komplo teorisi

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Gaiatar
Kullanıcı
Kullanıcı

komplo teorisi

Post by Gaiatar »

bi süredir düşünüyorum da, bu frp masum olmayan bi amaca hizmet ediyo olabilir mi?
frp genç ve açık zihinlerin, etrafta dönen pisliklere isyan etmesini engellemek için kullanılan bi yöntem olabilir mi?
bu amaca hizmet etmek üzere ortaya çıkarıldığını iddia etmiyorum
ama sistem, aleyhine işleyen akımları içselleştirmekte ustadır
benim düşünceme göre, insan frp oynuyosa ya da fantezi edebiyatına ilgi duyuyosa, bu insan var olan dünyadan çok da hoşnut değildir ve frp oynayarak alternatif bi dünya yaratıyodur kendine. (herkes için aynı olmayabilir tabii)

dediğim şu ki; bence frp ye ve fantezi edebiyatına ilgi duyanların çoğu düşünen insanlardır. eğer etraflarına bakıcak olurlarsa, gördüklerini eleştirecekler (böyle b*ktan bi dünya eleştirilmez mi..) ve bazıları harekete geçicektir. bu da sisteme (artık kimler yönetiyosa) tehdit oluşturur. bunu gören sistemin elemanları (ki bence çook şey görüp, çook şey planlıyolar) bu akımı bi şekilde yoğurup, işlerine yarar hale getirmiş olabilirler. böylece frp, potansiyel tehdit olan bizlerin ağzına emzik olmuş olabilir

mi acaba??
sizlerin fikirleri nedir bu konuda?
sizce frpci gençlik olarak yeterince düşünüyo muyuz? yoksa hayallerimize gömülüp kalmış durumda mıyız?

(eyvah herkes beni taşlııcak :D )
aslında sokrates diye biri yok...aslında platon şizofren...
ulfgar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ulfgar »

bu konuyu yarın buluşmada tartışmayı talep ediyorum :) uzun bi konu
Hani eski bir resme bakarken hani yılları sayar da insan hani gözleri dolar ya birden.. İşte öyle bir şey..
Aredheliquas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aredheliquas »

birascık paranoyaklık kokan bi yazı olmus sanırım... ama konu coook uzun bi konu...
ulfgarında dediği gbi bir tartısmada konusulabilinecek bi konu :)
<div>Duvarlar renkli olsada, karanlıkta ne görebilirsinki?... Bir köre rengi, nasıl anlatabilirsinki?</div><br>
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Yaşadığım dünyanın hayallerimdekinden daha gerçek olduğuna dair bir kanıtım olmadığı için 'uyutulmayı' bir kayıp olarak görmüyorum. Yani hayallerimdeki dünyayı içinde yaşadığımdan daha fazla umursuyorum.

(Taşlanma konusunda da meraklanma. FRP'ciler açık görüşlü insanlardır, yapmazlar öyle şey. :D)

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
siliterin
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by siliterin »

hi. kimsenin kendsni dış dünyaya kapatıp paso frp ile ilgilendiğini zannetmiyorum elbette herkes çevredeki olayları inceliyordur. frpnin başka amaçlara hizmet ettiğini sanmıyorum.
Dünyada imkânsız olan tek şey, imkânsız olanı bulmaktır.
Witty
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Witty »

Gerçekte olmayan olaylar bazı insanlara cazip geldiği için bu oyunu bazı insanlar oynuyor değilmi ? Bende bu dünyayı seviyorum.Ama şöyle ki; bu dünyayı sevmem ona bağlandığım anlamına gelmez.Bazı insanlar için olabilir ama bunun okadar geniş bir kitle -yani senin kastettiğin kadar-olduğunu sanmam.
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Haklılık payı yok diyemeyeceğim.

Her zaman söylerim frp sadece bir oyundur. Diğer oyunlardan daha çok zevk almanız bunu değiştirmez. Oynarken bunun bir oyun olduğunun bilincinde olmadılıdır oyuncular. Her oyun gibi dozu aşılırsa zararlı olur.

