Viernanın ölümü (Mirası okumamış olanlar
Viernanın ölümü (Mirası okumamış olanlar
Mirasıyeni bitirddim.. Çok etkileyici bir kitap şu ana kadar en etkileyici kitaptı.. Wulfgar dinin ve vierna ilgili sahneleri birkaç defa okudum Dört efsane karakter ölüyor... Ben en çok viernaya üzüldüm.. Viearnanın ölüm sahnesine bilmiyorum ne kadar zor olsa da onun da kaderine karşı çıkmasını umuyordum son ana kadar... İstemediği bi yaşamı sonuna kadar yaşadı.. Acı çekmesine rağmen o adımı atamadı.. Bence drittz i kurban etse bile mutlu olamayacaktı.. Dourden ailesinin drittz dışındaki tüm fertleri ölmüş oldu.. Bilmiyorum ben dinine bile sempati duyuyordum.. Sonuçta o da acı çekti bayağı ve birçok durumda onurlu davrandı.. Bu kitapla birlikte drittz artık dourdelerin sonuncusu oldu.. İlk kitaptaki o görkemli aileden ve bence yaşadıkları sonu haketmeyen birçok üyesi vardı.... Ne kadar devamı olacağınıanlasak da bu kitap biraz final kitabı gibi olmuş geçmişinde bıraktığı onca sorunla yüzleştiği ve verdiği acıya rağmen onları hallettiği bir final...
Ama ya Drizzt Do'Urden
Eğer Vierna ölmeseydi o ölücekti hem Vierna Tırlatmıştı artık Dinin'e bencede yazık oldu ama sadece Drider yapılma konusunda Drizzt'le başedebilecek düzeyde olsaydı bi dakika bile düşünüceğini sanmıyorum.. Hepsi haketti ama en çok ta Artemis Entreri'ye Regis'in yaptığı hoşuma gitti çok acı çekmişti yawrucak
ben şimdi ikinci kitabı merak ediorum Matron Baenre Mithrill salonlarını almak için sawaş çıkarıcak bence Wulfgar da ölmez o ayıyı kesmez o kadar taş yada kesmemeli yazık oldu Cattie'ye
Vallahi ben yine de vierna nın da drittz gibi değişmeyi başarmasını isterdim ama tabii drittz i kesinlikle suçlamıyorum o da epey bir mücadele etti... Ama yine de aslında içinde iyilik olan bir drow un bu özlleği açığa çıkaramadan ölmesini görmek ne bileyim kötü oldu entrariye üzülmedim iyi oldu üç kitaptır devam eden mücadele tatmin edici olarak bitti.. Wulfgara gelince ne bileyim hiç tam ısınamamıştım o karaktere o nedenle o kadar üzülemedim.. Tabii iyi de olmadı.. Ama artık sağ kaldıysa yuh derim üzerine çöken kayalar bir yana en son yochlol tarafından ayakları kopacak şekilde ısırılmıştı yanlış hatırlamıyorsam...
Ewet Wulfgar grupta biraz Npc gibi kalıyodu ama öle bi abartmışlarki yawrucuğu nereye girse herkes bi Woah çekiyo yeryüzündeki en Minik(!) İnsan olarak anlatıolar
Yani ölmezse şaşırmam Eğer Vierna da iyi olsaydı Drizzt Efsane olamazdı dimi ya *;-)* Bide Vierna o kadar delirdi delirdi en son ölürken bi iyileşti bide ilk 3lemede dierlerine nazaran daha vicdanlıydı ama Kitap dewam etmeli éokué
Tabii etmeli... Hatta ben de bekliyorum... Ama baktığımızda ilk kitaptan beri merak ettiğimiz hemen tüm konulara bir son getirdi bu kitap.... Ve bilmiyorum bir yüce lloth rahibesinin izlediği yolun yanlışlığını farkedip ondan kurtulmaya çalışmasını görmek isterdim... Tabii daha zor olurdu.. Ve vierna drow toplumunda tam anlamı ile topluma ihanet sayılan hareketler bir yana anlayışlı idi.. Zaknafeinin ölümünde de bir sahne vardır hala aklımda.. Ama günümüz toplumunda da çoğu insanda olan bir düşünce sisteme karşı çıkılamayacağı düşüncesi onda da vardı belki kısmen haklı da dritz sonuçta erkekti acaba bir rahibe lloth düzeninin dışına çıksa ne olurdu??? Sanırım bunu bilemeyeceğiz.. Vierna ölümü ile bunu öğrenmemizi imkansız hale getirdi.. Keşke driitz bir şekilde onu öldürmeden esir alabilse idi... Bu yeteneği vardı sonuçta... değil mi???
