Feleğin uğradımsa vartasına,
S..ayım ağzının ta ortasına,
Bunu yazsın cihan da hartasına,
Kıta'at ü bihârını...eyim
Neyzen Tevfik
Bu aralar sadece bunu okur oldum
Saying mean things about the Almighty isn't going to hurt God, it just hurts you and corrodes the world around you.It's like spitting at the sky. The sky isn't bothered, and there's a good chance you hit your own face in the bargain
Tek Tek kitap zor şimdi,okumayı öğrendiğimden beri kitap okuyorum,20 yıl olmuş yani...Yazar sayayım biraz.
Yaşar Kemal,kalitesiz kitabı çok azdır
Fakir Baykurt içinde aynı şeyi söyleyebilirim
Aziz Nesinin çoğu kitabı Hoşuma gitmişti
Gorki vardır iyidir
Mario Puzo'yu severim.
Grange ve Dan Brown evet ikiside akıcı kitaplar yazıyor okurken keyif alınıyor gerçekten
Dünya klasiklerinden epeyce okuduğum vardır,tavsiye edeceğim değilde tavsiye etmeyeceğim bir kitap mevcut,Madam Bovary elime alıp 1 haftada ancak 80 sayfasını okuyabildiğim ve sonrada bıraktığım tek kitaptır.
Genel olarak Rus edebiyatından hoşlanıyorum sanırım.Ama özel bir tercihimde pek yok ne tür olarak nede yazar olarak,hepsine bir şans vermeye gayret ederim.
Hitlerin psikopatolojisi diye bir kitap okuyorum az kaldı bitmek üzere. Yazarı Walter C. Langer. Hitleri gerçekten anlamak istiyorsanız ve onların bakış açılarını merak ediyorsanız cevabı bu kitapta. Ben çok beğendim ve oldukça etkilendim.
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
Daeya wrote:Hitlerin psikopatolojisi diye bir kitap okuyorum az kaldı bitmek üzere. Yazarı Walter C. Langer. Hitleri gerçekten anlamak istiyorsanız ve onların bakış açılarını merak ediyorsanız cevabı bu kitapta. Ben çok beğendim ve oldukça etkilendim.
Okumustum ama alamanyada icim disim Hitler oldu.
Tarih kitaplari hastasiyim. En sonlarda Imperatum'u okumustum burda türk kütüphanesinde vardi müzikleriyle falan. Onun disinda Aziz Nesin'den okumadigim birsey kalmadi. Jean Christophe Grange, Amin Maolof (En iyisi) ve Dan Brown'un da bütün kitaplarini okudum. Politik olarakta Soner Yalcin'in bir kitabi disinda hepsini okudum. En son Efendiyi okudum ondanda. Ã?nerebilecegim kitap olarakta Ah Su Cilgin Türkler'i ve Amin Maolof'un bütün kitaplarini önerebilirim. Semerkand'in ve Yüzüncü Ad'in yeri ayri benim icin. Kisa hikaye severler icinse Gorki öneririm. Okuyupta bitiremedigim kitap olarakta Kavgam'i ve Kahin serisini sayabilirim. Ikisinide ceviri yüzünden okuyamadim. Bogdu beni yapilan yanlislar. Ayrica Kavgam'i sirf almanlara giciklik olsun diye okuyordum. Adamlar düsünce özgürlügünden bahsediyorlar. Basin özgürlügü diyorlar ama ülkelerinde bir kitabi yasakliyorlar.
Herkes isine geldigi gibi aliyor olayi galiba.
Jack London=Vahşetin çağrısı, Beyaz diş
Douglas Adams=Otostopçunun galaksi rehberi(tavsiye ederim)
Panait İstrati=Kodin(Beni duygulandırmayı başaran tek kitap.Herkeze şiddetle tavsiye ederim)
Est Sularas Oth Mithas...
şerefim Hayatımdır...
(Bir Teknokratın ağzından bunu duymak ironik diy mi?!?!?)
en son taaa...
su cılgın türkler'i okumustum...
okumayan varsa okuduğu kitabın arasına ayracını koysun ve bi köseye bıraksın...
buna baslasın...harika bişiydi..
<div>Duvarlar renkli olsada, karanlıkta ne görebilirsinki?... Bir köre rengi, nasıl anlatabilirsinki?</div><br>
Stephen King serilerini severim (özellikle "kemik torbası" iyiydi).
Bunun dışında Ah şu çılgın Türklerde cidden güzel kitaptı, okumayan varsa kütüphanesine eklesin derim
yeminer wrote:Ben 1930 larda basılmış bir kitap bulmuştum, Cengiz Han ile ilgili, en çok zevk alarak okuduğum kitaplardandır
o kitap sanırım bizim okul kütüphanesinin derinliklerinden çıkarılmış bi kitap
ben araştırma kitapları okurum genelde..en son "Tanrıların ve İnsanların Savaşları" isimli kitabı okudum.. Zecheria Sitchin die bi adamın kitabı.. eski çağ tanrılarının (zeusundan Ra sına .. ) uzaylı olduklarını .. yüksek teknolojiye sahip olduklarını ve ilk atom savaşının* o zamanda yapıldığını iddia eden uçuk kaçık bi adam .. işin en kötü tarafı bunu desteklediğini sandığı bir sürü belge ismi vermiş kaynak kısmında.. ama bu belgeler çok basitçe çürütülen ve hatta çoğu kitabın ilk basım tarihinden önce çürütülmüş kaynaklar..
yani vakit kaybıydı ama eğlendim bi insanın böle düşünmesi hoşuma gitti.. aksi kanıtları inatla reddedişinde kendimi gördüm desem yeridir.
Hani eski bir resme bakarken hani yılları sayar da insan hani gözleri dolar ya birden.. İşte öyle bir şey..
uzun süredir okumuyorum paso filme kastım artık cnbce islemekten vakit kalmıor
ama en son "boris vian" "kırmızı ot" kitabını okudum her hayal kuran insana tavsiye ederim..
müthiş bir anlatım ve inanılmaz kırmızı bir atmosfer
boris vian ın fransada victor hugo kadar sevildiğinie de belirteyim :evillaugh:
Welcome to the land of dark
Death in all the centuries is what I left behind
Take my hand
Forgotten in the promised land
Death in all the centuries is what I left behind