şimdi konuya gelelim:
Bu eğlencenin ağzımıza emzik olabileceği de doğru ama bunu frpye özel tutmuyorum. Bütün eğlenceler ve eğlence sektörleri insanların ilgisini kendi üzerine çekeceğinden bazı şeyleri engeller. Futbol mesela benim gözümde büyük örneklerden birtanesidir. Ama ben insanların ilgisini sorunlardan başka şeylere de yönlendirmesinin yaralı olduğunu düşünüyorum. Aksi takdirde kafayı yiyebilirlerdi. Biraz da bile bile kendimizi uyutacağız ki mutlu olalım. Farkında olsak bileen azından eğlenirken umursamayalım. Ama herşeylde olduğu gibi dozunu ayarlamak gerek. Bir futbol holiganı da dozunu aşmış bir frpci de tehlikeli olabilir. Ama bu ne frpnin kötü olduğu anlamına gelir ne de futbolun...
Ne demişler:
Azı yarar fazlası zarar, ortası karar...

Ne amaçla çıkarıldığını bilemem ben sadece şu andaki durumunu irdeleyebilirim. Bilinçlice oyanandığında yararlı bile diyebileceğim bir uğraştır frp. Eğlencenin çok büyük bir yarar olduğunu saymazsak bile hayal gücünü geliştirir, topluluk aktivitesidir sosyalleştirir.

Hem ben düşününce o fantastik dünyalarda yaşamak istemezdim. İşin içinde heyecan var tamam ama hangimiz oynattığım karakterlr kadar risk alabiliriz, onlar kadar macera severiz ki. Hem size zaman zaman yardım edicek bir dm olmasa o senaryolardan kurtulamazsınız muhtemelen.Yok yok.. ben bu dünyayı seviyorum. İyi düşünürseniz o dünyaları da ayamayacaksınız.
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

Frp...İnsanın tüm zamanını hiç düşünmeden harcayabileceği bir şey.

Genç ve açık zihinlerin etrafta dönen pisliklere isyan etmemesi için çıkarılmış bir şey olduğuna inanmıyorum. Frp oynuyorum ama isyan da ediyorum :D İnsanların birşeyleri eleştirmemeleri için önlerine birçok farklı şey sunulur ama frp benim düşünceme göre onlardan biri değildir. Frp oynayanlar kabul edelim ki azınlık..Ve böyle bir azınlık için uğraşmazlar. Hele ki, dinlediği müzik türünden yada giyim şekli yüzünden "satanist" gibi bir sürü yakıştırmaların yapılması bir gerçekken, adamlar hiç uğraşmazlar böyle geniş bir dünyayı, sistemi önümüze bizi susturmak için atmazlar. İsyan edeni yada eleştiri yapanı nasılsa satanist bu deyip işin içinden kolaylıkla çıkabilecekleri için oturup da böyle şeyler için vakit harcamazlar...Diye düşünüyorum ben!
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Bana saçma geldi.Ben de tam tersi olarak düşünüyorum.Yani gerçek dünyanın gerçeklerine isyan adına yapılmış bir şey Frp.Bence en güzel Dünya Ahiret.Gerçek hayat kadar gerçek.Frp kadar zevkli. 8) 8) .Ayrıca FW kesinlikle komplo için değil bence.Ancak ilk çıkanlar böyle.Sonradan çıkan Knight vb. oyunlar komplo amacı taşıyabilir.
FW'yi ilk ortaya çıkaran adamın zaten Ermiş bir insan olduğunu düşünüyorum.İlerletenler daha doğrusu tanıtanlar dahiler çünkü böyle bir şeye o zamanlar hiç önem verilmiyordu.Oysa onlar böyle bir şeye inandılar.Ancak sonradan çıkan bir kaç FW adına kurulmuş kitap ise(bazıları) kesinlikle kendilerini bir şey sanan insanların çıkardığı zırvalamalar.Bazı insanlar bu işi sırf para için yapıyor bu da kesinlikle tutmuyor.Ancak bazı kitaplar ise başlı başına bir ilktiler.

