilmek için bir "karşıt"a ihtiyaç duyarlar. Antagonistleri olmayan bir settingin var olabilmesi çok mümkün değil bence.
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

aslında yanlış anlaşılma olmuş sanırım. benim felsefi kabullenmelerden kastettiğim ahlaki yaklaşımlardan ziyade oyunun mantık temeli. örnek olarak bir oyun düşün oyunun içinde adı geçen herşey oyun denklemine dahil olsun (gerçek dünyadaki gibi) . bunun haricinde kalan bir bilgisayar oyununa uyarlarsak mesela oyuncu tarafından görülemiyecek olan oyunun motor kısmı, grafik sürücüleri gibi yerleri, yani tekrar dnd ye benzer bir sisteme dönüceksek oyunun zar atma, hasar gibi matematiksel kısımlarını senelerin birikimiyle oluşmuş birkaç profesyonel sistemin iyi yanlarını birleştirerek oluşturmaktan bahsetmiştim.
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Bir de forum açtık arkadaşlar, linkini burada vermek sorun olabileceği için bunun yerine siz mail grubuna üye olup öyle öğrenin.

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Ben en verimli olanın sistemin yavaş yavaş oynanarak insanlar tarafından geliştirilmesinin olduğunu düşünüyorum. Ticari olmayan bir sistem için saatlarce oturup yaratıkları çizecek kuralları belirleyecek birilerini bulmak zor.

Üstelik de bir yıl uğraşıp sistemi yaratıp sonra oynamak bence sağlıksız üstelik de oynamaya başlamadan açıkların anlaşılamayacağı düşünülürse.

Yavaş yavaş oynanıp açıkları bulundukça gelişen bir sistem bence bu açıdan daha sağlıklı.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkflarer »

abicim frp ticaridir yapılacak bişey yok. Bakın salvatore'a drizzt ve wulfgar tuttu adam kitap üzerine kitap yazıyor. ejderha mızrağını ilk 3 kitabı tuttu diye ..kunu çıkarıp 79 tane yazdılar (ben hiç sevmiyorum ejderha mızrağını) ama tabii bu işi zevk için yapanda var yok değil yani.
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
Post Reply