Silahlar
-
KiNg_Of_DaMnEd
- Kullanıcı

Greatsword diyerek tartismayi bitireyim...
Gercek savascinin silahi greatsworddur. Hantal fakat ölümcül dayanıklı ve güvenilir bir silahtır...
Yalnızca en iyiler bu tür kılıçları kullanmalıdır, her yeni bitme kullanmaya kalkarsa kısa zamanda aramızdan ayrılır...
Gercek savascinin silahi greatsworddur. Hantal fakat ölümcül dayanıklı ve güvenilir bir silahtır...
Yalnızca en iyiler bu tür kılıçları kullanmalıdır, her yeni bitme kullanmaya kalkarsa kısa zamanda aramızdan ayrılır...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
-
Oren_Dautry
- Kullanıcı

-
The_KiRaTh
- Başbüyücü
Hançere dil uzatanları ben de kınıyorum...
Gayet güsel yüz yüze de dövüşülür hançer ile, ben kaç longswordlü, great swordlü kestim 2 hançer ile... Kullanmaya bakar tamamen... Ayrıca iyi kullanılırsa bir kılıca göre çok daha avantajlıdır 2 hançer... İsteyenle ayrıca tartışırız bu konuyu...
Gayet güsel yüz yüze de dövüşülür hançer ile, ben kaç longswordlü, great swordlü kestim 2 hançer ile... Kullanmaya bakar tamamen... Ayrıca iyi kullanılırsa bir kılıca göre çok daha avantajlıdır 2 hançer... İsteyenle ayrıca tartışırız bu konuyu...
Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir...
-
KiNg_Of_DaMnEd
- Kullanıcı

-
The_KiRaTh
- Başbüyücü
At gözlükleri ile bakıosun olaya...
Eşit lvllarda iki fighter, biri greatsword, dieri 2 hançer, bence hançerli alır(tabi aşırı şans faktörünü katmadan). Neden;
1- Hançerlinin 1 atak fazlası var- bunu rakibini bloklamak veya pin maneuver yapmak için kullanabilir...
2- Silahları küçük olduğundan çok yakın mesafeye girildiğinde hançerli saldırabilirken dieri hiç birşey yapamaz...
Bir de hançer parrying olursa bu blok pin ve disarm hamlelerini 4 lvl yüksek biri gibi yapar... Artık yorum sizin...
Eşit lvllarda iki fighter, biri greatsword, dieri 2 hançer, bence hançerli alır(tabi aşırı şans faktörünü katmadan). Neden;
1- Hançerlinin 1 atak fazlası var- bunu rakibini bloklamak veya pin maneuver yapmak için kullanabilir...
2- Silahları küçük olduğundan çok yakın mesafeye girildiğinde hançerli saldırabilirken dieri hiç birşey yapamaz...
Bir de hançer parrying olursa bu blok pin ve disarm hamlelerini 4 lvl yüksek biri gibi yapar... Artık yorum sizin...
Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir...
-
Oren_Dautry
- Kullanıcı