Ã?ff konu saptı.Komplo ya gelince düşüncem Komplo olabilir.Ancak senin dediğin gibi bir türde değil
Murdoc
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Murdoc »

Arkadaşım anladığım kadarıyla paranoyaksın ama olma ihtimalide var hani yok değil.Bu tip konularda siyah giyen adamların parmağı olablilir.İhtimal %50 ya var ya yok.Peki ya varsa,ama olmayabilir de.Biz komplo teorisyenleri bu konularda birbirmize destek olmalıyız değil mi?Neyse daha fazla saçmalamayıp yazıyı bitiriyorum.
(<>_<>) -V ----- - ------I .....l l .J..( ) '''...J L Ben dostum. Ne kadar inandırıcı geldiyse!
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Komplo Teorilerini severim. En saçma olanları bile insanı düşündürüp kafa çalıştırırlar. Bu bahsedilen fikri ise defalarca başka arkadaşlarla tartışmıştım. Hatta DnD Ne Yapmak İstiyor Başlığında bir parça bu tür fikirlere de değindim.

Bu konudaki fikrim şöyle....

Ã?ncelikle frp oynayanlara baktığım zaman en azından ciddi bir eğer çabalasa bu Dünyayı daha güzel bir yer yapabilecek bilgi, donanım ve yüreğe sahip birçok insanın gerçek Dünyadaki sorunlar yerine bu sanal Dünyadakileri çözmekle yetindiklerini gördüm.

FRP insanları gerçek Dünyadan uzaklaştırabiliyor. Üstelik de bunda çok başarılı çünkü bir kitap bir film hatta bir bilgisayar oyunundan çok daha fazla bir dünyada yaşıyormuş izlenimi uyandırıyor. Özellikle de gerçek Dünyada uğranan hayal kırıklıkları bir çok insanın bir süre sonra pes edip bu dünyaya sığınmasına neden olabilir.

Fantastik Dünyaları düşündüğümüzde bu komploya başka noktalar da eklenebilir. Mesela acaba fantastik Dünyalarda bulunan vahşet ve savaş acaba insanları savaşlara hazırlamak için yapılıyor olabilir mi? diye sorulabilir.

AMA nasıl kitap farklı şekillerde kullanıldığında faydalı veya zararlı olabiliyorsa bence aynısı FRP için de geçerli.

Tarafsız gözle bakan insanların FRP nin belli yararlarını hemen fark edeceğini düşünüyorum. Ã?rneğin başka birinin gözüyle de olaylara bakma yeteneğini çok çabuk kazanabiliyor FRP oynayanlar. Sanırım psikologlar buna empati diyordu. : )

Bunun dışında başka bir karakteri dışarıdan oynamak bazen kendini de keşfetmeni hatta aslında o karakterden bazı dersler almanı da sağlıyor. Ã?rneğin MASK benim gerektiğinde duygularımın etkisi altında kalmadan soğukkanlı karar almam gerektiğini, Firble değişik koşullarda neşemi korumamın bana ne kadar faydalı olduğunu ve ozanlığı ne kadar sevdiğimi bana gösterdiler.

Bunların da ötesinde başka bir Dünyayı hayal etmeye çalıştıktan sonra kendi Dünyamıza bakmak bazen öteden beri düşünüp de anlayamadığımız yanları anlamamızı da sağlıyor. Ancak elbette bunu yapabilmek için kendi Dünyamızı unutup adeta frp oyununa kapanmak yerine FRP yi hayatımızın sadece bir parçası haline getirebilmek, bunu yapabiliyorsak yani o başka bir Dünyaya buraya tekrar geri dönmek üzere gidebiliyorsak, Bi yandan FRP oynayıp bir yandan bu dünyada da işimizi öğrenimizi sürüdürebiliyor, aşık olabiliyor, hayal kurabiliyor, Dünyayı nasıl kurtarırım diye düşünebiliyorsak o zaman frp oyunu bize çok yararlı da olabilir.