Ya bi bakıma katılıyorum da Zaten Drow toplumunun Anaerkil bi hiyarerşisi war istese Vierna çok daha kolay tüyerdi bence sadece tanrısal güçlerini kaybederdi ama onun ruhuna işlemiş
Drizzt'in kaçması bence daha zordu ama şöle bi olay warki yeryüzü dünyasında Vierna bi hiç olurdu Drizzt'se başının çaresine bakabilecek yeterlilikteydi sen Viernaya mı aşıksın 
Belki olabilir bilmiyorum en baştan beri (hakkaten en başıdan beri bir sempati duydum.. Drittzin kendisin yol gösterecek zaknefein gibi bi hocası vardı.. Vierna ise llothun etkisini çok daha fazla hissediyordu ve dehşetini... Onun dehşetini çekmeyecek durumlarda iyi bir (ne diyeyim indsan değil) drowdu.. Ama o adımı atamadı.. Keşke atabilse idi... Ama kaybedeceğin şeyler çoğaldıkça bir şeylerden vazgeçmek zorlaşır.. Hele viernaya son vaadedilenler durumu daha da zorlaştırıyordu.. Bir de şunu düşün acaa lloth bir rahibenin kendisine ihanet etmesini nasıl karşılardı?? Bence tepkisi drittze verdiğinden daha ters olurdu... Tabii bunu öğrenemeyeceğiz çünkü vierna öldü (benim fr dünyasında en hoşlandığım kadın karakter belki de (elmara yı saymazsak
))) ) bilmiyorum catti brie yi bile o kadar sevmemiştim.. akalım önümüzde ki kitaplar bizim önümüze başka hangi kitapları çıkaracak.. Drittzin bile daha en az iki kitabı var değil mi??? Yıldızsız gece sanırım orda menzoberanzana ve blingdenstone a geri dönüyormuş.... Bklemk bile insanı çıldırtıyor...
-
legacy_user_224
vierna üzülmek yersiz bence lloth tarafından bu kadar kolay kandırılan ve acımadan kardeşini drider a çeviren birine gözü dönmüşten başka bişey denmez bence ufaklıktaki iyilik kırıntılaı zaknafeinin kanından olsa gerek ...ve bence o bi drowa yakışanı yaptı
you are not alone ; so don't be afraid in the dark and cold m'thain d'streea
-
Shadowmaster
- Kullanıcı

Drizzt sebepsiz yere kimseyi öldürmez (bazen bu iyi bir şey mi diye soruyorum, karşısına ejderha çıksa herif oturup düşünecek, acaba bu yaratığı öldürmekle iyiliğe hizmet emiş olur muyum falan diye)
ayrıca Jarlaxle'ın kendisini korumak için gayet iyi yolları var
Vierna'ya gelince . . . . o öldü
Zaknafein'in kızı ise su yüzüne çıkıp Drizzt'ten özür diledi (kendi çapında tabii heheh)
ayrıca Jarlaxle'ın kendisini korumak için gayet iyi yolları var
Vierna'ya gelince . . . . o öldü
Zaknafein'in kızı ise su yüzüne çıkıp Drizzt'ten özür diledi (kendi çapında tabii heheh)