-
KiNg_Of_DaMnEd
- Kullanıcı

abi bahsedilen olay iki kişinin karşılıklı geçip birbirlerine vurmalrı ve hangidsinin daha fazla zarar verdiğine bakmak değilki
dagger kullanan adamın olayı greatsword tarafından vurulmamaktır
daggercı adam çevik adamdır.
dagger kullanan adamın olayı greatsword tarafından vurulmamaktır
daggercı adam çevik adamdır.
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
katana ve wachizashi güzel silahlardır, konsept olarak olsun stat olarak olsun..
dagger olayında 2 elinde dagger kullanmak ne kadar mantıklı bilemem, ama off-hand silahı olarak iyidir dagger, light weapon olmasının pek çok artısı var ama greatsword'la karşılaştırılırmı bilmiyorum..
tempest diye bir prestige class var guidebook'lardan birinde (class'lar için ayrı ayrı olanlar, sword&fist falan) lvl. 10'da superior two handed fighting alıp olayı bitiriyor zaten, yani two handed fighting feat'lerine bol bol verdikten sonra çifte katana greatsword'unda dagger'ında aklını alır..
ayrıca item'ların da hp'si vardır, dagger'la parry kasıyım derken kürdan gibi kırılma ihtimali var..
two-bladed sword'da hani tatlıdır, gözü okşar
dagger olayında 2 elinde dagger kullanmak ne kadar mantıklı bilemem, ama off-hand silahı olarak iyidir dagger, light weapon olmasının pek çok artısı var ama greatsword'la karşılaştırılırmı bilmiyorum..
tempest diye bir prestige class var guidebook'lardan birinde (class'lar için ayrı ayrı olanlar, sword&fist falan) lvl. 10'da superior two handed fighting alıp olayı bitiriyor zaten, yani two handed fighting feat'lerine bol bol verdikten sonra çifte katana greatsword'unda dagger'ında aklını alır..
ayrıca item'ların da hp'si vardır, dagger'la parry kasıyım derken kürdan gibi kırılma ihtimali var..
two-bladed sword'da hani tatlıdır, gözü okşar
Ben bu görüşe pek katılmıyorum. Büyükkılıç gayet hantal ve kullanışsız bir silahtır, eğer azman değilseniz. Bir odada olduğunuzu düşünün Ne olur? Odaların boya badanası rezil olmakla kalmaz, ölür giderseniz.Raistlin wrote:Greatsword diyerek tartismayi bitireyim...
en kullanışlı silah bilemiyorum bana göre her zaman longsword veya katandır. Of ne asil silahlardır onlar ah ah! İnceceik katana, bir samuray için ne güzel silahtır.
--------------------------------------------------
Mutluluğun ve üzüntünün ötesinde...
Mutluluğun ve üzüntünün ötesinde...
-
Baron_Sengir
- Kullanıcı

-
Oren_Dautry
- Kullanıcı

Bence biraz zarif silahları da seçelim mesela maul...
Benim bir barbarımda vardı (ne kadar ilginç).
Adam şehirde ameleydi ama eli o kadar alışmışki, savaşacağı zaman da elinde mauluyla savaşa gidiodu...
Parry'de dagger kırılabilir buna katılıyorum...
Daggerlı adam greatswordlunun çok yakınına giderse daha avantajlı bu da doğru...
Ama greatsword alıyosan eline bi de ağır zırh giy değil mi kardeş?
O zaman çift silah kullanmaktan -2şer penaltı olan arkadaşa göre daha avantajlı olursun. Yavaş bir çöp kamyonu gibi... Eninde sonunda karşındakini ya öğütür ya kaçırırsın...
Tempest cidden fantastik bir silah... O adama bir de haste okunmuş kılıç verirsin bir roundda 8 atak yapar. Hani şu aksiyon filmlerinde iki kılıç alıp bağıra çağıra kendi etrafında manyaklar gibi çeviren herifler vardır ya aynen onlara benzersin
Benim bir barbarımda vardı (ne kadar ilginç).
Adam şehirde ameleydi ama eli o kadar alışmışki, savaşacağı zaman da elinde mauluyla savaşa gidiodu...
Parry'de dagger kırılabilir buna katılıyorum...
Daggerlı adam greatswordlunun çok yakınına giderse daha avantajlı bu da doğru...
Ama greatsword alıyosan eline bi de ağır zırh giy değil mi kardeş?
O zaman çift silah kullanmaktan -2şer penaltı olan arkadaşa göre daha avantajlı olursun. Yavaş bir çöp kamyonu gibi... Eninde sonunda karşındakini ya öğütür ya kaçırırsın...
Tempest cidden fantastik bir silah... O adama bir de haste okunmuş kılıç verirsin bir roundda 8 atak yapar. Hani şu aksiyon filmlerinde iki kılıç alıp bağıra çağıra kendi etrafında manyaklar gibi çeviren herifler vardır ya aynen onlara benzersin
That which doesn't kill you, makes you stronger
-
The_KiRaTh
- Başbüyücü