Ancak eğer bunu yapamıyorsak FRP ye başlayınca FRP tüm hayatımız ya da hayatımızın önem verdiğimiz tek ya da hemen hemen tek bölümü haline geliyorsa, o zaman frp bizim için zararlıdır ve böyle bir durumda benim tavsiyem bu oynun oynanması ya kesilmeli en azından bir süre ya ara verilmelidir.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
findor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by findor »

şimdi benim düşüncem şöyle arkadaşlar...

İnsanlar hayatın verdiği sıkıntılar dertler kederler hüzünler vb şeylerden kurutlmak uzaklaşmak ister kimi zaman yada çoğu zaman.

Bende frp yi genelde bunun için oynuyorum ev aile ve üniversite ortamının getirdiği sıkıntıları biraz olsun unutmak ve rahatlamak için başlamıştım gerçekten de işe yaramıştı. Beni hayatın gerçeklerinden uzaklaştırmıyordu ama kısada olsa eğlenceli keyifli zamanlar geçirmeme sebep oluyordu.

Dnd iye değinmek gerekirse adamların pazarlama ve satış stratejileri iyi bir şekilde gelişmiş bu noktada bizlere düşen ya almak yada almamaktır ürünlerini.
ama bir şekilde satılıyor sattırıyorlar...

Frp nin insanların düşünmesine hayal gücünü geliştirmesine katkıda bulunacağını düşünüyorum... bu noktada zararlı olduğunu sanmıyorum..

böyle düşünüyorum... saygılar
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
Onlar korkutursa ben dehşete düşürürüm.
Ve sizden yada başkasından alınması
gereken bir intikam varsa BEN alırım.
Gaiatar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gaiatar »

frp nin ve fantezi edebiyatının yararları olmadığını iddia etmiyorum ben. sonuçta ben de bu işin içindeyim :)
ayrıca daha önce de söylediğim gibi bu amaçla ortaya çıktığını da iddia etmiyorum.
ama bu işin nasıl ortaya çıktığını, sonradan başlangıç noktasından uzaklaşıp uzaklaşmadığını araştırmak gerek.
türkçe kaynak bulsam araştırcam da o kadar da yaygın bişey olmadığından bulamıyorum..

neyse ben cevap bile beklemiyodum bu başlığa, gayet ciddiye alıp cevap vermişsiniz teşekkür ederim :)
aslında sokrates diye biri yok...aslında platon şizofren...
Amras__Fefalas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Amras__Fefalas »

Bence bi konuda haklı.Sonucta etrafında kendini coook kaptirmis olan ve gercek dunyayla FRP diyarını birbirine karistirmaya baslamis arkadaslar da gordum..Ama bu cok nadir.Daha cok bence gayet guzel bisey,insanların hayalgücünün körelmemesini sagliyor. Her insanın hayalleri olmalı dimi :)
Denizleri seviyorsan,dalgaları da seveceksin,
Sevilmek istiyorsan,önce sevmeyi bileceksin
Uçmayı seviyorsan,düşmeyi de bileceksin.
Korkarak yaşıyorsan,yalnızca hayati seyredersin.

Ad: Arwil Deathbringer Irk:Elf Clas
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkflarer »

valla açıkçası frp diyarlarını gerçek dünyaya tercih ederim, hayatta kalmanın acayip yetenek istediği underdark ve ravenloft bile daha iyi. Ã?ünkü bizim gerçek dünyamızda para ve kaynak peşinde koşan salak emperyalistler var. fakat frp de herkes kendi derdinde kimi hayatta kalmaya çalışıyor kimi ejder öldürmeye kimi avının peşinden gidiyor yani belli birşeyi herkes benimsememiş o işe kendini verenler benimsemiş. Anlatabildimmi bilmiyorum ama drowların arasında orman elfi olarak yaşamak bile daha zevkli bence bizim gerçek dünyamızdan. Forgotten Realms içinde yaşamayı tercih ederim ehrşeye tabii o başka :d
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
Post Reply